Schalke – Dortmund 1:1 (kon.) | Hamburger – Kolín nad Rýnom 2:1 (kon.) | Freiburg – Brémy 2:5 (kon.)
Lipsko – Darmstadt 4:0 (kon.) | Bayern – Augsburg 6:0 (kon.) | Frankfurt – Mönchengladbach 0:0 (kon.)
koniec
Bayern Mníchov
6:0 (2:0)
FC Augsburg
Sobota 01.04.2017, 15:30 • Allianz Arena, München • Nemecká Bundesliga • 26. kolo
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Bayern Mníchov: Ulreich – Lahm (C), Hummels, J. Boateng, Bernat – Kimmich, Th. Alcântara – Coman, T. Müller, Ribéry – Lewandowski.
    Náhradníci: Starke – Robben, Rafinha, Götze, Arturo Vidal, Alaba, Sanches.

    FC Augsburg: Hitz – Danso, Kačar, Janker – Verhaegh (C), Morávek, Rieder, Kohr, Max – Bobadilla, Či Tong-won.
    Náhradníci: Luthe – Leitner, Altintop, Schmid, Finnbogason, Teigl, Usami..
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    2
    Domáci celok sa okamžite pustil do útočenia. Thomas Müller vôbec nezaváhal a prudko vystrelil už spoza šestnástky, no lopta letela iba nad bránku Augsburgu.
     
    3
    Frank Ribéry na ľavom krídle v blízkosti šestnástky skvele zasekol loptu a na vzdialenejšiu pravú žrď potom poslal nádherný center, na ktorý však nabiehajúci Kingsley Coman nedosiahol.
     
    4
    Úvod zápasu je jednoznačne v réžii domácich, ktorí sú neustle pri lopte. Bayern už aj teraz premýšľa, akú akciu pripraví.
     
    5
    Augsburg sa však bráni veľmi dobre a domácemu celku situáciu vôbec neuľahčuje. Problémom hostí ale je, že ak získajú loptu, smerom dopredu sú zatiaľ bezzubí.
     
    6
    Frank Ribéry si zasekol loptu za šestnástkou a mohol strieľať, ale napokon sa rozhodol ešte centrovať. Bol to nebezpečný pokus, ale hostia ho do bezpečia odvrátili hlavou.
     
    7
    Bayern sa opäť dostal k dobrému centru, ale tentokrát ho hlavou výborne zachytil kapitán hostí Paul Verhaegh, ktorý tak opäť pomohol svojmu gólmanovi.
     
    9
    Bayern získal prvý rohový kop v tomto zápase. Zahrávať ho bude z ľavej strany.
     
    10
    Domáci loptu zahrali k vzdialenejšej žrdi, odkiaľ zakončoval Hummels, ale zbytočne. Ešte predtým Bayern fauloval.
     
    11
    Domáci celok teraz loptu pri bránke súpera neudržal a musel sa brániť proti rýchlemu protiútoku súpera. Loptu si dopredu potiahol Kohr a pálil spoza šestnástky, ale mieril iba do stredu bránky a s tým nemal Ulreich žiadny problém.
     
    12
    Žltú kartu dostáva Dominik Kohr (FC Augsburg), ktorý nešportovo poslal k zemi Lahma.
     
    13
    Ešte pred žltou kartou Kohra spadol na zem v šestnástke Frank Ribéry, ale nešlo o nedovolený zákrok a penalta sa nepísakala.
     
    16
    Bayern si prevzal loptu na sovje kopačky a pokúša sa založiť novú útočnú akciu. Domáci futbalisti sú jednoznačne aktívnejší.
     
    17
    Bayern dal gól!
    Mníchovčania otvárajú skóre tohto duelu. Veľkú zásluhu má na tom Alcântara, ktorý vynikajúcim centrom v šestnástke našiel nohu ROBERTA LEWANDOWSKEHO a ten nekompromisne zakončil pod brvno.
    17. Robert Lewandowski (BAY) - 1:0
     
    18
    Augsburg rozohral, ale o loptu ihneď prišiel. Bayern bude začínať z vlastnej polovice a pokúsi sa opäť zakončiť.
     
    19
    Domáci celok teraz aj vnikol do šestnástky, ale prízemný center z ľavej strany adresáta nenašiel. Augsburg sa vynikajúco ubránil a loptu upratal do bezpečia.
     
    21
    Mníchovčania ostali nasťahovaní pred šestnástkou svojho súpera, ale prešpekulovali to s prihrávkami. Chvíľu to vyzeralo, že by Ribéry mohol strieľať, no napokon z toho rana nebola.
     
    22
    Bayern pokračuje v obliehaní súperovej bránky. Tentokrát sa do lopty oprel Lahm, ale jeho pokus bol zrazený na rohový kop.
     
    23
    Bezprostredne po rohovom kope ohrozenie bránky Augsburgu neprišlo, ale domáci ešte ostali v útoku. Bernat si na pravej strane vynikajúco spracoval obrancu a predkopol si loptu dopredu, ale tam už bol rýchlejší Hitz.
     
    24
    Ďalšia zaujímavá akcia Bayernu. Alcântara sa na hranici šestnástky oprel do skákajúcej lopty úplne bez prípravy, no veľmi tvrdo, ale napokon mieril iba vedľa pravej žrde augsburgskej bránky.
     
    25
    V útoku sú stále iba domáci futbalisti. Ribéry teraz na ľavej strane mierne povysunul Müllera, ale ten bol rýchlo pokrytý a nemohol strieľať. Chcel teda zvoliť spätnú prihrávku, ale nebol úspešný.
     
    26
    Na trávniku sa stále nič nemení. Domáci teraz dostali loptu do vápna z pravej strany, ale Ribéry v najnebezpečnejšom priestore proti defenzívnej presile súpera neuspel.
     
    27
    Mníchovčania poslali z pravej strany vysoký center, ktorý si pri pravej ždi spracoval Müller. Hostia reklamovali, že to bolo rukou, ale rozhoda nepískal.
     
    28
    Bayern mohol vyhrávať o dva góly! Thomas Müller sa do lopty oprel tesne za hranicou šestnástky, ale jeho pokus bez prípravy skončil iba na pravej žrdi. Hitz mal teraz kusisko šťastia.
     
    29
    Augsburg chcel rozohrať smerom dopredu. Tam sa Kohr pokúšal urobiť si pozíciu, ale v osobnom súboji zrazil na zem jedného z svojich súperov. Na toto si musí dávať pozor, pretože už má jednu žltú kartu.
     
    30
    Polhodina hry je za nami a na trávniku sa nič nemení. Domáci celok má loptu i duel jednoznačne pod kontrolou a súpera k ničomu nepúšťa.
     
    32
    Lopta je u hosťujúceho gólmana Hitza, ktorý bude chcieť svojim spoluhráčom pomôcť s rozohrávkou smerom do útoku.
     
    33
    Augsburg dostal loptu do útoku, ale tam s ňou Hummels nemal problém. Pohodlne si ju podržal a rozohral za pomoci svojho gólmana.
     
    34
    Bayern sa z vlastnej polovice dostal až k bránke Augsburgu. Tam boli na ľavej strane šestnástky dvaja domáci hráči, ale ani jeden z nich nič nevymyslel.
     
    35
    Začína sa posledná desaťminútovka tohto polčasu. Augsburg zvýšil aktivitu a loptu teraz častejšie vytláča za deliacu čiaru.
    35.
     
    36
    Bayern dal gól!
    THOMAS MÜLLER pred chvíľou spálil veľkú šancu, keď z ľavej strany trafil iba konštrukciu bránky, ale vzápätí svoju chybu napravil. Lewandowski mu výborne nacentroval z pravej strany a Müller už iba zakončoval priamo do stredu za bezmocného Hitza.
    36. Thomas Müller (BAY) - 2:0
     
    38
    Mníchovčania sú po druhom góle opäť pri chuti. Augsburg sa musel stiahnuť k svojej bránke a bráni sa.
     
    39
    K ľavej žrdi smeroval vynikajúci center, ktorý chcel nohou zasiahnuť Lewandowski, ale v súboji s Jankerom neuspel. Sťažoval sa aj na faul, ale rozhodca nepískal.
     
    40
    Mohol z toho byť aj tretí gól v augsburgskej sieti! Lewandowski si nabiehal do stredu šestnástky a chcel zakončovať, ale v poslednej chvíli sa pred ním zjavil brániaci hráč hostí a loptu mu vyrazil.
     
    41
    Začala sa posledná päťminútovka tohto polčasu. Bayern je stále pri chuti a hostia sa musia vytrvalo brániť.
     
    42
    Augsburgu sa podarilo loptu popri pravej čiare aspoň odkopnúť zo svojej obrannej polovice, ale rýchlo si ju prevzal Hummels, ktorý vzápätí bude rozohrávať.
     
    43
    Bayern sa dostal až k Hitzovi, ale ten mohol ostať pokojný. Pre neho totiž centroval Müller, no nikoho nenašiel. Gólman Augsburgu si pohodlne poradil.
     
    44
    Po Hitzovej rozohrávke hostia preniesli hru na opačnú polovicu trávnika. Tam prišla aj pripagačná strela z veľkej vzdialenosti, ale Ulreicha to nemohlo zaskočiť.
     
    45
    V poslednej minúte prvej polovici zápasu Byern stále drží loptu na svojich kopačkách. Hostia si prihrávajú v útoku, ale na strelu to zatiaľ nemajú.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Úvodná štyridsaťpäťminútovka bola jednoznačne v réžii domáceho tímu. Bayern mal duel plne pod kontrolou, súpera k ničomu nepustil a sám dvakrát skóroval. Mníchovčania tak majú ideálne nakročené k trojbodovému zisku.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme FC Augsburg: z ihriska odchádza Jan Morávek, prichádza Georg Teigl.
     
    46
    Striedanie v tíme FC Augsburg: z ihriska odchádza Raúl Bobadilla, prichádza Halil Altintop.
     
    47
    Na trávniku sa ani po zmene strán nič neočakávané nedeje. Bayern začal aktívne a loptu drží na svojich kopačkách.
     
    48
    Augsburg si aj napriek tomu vypýtal faul a rozohrával štandardku z viac ako 30-metrovej vzdialenosti. Domáci si po centri nerozumeli a loptu odvrátili ina na rohový kop.
     
    49
    Augsburgský tím rozohral rohový kop priamo do najnebezpečnejšieho priestoru, ale tam loptu opäť odvrátili iba domáci hráči.
     
    50
    Mníchovčania potiahli loptu po ľavej strane až do šestnástky súpera. Tam ju na hranici dostal Lewandowski a hádzal si ju do lepšej pozície, ale strela z toho zatiaľ nebola.
     
    51
    Priamo pred bránku sa napokon dostal Müller a iba jemne tečoval nastrelenú loptu, no tá nebola vôbec nebezpečná. Hitz nemohol mať so zákrokom vôbec žiadny problém.
     
    52
    Jeden z domácich futablistov teraz z ľavej strany poslal prízemnú prihrávku pomedzi dvojicu brániacich hostí, ale napokon z toho zakončenie nebolo.
     
    53
    Augsburg si loptu prevzal na sovje kopačky a hneď za deliacou čiarou získal ďalšiu štandardku. Hostia sa v tomto polčase rozhodne nechcú iba brániť.
     
    54
    Coman získal loptu na pravej strane a zrýchlil. Snažil sa prešprintovať brániaceho hráča Augsburgu, no nevyšlo mu to a napokon musel prihrávať do strany.
     
    55
    Bayern dal gól!
    ROBERT LEWANDOWSKI nebol dostatočne dôrazne pokrytý na hranici šestnástky a po prudkom pase sa vyrútil zoči-voči gólmanovi. Bol síce tesne stíhaný, ale aj napriek tomu dokázal pravačkou zakončiť úplne presne.
    55. Robert Lewandowski (BAY) - 3:0
     
    57
    Augsburg nakopol vysokú loptu k bránke svojho súpera, ale tam nikto v čiernom drese nebol. Bayern tak bude rozohrávať novú útočnú akciu od svojej svätyne.
     
    58
    Domáci Müller pálil z ľavej strany veľmi tvrdo, ale trafil iba ruku Kohra, od ktorej sa lopta odrazila mimo.
     
    60
    Hodia hry je za nami. Bayern Mníchov stále drží loptu na svojich kopačkách a oblieha súperovu svätyňu. Hostia sa musia brániť.
     
    62
    Bayern dal gól! Gól strelil
    Už sa žiadalo povedať, že Bayern to s prihrávkami pred šestnástkou preháňa, ale napokon domáci celok ukázal svoj zámer. Lopta sa po niekoľkých desiatkách krátkych prihrávok dostala až priamo pred bránku Augsburgu, kam ju pätou poslal Lewandowski, aby ju potom do siete v sklze dorazil THIAGO ALCÂNTARA.
    62. Thiago Alcântara (BAY) - 4:0
     
    62
    Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Kingsley Coman, prichádza Arjen Robben.
     
    63
    Robben sa ihneď dostal do zaujímavej pozície. Priamo do šestnástky sa predieral po pravej strane, ale napokon bol odstavený a strela z toho nemohla byť.
     
    64
    Bayern mohol skórovať aj piatykrát v zápase! Do lopty sa za hranicou šestnástky oprel Alcântara, ale trafil iba spojnicu bránky hostí.
     
    65
    Alcântara zrýchlil hru po ľavej strane. Loptu dostal až do šestnástky, kde ju prenechal ešte spoluhráčovi, ale ten bol odzbrojený ešte pred zakončením.
     
    65
    Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Thiago Alcântara, prichádza Renato Sanches.
     
    67
    Hostia dostali loptu do útoku. Na ľavú stranu pred šestnástku ju dostal Max, ale rozhodol sa ju ešte prihrať na Či Tong-wona, ale ten si protihráča nedokázal obhodiť.
     
    68
    Augsburg napokon jeden z mála svojich útočných vpádov zakončil nepresnou strelou vysoko nad bránku a Bayern môže rozohrať.
     
    69
    Mníchovčania sa napokon dostali do útoku, kde to strelou spoza hranice šestnástky skúsil Müller, ale bránku súpera prestrelil.
     
    70
    Začína sa posledných 20 minút riadnej hracej doby tohto zápasu. Bayern má loptu na kopačkách a pohodlne si drží svoj náskok.
     
    71
    Robben získal loptu na pravej strane pred šestnástkou a niekoľkokrát si ju vymenil s Müllerom, až napokon zakončoval z veľmi zlého uhla. To Hitza zaskočiť nemohlo.
    71.
     
    73
    Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Mats Hummels, prichádza Rafinha.
     
    74
    Robben posielal do šestnástky prudkú prihrávku, ale tá nikoho z jeho spoluhráčov nenašla a napokon si ju spracoval iba Hitz.
     
    77
    Augsburg rozohral na ľavej strane štandardnú situáciu a po krásnom centri sa na prednej žrdi dostal k hlavičke Danso, ale vo výskoku zakončil iba tesne vedľa!
     
    79
    Bayern dal gól!
    Domáci Müller zakončoval hlavou, ale gólman Augsburgu jeho pokus vyrazil. Nanešťastie pre hostí však lopta náslene smerovala iba do miest, kde bol ROBERT LEWANDOWSKI a ten ďalšou hlavičkou rozvlnil sieť.
    79. Robert Lewandowski (BAY) - 5:0
     
    80
    Striedanie v tíme FC Augsburg: z ihriska odchádza Paul Verhaegh, prichádza Jonathan Schmid.
     
    80
    Bayern dal gól!
    Boateng poslal veľmi presnú prihrávku na pravú stranu šestnástky, kam si výborne zbehol THOMAS MÜLLER a prudkou prízemnou strelou stanovil skóre už na 6:0. Domáci útočník sa z gólu ale až tak neteší, pretože sa zrejme zranil.
    80. Thomas Müller (BAY) - 6:0
     
    81
    Žltú kartu dostáva Christoph Janker (FC Augsburg), ktorý pri pravej žrdi zbytočne dohral Müllera.
     
    82
    Lewandowski skompletizoval hetrik a rovnako ako Pierre-Emerick Aubameyang má na čele tabuľky strelcov 24 gólov.
     
    84
    Bayern dohráva zápas s desiatmi hráčmi, pretože zranený Thomas Müller už sedí na striedačke bez kopačiek.
     
    86
    Robben sa za hranicou šestnástky poraidne tvrdo napriahol, ale napokon svoj pokus poslal iba nad bránku Augsburgu.
     
    87
    Robbenova strela bola napokon tečovaná a bol z toho rohový kop. Ten si Robben aj sám rozohral, ale následne sme zakončenie nevideli.
     
    89
    Robben kolmicou do šestnástky hľadal Lewandowskeho, ale ten na loptu nedosiahol. Domácich to však už mrzieť nemusí, jednoznačne totiž smerujú za ziskom troch bodov.
     
    Koniec zápasu. (17:21:42)

    Veronika Pancuráková

    Góly: 17. Lewandowski, 36. T. Müller, 55. Lewandowski, 62. Th. Alcântara, 79. Lewandowski, 80. T. Müller

    Karty:   12. Kohr (AUG), 81. Janker (AUG)


    Bayern Mníchov: Ulreich – Lahm (C), Hummels (73. Rafinha), J. Boateng, Bernat – Kimmich, Th. Alcântara (65. Sanches) – Coman (62. Robben), T. Müller, Ribéry – Lewandowski.
    Náhradníci: Starke – Robben, Rafinha, Götze, Arturo Vidal, Alaba, Sanches.

    FC Augsburg: Hitz – Danso, Kačar, Janker – Verhaegh (C) (80. Schmid), Morávek (46. Teigl), Rieder, Kohr, Max – Bobadilla (46. Altintop), Či Tong-won.
    Náhradníci: Luthe – Leitner, Altintop, Schmid, Finnbogason, Teigl, Usami.