Sparta Praha – Litvínov 3:1 (kon.) | Třinec – Hradec Králové 4:1 (kon.) | Chomutov – Mladá Boleslav 3:1 (kon.)
Liberec – Kometa Brno 1:2 (kon.) | Plzeň – K. Vary 4:2 (kon.) | Pardubice – Vítkovice 1:3 (kon.)
Olomouc – Zlín 3:0 (kon.)
koniec
HC Oceláři Třinec
4:1 (1:1, 1:0, 2:0)
Mountfield HK
cz Nedeľa 26.02.2017, 15:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 200 míst) • Tipsport extraliga (ČR) • 50. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli všechno. Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek nedělního dne. (17:25:07)
     
    Nejlepší hráči utkání:
    Martin Adamský – TRI (1+1)
    Andris Džerinš – HKM (1+0)
     
    Zápas končí, Oceláři si po výhře v Brně připisují další cenný skalp Hradce Králové. Tři body získali Slezané proti tomuto soupeři po více než dvou letech. Ve třetí části navýšil vedení Třince nejdříve Rákos, v oslabení poté pečetil vítězství Marek Růžička. Ještě v téže početní nevýhodě Třince pak neproměnil trestné střílení Dravecký, ale mrzet ho to už nemuselo.
     
    Konec zápasu.
     
    59:15
    Draveckého pas zachytil Newton a Východočeši se vydali do protiútoku. Po přihrávce od Šimánka pálil Dragoun jen do Hrubce.
     
    58:58
    Dietz rozehrál přesně na hůl Draveckého, který se šikovně uvolnil kolem Kukumberga a zakončoval bekhendem. Rybár puk vyrazil.
     
    58:20
    Netík zakroužil s pukem u mantinelu a pokusil se připravit šanci pro Noska. Obránci Mountfieldu ale včas poslali puk do středního pásma.
     
    57:48
    Nepřesná přihrávka Pavlase byla tečována, a tak se zakázané uvolnění nepíská. Třinec rychle přesouvá hru před Rybára.
     
    56:41
    Hrubec odolal v brankovišti tlaku Jarůška s Picardem a nepustil puk do branky. Třinečtí fanoušci aplaudují.
     
    56:18
    Třinec je v plném počtu, oslabení mu však vyšlo skvěle. Vstřelil nejspíše rozhodující branku na 4:1, a ještě měl k dispozici trestné střílení.
     
    55:39
    Vladimír Dravecký zamíchal před Rybárem s pukem a snažil se jej bekhendem zasunout do brány. Slovenský brankář kotouč za svá záda nepustil! Třinec neproměnil trestné střílení.
     
    55:39
    Blaž Gregorc (HKM) znovu chyboval a Dravecký mohl jet zase sám na branku. Slovinský bek mu rychle vysekl hůl, a tak je nařízeno trestné střílení.
     
    55:22
    Pokračuje oslabení Ocelářů, kterým se povedlo dostat puk do středního pásma. Hradec Králové se snaží vrátit zpět.
    54:36 Marek RŮŽIČKA - 4:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    54:36
    Třinec právě vstřelil branku!
    Stará specialita Ocelářů je zpět, Třinec dokázal udeřit ve vlastním oslabení. Knotek s Gregorcem ztratili puk na modré čáře a Adamský s MARKEM RŮŽIČKOU ujížděli sami proti Rybárovi. Adamský zatáhl puk doleva a vrátil jej svému spoluhráči, který prostřelil brankáře Mountfieldu – 4:1! Asistence: Martin Adamský.
     
    54:04
    Ještě je tady slibná šance pro Mountfield. Rostislav Marosz (TRI) fauloval v útočném pásmu a je potrestán dvěma minutami za podražení.
     
    53:26
    Hrňova prudká rána minula branku a puk se od tvrzeného skla odrážel zpět k tyčce. Z nebezpečného prostoru jej odvezl Picard.
     
    52:57
    Rákos sice přišel ve středním pásmu o puk, jenže Knotek se pak pustil do nerovného boje proti třem Ocelářům. Ti mu kotouč hned vzali.

    Ondřej Zoubek

    Góly a asistencie: 2. Dravecký (Marosz, Nosek), 24. Adamský (Nosek, M. Doudera), 51. Rákos (Roth), 55. Marek Růžička (Adamský) – 1. Džerinš (Vydarený, Köhler)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Linhart, Roth, M. Doudera, Krajíček, L. Galvas (A), Nosek, L. Doudera – Rákos, Redenbach, Petružálek (A) – Adamský (C), Kane, Martin Růžička – Dravecký, Marosz, Hrňa – Klimenta, Marek Růžička, Netík.
    Mountfield HK: Rybár (J. Pavelka) – Vydarený (A), Pláněk, Dietz, Gregorc, Newton, Štajnoch, Pavlas – Šimánek (A), Džerinš, Köhler – Dej, Kukumberg, Jaroslav Bednář (C) – Picard, T. Knotek, Jarůšek – R. Pavlík, Dragoun, Nedvídek.

    Rozhodca: René Hradil, Adam Kika – Vít Lederer, Jiří Gebauer

    Diváci: 4 625 (89 % celkové kapacity)