NY Rangers – Dallas 6:7 (kon.) | Columbus – Carolina 4:1 (kon.) | Toronto – Buffalo 4:3 (kon.)
St. Louis – Ottawa 4:6 (kon.) | Minnesota – NJ Devils 3:4 (kon.) | Calgary – Florida 5:2 (kon.)
Colorado – Chicago 4:6 (kon.) | Vancouver – Nashville 1:0 (kon.) | Anaheim – Tampa Bay 2:1 (po pr.)
koniec
Columbus Blue Jackets
4:1 (2:1, 2:0, 0:0)
Carolina Hurricanes
cz Streda 18.01.2017, 01:05 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    Sergej Bobrovskij se vrátil vítězně.
     
    To je z mé strany vše, příště na počtenou! (03:38:18)
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA:

    Lukáš Sedlák (CBJ) 1+0, +0, 2 střely, čas na ledě 10:56
     
    TŘI HVĚZDY ZÁPASU:

    1. Brandon Dubinsky (CBJ) 2+0
    2. Boone Jenner (CBJ) 1+0
    3. Ryan Murray (CBJ) 0+2
     
    Je hotovo! Čtyřzápasová vítězná šňůra Caroliny je u konce, o její ukončení se postarali hokejisté Columbusu, kteří se díky dalšímu dvoubodovému zisku vracejí do čela NHL! Skóre sice otevřel v 19. minutě Sebastian Aho, domácí ale dokázali v rozmezí několika sekund otočit stav zápasu ve svůj prospěch a Dubinsky se Sedlákem poté ve druhé třetině pojistili vedení Jackets. Závěrečná dvacetiminutovka už se především dohrávala. Příznivce Canes může těšit alespoň fakt, že po čtvrtém inkasovaném gólu nahradil Cama Warda debutující Alex Nedejlkovic, který ve zbytku utkání neinkasoval.
     
    Konec zápasu.
     
    59:33
    Čtrnáct tisíc diváků na tribunách je na nohou, Columbuští už se nikam neženou a zápas dohrávají s pukem na hokejkách ve vlastním pásmu.
     
    58:29
    Aho v dobré pozici ještě vracel puk na Stempniaka, jehož pokus byl sražen do ochranné sítě, a tak se bude vhazovat před Bobrovským.
     
    57:58
    Joakim Nordström si proklestil cestu do útočného pásma, pak mu ale kotouč ujel z hokejky a Bobrovskij ho srazil do rohu kluziště, odkud Jackets rozehrávají další protiakci.
     
    57:19
    Kotouč opět letí směrem k Bobrovskému. Když už nic, Canes si dnes alespoň zvýší úspěšnost ubráněných oslabení.
     
    56:32
    Hosté se dvakrát po sobě dokázali osvobodit, Jackets jako by už nehráli naplno a brali závěr tohoto utkání v tréninkovém tempu.
     
    55:45
    Viktor Stålberg (CAR) vyfasoval dvě minuty za podražení, Jackets si zahrají ještě jednu přesilovou hru.
     
    55:08
    Na ledě se nic zajímavého neděje, a tak se pojďme ještě vrátit k debutu Alexe Nedeljkovice v NHL. Americký gólman si k němu nemohl "vybrat" lepší místo, právě ve státě Ohio, kde leží také Columbus, se totiž narodil.
     
    Dnešní utkání sleduje 14724 diváků.
     
    54:10
    Columbuští hokejisté jsou jasně aktivnější navzdory třígólovému náskoku, nic nenasvědčuje tomu, že bychom se ještě měli dočkat nějakého dramatu. Závěr zápasu ale přijde na řadu až po další komerční přestávce.
     
    53:24
    Sedlák se dostal v předbrankovém prostoru k odraženému kotouči, který ale netrefil podle představ, a Raleighští se tak i tentokrát dokázali ubránit.
     
    52:32
    Po skvělém pasu Wennberga se ocitl ve stoprocentní šanci Nick Foligno, domácí kapitán ale z bezprostřední blízkosti nedokázal dostat puk do sítě a Saad poté napálil tyč!
     
    51:58
    Blue Jackets se usadili v rohu kluziště, kde se jim daří sbírat cenné vteřinky a unavovat soupeře. Jackets se pochopitelně nikam neženou.
     
    51:11
    Po dlouhé době sudí přerušili hru, následovat tak bude další komerční přestávka, po níž se bude vhazovat v útočném pásmu raleighského celku.

    Vojtěch Balon

    Góly a asistencie: 19. Jenner (Atkinson, R. Murray), 19. Dubinsky (R. Murray), 24. Dubinsky (Jenner), 30. Sedlák (Gagner, Hartnell) – 19. Aho (Teräväinen, Stempniak)


    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (Korpisalo) – Werenski, S. Jones, J. Johnson, D. Savard, R. Murray, Harrington – Saad, Wennberg, N. Foligno (C) – Jenner (A), Dubinsky (A), Atkinson – Calvert, W. Karlsson, J. Anderson – Hartnell, Sedlák, Gagner.
    Carolina Hurricanes: C. Ward (30. Nedeljkovic) – Hainsey, Faulk (A), Slavin, Pesce, Hanifin, Tennyson – Skinner, V. Rask (A), D. Ryan – B. McGinn, J. Staal (A), E. Lindholm – Aho, Teräväinen, Stempniak – Nordström, McClement, Stålberg.

    Rozhodca: McCauley, Kozari – Mills, Barton

    Diváci: 14724