Malaga – Valencia 2:0 (kon.) | Villarreal – Leganés 2:1 (kon.) | Osasuna – Gijón 2:2 (kon.)
Espanyol – Atlético Madrid 0:1 (kon.)
koniec
RCD Espanyol Barcelona
0:1 (0:0)
Atlético Madrid
Sobota 22.04.2017, 20:45 • RCDE Stadium • Španielska LaLiga • 33. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Tempo v druhom polčase sa nám troška zrýchlilo a hráči nám toho rozhodne ukázali viac. Domáci celok sa dnes viac sústredil na pevnú defenzívu a následné rýchle protiútoky a naopak hostia sa pokúšali ohroziť súpera kombinačným štýlom hry. Odo mňa to je na dnes všetko. Ja ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok dňa. Zápasom vás sprevádzal Róbert Gašpárek. (22:35:05)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Žltú kartu dostáva Víctor Sánchez (RCD Espanyol Barcelona). Žltá karta mu nakoniec nebola udelená za samotný faul, ale za nešportové správanie.
     
    90+2
    Victor Sánchez teraz nešetrným zákrokom poslal svojho protihráča na hraciu plochu za čo si pravdepodobne vyslúži aj odmenu v podobe žltej farby.
     
    90+1
    Štvrtý rozhodca sa rozhodol v druhom dejstve nadstaviť ešte dve minútky navyše.
     
    90
    Domáci celok má výhodu outového vhadzovania na polovici súpera.
     
    89
    Antoine Griezmann ukázal parádnu techniku, keď sa prepracoval na hranicu šestnástky vďaka vlastným zručnostiam. Jeho strela ale len o kúsok presvišťala okolo pravej žrde. Naozaj obrovská šanca!
     
    88
    Futbalisti Espanyolu sa na dlhší čas usadili na polovici súpera, kde vyčkávajú na moment prekvapenia. Toho času už im neostáva veľa. Uvidíme, či ešte dokážu niečo spraviť s nepriaznivým výsledkom stretnutia.
     
    87
    Victor Sánchez sa pokúsil ohroziť gólmana strelou z väčšej vzdialenosti, ale jeho strelecký pokus smeroval úplne mimo brány. Nasleduje odkop od bránky Atlética Madrid.
     
    86
    Do veľkej príležitosti sa dostal Leo Baptistao, ktorého tvrdý pokus z väčšej vzdialenosti dokázal všadeprítomný Oblak zachytiť.
     
    85
    Antoine Griezmann šikovne našiel nabiehajúceho Gameira, ktorý dokázal loptu zachytiť, ale zakončiť už nestihol.
     
    84
    Gabi poslal súpera na trávnik. Ak ho v podobnom zákroku uvidí Inaki Vicandi Garrido opäť, už to zrejme nebude len napomenutie.
     
    83
    Victor Sánchez to svojou prihrávkou nemyslel vôbec zle, len škoda, že jeho pokus dokázal zachytiť jeden z brániacich hráčov.
     
    82
    Striedanie v tíme RCD Espanyol Barcelona: z ihriska odchádza José Manuel Jurado, prichádza José Antonio Reyes.
    Striedanie v tíme RCD Espanyol Barcelona: z ihriska odchádza Javi López, prichádza Marc Navarro.
     
    81
    Chystá sa striedanie na domácej strane. Nechajme sa prekvapiť, kto z ihriska odíde a kto naopak príde.
     
    80
    Lopta sa nachádza na polovici Espanyolu, ale sú to práve domáci futbalisti, kto má loptu pevne pod kontrolou.
     
    79
    Výsledkom rohového kopu, ktorý zahral Pablo Piatti je, že skončil na hlave obrancu súpera, ktorý loptu poslal do bezpečia.
     
    78
    Gerard Moreno si našiel cestu cez rôzne prekážky, ale napokon jeden z hráčov súpera loptu odkopol preč. Lopta putuje mimo ihriska. Espanyol získava výhodu rohového kopu.
    76. Léo Baptistão (ESB)
     
    76
    Leó Baptistao je tým, kto vyslal sľubný pokus smerujúci do ľavého dolného rohu bránky. Avšak táto strela skončila na gólmanovi. Naozaj parádny zákrok v jeho podaní!
    74. Antoine Griezmann (ATM) - 0:1
     
    74
    Atlético dalo gól!
    ANTOINE GRIEZMANN sa vrhol po odrazenej lopte a z vnútra pokutového územia prekonáva gólmana strelou do ľavého dolného rohu siete. 0:1 tak máme ako aktuálny stav nášho zápasu.
     
    73
    Kevin Gameiro zahodil veľkú šancu na skórovanie. Ocitol sa sám pred gólmanom, ale jeho pokus do stredu siete sa neujal. Diego Lopez ho zlikvidoval parádnym zákrokom.
     
    72
    Atlético Madrid sa na dlhší čas usadilo na polovici súpera, kde si začína vytvárať menší tlak.
     
    71
    Hostiamali po nedovolenom zákroku možnosť skórovať po voľnom kope. K voľnému kopu sa postavil Koke, ale jeho prudký center končí v rukaviciach Diega Lópeza.
     
    70
    O niečo podobné sa pokúšal aj na druhej strane striedajúci Gameiro, ale proti trojici brániaci hráčov taktiež neuspel.
     
    69
    Striedajúci Leó Baptistão sa snažil uvoľniť v pokutovom území súpera, čo mu nevyšlo a o loptu v kľúčovom momente prišiel.
     
    68
    Atlético Madrid si vďaka svojej vysokej aktivite vybojovalo rohový kop. Ku realizácii sa postavil Gabi, ale jeho centrovaný pokus našiel len dobre postaveného brániaceho hráča.
     
    67
    Sledovali sme rozbiehajúcu sa akciu hostí a veľmi pekný sklz v podaní David Lópeza, ktorý zabránil hocikomu zakončiť.
     
    65
    Jurado svojim dlhým pasom hľadal niekoho so svojich spoluhráčov, ale našiel len kopačku Oblaka, ktorý už premýšľa nad založením rýchlej akcie.
     
    64
    Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Yannick Ferreira-Carrasco, prichádza Kévin Gameiro.
     
    64
    Ferreira-Carrasco si prehodil loptu na svoju silnejšiu nohu a pokúsil sa zakončiť. Loptu však nedokázal trafiť a nakoniec o ňu prišiel.
     
    63
    Léo Baptistão bol v minulom zápase proti Legánes taktiež v pozícii striedajúceho hráča, ktorý v nadstavenom čase svojim presným zásahom rozhodol stav stretnutia a svojmu tímu získal plný bodový zisk. Nechajme sa prekvapiť, či sa dnes pokúsi o niečo podobné.
     
    62
    Striedanie v tíme RCD Espanyol Barcelona: z ihriska odchádza Felipe Caicedo, prichádza Léo Baptistão.
     
    61
    Centrovaná lopta po rohovom kope smerovala do hĺbky šestnástky, kde si najvyššie vyskočil jeden z hráčov Atlética, ale jeho hlavičkový pokus smeroval tesne vedľa ľavej tyčky.
     
    60
    Ferreira-Carrasco dokázal pre svoj tím vybojovať rohový kop.
     
    59
    Držanie lopty je momentálne 52% v prospech domáceho celku a 48% v neprospech toho hosťujúceho.
     
    57
    Žltú kartu dostáva Ñíguez Saúl (Atlético Madrid). To si vyslúžil za podkopnutie protihráča.
     
    57
    Do obrovskej príležitosti sa dostal Pablo Piatti, ale jeho zakončenie z voleja si nenašlo cestu až do siete súpera.
     
    56
    RCD Espanyol Barcelona bude zahrávať rohový kop.
     
    56
    Hlásateľ oznámil, že na dnešné stretnutie sa prišlo pozrieť 27 777 platiacich divákov.
     
    55
    Pablo Piatti rozkmital svoje rýchle nohy a snaží sa prejsť cez brániaceho hráča. Jeho individuálna parádička mu nevyšla. Lopta putovala za postrannú čiaru a tak domáci získavajú outové vhadzovanie.
     
    54
    Pred zápasom sa očakávala väčšia útočná snaha v podaní Atlética Madrid. Zatiaľ to tak vôbec nevyzerá. Zdá sa, že tým aktívnejším tímom je Espanyol Barcelona.
     
    53
    Pablo Piatti poslal do šestnástky súpera prízemný center, ktorý poľahky zachytil Stefan Savić a poslal loptu do bezpečnej vzdialenosti.
     
    52
    Jurado videl, že cez napádajúceho hráča neprejde, tak šikovným spôsobom pre svoj tím vybojoval aspoň outové vhadzovanie.
     
    51
    Gerard Moreno sa nestotožňuje s verdiktom hlavného arbitra, ktorý prerušil hru po nebezpečnom sklze.
     
    50
    Domácemu publiku sa zdalo, že Stefan Savić s loptou už prešiel postrannú čiaru. Kompetentní to však videli inak a nechali hru pokračovať bez prerušenia.
     
    49
    Antoine Griezmann skúsil zakončiť z nepríjemnej pozície, ale jeho strelecký pokus nemal ako dostatočnú razanciu, tak ani presnosť.
     
    48
    Pablo Piatti sa snažil priviesť loptu po ľavej strane ihriska, čo mu aj vychádzalo, dokiaľ nenarazil na pozorného Stefana Savića, ktorý ho o loptu obral.
     
    47
    Hostia zakladali rýchly útok smerom dopredu, ale stroskotali už u hranice veľkého vápna.
     
    46
    Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Fernando Torres, prichádza Thomas Partey.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Priebeh prvého polčasu možno označiť ako priemerný. Videli sme zopár zaujímavých šancí, ale očakávania boli troška vyššie. Zápas je pomerne prekvapivo vyrovnaný, o čom svedčí aj štatistika striel, ktorá je taktiež vyrovnaná 3:3. Dúfajme, že sa výkon oboch celkov v druhom dejstve zlepší a čoskoro sa dočkáme aj úvodného presného zásahu. My sa vám opäť hlásime približne o 15 minút.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    44
    Javi López sa snažil z pravej strany poslať loptu do šestnástky súpera, čo mu nevyšlo podľa predstáv. Jeho pokus prečítal brániaci hráč, ktorý mu tento pokus zblokoval. Lopta putuje za postrannú čiaru a tak majú domáci možnosť v akcii pokračovať po outovom vhadzovaní.
     
    43
    Futbalisti Atlética Madrid kombinujú na polovici súpera, kde sa snažia nájsť medzeru v ich defenzíve, čo by využili na vytvorenie lepšej streleckej pozície.
     
    42
    Inaki Vicandi Garrido videl faul. Vinníkom je Stefan Savić, ktorý až príliš agresívne išiel po lopte.
     
    41
    Fernando Torres sa ešte snažil zachytiť loptu skôr, ako opustí hraciu plochu. To sa mu síce podarilo, ale loptu si prevzal brániaci hráč.
     
    40
    Hráči tímu Atlética Madrid si vymieňajú loptu sériou krátkych prihrávok v snahe vytvoriť si streleckú pozíciu.
     
    38
    Caicedo sa elegantnou otočkou zbavil brániaceho hráča a následne sa z hranice veľkého vápna snažil zakončiť. To sa mu však nepodarilo po skvelej obranej práci Godína.
     
    37
    Domácemu publiku sa príliš nepáči verdikt postranného arbitra, ktorý ukázal svojou vlajkou na opačnú stranu ihriska čo znamená, že výhodu outového vhadzovania bude mať ich súper.
     
    36
    Koke sa snažil rozbehnúť akciu rýchlejšie dopredu a na to zvolil prihrávku naslepo. To mu však nevyšlo, pretože loptu zachytil brániaci hráč.
     
    35
    Hosťujúci celok bude vhadzovať na polovici súpera a bude sa snažiť tam zotrvať.
     
    34
    Priebeh stretnutia je prekvapivo zatiaľ veľmi vyrovnaný. Nechajme sa prekvapiť ako sa napokon tento zápas skončí.
     
    33
    Javi Fuego to skúsil z hranice pokutového územia, ale loptu netrafil ideálne. Strela končí vysoko nad brvnom v zámedzí.
     
    32
    Na center po voľnom kope sa do hlavičkové zakončenia dostal faulovaný Fernando Torres, ale s jeho pokusom nemal Diego López väčšie problémy a loptu zachytil.
     
    31
    Fernando Torres v pozícii faulovaného hráča. Hlavný arbiter okamžite fúkol do pišťaľky a nariadil voľný kop v prospech hosťujúceho celku.
     
    30
    Žltú kartu dostáva Felipe Caicedo (RCD Espanyol Barcelona).
     
    30
    Jose Manuel Jurado neposlal z rohu center do šestnástky, ale vybral si radšej krátku prihrávku na spoluhráča pred ním.
     
    29
    Budeme svedkami prvého rohového kopu v dnešnom stretnutí. Túto výhodu dostáva tím RCD Espanyol Barcelona.
     
    28
    Po nedovolenom zákroku Diega Godína mali domáci výhodu voľného kopu. Exekútor sa ho rozhodol rozohrať krátkou formou.
     
    27
    Žltú kartu dostáva Diego Godín (Atlético Madrid).
     
    26
    Hostia sa na dlhší čas usadili na polovici súpera, kde sa snažia niečo vymyslieť. Domáca defenzíva je zatiaľ dôrazná a svojho súpera nepúšťa do vážnejších situácii.
     
    25
    Tak napokon z toho bolo len outové vhadzovanie, ale Gabi doslova odcentroval loptu z outového vhadzovania až do pokutového územia súpera, kde sa však lopty zmocnil jeden z brániacich hráčov.
     
    24
    Atlético Madrid si dokázalo vybojovať rohový kop.
     
    23
    Gerard Moreno poslal naozaj štiplavú strelu z väčšej vzdialenosti, ale jeho tvrdý projektil si nenašiel cestu medzi tri žrde. Bude nasledovať odkop od bránky Atlética Madrid.
     
    22
    Fernando Torres sa snažil z prvej preposlať loptu do lepšieho streleckého uhlu, ale v tom momente sa tam nenachádzal nikto z jeho spoluhráčov.
     
    21
    Hostia sa snažia upokojiť napätý priebeh stretnutia. Spoločne s loptou sa nachádzajú na vlastnej polovici ihriska, kde medzi sebou kombinujú.
     
    20
    Jurado vyslal do zadných rad veľmi nepríjemnú prihrávku, s ktorou si Javi López s menšími problémami poradil a nevystavil tak svojho gólmana možnému nebezpečenstvu.
     
    19
    Ku realizácii voľného kopu sa postavil hosťujúci kapitán Gabi, ktorého centrovaný pokus dokázal zachytiť jeden z jeho spoluhráčov, ale jeho hlavičkový pokus nemal dostatočnú razanciu.
     
    18
    Zaznel hvizd hlavného arbitra, ktorý nám oznámil, že Atlético bude mať výhodu voľného kopu z väčšej vzdialenosti.
     
    17
    Hostia majú výhodu outového vhadzovania na polovici súpera.
     
    16
    Oblak musel vyutekať zo svojej obvyklej pozície, aby bol pri voľne idúcej lopte skôr ako rozbehnutý útočiaci hráč. To sa mu podarilo a žiadne vzrušenie sa tak konať nebude.
     
    15
    Videli sme poriadnu šupu z väčšej vzdialenosti v podaní Ferreira-Carrasca, ktorého zakončenie smerovalo len do stredu brány a pripravený Diego López dokázal tento tvrdý projektil vyraziť pred seba. Neskôr ho zastúpil brániaci hráč, ktorý poslal loptu do bezpečnej vzdialenosti.
    14. Yannick Ferreira-Carrasco (ATM)
     
    14
    Jurado bolv súboji až príliš dôrazný, čo neuniklo pozornosti hlavného arbitra, ktorý celú situáciu videl jasne a odpískal nedovolený zákrok.
     
    13
    Sánchez sa teraz prezentoval krásnym pasom, ktorý dokázal zachytiť Caicedo, ale nie dostatočne. V kľúčovom momente spadol na hraciu plochu a tak o loptu prišiel.
     
    12
    Espanyol po tomto nešetrnom zákroku zahrával voľný kop. Prudký center však dokázal zachytiť jeden z brániacich hráčov. Lopta sa momentálne nachádza mimo ohrozenia.
     
    11
    Po dlhšom čase majú loptu pod kontrolou futbalisti Atlética, ktorí sa s ňou však dlho nepohrali. Pablo Piatti končí na hracej ploche po tvrdom zákroku Gabiho. Hlavný arbiter odpísal nedovolený zákrok.
     
    10
    Hráči Espanyolu sa stiahli na vlastnú polovicu ihriska, kde vyčkávajú na moment prekvapenia.
     
    9
    Jose Maria Gimenez sa očividne neriadi zlatým pravidlo "správaj sa k iným tak, ako chceš, aby sa oni správali k tebe". Predviedol nešetrný zákrok a Inaki Vicandi Garrido nemal inú možnosť, než zapískať.
     
    8
    Savić sa teraz prezentoval skvelým obranným zákrokom, keď peknou rybičkou odvrátil nebezpečne vyzerajúci center súpera.
     
    7
    Domáci futbalisti sa usadili na polovici súpera, kde si medzi sebou vymieňajú série krátkych prihrávok.
     
    6
    Skvelá obranná činnosť v podaní Godína, ktorý zachytil rozohrávku súpera a tak zabránil hocikomu pokračovať smerom k bráne.
     
    5
    Sledovali sme rodiacu sa akciu domáceho celku. Úplne voľný sa vo vápne hostí nachádzal Moreno, ktorý sa pokúsil skórovať strelou z voleja. Jeho pokus skončil tesne nad brvnom.
     
    4
    Savić dokázal poslať nepríjemný center na územie malého vápna, ale jeho pokus dopadol len na hlavu brániaceho hráča.
     
    3
    Lopta sa po sérii krátkych prihrávok dostala až na kopačku Diega Lópeza, ktorý neriskoval a loptu odkopol až na polovicu súpera.
     
    2
    Fernando Torres sa snažil s loptou niečo vymyslieť v pokutovom území súpera, ale napokon z toho nebol ani center a nebude z toho ani rohový kop. Nasleduje odkop odbránky domáceho celku.
     
    1
    Domáci mali výhodu úvodného výkopu a ihneď sa tlačili do útoku. Celá akcia končí v rukaviciach Oblaka.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    RCD Espanyol Barcelona: Diego López – Javi López, David López, D. Reyes, Aarón – Jurado, V. Sánchez, Fuego, Piatti – F. Caicedo, G. Moreno.
    Náhradníci: Roberto – R. Duarte, J. A. Reyes, Baptistão, Roca, Navarro, Diop.

    Atlético Madrid: Oblak – Savić, J. Giménez, Godín, Luís – Koke, Saúl, Gabi, Ferreira-Carrasco – Griezmann, F. Torres.
    Náhradníci: Moyà – Tiago, Á. Correa, Hernández, Gaitán, Gameiro, Partey.

    Rozhodca: Inaki Vicandi Garrido.
     
    Vážení diváci! Vitajte pri sledovaní on-line textového prenosu! Dnes sa zameriame na 33. kolo LaLigy, kde domáci klub RCD Espanyol Barcelona privíta na svojom trávniku Atlético Madrid. Poďme si v krátkosti predstaviť aktuálnu formu oboch celkov.

    RCD ESPANYOL BARCELONA: Tento klub sa momentálne pohybuje na 9. priečke so ziskom 49 bodov. To sa im podarilo po trinástich víťazstvách, desiatich remízach a po deviatich porážkach. Do konca aktuálnej sezóny zostáva včetne tohto zápasu ešte šesť stretnutí, v ktorých sa futbalisti Espanyolu pokúsia nazbierať čo najviac bodov a vybojovať si tak futbalovú Európu. Na šiestu priečku, ktorá by im účasť v Európskej lige zaručila strácajú momentálne štyri body. Naposledy sa predstavili na trávniku Legánes, kde uhrali najtesnejšie víťazstvo 1:0. O jediný presný zásah sa postaral v nadstavenom čase striedajúci Baptistao.

    ATLÉTICO MADRID: Futbalisti tohto celku sa nachádzajú na tretej priečke, ktorá im zatiaľ zaručuje vstupenku do skupinovej fázy Ligy majstrov. Na krk im dýchajú chlapci zo Sevilly, ktorí na tretie Atlético strácajú len tri body. Atlético Madrid má na svojom konte deväťnásť výhier, osem remíz a päť prehier. Svojim súperom dovedna nastrieľali 59 gólov a len 24 inkasovali, čo z nich zároveň robí aj tím s najlepšou defenzívou z celej ligy. Futbalisti tohto celku sa naposledy predstavili v Leicesteri v odvete štvrťfinálového zápasu Ligy majstrov, kde dokázali uhrať remízový stav 1:1, vďaka čomu postúpili do semifinále, kde začnú úvodným stretnutím proti Realu Madrid. Posledné ligové stretnutie hrali na vlastnom štadióne, kde ich fanúšikovia sledovali jednoznačné víťazstvo svojich miláčikov v pomere 3:0. Tentokrát si to odniesla Osasuna. Dvomi gólmi sa prezentoval Carrasco a jedným Filipe Luis. Prvý menovaný v 89. minúte nedokázal premeniť penaltu a hneď o minútu neskôr sa to isté podarilo alebo skôr nepodarilo Thomasovi.

    Z pozície komentátora sa vám bude hlásiť Róbert Gašpárek.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

    Róbert Gašpárek

    Góly: 74. Griezmann

    Karty:   30. F. Caicedo (ESB), 90+2. V. Sánchez (ESB) – 27. Godín (ATM), 57. Saúl (ATM)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 6:5. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 13:10.
    RCD Espanyol Barcelona: Diego López – Javi López (82. Navarro), David López, D. Reyes, Aarón – Jurado (82. J. A. Reyes), V. Sánchez, Fuego, Piatti – F. Caicedo (62. Baptistão), G. Moreno.
    Náhradníci: Roberto – R. Duarte, J. A. Reyes, Baptistão, Roca, Navarro, Diop.

    Atlético Madrid: Oblak – Savić, J. Giménez, Godín, Luís – Koke, Saúl, Gabi, Ferreira-Carrasco (64. Gameiro) – Griezmann, F. Torres (46. Partey).
    Náhradníci: Moyà – Tiago, Á. Correa, Hernández, Gaitán, Gameiro, Partey.

    Rozhodca: Inaki Vicandi Garrido

    Diváci: 27 777