NY Islanders – Dallas 3:0 (kon.) | Columbus – Ottawa 0:2 (kon.) | Toronto – NY Rangers 2:5 (kon.)
Minnesota – Arizona 4:3 (kon.) | St. Louis – Washington 3:7 (kon.) | Calgary – Nashville 3:4 (kon.)
Anaheim – Colorado 2:1 (kon.) | San Jose – Tampa Bay 2:1 (kon.)
koniec
New York Islanders
3:0 (1:0, 0:0, 2:0)
Dallas Stars
cz Piatok 20.01.2017, 01:00 • Barclays Center, New York • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Česká stopa v utkání:

    Radek Faksa (DAL) 0+0, 1 střela, čas na ledě 15:46
    Jiří Hudler (DAL) 0+0, 1 střela, čas na ledě 6:28 (03:50:32)
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. John Tavares (NYI) 2+0
    2. Thomas Greiss (NYI) 23 zák., 0 gólů, 100,0%
    3. Anders Lee (NYI) 0+1
     
    Statistiky: Střely na bránu: 36-23; Zablokované střely: 18-15; Vhazování: 51%-49%; Hity: 21-14; Přesilové hry: 0/7-0/3; Trestné minuty: 11-23.
    FOTO: Greiss poprvé v kariéře dvakrát v řadě udržel čisté konto!

     
    John Tavares sice v první třetině neproměnil samostatný únik, když ztroskotal na fantastickém Karim Lehtonenovi, jinak ale kapitán Islanders odehrál skvělé utkání a svůj výkon podtrhl dvěma góly, když se prosadil v první třetině a poté necelé čtyři minuty před koncem. Na straně Dallasu byl hodně nebezpečný Tyler Seguin, 400. bod v kariéře NHL mu ale dopřán nebyl a při hře Stars bez brankáře zpečetil vítězství Islanders střelou do prázdné brány Calvin de Haan. Velký podíl na výhře domácího celku má německý brankář Thomas Greiss, který předvedl 23 zákroků a k čistému kontu navíc přidal asistenci na gól. Konečný výsledek: New York Islanders 3 Dallas Stars 0.
     
    Konec zápasu.
     
    60:00
    Antoine Roussel po skončení utkání vyvolal potyčku a dostal dvojnásobný trest za hrubost.
    59:56 Calvin de Haan - 3:0
     
    59:56
    Islanders právě vstřelili branku!
    CALVIN DE HAAN rychle zvedl hlavu a ze středního pásma krásnou táhlou střelou zamířil do odkryté části brány – 3:0! Thomas Greiss dnes vychytá čisté konto a navíc k němu přidal asistenci, to jsou věci! Asistence: Thomas Greiss.
     
    59:00
    Do konce zápasu zbývá odehrát 1 minuta.
     
    58:50
    Tyler Seguin z levého kruhu pro vhazování tvrdou střelou s příklepem bez přípravy mířil po rychlé souhře do odkryté části brány, Thomas Greiss ale předvedl po rychlém přesunu spektakulární zákrok a jeho pokus vyrazil! Hranice 400. bodů dnes není útočníkovi Stars zkrátka přána.
     
    57:57
    Dnešní utkání sleduje 12630 diváků.
     
    57:38
    Jason Spezza se ocitl v blízkosti levé tyče v obrovské šanci, jenže puk nedokázal proti pravému betonu Thomase Greisse poslat puk do brány!
     
    57:04
    Dallas Stars si vyžádal oddechový čas poté, co vybojoval útočné pásmo, a Kari Lehtonen zůstal na střídačce!
     
    56:59
    Scott Mayfield se vrátil zpět na led a naskočil na něj hodně spokojený, nejen, že jeho spoluhráči přečkali oslabení, navíc v něm ale dokázali pojistit své vedení.
    56:37 John TAVARES - 2:0
     
    56:37
    Islanders právě vstřelili branku!
    Oba týmy se v rychlém sledu dostaly do nebezpečného útoku a po neúspěšném zakončení Jiřího Hudlera, jehož střela z blízkosti se svezla po pravém betonu Thomase Greisse mimo, se řítil do samostatného úniku podruhé v zápase JOHN TAVARES! Kapitán New Yorku Islanders na rozdíl od první třetiny tentokrát nezaváhal a vedle pravého betonu Kariho Lehtonena při vlastním oslabení puk poslal přesně k levé tyči! Asistence: Nikolaj Kuljomin.
     
    55:30
    Tyler Seguin napřáhl v mezikruží k nádherné střele, která mířila do levého horního rohu brány, nakonec se ale od brankové konstrukce odrazila zpět do hry!
     
    54:59
    Scott Mayfield dostal dvě minuty za sekání poté, co fauloval Johna Klingberga. Stars mají k dispozici čtvrtou přesilovou hru, zatím nevyužili ani jednu.

    Tomáš Reiner

    Góly a asistencie: 14. Tavares (Lee), 57. Tavares (N. Kuljomin), 60. de Haan (Greiss)


    New York Islanders: Greiss (Bérubé) – Leddy, Pelech, Hickey (A), Mayfield, de Haan, Seidenberg – Lee, Tavares (C), Jo. Bailey (A) – Beauvillier, B. Nelson, R. Strome – Gionta, Quine, Chimera – Prince, Cizikas, N. Kuljomin.
    Dallas Stars: Lehtonen (Niemi) – Lindell, Klingberg, Hamhuis, Nemeth, Oduya, Johns – Roussel, Spezza (A), Seguin – Ja. Benn (C), Eakin, Eaves – D. Shore, Faksa, Sharp (A) – Korpikoski, Cracknell, Hudler.

    Rozhodca: Kendrick Nicholson,Chris Rooney. Čároví: Steve Miller, Pierre Racicot

    Diváci: 12630