Liverpool – Everton 3:1 (kon.) | Burnley – Tottenham 0:2 (kon.) | Chelsea – Crystal Palace 1:2 (kon.)
Hull City – West Ham 2:1 (kon.) | Leicester – Stoke City 2:0 (kon.) | Manchester United – West Bromwich 0:0 (kon.)
Watford – Sunderland 1:0 (kon.) | Southampton – Bournemouth 0:0 (kon.)
koniec
Liverpool FC
3:1 (2:1)
Everton FC
Sobota 01.04.2017, 13:30 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League • 30. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+1
    Hlavný rozhodca napokon pridáva ešte štyri minúty. Tá prvá bola v znamení posledného striedania duelu, keď namiesto Roberta Firmina prichádza Ragnar Klavan.
     
    82
    Spomínané striedanie je na svete. Dominic Calvert-Lewin končí v dnešnom zápase a ofenzívu prichádza vystužiť ďalší belgický futbalista Kevin Mirallas.
     
    74
    Druhé striedanie v podaní domáceho mužstva. Jürgen Klopp posiela na trávnik mladého Trenta Alexandra-Arnolda. Naopak, na lavičku náhradníkov putuje dobre hrajúci Philippe Coutinho.
    70. Mason Holgate (EVE)
     
    70
    Everton mal teraz náznak šance, ktorá by mohla zdramatizovať dnešný duel. Mason Holgate vystrelil z pravej strany, jeho pokus smolne tečoval James Milner, no Simon Mignolet predviedol skvelý zákrok. Akcia pokračovala, opäť zakončil Holgate, no hlavičkou minul.
     
    69
    Emre Can teraz išiel zbytočne tvrdo do súboja s Idrissom Gueyem. Hlavný rozhodca Anthony Taylor si toho všimol a udeľuje mu žltú kartu.
     
    67
    Vzápätí sme svedkami aj druhého striedania v podaní Evertonu. Na trávnik prichádza skúsený Gareth Barry. Naopak, dnešný zápas sa skončil pre Matthewa Penningtona.
     
    66
    Ronald Koeman prvýkrát v dnešnom zápase strieda. Na ihrisko prichádza ekvádorský kanonier Enner Valencia, ktorému prepustil miesto Tom Davies.
     
    63
    Ďalším potrestaným hráčom v dnešnom derby je Ashley Williams. Waleský obranca si o to koledoval a teraz ho Anthony Taylor za jeho "snahu" odmenil.
    60. Divock Origi (LIV) - 3:1
     
    60
    Liverpool dal gól! Domáci futbalisti sa približujú k zisku cenných troch bodov z dnešného zápasu. Fantasticky to spravil najmä Philippe Coutinho. Brazílčan po zisku lopty v strede poľa výborne vysunul DIVOCKA ORIGIHO a ten prudkou strelou využil mierne zaváhanie Joela Roblesa.
     
    57
    Prvé striedanie dnešného zápasu je realitou. Sadio Mané pre zdravotné problémy opúšťa dianie na Anfield Road a svoje miesto prenecháva Divockovi Origimu.
     
    40
    Hostia sa teraz dostali do brejku, ale Ross Barkley situáciu nezvládol. Loptu si príliš predkopol a následne zasiahol Dejana Lovrena. Anglický futbalista navyše dostáva žltú kartu.
    31. Philippe Coutinho (LIV) - 2:1
     
    31
    Liverpool dal gól! Matthew Pennington pred niekoľkými sekundami vyrovnal, no teraz sa práve po jeho zaváhaní dostávajú domáci do vedenia. Obranca hostí opäť nebol dôrazný, PHILIPPE COUTINHO si ho zasekol a následne krásnou technickou strelou prekonal bezmocného Joela Roblesa.
    29. Matthew Pennington (EVE) - 1:1
     
    29
    Everton FC dal gól! Domáci futbalisti si nepostrážili štandardnú situáciu, a tak prichádzajú o svoj náskok. Phil Jagielka šikovne loptu predĺžil za seba, Ashley Williams sa síce do zakončenia nedostal, no následne jeho prácu dokončil strelou z tesnej blízkosti MATTHEW PENNINGTON.
     
    26
    Priamy kop rozohral Leighton Baines, no svojou ľavačkou trafil len múr. Následne sa Everton snažil dostať k lopte, no nedovolený zákrok Toma Daviesa je odmenený žltou kartou.
    19. Philippe Coutinho (LIV)
     
    19
    Obrovská šanca Liverpoolu. Philippe Coutinho sa jednoduchou kľučkou dostal cez Matthewa Penningtona a z vnútra pokutového územia vystrelil. Brankár Joel Robles loptu vyrazil na seba, tá smerovala do brány, ale na bránkovej čiare ju zastavil Phil Jagielka.
    8. Sadio Mané (LIV) - 1:0
     
    8
    Liverpool dal gól! Domáci futbalisti sa dostávajú do vedenia. SADIO MANÉ si narazil loptu s Robertom Firminom. Senegalčan následne postupoval smerom k bráne, Philippe Coutinho mu dobre odtiahol súperových obrancov a na jeho strelu ľavačkou nestačil reagovať brankár Joel Robles.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 8. Mané, 31. Coutinho, 60. Origi – 29. Pennington

    Karty:   69. Can (LIV) – 26. Davies (EVE), 40. Barkley (EVE), 63. A. Williams (EVE)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 1:3. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 17:10.
    Liverpool FC: Mignolet – Clyne, Matip, Lovren, Milner (C) – Can, Lucas Leiva, Wijnaldum – Mané (57. Origi), Firmino (90+1. Klavan), Coutinho (74. Alexander-Arnold).
    Náhradníci: Karius – A. Moreno, Klavan, Alexander-Arnold, Grujić, Woodburn, Origi.

    Everton FC: Robles – Jagielka (C), A. Williams, Holgate – Pennington (67. Barry), Davies (66. E. Valencia), Gueye, Baines – Barkley, R. Lukaku, Calvert-Lewin (82. Mirallas).
    Náhradníci: Stekelenburg – Kenny, Barry, Lookman, Mirallas, E. Valencia, Koné.

    Rozhodca: Anthony Taylor