TK organizátorů Ostravského univerzitního derby (kon.) | Tisková konference SFC Opava (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference SFC Opava

cz Streda 01.03.2017, 13:00Tlačové konferencie
     
    Tisková konference skončila. (13:47:09)
     
    13:46
    Roman Skuhravý o zápasu se Znojmem: "První soupeř je po zimě vždy těžce čitelný. Roman Kučera je kvalitní trenér a já jsem přesvědčen, že nás čeká mužstvo, které bude na jaře úspěšné. Jsme rádi, že začínáme s těžkým soupeřem. Chceme se prezentovat nějakou hrou a byli bychom rádi, kdyby jsme naši hru soupeřům v zápasech vnutili. Znojmo má můj respekt, povedlo se jim zajímavě posílit o nadějné hráče, o kterých dle mého názoru ještě uslyšíme. O základní sestavě ještě jasno nemám. Máme vyrovnaný kádr, může hrát všech patnáct hráčů. Je to o tom trefit se do jejich rozpoložení."
     
    13:43
    Marek Hájek: "Neradi bychom měli na stadionu pyrotechnickou válku. Chceme na naše fanoušky apelovat, aby se soustředili na zápas. Zápas s Baníkem bude rizikový, spolupracujeme i s FAČR, LFA a dalšími orgány. Na tribuně bude dost možná více lidí z FAČR než našich partnerů."
     
    13:41
    Alois Grussmann: "Jak ostravská, tak i opavská veřejnost se na utkání těší. Ale nechtěli bychom, aby utkání dopadlo nějak otřesně. Já si vzpomínám, když jsme hráli kdysi s Ostravou doma 3:3 a byl to opravdu svátek fotbalu. Musíme být rádi, že ve druhé lize takové derby máme. Měl by to být svátek fotbalu."
     
    13:40
    Marek Hájek: "Zápas klidně nahrajeme na nějaké úložiště a poskytneme jej fanouškům ke stažení."
     
    13:39
    Zdeněk Pospěch o derby:"Všichni víme, že přijede na derby spousta Baníkovců, na které se nedostanou lístky a kteří se nedostanou na stadion, budou chtít zápas znepříjemnit. Chtěl bych je poprosit, aby když nebudou mít lístky, zůstali doma. Není to nic proti pravým fanouškům Ostravy, rádi bychom ale, aby se rodiny s dětmi nemusely na fotbale bát a přišly také."
     
    13:37
    Marek Hájek směrem k fanouškům: "Byli bychom rádi, kdyby se prodalo co nejvíce permanentek. Ať fanoušci nepřijdou jen na Baník, ale v sedmi tisících na každý zápas. Na jaro jsme naplánovali akci všichni ve žlutém, vyrobili jsme trička. Rádi bychom, aby se jich prodalo pět tisíc. Není to žádný brutální design, je na něm nápis a logo Opavy. Připravili jsme tričko i pro děti. Chceme naučit i naši mladou generaci, která je dnes ovlivněna IT, aby chodili na fotbal a nebavili se jen počítači a tablety. Těšíme se na to, že bude na stadionu pět tisíc lidí ve žlutém triku."
     
    13:32
    Roman Skuhravý o fanoušcích a postupu: "Vidím dva favority, kteří jsou – Baník a Olomouc, a my jsme připraveny využít jakéhokoliv jejich zaváhání. Je nám jedno, jestli budeme hrát doma s Pardubicemi nebo Baníkem. Chceme zápasy zvládat a naplnit stadion. Kdo zažije jednou takovou atmosféru, jakou jsme zažili v zápasech s Ostravou a Plzní, tak už nechce hrát před tisícovkou diváků. Vyhlášení bojů o postup je realistické a normální, ale musíme se připravit i na to, že to nevyjde. Pokud se tak stane, nemůžeme se z toho vzpamatovávat další tři roky. Uděláme pro to ale maximum."
     
    13:30
    Marek Hájek o fanoušcích: "Opava má nejlepší fanoušky ve střední Evropě, takže samozřejmě počítáme s tím, že nám k postupu do ligy pomohou, a že budou chodit v hojném počty i na další zápasy než s Baníkem."
     
    13:27
    Zdeněk Pospěch o rozpočtu na odměny hráčům: "Já bych takovou informaci ani nepotřeboval slyšet, je to rušivý element. Nejdříve musíme podat dobrý výkon a poté se můžeme bavit o financích. Raději se soustřeďme na výkony a na poctivou práci na hřišti, peníze řešme později. Ale pro hráče je to samozřejmě dobře. Veřejnost pak ví, že klub je stabilní."
     
    13:26
    Zdeněk Pospěch o postupových bojích: "Rozhodne se na hřišti. Na začátku máme tři těžké soupeře a poté se můžeme bavit dále. Ale naše pozice je jasná, není se za co schovávat. Jsme na třetím místě a z toho se musíme pokusit postoupit. Bude to složité, někteří hráči se ještě nesetkali se situací, kdy se od nich chce něco víc než jen pěkný fotbal. Budeme muset uhrát výsledky a škrábat se nahoru. Kluci o tom ale přemýšlejí, což je v pořádku. Pomohou i trenéři a starší, zkušení hráči, kteří by měli tým uklidnit. První zápas bude určitě nervózní a bude záležet na vůli se poprat."
     
    13:23
    Zdeněk Pospěch o zranění: "Jsem z toho zklamaný. Nevěděl jsem, jestli budu pokračovat s fotbalem. Pak jsem se cítil dobře, ale opět jsem se zranil. Najít motivaci bylo těžké. To, že hrajeme o postup, nehraje klíčovou roli. Ale pomoci klukům, hrát před plným stadionem a zahrát si ve skvělé atmosféře... vidina první ligy láká, ale není to ten hlavní důvod."
     
    13:21
    Marek Hájek o Fortuna národní lize: "Je to kvalitní a vyrovnaná soutěž. Stačí, aby zapršelo, a Třinec porazí Baník, viděli jste to sami. Postoupit může skutečně jen ten nejlepší."
     
    13:20
    Roman Skuhravý: "Vnímám velkou sílu mužstva, ale učíme se pracovat s něčím, co jsme si stanovili. Proto nevyrovnanost v přípravě. Jsou tam pasáže, kdy dominujeme, a pak ty, kdy panikaříme. Přisuzuji to tomu, že kluci strašně moc chtějí a to je náš největší nepřítel. Cíle máme, bez snů nejde hrát sport. Ale pořád je to fotbal, hrají proti sobě dva soupeři. Ale mužstvo je kondičně dobře připraveno. Chceme být připraveni i na to, že nám to v zápasech nepůjde. Já mužstvu věřím, snad se Zdena uzdraví. Chceme se fotbalem bavit a hrát o co největší výsledek."
     
    13:18
    Marek Hájek o MOL Cupu: "Pokud bychom chtěli do pohárové Evropy, museli bychom MOL Cup vyhrát."
     
    13:17
    Marek Hájek o první lize: "Myslím si, že po podzimu musíme jít do jara s tím, že uděláme maximum pro postup do první ligy. Je to sport, může rozhodnout jeden zápas. Pokud se to podaří, budeme nadšení. Pokud ne, zahrajeme si další sezónu zase druhou ligu a uděláme maximum pro to, abychom si první ligu zahráli další rok."
     
    13:16
    Alois Grussmann o postupu do první ligy: "Přál bych klukům, aby zažili to, co jsme zažili kdysi my – postup do nejvyšší soutěže. A aby si diváci zafandili na ligových utkáních."
     
    13:15
    Alois Grussmann k MOL Cupu: "Nebudeme hrát jen ligu, ale i MOL Cup. Víme, že budeme mít soupeře z první ligy. Při případném losu chceme, abychom hráli utkání doma. Už jen kvůli našim divákům, viděli jsme tu podporu při zápase s Plzní. Chceme hrát doma, víme, že by to bylo ligové a obstáli bychom se ctí."

    Filip Lefenda