Paríž – Montpellier 2:0 (kon.) | Bordeaux – Bastia 2:0 (kon.) | Lille – Guingamp 3:0 (kon.)
Dijon – Angers 3:2 (kon.) | Caen – Nantes 0:2 (kon.)
koniec
Lille OSC
3:0 (2:0)
EA Guingamp
cz Sobota 22.04.2017, 20:00 • Stade Pierre-Mauroy (Villeneuve d'Ascq) • Ligue 1 Uber Eats • 34. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Tímto se s vámi loučím a budu se na vás opět těšit u některého z dalších přenosů. (21:51:16)
     
    Sledovali jsme dva různé poločasy, ale zaslouženě dnes zvítězilo Lille. V první poločase byli domácí jasně lepší, ale v tom druhém se soustředili na bránění výsledku a vydávali se do rychlých protiútoků. Naopak Guingamp byl téměř v celém utkání směrem dopředu neviditelný. Když už se hosté dostali do vyložené šance, tak jim chybělo více štěstí nebo lepší přesnost zakončení.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    k postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, jenž na tabuli ukazuje, že se budou hrát dvě minuty nad rámec normální hrací doby.
     
    90
    Guingampu se málem podařilo snížit! Na centr z levé strany si naskočil Jimmy Briand, jehož hlavička z malého vápna zamířila jen těsně nad branku.
     
    88
    Pravidlem, když nevíš co s míčem, tak vystřel se prezentoval Ibrahim Amadou. Ovšem jeho pokus z velké dálky byl přizvednutý nad branku, a tak Lille bude kopat rohový kop.
     
    87
    Domácí příznivci už oslavují skvělou výhru nad dnešním soupeřem a musíme přiznat, že tři body zůstanou na tomto stadionu právem.
     
    85
    Alexandre Mendy může být rád, že neviděl jednu z karet. Hostující střídající hráč se totiž loktem ohnal po soupeři, kterého trefil do obličeje.
     
    84
    Po pěkné patičce od spoluhráče se k míči dostal Naïm Sliti, jenž byl v prvním momentu zastaven spíše zápasnicky. Hlavní rozhodčí ukazuje, že celý moment byl v pořádku.
     
    83
    Lille hraje daleko od vlastní branky a navíc vybojovalo další standardní situaci. Volný kop poslal do vápna Naïm Sliti, ale jeho centr vyboxoval Karl-Johan Johnsson.
     
    81
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Marko Baša, přichází Gabriel dos Santos Magalhães.
     
    80
    Utkání pomalu, ale jistě míří ke svému konci. Přihrávku do vápna dostal Alexandre Mendy, který se pokusil o centr, ale trefil ruku Miguela da Silvy Rochy. Hlavní rozhodčí ukazuje, že pohyb rukou byl v přirozeném pohybu, a tak pokutový kop nenařídí.
     
    79
    Střídání v týmu EA Guingamp: ze hřiště odchází Marcus Regis Coco, přichází Thibault Giresse.
     
    78
    K rozehrání volného kopu se postavil Naïm Sliti, jenž hledal Édera. Ovšem nejvýše se do vzduchu dostal Karl-Johan Johnsson, jenž je opět hrdinou okamžiku.
     
    77
    Domácí stále kontrolují hru, když kombinují na polovině soupeře. Lille už nemá kam spěchat ba naopak. Navíc hráči v červených dresech donutili soupeře k faulu.
     
    76
    Lille zastavilo další útok soupeře s vydává se samo do útoku. Ovšem přenesení hry bylo nepřesné.
     
    75
    Na zeleném pažitu sledujeme poměrně hluchou část zápasu, a tak musíme zmínit diváckou kulisu. Atmosféra na stadionu je úžasná a domácí příznivci zpívají jeden chorál za druhým.
     
    73
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Ricardo Kishna, přichází Naïm Sliti.
     
    72
    Domácí hráči ve druhém poločase čekají na rychlé protiútoky a ten další z nich zakončil Ricardo Kishna. Jeho střela ale postrádala přesnost, a tak Karl-Johan Johnsson celou situaci pouze kontroloval.
     
    71
    Troufám si říct, že o tom, kdo sebere tři body je rozhodnuto. Lille výborně brání a má nahráno. To by se musel asi stát zázrak, aby Guingamp duel zdramatizoval.
     
    69
    Na druhé straně se před branku nabíhal střídající Alexandre Mendy, jenž se chtěl pokusit o zakončení. Ovšem na hranici malého vápna podklouzl a míč od jeho nohy zamířil jen vedle brány.
     
    67
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Rony Lopes, přichází Yves Bissouma.
    66. ÉDER - 3:0
     
    66
    Lille právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jen se ÉDER dočkal vstřeleného gólu. Domácí útočník dostal balon do vápna, ale nejprve trefil na brankové čáře vracejícího obránce. Ovšem z následné dorážky se už tento hráč nemýlil.
     
    64
    Střídání v týmu EA Guingamp: ze hřiště odchází Yannis Salibur, přichází Alexandre Mendy.
    Střídání v týmu EA Guingamp: ze hřiště odchází Sloan Privat, přichází Jimmy Briand.
     
    63
    Neskutečné, co domácí v tomto okamžiku promarnili. Éder po souboji upadl, ale rychle se zvedl a šel do přečíslení. Přihrávku od něj dostal Rony Lopes, jehož zakončení zamířilo jen do vybíhajícího brankáře.
     
    62
    Rohový kop hostujícího celku zamířil na první tyč, kde byl odvrácen. Ovšem Guingamp bude kopat další roh.
     
    61
    Sloan Privat se opět nacházel v drobném ofsajdu. Hostující útočník hledal hlavičkou spoluhráče před brankou, ale jeho snažení bylo už zbytečné.
     
    59
    Hra se nyní přelila před branku Guingampu, kde byl k vidění centr z pravé strany. Ovšem pro něj si došel, kdo jiný než Karl-Johan Johnsson.
     
    58
    Domácí hráči pozorně brání a před malou chvilkou si vybrali i velkou porci štěstí. Lille ve druhém poločase přestalo hrát a často se brání soupeři.
     
    56
    Pěknou kličkou se na hranici pokutového území prezentoval Ricardo Kishna, jenž se následně dostal do šestnáctky. Ovšem jeho zakončení mířilo přesně do místa, kde stál Karl-Johan Johnsson.
    54. Regis Coco neproměnil ani další velkou příležitost
     
    54
    Mike Maignan se vydal z branky, ale kličkou ho obešel Marcus Regis Coco. Jeho pokus mířící do branky vykopl na roh ve skluzu bránící hráč, jenž pomohl svému brankáři.
     
    53
    V úvodu druhé pětačtyřicetiminutovky se tak atraktivní fotbal jako v první části nehraje. Lille nemá kam spěchat a Guingampu se tvořit taky moc nedaří.
     
    52
    Sledujeme kombinační hru Guingampu, ovšem ten je od branky soupeře hodně daleko. Jenže po pár přihrávkách se hosté přiblížili, ale domácí hru faulem přerušují.
     
    50
    Zatímco hosté jsou dopředu nevýrazní, tak domácí soupeře zlobí. Další centr mířící do šestnáctky jen těsně podskočil aktivní Éder, na němž je vidět, že se chce prosadit.
     
    49
    Právě hostující brankář je snad jediným hráčem Guingampu, jenž snese pochvalu za svůj výkon. Vraťme se na zelený pažit, kde se kvůli ofsajdu zastavený další útok hostů.
     
    48
    LOSC se opět řítí do útoku a z velké dálky se opřel do míče Éder! Jeho tvrdá rána z dobrých pětadvaceti metrů mířila do levého spodního rohu branky, ale Karl-Johan Johnsson si připsal další zákrok.
     
    47
    Pokud by dnes Lille dokázalo zvítězit, získalo by důležité tři body k boji o záchranu. Zatím k tomu mají domácí nakročeno na jedničku.
     
    46
    Po hvizdu sudího zahájil Guingamp druhý poločas. Ten začíná kombinací hostující zadáků, kteří posílají míč po pravé straně dopředu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    V prvním poločase byli lepší domácí hráči, kteří zaslouženě vedou 2:0. Ovšem jejich náskok mohl být ještě výraznější, ale Éder dvakrát trefil brankovou konstrukci. Naopak Guingamp je směrem dopředu téměř neviditelný a vytvořil si jen jednu obrovskou šanci, kterou celkem zázračně zlikvidoval Mike Maignan. Uvidíme, co si pro nás oba celky připraví ve druhé pětačtyřicetiminutovce.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Guingamp kombinoval kolem šestnáctky domácího celku. Celou akci zastavil praporek pomezního sudího, jenž v ofsajdové pasti viděl Fernanda Marçala De Oliveiru.
     
    45
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, jenž na tabuli ukazuje, že se bude hrát pouhá minuta nad rámec normální hrací doby.
     
    44
    Guingamp se snaží trochu uklidnit hru kombinací mezi obránci. Domácí rozehrávku ani moc nenapadají a sledujeme spíše hluchou část zápasu.
     
    43
    Přihrávku na hranici vápna dostal Nicolas de Préville, ovšem jeho zakončení na roh srazil obětavý bránící hráč.
     
    42
    V posledním minutách hosté pochopili, že se směrem dopředu musejí osmělit. Ovšem jejich další nákop za obranu soupeře nevyšel.
     
    40
    Neuvěřitelný zákrok předvedl Mike Maignan! V pokutovém území výborně pracoval Sloan Privat, jenž viděl lépe postaveného Yannise Salibura. Ten z hranice malého vápna vyslal tvrdou ránu, ale domácí brankář rukou balon vyrazil.
     
    39
    Domácí jsou opět na míči a vymýšlejí, jak překonat obranu a brankáře soupeře potřetí. Ovšem tentokrát jejich kombinace skončila ve středu hrací plochy.
     
    37
    Atmosféra na stadionu je úžasná, a aby taky ne, když domácí hrají famózně. Další pokus ze střední vzdálenosti musel zlikvidovat Karl-Johan Johnsson.
    35. Nicolas de Préville - 2:0
     
    35
    Lille právě vstřelilo branku!
    Nejlepší střelec domácího celku si stejně jako brankář vybral stejnou stranu. Ovšem zakončení NICOLASE DE PRÉVILLEA bylo tak přesné, že se Lille dostává do dvoubrankového trháku.
     
    34
    Žlutou kartu dostává Christophe Kerbrat (EA Guingamp).
    34. Penaltový zákrok
     
    34
    Éder předvedl kličku v šestnáctce, po které je pískán pokutový kop. Trochu nešťastně šel do souboje s domácím hráčem Christophe Kerbrat.
     
    32
    Guingamp vybojoval rohový kop, jenž byl přetažený. Balon zamířil na nohu hostujícího hráče, který jej nakonec zapomněl za sebou.
     
    30
    Do protiútoku se vydalo Lille, ale domácímu útočníkovi byl odpískán faul. K míči se tedy vrací hráči v bílých dresech.
     
    30
    Snad poprvé tu byla pasáž, kdy se Guingamp usadil před šestnáctkou soupeře na trochu delší dobu. Ovšem centr z pravé strany byl odvrácený.
     
    29
    za obranu už si nabíhal Sloan Privat, na něhož také mířil pas. Ovšem ještě před hostujícím útočníkem výborně zasáhl obránce.
     
    27
    V prvním poločase se hraje výhradně na branku hostujícího celku, který hraje hodně pod svými možnostmi. Dá se říct, že na zeleném pažitu jsou nebezpeční jen hráči v červeném.
    26. Éderova hlavička tentokrát orazítkovala břevno
     
    26
    To snad ani není možné! Éder má zatím v dnešním utkání obrovskou smůlu! Domácí si naskočil na centr z levé strany, ale jeho hlavička zamířila tentokrát do břevna!
     
    23
    A už to mohlo být o dvě branky! Po skvělém centru skákal na malém vápně úplně sám Rony Lopes. Ovšem jeho hlavička skončila trestuhodně jen nad brankou EAG.
     
    22
    K rozehrání volného kopu se postavil sám faulovaný hráč, ale jeho zakončení čtyřiadvacet metrů od brány zamířilo jen do před ním postavené zdi.
     
    21
    Těsně za šestnáctkou byl faulován Yannis Salibur, jenž pro svůj tým vybojoval standardní situaci z nadějné pozice. uvidíme, jak s ní Guingamp naloží.
    19. Ohromný tlak Lille skončil pouze nastřelenou tyčí
     
    19
    Tak to byly horké chvilky pro hostující obranu! Hra se rychle přesunula před branku EAG, kde se k zakončení dostal Éder, jehož tvrdý pokus orazítkoval tyč. Následnou dorážku nasměřoval jeden ze záložníků do soupeře, jenž stál na malém vápně.
     
    18
    Ovšem centr z volného kopu sice mířil do pokutového území, ale nepřeletěl ani prvního bránícího hráče.
     
    17
    U postranní čáry byl faulován jeden z hostů a dá se očekávat, že do vápna poletí nepříjemný centr.
     
    16
    Žlutou kartu dostává Mathieu Bodmer (EA Guingamp), jenž trefil vysokou nohou soupeře. Hlavní rozhodčí ukazuje napomínanému hráči, že mu sečetl dva jeho zákroky.
     
    15
    Další útok hostujícího celku končí ofsajdem. Pomezní sudí správně viděl špatné postavení Sloana Privata.
     
    14
    Guingamp se po zisku míče přesunul na polovinu domácího celku, kde hráči v bílých dresech dlouho kombinovali. Ovšem přihrávka do vápna byla obranou zastavena.
     
    12
    Domácí celek je v úvodu utkání jasně lepší a zaslouženě se dostal do vedení. Lille se po kombinaci dostalo k další střele, ale pokus Ronyho Lopese skončilo v moci brankáře.
    10. Nicolas de Préville - 1:0
     
    10
    Lille právě vstřelilo branku!
    Opět se potvrzuje pravidlo nedáš – dostaneš! Hra se přesunula před druhou z branek, kde si míč se spoluhráčem narazil NICOLAS DE PRÉVILLE. Jeho zakončení mířilo do levého spodního rohu branky a právě tento hráč potvrdil roli nejlépe střílejícího hráče OSC.
    9. Regis Coco vyslal pěknou technickou střelu
     
    9
    První nadějný pokus vyslal Marcus Regis Coco. Ten si navedl balon ze strany do středu hrací plochy a jeho technický pokus mířil k zadní tyči, ale brankář míč skvěle vyrazil.
     
    8
    Snad poprvé se hostující hráči dostali k pokutovému území soupeře, ale místo ohrožení branky přišla přihrávka zpátky. Míč nakonec skončil až u hostujícího brankáře.
     
    7
    Guingamp v úvodu utkání hraje hodně pod své možnosti. Pro centrovaný míč z levé strany si došel Karl-Johan Johnsson, jenž zastavuje útok domácích.
     
    5
    O první pokus z velké dálky se postaral jeden z domácích hráčů, ale Karl-Johan Johnsson mohl zůstat klidným, jelikož pokus byl hodně nepřesný.
     
    4
    Lille je v úvodu utkání více u balonu, ale do šestnáctky se zatím nedostalo. Další útok domácích zastavuje u postranní čáry Fernando Marçal De Oliveira.
     
    3
    Sloan Privat podklouzl a k míči se vrátili domácí. Na levé straně se rozeběhl Ricardo Kishna, jenž po souboji se soupeřem upadl, ale hlavní rozhodčí ukazuje, že vše bylo v pořádku.
     
    3
    Éder se pokusil roztáhnout hru, ale jeho přihrávka byla nepřesná. K balonu nebo spíše vhazování se dostávají hosté.
     
    2
    Lille OSC pro dnešní utkání obléklo červené dresy, naopak EA Guingamp zvolil bílou sadu. Vraťme se na zelený pažit, kde domácí kombinují na polovině svého soka.
     
    1
    Hlavní rozhodčí pan Turpin poprvé foukl do píšťalky, čímž zahájil utkání. K úvodnímu výkopu se postavili domácí hráči, kteří kombinují na vlastní polovině hrací plochy.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Lille OSC: Maignan – Corchia, Baša, Alonso Mujica, Béria (C) – Amadou, Xeka da Silva Rocha – Lopes, Kishna, de Préville – Éder.
    Náhradníci: Butez – dos Santos Magalhães, El Ghazi, Bauthéac, Bissouma, Sliti, Terrier.

    EA Guingamp: Johnsson – Martins Pereira, Kerbrat (C), Sankoh, Marçal De Oliveira – Bodmer, Deaux – Regis Coco, Salibur, Blas – Privat.
    Náhradníci: Placide – Ikoko, A. Mendy, De Pauw, Sorbon, Briand, Giresse.

    Rozhodčí: Turpin – Danos, Gringore.
     
    Lille OSC

    Domácí celek je na tom ještě daleko hůře nežli jeho dnešní soupeř. Lille se nachází na čtrnáctém místě, když získalo sedmatřicet bodů. OSC se musí dívat hlavně pod sebe, jelikož na sestupové příčky má náskok pouhých šesti bodů. Domácímu celku bude pro dnešní souboj scházet osm hráčů. Nejlepším střelcem OSC je Nicolas De Preville, jenž se ze vstřeleného gólu radoval osmkrát.
     
    EA Guingamp

    Hostující celek se nachází uprostřed ligové tabulky, když mu patří osmá příčka. EAG získalo čtyřiačtyřicet bodů a na pátou pozici zaručující postup do evropských pohárů ztrácí osm bodů. Guingamp v posledních pěti zápasech získal devět bodů. Nejlepším střelcem týmu je Jimmy Briand, jenž vsítil deset gólů.
     
    Vítám vás u čtyřiatřicátého kola francouzské Ligue 1, v němž se představí Lille OSC a EA Guingamp.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

    Michal Luxa

    Góly: 10. de Préville (Lopes), 35. de Préville (pen.), 66. Éder

    Karty:   16. Bodmer (GUG), 34. Kerbrat (GUG)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 9:7. Střely mimo: 9:1. Rohy: 4:8. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 13:11.
    Lille OSC: Maignan – Corchia, Baša (81. dos Santos Magalhães), Alonso Mujica, Béria (C) – Amadou, Xeka da Silva Rocha – Lopes (67. Bissouma), Kishna (73. Sliti), de Préville – Éder.
    Náhradníci: Butez – dos Santos Magalhães, El Ghazi, Bauthéac, Bissouma, Sliti, Terrier.

    EA Guingamp: Johnsson – Martins Pereira, Kerbrat (C), Sankoh, Marçal De Oliveira – Bodmer, Deaux – Regis Coco (79. Giresse), Salibur (64. A. Mendy), Blas – Privat (64. Briand).
    Náhradníci: Placide – Ikoko, A. Mendy, De Pauw, Sorbon, Briand, Giresse.

    Rozhodca: Turpin – Danos, Gringore