Dunajská Streda – Ružomberok 1:1 (kon.) | Prešov – Trenčín 1:2 (kon.) | Senica – Myjava 0:0 (zruš.)
Zlaté Moravce – Trnava 0:0 (kon.)
koniec
DAC 1904 Dunajská Streda
1:1 (1:1)
MFK Ružomberok
Sobota 04.03.2017, 14:00Niké liga • 22. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 14:00.
     
    Fortuna liga cez víkend ukončí svoju druhú tretinu a jednotlivé tímy bude čakať posledných jedenásť duelov, ktoré rozhodnú o majstrovi aj účastníkoch európskych pohárov. Ambície zamiešať kartami na popredných priečkach majú taktiež Dunajská Streda s Ružomberkom.

    FC DAC Dunajská Streda figuruje na šiestej priečke s bilanciou päť víťazstiev, sedem remíz a sedem prehier. Od návratu na vlastný štadión však ťahá výbornú sériu šiestich ligových duelov bez porážky, v ktorých nazbierala štrnásť bodov a inkasovala iba dva góly. Futbalisti DAC navyše postúpili v závere jesene cez Trnavu do štvrťfinále Slovenského pohára. V jarnej fáze odohrala Dunajská Streda dva zápasy so skóre 5:0. Najskôr uhrala bezgólovú remízu na pôde Podbrezovej a potom doma rozstrieľala Prešov.

    MFK Ružomberok poskočil v tabuľke na štvrté miesto, no na tretiu Podbrezovú, ktorá by postúpila do predkola Európskej ligy, stráca až deväť bodov. Hráči spod Čebraťa sa môžu rovnako ako Dunajská Streda pochváliť sériou duelov bez prehry, ktorá je momentálne na čísle päť. Ružomberčania stihli počas jarnej časti nastúpiť na tri stretnutia. V Zlatých Moravciach a doma proti Podbrezovej bol výsledok nerozhodný, ale v stredajšej dohrávke s Michalovcami triumfovali na neutrálnom žilinskom trávniku 3:1.

    Domáce prostredie dáva výhodu Dunajskostredčanom, ale vzájomné zápasy hovoria v prospech Ružomberčanov. Stredoslováci prehrali s DAC naposledy 15. marca 2014, takže takmer pred troma rokmi. Odvtedy sa oba tímy stretli osemkrát, pričom sa v štyroch prípadoch zrodila remíza a štyrikrát vyhrali hráči MFK. Rovnako zaujímavý je fakt, že Ružomberok získal tri body vždy na domácej pôde. V Dunajskej Strede triumfoval ešte počas sezóny 2011/12. Vtedy sa mu to podarilo hneď dvakrát. Jediný duel v aktuálnom ročníku bol hraný na Liptove a priniesol výsledok 2:2. Za domácich skórovali Ďubek s Lačným, za hostí sa presadil dvakrát Pačina.
     
    Úvodné zostavy:

    FC DAC Dunajská Streda: Slávik – Živković, Šatka, Huk, Davis – Ljubicić (C) – Sarr, Štepanovský, Pambou, Pačinda – Šafranko.
    Náhradníci: Tofiloski – Michalík, Németh, Kocsis, Kontár, Brašeň, Mészáros.

    MFK Ružomberok: Hajdúch – Kupec, Maslo, Maslo, Kružliak (C) – Nagy, Takáč – Daniel, Faško, Gál-Andrezly – Mareš.
    Náhradníci: Macík – Menich, Čurma, Sapara, Gerát, Gerec, A. Lovás.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop mali na starosti hostia. Ružomberok nastúpil v bielych dresoch, Dunajská Streda v žlto-modrej kombinácii.
     
    2
    Yves Simon Pambou hneď na začiatku zápasu tvrdo atakoval Martina Nagya, ktorý sa ťažko zdvíhal z trávnika. Hlavný rozhodca to riešil iba dohovorom.
     
    3
    Ružomberčania začínajú aktívnejšie a majú loptu na svojich kopačkách. Ich dve útočné akcie sa však skončili pred šestnástkou.
     
    4
    Dunajská Streda sa teraz ujala lopty a chce niečo vymyslieť na polovici súpera. Zatiaľ je to iba pri postrannej čiare.
     
    5
    Erick Davis napriahol spoza šestnástky a jeho strela smerovala iba tesne vedľa brány. Ľuboš Hajdúch preto nemusel zasahovať.
     
    6
    Dalibor Takáč chcel vysunúť na ľavom krídle voľného Gála-Andrezlyho, ale poslal mu veľmi nepresnú prihrávku.
     
    7
    Ružomberok mal výhodu štandardky, ale takmer z polovice ihriska. Lopta smerovala do šestnástky DAC, kde ju spracovali domáci obrancovia.
     
    8
    Dunajskostredčania stratili loptu v prechode do útoku a ponúkli súperovi šancu na rýchlu kontru. Tá sa skončila nepresnosťou.
     
    9
    Dunajská Streda dala gól! Ľuboš Hajdúch urobil obrovskú chybu. Skúsený brankár spracoval malú domov a chcel loptu rozohrať dopredu. Dlho váhal a nakoniec trafil PAVLA ŠAFRANKA, ktorý jeho odkop zblokoval do siete.
     
    10
    Ružomberok bol doteraz aktívnejším tímom a kontroloval loptu. Domácim sa naopak vpredu nedarilo a gól im spadol z nebies.
     
    12
    Pappe Macou Sarr vyskúšal Hajdúchovu pozornosť spoza šestnástky. Lopta však išla do stredu brány.
     
    13
    Sledujeme veľa nepresností v strede ihriska. Oba tímy sa dopúšťajú množstva chýb, a tak viazne ich prechod do útoku.
     
    14
    Marko Živković dostal výbornú prihrávku do pohybu na pravé krídlo, ale loptu nedokázal zachytiť na trávniku. Inak by unikal úplne sám.
     
    15
    Jakub Mareš zviedol hlavičkoval súboj s domácim kapitánom Marinom Ljubičićom, ktorého fauloval v strede ihriska. Lopta pre DAC.
     
    16
    Yves Simon Pambou chcel prekvapiť hosťujúcu obranu pohotovým zakončením. Jeho strela ľavačkou z hranice šestnástky mierila vysoko nad bránu.
     
    17
    V Dunajskej Strede panuje pekné slnečné počasie, ktoré je na prvý pohľad ideálne pre futbal. Hráčom však komplikuje život prudký vietor.
     
    17
    Hostia si takmer strelili vlastný gól. Po prudkej prihrávke z ľavej strany od Davisa prišiel obranný zákrok jedného z Ružomberčanov, ktorý trafil žrď. Následne mieril tesne vedľa hlavičkou Sarr.
     
    18
    Dunajská Streda postupne preberá kontrolu nad zápasom. Domácim futbalistom pomohol darovaný gól a odvtedy sú aktívnejší.
     
    19
    Pačinda prihral nepresne dozadu a takmer poslal do úniku ružomberského útočníka Mareša. Ten však stroskotal hneď na prvej prekážke.
     
    19
    Jakub Mareš (Ružomberok) bol frustrovaný po strate lopty, a tak úplne zbytočne fauloval Ljubičića. Hlavný rozhodca nechal hru pokračovať, ale potom udelil žltú kartu.
     
    21
    Jakub Mareš sa ukázal vo futbalovejšej úlohe. Proti trom brániacim hráčom si podržal loptu, ale musel ju nakoniec prihrať dozadu.
     
    22
    Peter Štepanovský výborne vysunul na pravom krídle Marka Živkovića, ktorého snaha o prihrávku pred bránu bola zblokovaná na rohový kop.
     
    23
    Marko Živković rozohral dva rohové kopy za sebou. V oboch prípadoch ružomberská defenzíva odolala a loptu má teraz Hajdúch.
     
    24
    Silný vietor stále robí problémy futbalistom na trávniku. Do chrbta však fúka domácim, ktorí majú mierne výhodu.
     
    25
    Pappe Macou Sarr a Erick Davis posielali loptu z ľavého krídla do pokutového územia. Ani v jednom prípade to neprinieslo nebezpečnú situáciu.
     
    26
    Ružomberok je v týchto chvíľach úplne vypojený z hry. Liptáci nedokážu podržať loptu na polovicu súpera a posledných pätnásť minút sa len bránia.
     
    27
    Hosťom sa otvoril priestor na rýchly protiútok, ktorý rozbehol Dalibor Takáč. Potom posunul loptu Marešovi, no ten sa nepresadil.
     
    28
    Erik Pačinda prudko odcentroval z ľavého krídla. Lopta preletela popred bránu Ružomberka, ale nikto ju nezasiahol.
     
    29
    Peter Gál-Andrezly (Ružomberok) je druhým potrestaným hráčom v dnešnom zápase. Záložník hostí fauloval prenikajúceho Živkovića.
     
    30
    Pavol Šafranko si dobre nabehol na ľavom krídle, ale lopta mu ušla takmer k rohovej zástavke, odkiaľ nedokázal presne prihrať.
     
    31
    Ružomberok v doterajšom priebehu zápasu nič neukázal. Hostia spočiatku kontrolovali loptu, ale od inkasovaného gólu sa vytratili z hry.
     
    32
    Liptáci to z času na čas skúšajú prostredníctvom rýchleho protiútoku. Peter Maslo však nepresne prihral Danielovi, čím sa akcia skončila.
     
    33
    Marko Živković ostal voľný na pravom krídle, ale nedostal presnú prihrávku. Domácim nevyšlo prenesenie hry.
     
    34
    Jakub Mareš našiel na pravej strane Gála-Andrezlyho, ktorý sa ocitol v dobrej pozícii. Nedal si však pozor na ofsajdové postavenie.
     
    35
    Domáci vysoko napádali rozohrávku súpera a Faško ihneď urobil chybu. DAC získal loptu v strede ihriska.
     
    36
    Peter Štepanovský odcentroval z pravého krídla, ale defenzíva hostí loptu zblokovala na rohový kop.
     
    37
    Marko Živković našiel centrom od rohovej zástavky hlavu Marina Ljubičića, ktorý zakončoval k pravej žrdi. Ľuboš Hajdúch úspešne zasiahol a ružomberský brankár si potom poradil aj so strelou Davisa z diaľky.
     
    38
    Erik Pačinda hľadal centrom z ľavého krídla Pavla Šafranka, ktorý si nabiehal do šestnástky. Všetko napokon skončilo zákrokom Hajdúcha.
     
    39
    Matej Slávik je dnes neviditeľný. Domáci brankár sleduje loptu iba z veľkej diaľky a čaká na svoj úvodný zákrok. Spoluhráči ho navyše nevyužívajú ani v rozohrávke.
     
    40
    Marko Živković odcentroval z pravej strany do šestnástky Ružomberka. Erik Pačinda sa pretláčal k lopte, no bol dobre bránený.
     
    41
    Domáci mali výhodu štandardky z poriadnej diaľky. Z vyše tridsiatich metrov sa však rozhodol Marko Živković priamo ohroziť bránu a nechýbalo mu veľa.
     
    42
    Ružomberok dal gól! Hostia z ničoho nič vyrovnali. Zo štandardky v stredovom kruhu odcentroval Michal Faško priamo na nohu PETRA MASLA, ktorý loptu spracoval v šestnástke a zblízka prekonal Slávika.
     
    43
    Dunajská Streda chcela bleskovo odpovedať hneď po rozohrávke. V neprehľadnej situácii pred bránou Ružomberka všetko vyriešil Ľuboš Hajdúch.
     
    44
    Domáci mali výhodu štandardky. Pačindov center bol však príliš nízky a zachytil ho hneď prvý brániaci hráč Ružomberka.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Úvodnú polovicu zápasu začali aktívnejšie hostia, ale potom ich pribrzdila chyba brankára Hajdúcha. Po jeho zlej rozohrávke sa dostal ku gólu Pavol Šafranko. Od tohto momentu ovládli dianie na ihrisku hráči DAC, ktorí mali niekoľko šancí na zvýšenie vedenia. Zo svojej prevahy však nedokázali nič vyťažiť a paradoxne inkasovali. Z nenápadnej štandardky našiel Faško pred bránou Petra Masla a ten nekrytý vyrovnal.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Tréneri cez prestávku neurobili žiadne zmeny. Na trávniku ostali základné jedenástky.
     
    47
    Pačindov center smeroval do šestnástky Ružomberka. Ján Maslo loptu odvrátil na rohový kop.
     
    48
    Po rohovom kope sa lopta odrazila mimo šestnástky. Spoza nej po zemi nepresne vypálil Erick Davis.
     
    49
    Rohového kopu sa dočkáme aj na opačnom konci ihriska. Pre hostí ho získal Peter Gál-Andrezly.
     
    50
    V šestnástke DAC všetko upokojil Matej Slávik, ktorý vyskočil vysoko do vzduchu a stiahol loptu do rukavíc.
     
    51
    Jakub Mareš vystrelil spoza pokutového územia, ale trafil iba pred sebou stojaceho Tomáša Huka, ktorý loptu zrazil na roh.
     
    52
    Michal Faško zakrútil loptu zaujímavo. Tá sa točila smerom do brány DAC, no nakoniec skončila nad brvnom.
     
    53
    V prvom polčase mali výhodu vetra v chrbte domáci, teraz sa karta obrátila. Uvidíme, či to Ružomberok využije na zlepšenie hry.
     
    54
    Sarr s Pačindom zakombinovali na ľavom krídle, ale ani jeden z nich nedokázal presnejšie prihrať do pokutového územia.
     
    55
    Erick Davis hľadal centrom z ľavej strany spoluhráčov v pokutovom území. Pri lopte bol najrýchlejšie Ľuboš Hajdúch.
     
    56
    Dalibor Takáč skúsil šťastie pohotovou strelou halfvolejom z veľkej diaľky. Lopta smerovala mimo brány DAC.
     
    57
    Začiatok druhého polčasu nemá vysokú kvalitu. Oba tímy držia loptu najmä v strede ihriska a nedokážu sa presadiť vo finálnej fáze.
     
    58
    Erick Davis získal pre Dunajskú Stredu rohový kop, ale následný center zo štandardky bol veľmi nepresný.
     
    59
    Dunajskostredčania nevyužili ďalšiu štandardnú situáciu. Centrovaná lopta z pravej strany iba preletela šestnástkou.
     
    60
    Podobná pozícia sa naskytla aj hráčom Ružomberka na opačnej strane ihriska. V tomto prípade skončil center v rukách brankára.
     
    61
    Pappe Macou Sarr bol voľný na ľavom krídle, a tak sa rozhodol odcentrovať. Lopta našla iba pripraveného brankára Hajdúcha.
     
    62
    Ružomberok veľmi rýchlo stratil loptu. Po autovom vhadzovaní prišla hneď nepresná prihrávka dopredu.
     
    63
    Po ďalšej strate lopty v podaní hostí mohol ísť do útoku Pavol Šafranko. Stroskotal však ešte pred šestnástkou súpera.
     
    64
    Na oboch stranách sme videli rýchle krídelné akcie do otvorenej obrany. Ani v jednom prípade z toho nebolo nič zaujímavé.
     
    65
    Pavol Šafranko našiel presnou prihrávkou v pokutovom území voľného Petra Štepanovského, ktorého pohotová strela išla iba tesne vedľa žrde.
     
    66
    Ľuboš Hajdúch podcenil center Živkovića a nechal loptu prepadnúť na voľného Pačindu. Pred ním na poslednú chvíľu zasiahol Kružliak.
     
    67
    Nasledoval rohový kop pre DAC. Lopta sa odrazila mimo šestnástky, odkiaľ pálil Pačinda. Jeho pokus bol zblokovaný.
     
    68
    Striedanie v tíme MFK Ružomberok: z ihriska odchádza Michal Faško, prichádza Marek Sapara.
     
    69
    Hosťujúci tréner urobil prvú zmenu. Do stredovej formácie Ružomberka prišiel najskúsenejší muž Marek Sapara, ktorý by mal dať myšlienku ofenzívnej hre.
     
    69
    Erick Davis kvalitne odcentroval z ľavého krídla pred bránu. Pavol Šafranko sa v ťažkej pozícii dostal k zakončeniu, ale tesne minul.
     
    70
    Do konca riadneho hracieho času ostáva posledných dvadsať minút. V druhom polčase je duel vyrovnaný a zatiaľ to vyzerá na remízu.
     
    71
    Striedanie v tíme FC DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Peter Štepanovský, prichádza Jakub Brašeň.
     
    72
    Erik Pačinda získal pre svoj tím rohový kop a následne ho aj rozohral. Obrana Ružomberka loptu odvrátila do bezpečia.
     
    73
    Pappe Macou Sarr ukázal efektnú pätičku, ale tá nebola presná. Naopak naštartoval útočnú akciu Ružomberka.
     
    74
    Striedanie v tíme MFK Ružomberok: z ihriska odchádza Erik Daniel, prichádza Andrej Lovás.
     
    74
    Marek Sapara ukázal výbornú kopaciu techniku. Loptu trafil z voleja a poslal ju na bránu. Hostia však jeho pokus zblokovali na roh.
     
    75
    Následný rohový kop si domáci futbalisti postrážili. Loptu odvrátil do bezpečia Marin Ljubicić.
     
    77
    Striedanie v tíme FC DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Pappe Macou Sarr, prichádza Zoltán Kontár.
     
    78
    Ani jeden z tímov sa nevie dostať do šance. Striedania zatiaľ nedokázali oživiť hru jednotlivých mužstiev.
     
    79
    Striedanie v tíme MFK Ružomberok: z ihriska odchádza Dalibor Takáč, prichádza Tomáš Gerát.
     
    80
    Martin Nagy síce odcentroval do šestnástky DAC, ale tento pokus bol veľmi nepresný a Matej Slávik loptu schoval v náručí.
     
    81
    Jakub Mareš si skúsene vypýtal faul na pravom krídle. Ružomberok bude mať výhodu štandardky, ktorú rozohrá Marek Sapara.
     
    81
    Sapara zakrútil loptu do nebezpečného priestoru, ale v ňom chýbali jeho spoluhráči. Dunajská Streda sa ubránila.
     
    81
    Marin Ljubicić (D. Streda) mal výhrady k rozhodnutiam hlavného rozhodcu a za svoje rečnenie dostal žltú kartu.
     
    82
    Matej Slávik odkopol loptu od vlastnej brány, ale prudký vietor ju takmer skrútil naspäť. Túto situáciu chcel využiť Mareš, no domáci boli pozorní.
     
    84
    Marin Ljubicić stiahol k zemi Petra Gála-Andrezlyho a hostia dostávajú výhodu ďalšej štandardnej situácie, o ktorú a postará Sapara.
     
    85
    Jakub Mareš ostal úplne zabudnutý v šestnástke DAC, no nebol v ideálnej pozícii a vďaka strele z uhla získal aspoň rohový kop. Matej Slávik prvýkrát zasahoval.
     
    86
    Ružomberčania sú v týchto chvíľach častejšie pri lopte a zamestnávajú obranu domácich častými centrami. Hráči DAC zatiaľ odolávajú.
     
    86
    Striedanie v tíme FC DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Yves Simon Pambou, prichádza András Mészáros.
     
    87
    Obaja tréneri vyčerpali všetky striedania. Najväčšie oživenie priniesol Marek Sapara, ktorého hostia využívajú pri štandardkách.
     
    89
    Marko Živković sa pokúsil o dlhé autové vhadzovanie z pravej strany. Loptu poslal až do šestnástky hostí, ale tam boli pripravení obrancovia.
     
    90
    Erick Davis v závere riadneho hracieho času odcentroval do pokutového územia, ale defenzíva hostí bola zase pripravená a úspešne zasiahla.
     
    90+1
    Hlavný rozhodca nepotešil domácich fanúšikov, pretože nadstavil iba dve minúty.
     
    90+1
    Tomáš Gerát (Ružomberok) si pomohol rukami vo vzdušnom súboji a zasiahol protihráča. Hlavný arbiter mu udelil žltú kartu.
     
    90+2
    Domáci futbalisti sa spoliehali, že rozhodca odpíska koniec, no ešte pustil hru a hostia išli do obrovskej šance. V situácii dvoch proti jednému Sapara prihral Marešovi a český útočník v obrovskej šanci stroskotal na Slávikovi, ktorý dobre vybehol.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Dunajská Streda bola v prvom polčase lepším tímom a v deviatej minúte sa ujala vedenia, keď chybu Hajdúcha využil Šafranko. Potom domáci kontrolovali hru a vypracovali si viacero šancí. Ani jednu z nich však nepremenili a boli za to potrestaní, keď po štandardke vyrovnal Peter Maslo. Po zmene nemal zápas potrebnú kvalitu, no bližšie k víťazstvu mali Dunajskostredčania. Z prevahy ale opäť nevyťažili gól a mohli dokonca prehrať. V posledných sekundách zachránil bod pre DAC brankár Slávik, ktorý zneškodnil tutovku Mareša. (15:53:50)

    Tomáš Lengyel


    Hľadáme spravodajcu pre tím DAC 1904 Dunajská Streda. Viac informácií tu.

    Góly: 9. Šafranko – 42. Maslo (Faško)

    Karty:   81. Ljubicić (DUN) – 19. Mareš (RUZ), 29. Gál-Andrezly (RUZ), 90+1. Gerát (RUZ)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 9:1. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 0:1.
    DAC 1904 Dunajská Streda: Slávik – Živković, Šatka, Huk, Davis – Ljubicić (C) – Sarr (77. Kontár), Štepanovský (71. Brašeň), Pambou (86. Mészáros), Pačinda – Šafranko.
    Náhradníci: Tofiloski – Michalík, Németh, Kocsis, Kontár, Brašeň, Mészáros.

    MFK Ružomberok: Hajdúch – Kupec, Maslo, Maslo, Kružliak (C) – Nagy, Takáč (79. Gerát) – Daniel (74. A. Lovás), Faško (68. Sapara), Gál-Andrezly – Mareš.
    Náhradníci: Macík – Menich, Čurma, Sapara, Gerát, Gerec, A. Lovás.