Dortmund – Leverkusen 6:2 (kon.) | Mainz – Wolfsburg 1:1 (kon.) | Kolín nad Rýnom – Bayern 0:3 (kon.)
Brémy – Darmstadt 2:0 (kon.) | Hoffenheim – Ingolstadt 5:2 (kon.) | Mönchengladbach – Schalke 4:2 (kon.)
koniec
Borussia Dortmund
6:2 (2:0)
Bayer Leverkusen
Sobota 04.03.2017, 15:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • Nemecká Bundesliga • 23. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Zápas medzi Borussiou Dortmund a Bayerom Leverkusen priniesol pomerne nečakanú kanonádu. A to najmä zásluhou produktívnej ofenzívy BVB a chybujúcej defenzívy Leverkusenu. V druhom polčase to najprv vyzeralo na veľkú drámu, keď sa Bayer dokázal dvakrát dostať na rozdiel jediného gólu, no v záverečnej 15-minútovke sa futbalisti Dortmundu presadili ešte trikrát a zasadili tak definitívny úder svojmu súperovi. Odo mňa je to pre dnešok všetko, majte ešte pekný večer! Týmto prenosom vás sprevádzal Jakub Kocourek. (17:27:47)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    André Schürrle chcel podniknúť ešte poslednú ofenzívnu akciu, no loptu na ihrisku na pravej strane už nezachytil.
    90+2. Raphaël Guerreiro (DOR) - 6:2
     
    90+2
    Dortmund dal gól! Tak toto je už k Leverkusenu aj trochu kruté. Po zmätkoch v obrane hostí a prihrávke od Christiana Pulisica sa totiž k lopte dostal RAPHAËL GUERREIRO, ktorý ľavačkou namieril presne k ľavej žrdi brány hostí.
     
    90+1
    V tvári Benjamina Henrichsa sa teraz objavila aj menšia bezradnosť potom, čo si nespracoval vysokú loptu zo stredu poľa.
     
    90
    V druhom polčase sa budú nadstavovať ešte tri minúty.
     
    90
    Šindži Kagawa pekne zrýchlil hru na Andrého Schürrleho, ktorý však bol v postavení mimo hry. V opačnom prípade by sa úplne sám rútil na brankára Leverkusenu Bernda Lena.
     
    89
    Kevin Volland si síce pekne spracoval prihrávku z hĺbky poľa, no jeho prihrávku na Javiera Hernándeza vystihol Gonzalo Castro.
     
    88
    Zápas sa už len dohráva. Leverkusen znova v ofenzíve nič nevymyslel, a tak môže od svojej brány vykopávať Roman Bürki, ktorý sa ale pochopiteľne nikam neponáhľa.
     
    87
    Bayer Leverkusen sa ešte snaží niečo s veľmi nepriaznivým vývojom stretnutia spraviť, no Roman Bürki si poradil aj s týmto centrom z pravej strany.
     
    86
    Hosťujúci tréner posledný raz v zápase strieda. Z ihriska odchádza Ömer Toprak, ktorého nahradí na posledné minúty Aleksandar Dragović.
    85. André Schürrle (DOR) - 5:2
     
    85
    Dortmund dal gól! Sám faulovaný ANDRÉ SCHÜRRLE sa postavil na značku bieleho bodu a nekompromisne prestrelil Bernda Lena.
     
    85
    Obranca Leverkusenu Wendell dokonca vidí aj žltú kartu za penaltový zákrok na Schürrleho.
     
    84
    Raphaël Guerreiro narazil Andrému Schürrlemu, ktorý prenikal do pokutového územia cez dvojicu Wendell-Toprak a hlavný rozhodca píska pokutový kop!
     
    83
    K centru z ľavej strany sa odhodlal Lars Bender, no defenzíve Borussie teraz veľmi pomohol návrat Šindžiho Kagawu.
     
    82
    André Schürrle sa okamžite po svojom príchode zapísal do štatistík zápasu. Nie však tak, ako by si predstavoval. Pri svojom dravom prieniku totiž nepríjemne zasiahol Ömera Topraka, a tak sa znova chvíľu nehrá.

    Jakub Kocourek

    Góly: 6. Dembèlé, 26. Aubameyang, 70. Aubameyang, 77. Pulisic, 85. Schürrle, 90+2. Guerreiro – 48. Volland, 74. Wendell

    Karty:   16. Aránguiz (LEV), 37. Havertz (LEV), 45+3. Bellarabi (LEV), 63. Volland (LEV), 69. L. Bender (LEV), 85. Wendell (LEV)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 12:3. Střely mimo: 4:3. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 7:20.
    Borussia Dortmund: Bürki – Piszczek, Papastathopoulos, Bartra – Durm, Weigl, G. Castro, Guerreiro – Dembèlé (73. Kagawa), Reus (C) (44. Pulisic) – Aubameyang (81. Schürrle).
    Náhradníci: Weidenfeller – Schürrle, Pulisic, Kagawa, Merino, Ginter, Schmelzer.

    Bayer Leverkusen: Leno – Henrichs, Jedvaj, Toprak (86. Dragović), Wendell – Mehmedi (67. J. Hernández), L. Bender (C), Aránguiz (38. Bellarabi), Kampl – Volland, Havertz.
    Náhradníci: R. Özcan – Dragović, J. Hernández, Baumgartlinger, Brandt, V. Jurčenko, Bellarabi.

    Rozhodca: Christian Dingert