Metallurg Magnitogorsk – Soči 3:5 (kon.) | Čerepovec – Novosibirsk 4:3 (kon.) | CSKA Moskva – Novokuzneck 2:0 (kon.)
Petrohrad – Omsk 5:3 (kon.) | Záhreb – Barys 4:5 (kon.) | HC Slovan – Jekaterinburg sk 3:2 (po pr.)
koniec
KHL Medveščak Záhreb
4:5 (0:0, 1:2, 3:3)
Barys Nur-Sultan
cz Streda 11.01.2017, 19:00 • Dom Sportova Zagreb • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
    Dokáže se dnes Francis Paré gólově prosadit v dnešním utkání?

    ???????? #MadeOfHockey

    Fotka zveřejněná uživatelem CCM Hockey Czech Republic (@ccmhockeyczechrepublic),


     
    Vítám vás u dalšího zápas KHL, v němž budeme sledovat Medveščak Záhřeb a Barys Astana. Papírovým favoritem by měl být hostující celek, ale to vše si představíme v dalších příspěvcích.
     
    Barys Astana

    Hostující tým se nachází na šestém místě Východní konference, když získal osmašedesát bodů. Barys stejně jako loni zatím míří do play-off a velký podíl na tom má první formace ve složení Nigel Dawes – Brandon Bochenski – Dustin Boyd. Poslední jmenovaný dlouhé měsíce absentoval, ale již nastupuje na svém místě v zahajovací pětce. Astana v posledních pěti zápase třikrát vyhrála a jestli ji něco trápí, je to defenzivní část hry. Do duelu zcela jistě nezasáhne Vladimir Markelov, jenž je na listině zraněných. Nejlepším střelcem týmu je Nigel Dawes, který soupeřům vsítil devětadvacet branek.
     
    Medveščak Záhřeb

    Chorvatský tým stále myslí na postup do vyřazovacích bojů, ale potřeboval by šňůru výher. Záhřeb se nachází na desátém místě Západní konference, když získal dvaašedesát bodů. Ovšem Medveščak na postupovou osmou příčku ztrácí už deset bodů. Stejně jako Astana má dnes domácí tým problém s defenzivní hrou. Jenže v posledních pěti zápasech to čtyřikrát stačilo na vítězství. Nejlepším střelcem týmu je Alexandre Giroux, jenž se v probíhajícím ročníku prosadil jedenáctkrát.
     
    Úvodní sestavy:

    Medveščak Záhřeb: Garnett (Gajdučenko) – Bezina, Parlett, Katic, J. Krejčík, D. Smith, T. Larkin, Kozák – A. Giroux, Paré, Co. Genoway – Lessio, Bolduc, Smejkal – Glumac, K. Voronin, Mahbod – Perkovich, Arkalov, Zanoški.

    Barys Astana: Poulin (H. Karlsson) – M. Semjonov, Dallman, Šalapov, Barker, Savčenko, Lipin, Trjasunov – Dawes, Boyd, Bochenski – Michajlis, St. Pierre, Shinnimin – Chudjakov, Puškarjov, Kučin – Grenc, Trivino, Belgibajev – Paňukov..
     
    Krásný večer všem fanouškům ruské KHL! Chorvatský Medveščak Záhřeb se za pár minutek utká s kazažskou Astanou, kdo se dnes bude radovat ze zisku více bodů?
     
    Oba celky vjely na ledovou plochu. Ještě před startem utkání zazní hymny obou zemí – postupně tak uslyšíme kazažskou a chorvatskou hymnu.
     
    Hymny dohrály a oba celky jsou tak připraveny k úvodnímu vhazování dnešního utkání.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Buly vyhráli hosté, kteří hned nahodili kotouč za branku a hnali se do útoku. V prvním snažení ale nic zajímavého nevymysleli.
     
    00:40
    I tak ale Astana zůstává u puku a zkouší to opět zpoza své branky. Bránící hráči kombinují za brankou a následně budou chtít projít do pásma.
     
    00:48
    Jenže jejich snaha skončila odpískáním ofsajdového postavení. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    01:20
    Poté se hosté dostali do pásma, ale po neúspěšné přihrávce na modrou čáru se opět musejí vracet pro puk za branku svého brankáře.
     
    02:04
    Brendan Shinnimin dostával puk u levé tyčky a pokoušel se zakončit. Nakonec byl ovšem zámořský hráč neúspěšný.
     
    03:02
    Samson Mahbod byl vyslán dopředu přihrávkou od Jakuba Krejčíka. Český obránce ovšem nenahrál přesně.
     
    03:25
    Následně se před branku dostal jeden z hostů, který stanul sám před Garnettem. Toho ale následnou střelou překonat nedokázal.
     
    03:34
    Další akce domácího celku skončila brankou, která následně nebyla uznána. Jiří Smejkal si najel před branku, kde trefil betony brankáře. Následná dorážka Bolduce skončila v brance, branka ale uznána nebyla pro ofsajd.
     
    03:34
    Rozhodčí si půjdou celou situaci ještě prohlédnout na videu. Vypadalo to totiž na nedovolené bránění brankáři. Uvidíme, jak sudí rozhodnou.
     
    03:34
    Branka neplatí! Sudí rozhodli v neprospěch domácího celku, celá předchozí situace byla nakonec ofsajdová.
     
    04:27
    Pokračuje se tedy za stavu 0:0. Aktivnější jsou o něco málo hokejisté chorvatského celku. Ti budou nyní nabuzeni a budou chtít vstřelit branku.
     
    05:10
    Následným kroužením v útočném pásmu si domácí celek vybojoval alespoň vhazování po levici hostujícího brankáře.
     
    05:56
    Zasahovat nyní musel Michael Garnett. Nursultan Belgibajev se prokličkoval mezi bránící hráče a nakonec stihl z blízkosti zakončit. Domácí brankář byl ale připraven!
     
    06:12
    Akce Medveščaku po levé straně byla ukončena dříve, než začala. Jeden z hráčů se totiž dostal do ofsajdové pozice.
     
    06:36
    Lucas Lessio vedl akci svého celku po levé straně. Následně předával kotouč před branku, kde se ale najíždějící hráč nakonec k zakončení nedostal.
     
    07:12
    Barysu se poté nepovedlo nějak zakombinovat. Puk se dostal až za branku Garnetta a píská se icing. Vhazovat se bude po levici Poulina.
     
    07:33
    Střela od modré čáry měla mířit na branku Astany. Kotouč byl ovšem tečován a skončil v ochranné síti. Vhazovat se tak bude před Poulinem.
     
    08:17
    Kirill Paňukov nebezpečně postupoval po pravé straně do pásma. Již byl v dobré pozici pro zakončení, ale místo toho zkoušel žabičkou oslovit spoluhráče. Přihrávka ale byla zblokována a skončila v rukavici Garnetta.
     
    08:29
    Následně byl v dalším útoku Astany pískán ofsajd. Opět se tedy přerušuje a vhazovat se bude ve středu ledové plochy.
     
    08:44
    Ilja Arkalov se dostával před brankou Kevina Poulina do zakončení. Přes dobře postaveného obránce se mu ale nakonec nepovedlo trefit branku. Všemu předcházel dobrý zákrok hostujícího brankáře proti střele Perkoviche.
     
    09:26
    Blake Parlett se snažil projít kolem pravého mantinelu do zakončení, ale zastaven byl bránícím hráčem. K puku se tak dostávají hosté.
     
    09:49
    Po zákroku Michaela Garnetta byla k vidění první menší strkanice. Nic z toho ovšem nebylo a pokračovat se bude vhazováním na pravé straně.
     
    10:37
    Domácí kombinují v útočném pásmu, ale zatím se jim nedaří projét do žádné vyložené akce. Uvidíme, jak tomu bude následně.
     
    11:00
    Na druhé straně nevyšel útok hostům. U puku jsou tak opět domácí, jenž se pokusí konečně vymyslet nějakou gólovou akci.
     
    11:37
    Michael Garnett nyní musel být pozorný proti střele z levé strany. Domácí brankář ale neukázal žádnou mezírku, kde by mohl inkasovat.
     
    12:30
    Nikita Michajlis dostal puk na pravou stranu a objevil se ve výborné pozici. Stahovačkou se pokoušel překonat obránce, ale ten byl proti.
     
    13:05
    Hraje se i nadále vyrovnaný hokej bez branek a vyloučení. Uvidíme, jaký celek se jako první dostane do vedení v tomto střetnutí.
     
    13:58
    Hodně nebezpečně nahazoval od modré čáry obránce Thomas Larkin. Jeho pokus byl ale nakonec brankářem Karlssonem vyražen.
     
    14:30
    Hosté si přihrávají v pásmu a směrem dopředu se jim nedaří projít. To i díky dobrému forčekingu, který domácí celek předvádí.
     
    14:54
    Henrik Karlsson nyní raději ukončil hru. Kirill Voronin jej totiž zkoušel prostřelit z levé strany, úspěšný ale nebyl. Následuje komerční pauza.
     
    15:20
    Alexandre Bolduc individuálně prošel středem hřiště. Následně předal puk Lucasovi Lessiovi. Tomu se ale z levé strany zakončit nepovedlo.
     
    16:15
    Alexandre Giroux zakončoval akci svého celku. Před brankou tečoval nahození od mantinelu, puk ovšem skončil jen těsně vedle levé tyčky.
     
    16:47
    Domácí aktivní v dalším útoku, ani tento ovšem nebyl zakončen střeleckým pokusem. Pokračovat se tak bude protiakcí Astany.
     
    17:45
    Hraje se delší dobu bez přerušení. Ani jeden celek se nemůže dostat do vyložené šance, a tak sledujeme utkání, kde vládnou obrany.
     
    18:28
    Po delší době se do útoku dostávali hosté, ale jejich snažení bylo rychle ukončeno. Na pravé straně se Kazaši dostali do ofsajdu.
     
    18:48
    Michael Garnett nyní skvěle zasáhl proti střele z levé strany. K dorážce se následně dostávala dvojice hráčů, ale ani jeden nezakončil.
     
    19:46
    Do jedné z posledních akcí první třetiny postupoval středem hřiště Lucas Lessio. Ten byl následně trojící bránících hráčů zastaven a bylo tak po šanci.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Vyrovnaná první třetina je u konce. Ani jednomu celku se nepovedlo vstřelit úvodní branku. Domácí se sice radovali, ale jejich branka nakonec uznána nebyla. Uvidíme, co tedy nabídne třetina druhá.

    Střely na branku: 10:9
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Domácí celek se hned v prvním útoku dostal do ofsajdové pozice. Pokračovat se tedy bude vhazováním ve středu ledové plochy.
     
    20:41
    Útok hostů byl ukončen dobrým obranným zákrokem. Do útoku se tak pokusí prodrat opět hokejisté domácího celku.
     
    21:17
    Nigel Dawes se prodral po pravé straně do útoku, ale hned byl bránícími hráči zastaven. Následně se mu nepovedlo ani přihrát.
     
    21:49
    Vstup do druhé třetiny z obou stran je hodně pomalý. Od ani jednoho celku nevidíme to, co bychom nejspíše očekávalo.
     
    22:26
    Zaútočit se nyní pokoušeli hokejisté Astany. Ti ale byli moc rychlí a vjeli do ofsajdového postavení. Vhazování ve středním pásmu.
     
    23:12
    Další útok domácích byl zakončen střelou Tomislava Zanoški přes obránce. Toho ale neobstřelil a ke změně skóre tedy nedošlo.
     
    23:47
    Alexandre Giroux se opřel do puku na modré čáře. Jeho tvrdá střela ovšem skončila jen na výstroji Henrika Karlssona. Astana následně vyhazuje.
     
    24:35
    Hosté klidní hru a zmocňují se kotouče za svou brankou. Následně se pokusí projít z této pozice do nějakého zakončení.
     
    25:17
    Nikita Michajlis se dostal do jeho brankoviště, kde ale trefil jen beton brankáře. Následně Garnett puk přikryl, vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    26:16
    Stále je to taková nahazovaná z jedné strany na druhou. Ani jeden celek v této periodě nevymyslel žádnou velkou akci směrem dopředu.
     
    26:24
    Hostům se nyní nepovedlo zakombinovat a vyhozený kotouč skončil na zakázaném uvolnění. Vhazovat se bude před Karlssonem.
     
    27:00
    Přesně po sedmi minutách druhé třetiny se domácí Záhřeb dostal do ofsajdové pozice. Rozhodčí následně píská zakázané uvolnění.
     
    27:39
    Hosté nyní jen vyhazují na zakázané uvolnění, domácí se pokouší směrem dopředu něco vymyslet, ale přes defenzívu Kazachů to nejde.
     
    28:23
    Hosté se po delší době odhodlali ke střele. Brandonu Bochenskimu se ale střelou od pravého mantinelu nepovedlo překvapit Garnetta.
     
    28:26
    Hned po vyhraném vhazování přišel další střelecký pokus. Ten byl ale ztečován a skončil jen nad brankou Michaela Garnetta.
     
    28:57
    Astana právě vstřelila branku!
    Až nyní padá první branka utkání. Hosté pokračovali v aktivní hře a nakonec se jim povedlo skórovat! BRANDON BOCHENSKI vystřelil na branku, kde trefil bruslil obránce. Od ní se puk odrazil za záda dezorientovaného Garnetta! Bez asistence.
    28:57 Brandon BOCHENSKI - 0:1
     
    29:14
    Po vstřelené brance přichází také první trest. St. Pierre inkasuje dvouminutový zákrok za útočný faul.
     
    30:10
    Domácí dlouho kombinovali až nakonec vystřelili na branku. Henrik Karlsson byl ovšem připraven proti tomuto pokusu.
     
    30:40
    Mark Katic si nyní najel mezi kruhy a zakončoval k levé tyčce. Jeho stahovačka ovšem neskončila druhou brankou střetnutí.
     
    30:52
    Medveščak právě vstřelil branku!
    Vyrovnáno je až nyní! Henrik Karlsson vyrazil střelu od modré čáry před sebe, kde stál ALEXANDRE GIROUX. Tomu se beton brankáře povedlo přehodit až na druhý pokus – máme tedy srovnáno! Asistence: Francis Paré a Colby Genoway.
    30:52 Alexandre GIROUX - 1:1
     
    31:02
    Lucas Lessio hned po vhazování fauloval a putuje na trestnou lavici. Bude i druhá přesilovka v utkání využita?
     
    31:34
    Astana právě vstřelila branku!
    Ano! BRANDON BOCHENSKI vjel do pásma a poslal přihrávku Nigelu Dawesovi. Ten si počkal na jeho nájezd před branku a v ideální moment mu předal kotouč. Bochenski následně jen vložil hokejku a přidal svou druhou branku v utkání! Asistence: Nigel Dawes.
    31:34 Brandon BOCHENSKI - 1:2
     
    32:15
    Domácí celek ovšem neskládá zbraně a i po inkasované brance se pokouší co nejdříve odpovědět. Uvidíme, zda se mu to povede.
     
    33:05
    Hosté ovšem hrají v obranné činnosti hodně pozorně a svého soupeře nepouští do žádných akcí, jak tomu bylo například v přesilovce.
     
    34:05
    Po třech brankách v krátkém časovém sledu vidíme opět vyrovnaný souboj bez nějakých šancí. Dnes nejspíše rozhodnou právě přesilovky.
     
    34:57
    Po kombinační hře nakonec pálil od modré čáry Blake Parlett. Henrik Karlsson ovšem jeho pokus dokázal vyrazit a ke kotouči se dostávají jeho spoluhráči.
     
    35:35
    Hosté se pokoušeli rychle projít do útoku, ale to jim nevyšlo. Přihrávka za obranu nebyla zachycena a píská se tedy icing.
     
    36:04
    Henrik Karlsson musel následně řešit další střelecký pokus na jeho branku. Zápěstím zakončoval od modré čáry jeden z domácích, ale touto střelou uspět nemohl.
     
    37:08
    Dobrá střelecká pozice se urodila pro domácí. Ti se dostali zpoza branky do šance. Jeden z hráčů ovšem z mezikruží pálil vedle.
     
    37:55
    Stále se hraje nahoru dolů, ale nějaké šance nevidíme. Krom šťastné první branky se celky prosazovaly v přesilových hrách.
     
    38:31
    Akce po levé straně domácího celku byla zakončena spíše takovým nahozením do brankoviště. Tam se nikdo v tmavě modrém neprosadil.
     
    38:57
    Karlsson následný pokus už raději udržel. Nebezpečně to zkoušel Lucas Lessio, ani on ale nenašel místo pod víkem branky švédského brankáře.
     
    39:08
    A opět Karlsson. Medveščak to sice zkouší často, ale jejich pokusy nejsou tak nebezpečné, aby se u nich Karlsson nějak více zapotil.
     
    39:20
    Dobrou přihrávku před branku dostal Nursultan Belgibajev. Ten kdyby se dostal k zakončení, byla by to hodně zajímavá sitauce, těsně před ním ovšem zasáhl bránící hráč.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Je za námi druhá třetina, která konečně nabídla branky. Nejdříve se po šťastné střele prosadil Brandon Bochenski. Vyrovnat se povedlo domácím v přesilové hře o dvě minuty později, prosadil se Alexandre Giroux. O další minutu později ovšem přidal druhou branku Brandon Bochenski, hosté tedy vedou.

    Střely na branku: 25:19
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:20
    Domácí vyhráli úvodní vhazování třetiny a dostali se k puku. S tím nyní kombinují za brankou a snaží se něco vymyslet.
     
    41:10
    Mark Katic a Francis Paré spolupracovali na levé straně, ale ani jeden se nakonec nedostal ke střeleckému pokusu.
     
    41:34
    Nikita Michajlis unikal sám na brankáře, ale v poslední chvilce jej dojel obránce a zneškodnil mu lépe zakončit. Puk skončil jen vysoko nad brankou.
     
    42:06
    Astanští se opět dostali k puku, ale zpoza branky jeden z hráčů nenašel volného spoluhráče. Následuje tak útok domácího Medveščaku.
     
    42:23
    Ten byl zakončen střelou, ale po přerušení nedokázali domácí nijak zakombinovat. U puku jsou tak opět hokejisté z Kazachstánu.
     
    43:04
    Domácí hráči stále hledají nějaký recept na hostující obranu. Profesorky přemýšlí za svou brankou, směrem dopředu se ovšem doposud nedostali.
     
    43:38
    Astana právě vstřelila branku!
    Povedená akce prvního útoku Astany končí naprosto luxusní brankou! NIGEL DAWES dostal puk před brankou, kde si vymíchal Michaela Garnetta a přidal tak ke své asistenci také vstřelený gól! Asistence: Brandon Bochenski a Dustin Boyd.
    43:38 Nigel DAWES - 1:3
     
    44:31
    Další snažení hostujícího celku, jenž má utkání parádně rozehrané, končí icingem. Vhazovat se tak bude před brankou Karlssona.
     
    44:36
    Medveščak právě vstřelil branku!
    Domácí celek se ovšem celkem rychle vrací do utkání! Hned po vhazování se ke kotouči dostal KIRILL VORONIN, který následnou střelou přes obránce překonal Henrika Karlssona – to se chytalo hodně špatně! Asistence: Mike Glumac.
    44:36 Kirill VORONIN - 2:3
     
    44:56
    Hned se hokejisté chorvatského mužstva hnali do útoku. Z levé strany pálil jeden z hráčů, ale svým pokusem trefil jen připraveného Karlssona.
     
    45:49
    Brandon Bochenski za brankou nezachytil přihrávku a vypadalo to na protiútok Medveščaku. K ničemu ovšem nakonec nedošlo.
     
    46:38
    Pořádný závar byl nyní před brankou Karlssona. Ten nejdříve vyrazil pokus od modré a objevil se na zemi. Dorážka ale za jeho zády neskončila.
     
    46:55
    Na druhé straně dostal puk do brankoviště jeden z hostů. Michael Garnett raději puk přikryl lapačkou a přerušil tak hru.
     
    47:21
    Colby Genoway to zkoušel v další akci Záhřebu střelou z pravého kruhu. Karlssonovi jeho pokus vypadl z lapačky, ale nikdo v blízkosti pro dorážku nebyl.
     
    48:08
    Další útočná akce chorvatského celku. Od pravého mantinelu dostával puk před branku Lucas Lessio. Ten ale nenastavil hokejku tak, aby puk skončil za zády Henrika Karlssona.
     
    48:53
    Nahozený kotouč ze středního pásma mířil za branku Karlssona. Následně se ale k němu nikdo v tmavě modrém nedostal.
     
    49:34
    Domácí to zkouší ze všech pozic. Švédského brankáře nyní nepřekonala ani bomba od levého mantinelu, puk skončil mimo branku.
     
    50:26
    Nigel Dawes zachytil rozehrávku domácích a hnal se do skvělé pozice. Proti němu stál vyjetý Garnett, který následnou střelu pod víko krásně vyrazil svou vyrážečkou!
     
    51:08
    Medveščak právě vstřelil branku!
    To, co nevyšlo v první třetině, vychází nyní! Český útočník JIŘÍ SMEJKAL se prodral po levé straně až před branku, kde udělal Karlssonovi kličku a bekhendem jej následně překonal! Geniální klička znamená vyrovnaný stav 3:3! Asistence: Jakub Krejčík a Mark Katic.
    51:08 Jiří SMEJKAL - 3:3
     
    51:43
    Domácí jsou nabuzení a pokračují v aktivní hře. Povede se domácímu celku obrátit nepříznivé skóre ze startu třetí třetiny?
     
    52:50
    Ale spíše se pokračuje v takové klasické hře bez šancí. Obě obrany fungují celkem dobře, za tohoto stavu by utkání došlo do prodloužení.
     
    53:25
    Potřetí v utkání se bude vylučovat. Konstantin Puškarjov odchází na lavici hanby za nedovolený zákrok u trestných lavic.
     
    54:13
    Domácí dlouho vymýšleli, co udělat. Nakonec z toho byla střela od modré čáry a následné dorážky. Henrik Karlsson byl ovšem připraven.
     
    54:20
    Poprvé v oslabení dokázal kazašský celek vybojovat kotouč a poslat jej až za branku Michaela Garnetta.
     
    55:01
    Alexandre Giroux se obtočil kolem branky a zakončoval. Někteří fanoušci se již zaradovali, puk ovšem skončil jen na boční síťce.
     
    55:25
    Hosté v plném počtu.
     
    56:13
    Astana právě vstřelila branku!
    Domácí nevyužili přesilovku a následně inkasují čtvrtou branku – to je bude nejspíše hodně mrzet! Kevin Dallman projel po pravé straně do pásma, ale svým pokusem trefil jen betony Garnetta. Od těch se ale puk odrazil před prázdnou branku, kde nedělalo problém zakončit NIGELU DAWESOVI! Asistence: Kevin Dallman a Brandon Bochenski.
    56:13 Nigel DAWES - 3:4
     
    57:02
    Domácí se hned dostali do útoku, kde vybojovali vhazování. Poslední tři minuty mají domácí na to, aby se opět vrátili do utkání.
     
    57:22
    A pomoci by jim k tomu měla přesilová hra. Podruhé ve třetí třetině bude vyloučen Konstantin Puškarjov. Nyní za nedovolená bránění.
     
    57:46
    Při aktivní kombinaci domácí dokonce odvolali brankáře – vidíme tedy hru šesti hráčů proti čtyřem!
     
    58:06
    Astana právě vstřelila branku!
    Medveščak sice zajímavě kombinoval, ale jeden z obránců následně nezachytil přihrávku na modré čáře. BRENDAN SHINNIMIN se vydal za pukem, do kterého těsně před brankou po své rybičce plácl. Ten následně možná trochu šťastně skončil v brance! Bez asistence.
    58:06 Brendan SHINNIMIN - 3:5
     
    58:54
    Pokračuje se v přesilové hře domácího celku. Lucas Lessio nebezpečně pálil od modré čáry, ale jeho střelecký pokus nakonec skončil vedle branky.
     
    59:20
    Medveščak právě vstřelil branku!
    Přecijen je zaděláno na dramatu! Vteřinu před návratem vyloučeného Puškarjova se dostal k puku na pravém kruhu GORAN BEZINA, jenž následnou střelou pod víko vykřesal naději! Asistence: Lucas Lessio a Jakub Krejčík.
    59:20 Goran BEZINA - 4:5
     
    Konec zápasu.
     
    Nakonec z toho bylo hodně divoké utkání! Astana nakonec vítězí po výborném výkonu první lajny 5:4.

    Branky začaly padat až ve druhé třetině. Nejdříve se po šťastné střele prosadil Brandon Bochenski. Vyrovnat se povedlo domácím v přesilové hře o dvě minuty později, prosadil se Alexandre Giroux. O další minutu později ovšem přidal druhou branku Brandon Bochenski, hosté tedy vedli.

    Třetí třetina byla pak reklamou na hokej co se vstřelených branek týče. Nigel Dawes zvyšoval již na 3:1 a vypadalo to na pohodový závěr pro Kazachy. Tak tomu ovšem nebylo. Kirill Voronin a Jiří Smejkal se postarali o to, aby byl stav vyrovnaný. Domácí měli následně přesilovku a mohli ještě zvítězit. Výhodu ale nevyužili a poté inkasovali. Brendan Shinnimin poté trefil i prázdnou branku. Na vítězi utkání nic nezměnila ani branka Gorana Beziny v poslední minutce.

    Střely na branku: 42:24
     
    Československá stopa

    Jakub Krejčík (ZAG) – 0+2, 0 střel, čas na ledě 17:41
    Jiří Smejkal (ZAG) – 1+0, 2 střely, čas na ledě 16:50
    Lukáš Kozák (ZAG) – 0+0, 0 střel, čas na ledě 4:13
     
    Ode mě je to vše. Děkuji za pozornost a u KHL zase někdy nashledanou. (21:35:53)

    David Panuška

    Góly a asistencie: 31. A. Giroux (Paré, Co. Genoway), 45. K. Voronin (Glumac), 52. Smejkal (J. Krejčík, Katic), 60. Bezina (Lessio, J. Krejčík) – 29. Bochenski, 32. Bochenski (Dawes), 44. Dawes (Bochenski, Boyd), 57. Dawes (Dallman, Bochenski), 59. Shinnimin


    KHL Medveščak Záhreb: Garnett (Gajdučenko) – Bezina, Parlett, Katic, J. Krejčík, D. Smith, T. Larkin, Kozák – A. Giroux, Paré, Co. Genoway – Lessio, Bolduc, Smejkal – Glumac, K. Voronin, Mahbod – Perkovich, Arkalov, Zanoški.
    Barys Nur-Sultan: H. Karlsson (Poulin) – M. Semjonov, Dallman, Šalapov, Barker, Savčenko, Lipin, Trjasunov – Dawes, Boyd, Bochenski – Michajlis, St. Pierre, Shinnimin – Chuďakov, Puškarjov, Kučin – Grents, Trivino, Belgibajev – Paňukov.

    Diváci: 3895