Sokolov – Žižkov 0:5 (kon.) | Frýdek-Místek – Táborsko 1:3 (kon.) | Opava – Pardubice 1:2 (kon.)
koniec
Slezský FC Opava
1:2 (1:0)
FK Pardubice
cz Sobota 01.04.2017, 18:00FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA (CZ)
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Fotbalisté Slezského FC dnes na svém stadionu přivítají Pardubice. Pojďme si nyní ve stručnosti představit oba celky.
     
    Hostující klub FK Pardubice neprožívá kdovíjak úspěšnou sezonu a krčí se na čtrnáctém místě tabulky. Jaro odstartovali Pardubičtí vysokou prohrou s olomouckou Sigmou v poměru 0:3, pak ale urvali výhru 1:0 v Sokolově a doma naposledy po stejném výsledku podlehli Znojmu. Pardubický celek má náskok před patnáctými Vítkovicemi šest bodů a je jasné, že v Opavě bude kousat.
     
    Domácí Slezský FC Opava je v tabulce třetí a stále se nevzdává svého snu – postoupit mezi elitu. Na druhý Baník v tuto chvíli ztrácí Opava čtyři body. Na jaře Slezané zatím získali čtyři body. Nejprve vydřeli remízu se Znojmem 2:2, pak zvítězili na půdě Ústí nad Labem a ve slezském derby prohráli s ostravským Baníkem 0:1. Náladu si Opavští spravili v MOL Cupu, když v reprezentační pauze otočili bitvu s Brnem a oslavili historický postup do semifinále.
     
    Domácímu celku budou v duelu chybět dva klíčoví středopolaři. Defenzivní štít Jan Schaffartzik a kreativní levý záložník Petr Zapalač. Oba si odpykávají karetní trest.
     
    Utkání, které startuje v 18 hodin, bude jako hlavní rozhodčí řídit Radek Dubravský. Na čarách mu budou asistovat Petr Blažej se Zdeňkem Arnoštem.
     
    Úvodní sestavy:

    SFC Opava: Fendrich – T. Čelůstka, Simerský, Žídek (C), Hrabina – Grussmann, Jursa, Mozol, Janetzký – Kuzmanović, Smola.
    Náhradníci: Godula – Helebrand, Radić, Jurečka, Puškáč.

    FK Pardubice: Knobloch – Piroch, Řezníček, Šejvl, Jeřábek (C) – Petráň, Křapka, Kayamba, Čiernik – Ladra, Kudrna.
    Náhradníci: Hrnčíř – Fusek, Shejbal, Pospíšil, Kovář.

    Rozhodčí: Dubravský – Blažej, Arnošt.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    5
    Omlouváme se za drobné technické potíže. Nyní už by mělo být vše v pořádku.
     
    6
    Po dlouhém nákopu se v gólové šanci ocitl srbský útočník Opavy Kuzmanović. Míč měl sice na dlouhou nohu, přesto dokázal zakončit a zblízka jen těsně minul levou tyč pardubické brány!
    6.
     
    8
    Po ztrátě Pardubic se Opavští hnali do brejku, jenže Čelůstkova přihrávka na Kuzmanoviće byla zblokována do autu.
     
    10
    Pardubičtí teď na chvíli zamkli Opavu, ale k ničemu to nevedlo.
     
    13
    Velkou příležitost nyní měl Kudrna, ale zblízka těsně minul opavskou bránu. Hosté se ještě dožadovali rohu, ale následovat bude odkop od brány Fendricha.
    13.
     
    15
    Vzrušení na opačné straně. Jursa cpal zajímavý centr do vápna a snajpr Smola na míč jen těsně nedosáhl. Balon nakonec končí až v zámezí.
     
    17
    Fendrich dlouhým výhozem hledal Grussmanna, ale ten míč nezpracoval a hosté mohli do útoku. Domácí defenziva ale situaci s přehledem zvládla.
     
    18
    Útok Opavy skončil nepřesným centrem, který si pohlídal brankář Knobloch ...
     
    19
    ... Ten pohotovým nákopem vyslal spoluhráče do útoku, ale ti se do žádné šance nedostali.
     
    19
    Nadějně vyhlížející brejk na druhé straně. Kuzmanović hledal Grussmanna, jenže nepřesnou přihrávku hosté vystihli. Z tribun se jen ozval hlasitý povzdech.
     
    20
    Máme za sebou úvodních dvacet minut utkání a kdo čekal nápor opavského favorita, ten se spletl. Zatím sledujeme naprosto vyrovnanou partii.
     
    20
    Už to vypadalo, že se hostující Petráň dostane do slibné pozice. Jeho ránu z hranice šestnáctky zblokoval jeden z domácích obránců. Míč se ještě odrazil ke Kudrnovi, jenže ten pro změnu trefil Petráně.
     
    22
    Nyní má Opava k dispozici zajímavou standardku ze zhruba pětadvaceti metrů.
     
    23
    Domácí borci ji nezahráli vůbec špatně. Mozol pěkným centrem hledal na vzdálenější tyč rozběhnutého Smolu, ale opavský kanonýr na míč nedosáhl. Chyběl mu krok, možná dva.
     
    24
    Opava nadále zůstává v držení míče. Žídkův nákop skončil u Čelůstky, který ale nepřelstil Křapku, který jej zastavil. Zprvu to vypadalo na roh, nakonec se ale bude rozehrávat od pardubické brány.
     
    25
    Po faulu ve středu hřiště jsou u míče Pardubičtí. Jeden z hostujících borců hledal dlouhým centrem Kayambu, ale před ním balon odkopl Žídek.
     
    27
    Janetzký se nadechoval k sólu, ale dvojblok pardubických hráčů jej ve středu hřiště připravil o míč. Dopředu mohou hosté.
     
    28
    Vytěžili roh ...
     
    29
    ... Zpoza vápna to zkusil Ladra a jeho technickou střelu vyrazil Fendrich do bezpečí.
     
    30
    Krátké odmlky opavského kotle využilo zhruba deset pardubických fanoušků v hostujícím sektoru, kteří o sobě dali poprvé hlasitěji vědět.
     
    31
    Tohle nebyla vůbec špatně zahraná standardka. Řezníček svým centrem našel Petráně, jenže ten hlavičkoval z dobré pozice nad opavskou svatyni.
     
    32
    Řezníček nyní vysunul Kayambu, který na sebe nalákal opavského brankáře Fendricha a vracel balon zpátky do "ohně", míč ale doputoval jen ke kopačkám Simerského, jenž okamžitě odkopl balon do zámezí.
     
    33
    Opavští ustáli také následný roh, ale ofenzivní snahy slezského celku ztroskotali na nepřesném centru.
     
    35
    Simerský se snažil dlouhým nákopem najít Kuzmanoviće, ten se sice rozběhl včas, ale k míči měl blíž pardubický gólman Knobloch.
     
    37
    Z dálky to zkusil Kudrna, jenže střela mu vůbec nesedla a slabý pokus si v klidu pohlídal Fendrich.
     
    39
    Čelůstka dlouhou přihrávkou vysunul Kuzmanoviće a Opava vybojovala aut nedaleko vápna.
     
    41
    Penalta pro Opavu! Grussmann po dlouhém nákopu hlavou přiťukl Kuzmanovićovi, který míč i přes clonícího Křapku nasměroval do brány. Na čáře jej sice jeden z pardubických beků odkopl mimo, rozhodčí se ale vrátil k faulu a ukazuje na penaltový puntík!
     
    42
    Opava právě vstřelila branku!
    Míč si nachystal sám faulovaný NEMANJA KUZMANOVIĆ, který vsadil na razanci a bombou doprostřed brány otevírá skóre dnešního utkání!
    42. Nemanja KUZMANOVIĆ - 1:0
     
    42
    Hostující bek Antonín Křapka navrch vyfasoval žlutou kartu.
     
    45
    Další žlutou kartu viděl za svůj nedovolený zákrok hostující středopolař Petr Kudrna.
     
    45
    V závěru první půle ještě jedna standardka pro Slezský FC.
     
    45
    Mozolův centr si pohlídal Knobloch a víc už se v první půli nestane.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    První poločas je za námi a po dvou zajímavých šancích na obou stranách v úvodu zápasu toho moc zajímavého nepřinesl. Do vedení se sice v závěru první půle dostal do vedení opavský favorit, když penaltu proměnil srbský útočník Kuzmanović. Optickou převahu ale měli možná trochu překvapivě hosté z Pardubic. Zápas zůstává otevřený. Uvidíme, co přinese druhý poločas.
     
    Hráči obou celků jsou zpět na trávníku. Nic nebrání startu druhé půle.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    48
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Pozor, pozor! Hosté vrací úder! Po pěkné kombinaci a zpětné přihrávce jednoho ze spoluhráčů zůstal zhruba na penaltě volný JOEL NGANDU KAYAMBA a placírkou chladnokrevně poslal míč do sítě. V Městských sadech je vyrovnáno – 1:1!
    48. Joel Ngandu Kayamba - 1:1
     
    49
    První žlutou kartu z opavského týmu viděl za svůj faul Radim Grussmann.
     
    55
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Další rána pro opavského favorita! S jídlem roste chuť a hosté nyní několikrát solidně zahrozili. Tentokrát utekl po pravé straně RICHARD ČIERNIK, cpal střílenou přihrávku do malého vápna, kde si balon nešťastně srazil do vlastní brány opavský kapitán Žídek. Nyní zlostně tluče pěstí do země. Pardubice vedou v Opavě 2:1!
     
    56
    Opavský kouč Roman Skuhravý na nic nečeká a reaguje střídáním. Záložníka Jakuba Janetzkého nahrazuje rychlonohý útočník Václav Jurečka.
     
    60
    Slezané nyní útočí, ale pardubická defenziva zatím domácí celek nepouští do žádných šancí.
     
    63
    Opava posílá do hry dalšího útočníka. Pro dnešek dohrál Radim Grussmann, zahraje si zimní posila David Puškáč. Na podzim nejlepší střelec třetiligových Petřkovic, kde si jej Slezský FC vyhlédl.
     
    64
    Slezský FC měl k dispozici standardku z dobrých pětatřiceti metrů, jenže odražený balon zachytili hosté a podnikli zajímavý brejk. Simerský skluzem naštěstí pro domácí odvrátil nebezpečí.
     
    67
    Pardubičtí se nebojí zaútočit. Jako už předvedli několikrát. Akce končí u Fendricha.
     
    68
    Kuzmanović to zkusil individuálně, ale jeden z pardubických hráčů se před něj prodral a chytře jej tělem odstavil od míče.
    68.
     
    69
    Tohle byla tutovka! Mozol parádní přihrávkou pod sebe našel střídajícího Puškáče, jeho přízemní bombu ale vyrazil Knobloch na roh!
     
    70
    A další obrovská šance Opavy! Po rohu vznikla před pardubickou bránou skrumáž a Simerský zblízka cpal balon do sítě. Někteří fanoušci už se radovali z gólu, ale někdo z pardubických hráčů na brankové čáře zastavil míč a odkopl jej mimo ohrožení!
     
    73
    Opavští teď mají problémy dostat se k soupeřově šestnáctce. Pardubičtí brání ve všech jedenácti lidech na své polovině.
     
    74
    Z rychlých brejků ale budou hosté neustále hrozit. Teď si míč zasekl Ladra, jeho přízemní střela končí v rukavicích Fendricha.
     
    75
    Pardubický útočník Michal Petráň má odpracováno. Nahradí jej Jan Shejbal.
     
    76
    Třetí střídání Opavy. Tomáš Čelůstka dnes dohrál, jeho místo zaujme Matěj Helebrand.
     
    77
    Dnešní utkání sleduje 4056 diváků.
     
    78
    Hostující brankář Milan Knobloch vidí za zdržování hry žlutou kartu.
     
    79
    Kayamba střídá a ze hřiště rozhodně nespěchá. Diváci jej odměňují hlasitým pískotem. Závěr stráví na trávníku Tomáš Pospíšil.
     
    81
    Centr Mozola nenašel Smolu a balon si berou hosté.
     
    83
    Ladra strádá cenné vteřinky na opavské polovině hřiště. Domácí to budou mít těžké.
     
    84
    Hostující Jan Řezníček dostal žlutou kartu. Standardka pro Opavu.
     
    85
    Další obrovskou příležitost srovnat měl Jurečka. Jeho střelu Knobloch zastavil na brankové čáře ve spolupráci s obráncem!
     
    86
    Opavští utahují šrouby. Do pardubického vápna teď lítá jeden centr za druhým.
     
    86
    Na tribuně je slyšet řada trenérů. Nejčastější pokyny jsou jednoduché. "Nahrej!" ... "Na co čekáš?!" ... "Střílej!" a tak dále.
     
    87
    Další tutovka! Knobloch vyběhl proti Smolovi až na kraj šestnáctky, odražený balon získal Mozol, ale nepropálil blokující obránce! Přitom se na něj usmívala poloprázdná brána.
     
    87
    Daniel Kovář jde na plac. Nahrazuje Jana Řezníčka.
     
    89
    Zpoza vápna natáhl Mozol a jeho jedovka byla zblokována na roh! Stadion bouří a žene opavské borce dopředu.
     
    90
    Jursa čepoval další centr do pardubické šestnáctky, ale Knobloch byl faulován. Následuje odkop od hostující brány.
     
    90
    Rozhodčí nastaví nad rámec základní hrací doby tři minuty.
     
    90+1
    Opavští se nadále snaží srovnat, ale nervozita stoupá. Křečovité akce "zdobí" spousta nepřesností.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Opavští fotbalisté nesplnili roli favorita a v domácím utkání podlehli čtrnáctým Pardubicím. Slezané sice po první půli vedli 1:0, jenže hosté dvěma slepenými góly na startu druhého poločasu skóre otočili. Opava v závěru svého soka zatlačila. Vytvořila si řadu slibných příležitostí, ale vyrovnat nedokázala a podruhé v letošní sezoně na svém stadionu prohrála. (19:49:58)

    Jan Šimek

    Góly: 42. Kuzmanović (pen.) – 48. Kayamba, 55. Čiernik

    Karty:   49. Grussmann (OPA) – 42. Křapka (PCE), 45. Kudrna (PCE), 78. Knobloch (PCE), 84. Řezníček (PCE)


    Slezský FC Opava: Fendrich – Hrabina, Simerský, Žídek (C), T. Čelůstka (76. Helebrand) – Jursa – Janetzký (56. Jurečka), Mozol, Grussmann (63. Puškáč) – Smola, Kuzmanović.
    Náhradníci: Godula – Helebrand, Radić, Jurečka, Puškáč.

    FK Pardubice: Knobloch – Křapka, Piroch, Šejvl, Čiernik – Kudrna, Ladra – Kayamba (79. Pospíšil), Řezníček (87. Kovář), Jeřábek (C) – Petráň (75. Shejbal).
    Náhradníci: Hrnčíř – Fusek, Shejbal, Pospíšil, Kovář.

    Rozhodca: Dubravský – Blažej, Arnošt