Liverpool – Everton 3:1 (kon.) | Burnley – Tottenham 0:2 (kon.) | Chelsea – Crystal Palace 1:2 (kon.)
Hull City – West Ham 2:1 (kon.) | Leicester – Stoke City 2:0 (kon.) | Manchester United – West Bromwich 0:0 (kon.)
Watford – Sunderland 1:0 (kon.) | Southampton – Bournemouth 0:0 (kon.)
koniec
Hull City AFC
2:1 (0:1)
West Ham United
cz Sobota 01.04.2017, 16:00Anglická Premier League • 30. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek dne. (17:59:56)
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 3:7. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 16:9.
     
    Je dobojováno! Z dnešního zápasu si odnáší tři body Hull City. Po vedoucím gólu Andyho Carolla vše naznačovalo, že West Ham přeruší svou nepříjemnou sérii tří porážek v řadě, ale to se ve druhém poločase změnilo. Příchod Grosickiho do druhé půle výrazně zamíchal kartami. Právě tento polský záložník přihrál na oba góly. Nejdříve našel přihrávkou Robertsona a v závěru zápasu také nacentroval od rohového praporku také na hlavu Ranocchii, který udal konečný výsledek. V závěru se ještě West Ham v čele s kapitánem Carollem snažil alespoň o vyrovnání, ale na branku se již nezmohl.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Jakupović si došel pro důležitý centr do vápna. Stáhl balon ze vzduchu a uklidňuje znovu svůj tým přesným zákrokem. West Hamu již nezbývá příliš času na vyrovnávací branku.
     
    90+4
    Caroll znovu na nohou a dokonce u balonu. Za šestnáctkou si poradil kličkou s obránce a následně poslal nepřesnou střelu vedle pravé tyče.
     
    90+3
    Hostující kapitán zvítězil ve hlavičkovém souboji, ale poté byl sražen k zemi a zůstává na trávníku. Pokračovalo se ale ve hře a na druhé straně zastavil Hendriksena až ofsajd.
     
    90+2
    Střídání v týmu West Ham United: ze hřiště odchází Cheikhou Kouyaté, přichází Jonathan Calleri.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje dlouhých šest minut. West Ham má tak dostatek času na vyrovnání.
     
    90
    Až nyní se pokračuje ve hře. Eldin Jakupović je viditelně otřesen, ale závěr zápasu již zvládne dohrát.
     
    89
    Andy Caroll šel tvrdě za centrem do pokutového území, ale pomohl si faulem. Faulovaný domácí gólman zůstává na trávníku a nevypadá to s ním vůbec dobře.
     
    88
    West Ham dává všechny síly do útoku. Zatím se ale hostům nedaří prodat do pokutového území. Nyní má k dispozici volný přímý kop Lanzini.
    85. Andrea RANOCCHIA - 2:1
     
    85
    Hull City právě vstřelil branku!
    Parádní rohový kop Hullu končí vedoucí brankou. ANDREA RANOCCHIA si naskočil na přední tyči na centr od rohového praporku a přesnou hlavičkou posílá domácí v závěru zápasu do jednobrankového vedení. Grociski, který přišel na trávník až ve druhém poločase si připisuje druhou asistenci.
     
    84
    Po faulu na pravé straně domácí zahrávali volný přímý kop. Marković ale nebyl vůbec přesný, balon mu nesedl na kopačku a bylo po šanci.
     
    83
    Posledních zhruba deset minut pro oba týmy, aby vstřelenou brankou vybojovaly z dnešního zápasu všechny tři body.
     
    82
    Hosté riskovali blízko vlastní branky. Marković se zadarmo dostal k balonu, ještě ho přisunul střídajícímu Hendriksenovi, který ale z otočky poslal míč jen vedle vzdálenější tyče.
     
    81
    Lanzini hraje v posledních minutách hodně aktivně. Po jeho akci bude hostující celek rozehrávat autové vhazování. V pokutovém území ale na balon nedosáhl Caroll.
     
    80
    Niasse se hnal za míčem nakopnutým na polovinu West Hamu. Byl ve velkém úhlu a tak podržel balon na kopačce, ale po nepřesném pasu nevybojoval ani rohový kop.
     
    79
    Střídání v týmu Hull City AFC: ze hřiště odchází Alfred N'Diaye, přichází Shaun Maloney.
    Střídání v týmu Hull City AFC: ze hřiště odchází Abel Hernández, přichází Markus Henriksen.
     
    78
    André Ayew číhal za posledním obráncem na centr. Ten však končí jen u Ranocchii, který zachraňuje svůj tým. Následně se ještě ke střele prodral Fernandes, ale domácího brankáře nezaskočil.
     
    76
    Masuaku si to namířil mezi tři obránce a překvapivě mu to prošlo. Až Grosicki před vápnem ho připravil o balon a zažehnal tak potenciální nebezpečí.
     
    75
    Hull se po tlaku okolo šedesáté minuty nyní stáhl na vlastní polovinu. West Ham má v posledních minutách více ze hry.
     
    74
    Caroll jde do zápasu opravdu naplno. Nyní zboural po odehrání balonu Maguira a byl blízko druhé žluté.
     
    73
    Ayew sice přišel o balon, ale ten se odrazil přesně na kopačku střídajícího Fernandese. Jeho přiťuknutí končí jen u Ranocchii. Následně musí fauloval NDiaye a dostává žlutou kartu.
     
    71
    Marković napálil při rozehrávce jen napadajícího Ayewa. Vše musel řešit až nedovoleným zákrokem Ranocchia, který si musí od rozhodčího vyslechnout napomínání.
     
    70
    Bitvu o míč ve středu pole vyhrál hostující Lanzini. Pokoušel se také o centr, ale ten odrazil na autové vhazování připravený Ranocchia.
     
    68
    Střídání v týmu West Ham United: ze hřiště odchází Aaron Cresswell, přichází Arthur Masuaku.
     
    67
    Po dlouhé době se hosté dostali také na útočnou polovinu. Feghouli dokonce centroval do šestnáctky, ale Jakupović s přehledem zasahuje.
     
    66
    Střídání v týmu West Ham United: ze hřiště odchází Robert Snodgrass, přichází Edimilson Fernandes.
     
    65
    Obrovská příležitost z volného přímého kopu končí jen střelou do středu branky, kde byl připravený Randolph. Grosicki nyní úlohu nezvládl.
     
    64
    West Ham se nyní zmůže jen na odkopy z vlastní poloviny. Nyní se musel do obrany zapojit i střelec první branky, ale neudělal to nejšikovněji a inkasuje žlutou kartu.
     
    62
    José Fonte opravdu riskuje. Nyní to bylo už na hraně. V pokutovém území srazil střílejícího Niasse a domácí publikum se dožadovalo odpískání pokutového kopu.
    61. Obrovské šance Hullu zatím nekončí brankou
     
    61
    Domácí pořádně přiložili pod kotlem. Po odraženém míči v pokutovém území měl stoprocentní šance Hernández, který ale napálil jen bližší tyč. Následně pálil zpoza šestnáctky střídající Grosicki, který ale poslal míč jen těsně vedle tyče.
     
    60
    Přesně po hodině hry se tlačil do pokutového území domácí Marković. Fonté hraje od druhé minuty se žlutou kartou a nyní hodně riskoval, ale nakonec vytlačil domácího hráče mimo hru.
     
    59
    Caroll bez problému sklepl míč na stojícího spoluhráče. Následně ale chtěl přihrávku do běhu, kterou už mu Ayew nedokázal vrátit.
     
    58
    Na trávníku se přiostřuje. Důkazem toho je u nepěkný faul Niasseho, za který je potrestán žlutou kartou.
     
    56
    Andy Caroll mohl opět překlopit vedeni na stranu West Hamu. Po centru z levého kraje se dostal nejvýše ze všech, ale hlavičkou našel jen připraveného Jakupoviće.
    53. Andrew ROBERTSON - 1:1
     
    53
    Hull City právě vstřelil branku!
    A je vyrovnáno! ANDREW ROBERTSON se s velkým štěstím dostal k míči po překrásné kombinaci Hullu. Potáhl si míč kolem obránce a jeho levačka už dokončila celou akci střelou na vzdálenější tyč. Randolph neměl dnes zatím příliš mnoho práce, ale nyní inkasuje z první větší šance.
     
    52
    Hull byl v rychlém náběhu na pravé straně. Marković centroval do pokutového území, ale znovu byl nejdříve u balonu José Fonte.
     
    51
    Ital ve službách Hullu se sice drží za obličej, ale bude pokračovat ve hře. Nyní si pomohl faulem Feghouli na Maguireho.
     
    50
    Celou akci ukončila až srážka Snodgrasse s Ranocchiou. Oba hráči šli naplno za míčem, ale hůře dopadl domácí fotbalista, který musí být ošetřen.
     
    49
    Ranocchia fauloval ve středu pole rozběhnutého Lanziniho. West Ham tam může rozehrát z nadějné pozice.
     
    48
    Robertson měl dobrou rychlou při sprintu podél postranní lajny. Kopačku mu však vložil do postupu Feghouli, domácí pokračovali po autovém vhazování a těžil z toho především Hernández, který pálil vedle pravé tyče.
     
    47
    Do druhého poločase vstoupili aktivněji domácí fotbalisté. Po rychlém přihrávku mezi obránci se mohl dostat až ke střele Hernández.
     
    46
    Střídání v týmu Hull City AFC: ze hřiště odchází Curtis Davies, přichází Kamil Grosicki.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 17:04.
     
    Nastavení prvního poločase končí a s ním i úvodní pětačtyřicetiminutovka. West Ham byl víc u míče, ale jeho branka přišla z čistajasna. Aaron Cresswell nacentroval do vápna, kde byl z hostů jen Andy Caroll, ten se ale dokázal zbavit obránce a parádním zpracováním a střelou z první poslal West Ham do vedení. Následně se probudili také domácí, ale zatím příliš Randolpha neprověřili. Skvěle hraje v hostující obraně José Fonte, který zastavil několik nadějných příležitostí Hullu.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+3
    Ještě jedna příležitost od rohového kopu. Tentokrát se postavil k centru Snodgrass, hledal Carolla, ale ten v ostrém slunci ztratil balon z dohledu a nedostal se tak k hlavičce.
     
    45+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase tři minuty.
     
    45+1
    Lanzini centroval od rohového praporku jen na zadní tyč, kde byl Snodgrass v souboji, ale byl rozhozen a jeho hlavička končí zcela mimo tři tyče.
     
    45
    André Ayew hraje v posledních minutách hodně aktivně. Nyní si doběhl na pas do volného prostoru a ještě před koncem poločasu vybojoval rohový kop.
     
    44
    Minutu před pauzou se dostal k balonu na útočné polovině Lanzini. Následně hledal před pokutovým územím Ayewa, který ještě centroval před Jakupoviće, ale právě domácí brankář si vyskočil pro centr a sebral ho do rukavic.
     
    43
    Byram byl znovu na trávníku. Při rozehrávce ho dojel skluzem Hernández, ale nyní se nebude žlutit. West Ham pokračuje ve hře.
     
    41
    Caroll je po ošetření zpět ve hře. Hull v posledních minutách ubral na aktivitě, ale nyní se hnal za míčem Niasse. Poradil si s obráncem, ale jeho centr končí jen u Fonteho.
     
    40
    První poločas pomalu míří ke svému konci. Nyní zůstal na trávníku Caroll, který se při obraně ve vlastním vápně srazil s Randolphem.
     
    39
    Creswell si pomohl při bránění Robertsona faulem a dal tak Hullu možnost k ohrožení branky. Velká mela v pokutovém území West Hamu ale nekončí ani zakončením.
     
    37
    Snodgrass mohl rozehrát volný přímý kop po faulu na Ayewa. Balon si však stáhl ze vzduchu Jakupović a velmi rychle rozehrál na rozběhnutého Niassho. Jeho postup končí až zblokovanou střelou.
     
    36
    Jakupović si doběhl pro míč až před vápno, nikým neatakován v klidu rozehrál na své spoluhráče na polovině trávníku.
     
    35
    Niasse se snažil napadat rozehrávku hostujícího týmu, do odkopu však vložil ruce a musí tak dát prostor West Hamu k postupnému útoku.
     
    33
    Lanziniho střela byla lehce tečovaná a West Ham tak mohl rozehrávat od rohového praporku. První pokus nevyšel, ani druhý centr nekončí zakončením.
     
    32
    Darren Randolph podklouzl při výkopu od vlastní branky. Míč se však dostal na kopačky hostujícího týmu. Lanzini nakonec pálil z dobrých třiceti metrů a jen těsně minul vzdálenější tyč.
     
    30
    Andy Caroll se zapojil také do obrany. Po rohovém kopu byl ve vlastním vápně faulován a míč tak získávají hosté.
     
    29
    A znovu Marković u míče. Hull se po půlhodině probral a tlačí na soupeře. Hernández pálil zpoza vápna z odraženého míče, ale jeho pokus byl zblokován.
     
    28
    Kouyaté musel do skluzu při přihrávce Markoviće. Hostující defenzivní záložník překazil útok, ale u míče zůstávají Hull.
     
    27
    Robertson dostal přihrávku zpět, hned z první centroval do vápna, ale balon přeletěl pokutové území a končí za brankovou lajnou bez jakéhokoliv doteku.
     
    26
    Caroll už si jak je jeho zvykem znovu hledal místo v pokutovém území. Tentokrát k němu centr Lanzinihi neprošel.
     
    25
    Randolph musel rychle z branky. Po malé domů mu míč odskočil od kopačky a Niasse nebyl daleko od lehkého gólu.
     
    24
    Ranocchia je zpět na trávníku a bude pokračovat ve hře. Hull nyní uklidňuje hru kombinací na vlastní polovině hřiště.
     
    22
    Ranocchia má problémy s levým kotníkem a zůstává na hrací ploše. Ani po příchodu lékařů to s ním nevypadá nejlépe.
     
    21
    Hull se snaží o rychlou odpověď. Robertson rozjel akci po levém kraji, ale dál než deset metrů za půlící lajnu se nedostal.
    18. Andy CARROLL - 0:1
     
    18
    West Ham právě vstřelil branku!
    Z ničeho nic jde West Ham do vedení. ANDY CAROLL si náběhem za obránce vytvořil prostor, skvěle si zpracoval míč hrudí a druhým dotekem poslal míč z bezprostřední blízkosti do sítě. Eldin Jakupović neměl moc šancí v domácí brance.
     
    17
    West Ham nyní může děkovat rozhodčímu, který po faulu na Byrama přerušil hru. Hernández už čekal zcela osamocen na přihrávku do samostatného úniku.
     
    15
    Andy Caroll se tlačil k balonu, který letěl vzduchem na bod pro pokutový kop. Hostující útočník si však ve snaze dostat se k hlavičce pomohl faulem.
     
    14
    Jakupović musel poprvé zasahovat. Možná nejaktivnější hráč rozehraného zápasu Robert Snograss si našel míč na zadní tyči a teči vystrašil domácího gólmana.
     
    13
    Ani druhý rohový kop v krátkém čase nekončí střelou. Hostující obrana v čele s José Fontem zatím drží.
     
    12
    Hull však zůstal u míče. Po přesném centru do pokutového území zasahoval ve skluzu Fonte. Míč se od jeho kopačky odrazil těsně vedle vlastní branky.
     
    11
    První rohový kop zápasu pro Hull. Po zblokovaném centru Robertsona měli domácí možnost poslat míč do vápna od rohového praporku. Marković však našel jen připraveného Byrama.
     
    10
    Snograss opět u míče. Nyní si poradil na pravé straně s obráncem, nechal ho ve skluzu přejet až za brankovou lajnu a poté centroval do vápna. Balon se dostal jen k Daviesovi.
     
    9
    Také Jakupović se musel zapojit do rozehrávky. Caroll společně s Snograssem byli aktivní při napadání, ale tentokrát míč neukořistili.
     
    8
    André Ayew šel velmi agresivně do pokutového území, ještě před ním ho ale vyvedl z rovnováhy Curtis Davies, který zastavil hrozící nebezpečí.
     
    7
    Rýsovala se první šance. Hernández zatlačil na rozehrávku soupeře a najednou byl u míče. Collins se však na poslední chvíli vrhl pod nohy střílejícího útočníka.
     
    5
    Hernández si našel prostor u pravé postranní lajny, ale jediného obránce neobešel. Caroll si poté nabíhal na pas Ayewa, ale ani tentokrát se hostující kapitán k míči nedostal.
     
    4
    Ani jeden tým nevstoupil do zápasu aktivně směrem dopředu. Více však mají míč na kopačkách hostující hráči.
     
    3
    Na útočnou polovinu se dostali také domácí. Obrana West Hamu je ale zatím velmi přesná a nedovoluje Hernándezovi a dalším přejít až ke střele.
     
    2
    Snograss vybojoval míč u půlící čáry, následně hledal svého kapitána Andyho Carolla, ale přihrávka nebyla přesná. Poté musel faulovat Fonte a je prvním potrestaným.
     
    1
    Domácí fotbalisté Hullu měli k dispozici rozehrávku prvního poločasu ze středového kruhu. West Ham se však vydal hned na polovinu soupeře a zatlačil domácí až k Jakupovićovi.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hlavní rozhodčí již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Zápas třicátého kola tam může za několik málo okamžiků začít.
     
    Úvodní sestavy:

    Hull City AFC: Jakupović – Ranocchia, Davies (C), Maguire – Elmohamady, Marković, N'Diaye, Clucas, Robertson – A. Hernández, Niasse.
    Náhradníci: Marshall – M. Dawson, Diomandé, Grosicki, Henriksen, Maloney, Meyler.

    West Ham United: Randolph – Byram, Fonte, Collins, Cresswell – Kouyaté, Lanzini – Feghouli, A. Ayew, Snodgrass – Carroll (C).
    Náhradníci: Adrián – Calleri, E. Fernandes, A. Fletcher, Masuaku, Noble, Nordtveit..
     
    Když se podíváme na vzájemné zápasy těchto týmů, můžeme říci, že vícekrát vyhrál tým z West Hamu. Jinak tomu ani nebylo poslední vzájemný zápas, kdy West Ham vyhrál 1:0.
     
    West Ham United je na tom o poznání lépe. S umístěním ve středu tabulky můžou být vklidu, protože jim zatím sestup nehrozí, to ale neznamená, že do tohoto zápasu nedají všechny svoje síly. Jejich momentální forma je však hrozivá. Nevyhráli už posledních pět zápasů a na výhru čekají od poloviny února. Dokáží dnes tuto nepříznivou bilanci změnit?
     
    Hull City AFC si v této sezóně nevede moc dobře. Nachází se na 18. místě tabulky a bojuje o záchranu. Každý bod je tedy pro tento tým dobrý a bude o ně bojovat i v tomto zápase. Bohužel se musí obejít bez Toma Huddlestona, který má stopku kvůli červené kartě. Mimo jsou i hráči jako Will Keane i záložník Ryan Mason. V minulém kole prohárl Hull na hřišit Evertonu 0:4.
     
    Dobrý den, vítám Vás u sledování 30. kola anglické Premier League mezi týmy Hull City AFC a West Ham United.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    Vít Schück

    Góly: 53. Robertson (Grosicki), 85. Ranocchia (Grosicki) – 18. Carroll (Cresswell)

    Karty:   58. Niasse (HLL), 73. N'Diaye (HLL) – 2. Fonte (WHU), 64. Carroll (WHU)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 3:7. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 16:9.
    Hull City AFC: Jakupović – Ranocchia, Davies (C) (46. Grosicki), Maguire – Elmohamady, Marković, N'Diaye (79. Maloney), Clucas, Robertson – A. Hernández (79. Henriksen), Niasse.
    Náhradníci: Marshall – M. Dawson, Diomandé, Grosicki, Henriksen, Maloney, Meyler.

    West Ham United: Randolph – Byram, Fonte, Collins, Cresswell (68. Masuaku) – Kouyaté (90+2. Calleri), Lanzini – Feghouli, A. Ayew, Snodgrass (66. E. Fernandes) – Carroll (C).
    Náhradníci: Adrián – Calleri, E. Fernandes, A. Fletcher, Masuaku, Noble, Nordtveit.