Rennes – Lyon 1:1 (kon.) | Lorient – Caen 1:0 (kon.) | Montpellier – Toulouse 0:1 (kon.)
Nantes – Angers 2:1 (kon.) | Nice – Bordeaux 2:1 (kon.)
koniec
Stade Rennes
1:1 (0:0)
Olympique Lyon
cz Nedeľa 02.04.2017, 15:00 • Roazhon Park, Rennes • Ligue 1 Uber Eats • 31. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek dne. (16:54:16)
     
    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 4:8. Rohy: 4:8. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 8:17.
     
    Fantastický závěr zápasu z obou stran. Šťastnější nakonec mohou být domácí, kteří po téměř celém zápase v deseti vybojovali alespoň bod. Již v páté minutě musel po hraní rukou v pokutovém území ze hřiště Bensebaini. Nařízenou penaltu ale zahodil dnešní smolař Alexandre Lacazette. Lyon se přece jenom dostal do vedení. Po přihrávce Morela zasunul balon z blízkosti do sítě Cornet. Už to vypadalo, že si Lyon dojde s přehledem pro vítězství, ale v závěru fanoušci podpořili domácí celek a ten se jim odvděčil vyrovnání. Mubele obešel soupeře a střelou na přední tyč vyrovnal. V závěru už se ani na jedné straně šance neujala a tak dnešní zápas končí remízou 1:1.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Yanga-Mbiwa se nechal předskočil Mubelem a poté ho musel faulovat. Dostává žlutou kartu a navíc ještě daroval soupeři nebezpečnou standardní situaci. Z té se však už nic neudálo.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase dvě minuty.
     
    90+1
    Na druhé straně mohl rozhodnout Alexandre Lacazette, ale ze stoprocentní šance trefil jen patu bránícího hráče, který odrazil balon vedle pravé tyče.
     
    90+1
    Mubele byl znovu v náběhu, ve středu pole si obhodil soupeře, ještě mu nabíhal na opačné straně Diakhaby, ale střelec vyrovnávací branky to vzal na sebe. Minul.
     
    90
    Morel byl blízko zakončení z vápna. Při zpracování si však pomohl rukou a musí balon odevzdat. Rozehrávat tak může domácí brankář.
     
    89
    Mubule se tlačil pro balon směřující mezi dva obránce. Lyon však vše zvládl, především vyběhnutý Lopes byl včas u balonu.
     
    88
    Rafael je v posledních minutách velmi aktivní na pravé straně. Po jeho centru se dostal k balonu Diakhaby, ještě vracel míč na do středu na Lacazetta, ale ten dnes není v optimálním rozpoložení.
     
    87
    Lyon však nechce z dnešního zápasu odejít jen s bodem. Čtvrtý tým tabulky tlačí na soupeře, oba týmy chtějí vstřelit rozhodující branku.
     
    86
    Fanoušci ženou domácí celek do útoku. Nyní se ale prodral do vápna hostující Rafael, dokázal dokonce vystřelit, ale jeho dělovka postrádala přesnost.
     
    84
    Zápas dostává nový náboj. Domácí jsou najednou všude a mohl být pro Lyon ještě hůře. André pálil ze středu vápna, ale na Lopese nevyzrál ani z dorážky.
    82. Firmin Ndombe Mubele - 1:1
     
    82
    Rennes právě vstřelilo branku!
    Rennes dokázalo vyrovnat! Fanoušci domácího týmu se radují! FIRMIN NDUMBE MUBELE si zpracoval míč, kličkou do středu si vytvořil prostor pro rychlou střelu a tu umístil k přední tyči. Anthony Lopes dnes neměl moc práce a i přesto inkasuje.
     
    82
    Posledních zhruba deset minut pro Rennes, aby se vstřelenou brankou dostalo aspoň na remízový stav a tím získalo z dnešního zápasu bod.
     
    81
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Sergi Darder, přichází Nabil Fékir.
     
    80
    Rennes má stále o co hrát. Nyní měl domácí celek k dispozici dokonce rohový kop, ale nikdo z hráčů Rennes se nedostal k hlavičce.

    Vít Schück

    Góly: 82. Mubele (Mexer) – 52. Cornet (Morel)

    Karty:   61. Danzé (REN) – 90+2. Yanga-Mbiwa (LYO)   5. Bensebaini (REN)

    Nepremenená penalta: 6. A. Lacazette (LYO), brankár Costil zneškodnil


    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 4:8. Rohy: 4:8. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 8:17.
    Stade Rennes: Costil – Danzé (C), Mexer, Gnagnon, Bensebaini – Chantôme (61. Figueiredo), Prcić, André, Amalfitano (44. Mubele) – Gourcuff – Sio (79. Diakhaby).
    Náhradníci: M'Bolhi – G. Fernandes, Mubele, Saïd, Hunou, Figueiredo, Diakhaby.

    Olympique Lyon: A. Lopes – Rafael, Yanga-Mbiwa, Diakhaby, Morel – Tolisso, Tousart, Darder (81. Fékir) – Cornet, A. Lacazette (C), Valbuena (70. Depay).
    Náhradníci: Gorgelin – Mammana, Depay, Ghezzal, Ferri, Jallet, Fékir.

    Rozhodca: Gautier – Annonier, Jeanne (všichni Francie)