NY Islanders – Florida 1:2 (kon.) | Winnipeg – Montreal 4:7 (kon.) | Washington – Pittsburgh 5:2 (kon.)
Calgary – San Jose 3:2 (kon.)
koniec
Calgary Flames
3:2 (1:2, 1:0, 1:0)
San Jose Sharks
cz Štvrtok 12.01.2017, 03:30 • Scotiabank Saddledome, Calgary • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:53
    Neskutečné! Tkachuk ztratil puk proti hráčské přesile v rohu útočného pásma, z něj zničeho nic přilétla přihrávka do jízdy rozjetého Mikkela Bødkera, který v samostatném nájezdu ale opět selhal, když švihem vystřelil do fantastického Johnsona! Gólman Flames se tímto zákrokem nečekaně stává hlavním hrdinou domácího týmu.
     
    59:21
    Snaha Sharks o vyrovnání se hodně komplikuje. Unikajícího Gaudreaua totiž hákováním fauloval Joe Pavelski a ten bude muset sledovat zbytek třetí třetiny z trestné lavice.
     
    59:20
    Čtvrtý zásah Flames měl na hokejce mrštný Johnny Gaudreau, který vložil své tělo před bránícího hráče, avšak z dobré pozice trefil bekhendem tyč!
     
    58:45
    Branka San Jose zůstává prázdná, Žraloci riskují v šesti mužích v poli!
    57:41 Dougie HAMILTON - 3:2
     
    57:41
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Dvě minuty před koncem propuká na domácím stadionu všeobecné veselí! Tkachukovu střelu z mezikruží Dell parádně zneškodnil betonem. Akce Flames tím ale neskončila, ke kotouči se dostal DOUGIE HAMILTON a střelou z pravého mantinelu tentokrát nachytal hostujícího gólmana, který kapituluje ve velmi nevhodnou dobu potřetí. Asistence: Mark Giordano, Mikael Backlund.
    54:33 Neproměněné trestné střílení San Jose
     
    54:33
    Dánský šikula si najížděl z pravé strany a pokusil se o bekhendový blafák, který Johnson přečetl a betonem puk zastavil!
     
    54:33
    Brodieho střela od modré až k Dellovi neprošla. Následoval nebezpečný únik Bødkera, který byl právě Brodiem nedovoleně atakovaný a hosté tak dostávají výhodu v podobě trestného střílení!
     
    49:55
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Calgary Flames (Garnett Hathaway – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu San Jose Sharks (Micheal Haley – 2 min., hrubost).
     
    49:54
    Hathaway na pravé straně zavezl puk do pásma a nahodil jej na Tkachuka, jehož teč Dell bravurně zlikvidoval a vzápětí si poradil i s dorážkami Stajana a prvně zmíněného Hathawaye!
    39:29 Matthew TKACHUK - 2:2
     
    39:29
    Calgary právě vstřelilo branku!
    No vida, přesilová hra Flames je nakonec využitá a ve Scotiabank Saddledome máme znovu vyrovnáno! Za svou velkou aktivitu je v závěru druhé části odměněn MATTHEW TKACHUK, který na hranici brankoviště protečoval Backlundovu střelu mezi vlastní nohy a Dell v reakci na původní zakončení už nemohl dělat vůbec nic. Asistence: Mikael Backlund, Dougie Hamilton.
     
    38:00
    Vyloučení v týmu San Jose Sharks (Brenden Dillon – 2 min., držení protihráče). Za faul na Stajana si domácí Calgary zahraje vůbec první přesilovku v utkání.
     
    31:10
    Právě Tkachuk po neproměněné šanci fauloval Brenta Burnse a za nedovolené bránění odjel na trestnou lavici.
     
    19:15
    Monahan zničeho nic stál sám před odkrytou brankou, po spoluhráčově vyražené střele z pravého mantinelu ale na puk o milimetry nedosáhl!
    16:06 Brent BURNS - 1:2
     
    16:06
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Hosté udeřili z nenápadné akce a berou si vedení zpět! Bødker proti hráčské přesile zabojoval o kotouč. Ten po velké bitvě získal a pasem od krátkého mantinelu předal BRENTU BURNSOVI, na jehož švih zpoza pravého kruhu neměl Johnson nárok, protože puk letěl milimetrově přesně k jeho pravé tyči. Asistence: Mikkel Bødker.
    11:22 Michael FROLÍK - 1:1
     
    11:22
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Plameny nezůstaly gólově pozadu dlouho a nyní se radují z vyrovnávající trefy! Matthew Tkachuk z předbrankového prostoru vrátil kotouč k modré čáře, ze které se Engelland sice neprosadil, ovšem dorážející MICHAEL FROLÍK už s dorážkou problém neměl. Asistence: Deryk Engelland, Matthew Tkachuk.
    Logan COUTURE - 0:1
     
    09:40
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Žraloci využívají přesilovou hru a dostávají se do vedení! Thornton přihrál z levé strany na modrou čáru, Burnsovu následnou střelu šikovně tečoval Logan Couture a Johnson už na změnu směru letu kotouče neměl možnost zareagovat. Asistence: Brent Burns, Joe Thornton.
     
    08:58
    Vyloučení v týmu Calgary Flames (Michael Frolík – 2 min., sekání).

    Michal Břuchanský

    Góly a asistencie: 12. Frolík (Engelland, Tkachuk), 40. Tkachuk (Backlund, D. Hamilton), 58. D. Hamilton (Giordano, Backlund) – 10. Couture (Burns, J. Thornton), 17. Burns (Bødker)


    Calgary Flames: Ch. Johnson (Elliott) – D. Hamilton, Giordano (C), D. Wideman, Brodie, Engelland (A), Jokipakka – Chiasson, Monahan (A), J. Gaudreau – Frolík, Backlund, Tkachuk – Ferland, S. Bennett, Versteeg – Hathaway, Stajan, Bouma.
    San Jose Sharks: Dell (M. Jones) – Burns, P. Martin, Braun, Vlasic, Heed, Dillon – Pavelski (C), J. Thornton (A), Meier – Donskoi, Couture (A), Labanc – J. Ward, Tierney, Marleau – M. Karlsson, Haley, Bødker.

    Rozhodca: McIsaac, O´Halloran – Rody, Knorr