Paríž – Montpellier 2:0 (kon.) | Bordeaux – Bastia 2:0 (kon.) | Lille – Guingamp 3:0 (kon.)
Dijon – Angers 3:2 (kon.) | Caen – Nantes 0:2 (kon.)
koniec
Paríž Saint-Germain
2:0 (1:0)
HSC Montpellier
cz Sobota 22.04.2017, 17:00 • Parc des Princes - Paříž • Ligue 1 Uber Eats • 34. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+1
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain: ze hřiště odchází Marco Verratti, přichází Giovani Lo Celso.
     
    84
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain: ze hřiště odchází Ángel Di María, přichází Lucas Moura. Odešel střelec druhého gólu, dnes výborný Di Maria, který řídil téměř každou útočnou akci PSG.
     
    81
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain: ze hřiště odchází Javier Pastore, přichází Julian Draxler.
     
    81
    Střídání v týmu Montpellier HSC: ze hřiště odchází Isaac Mbenza, přichází Souleymane Camara.
     
    76
    Di Maria posadil míč přesně na hlavu Auriera, ten trestuhodně přestřelil.
     
    71
    Domácí teď rozebrali obranu Montpellieru. Míč se dostal až k Di Mariovi, ten to zkusil znovu střelou, jeho tvrdá rána těsně minula hostující branku.
     
    70
    Kimpembe krásně zastavil akci hostů a PSG mířilo dopředu. Akci dohrálo až ke Cavanimu, který vystřelil a Pionnier skvěle vyrazil.
     
    68
    Žlutou kartu dostává Ángel Di María (Paris Saint-Germain). Di Maria ostrým skluzem zastavil těsně před vápnem Sessegnona.
     
    63
    Aurier hledal ve vápně Cavaniho, tomu míč těsně sebral brankář Pionnier.
     
    62
    Už mohlo být defenitivně rozhodnuto! Motta dostal krásnou přihrávku, míč se ideálně zpracoval a mířil do vápna. Vracel pod sebe Di Mariovi, jeho střelu vyrážel Hilton těsně před brankovou čárou.
     
    59
    Střídání v týmu Montpellier HSC: ze hřiště odchází Paul Lasne, přichází Keegan Dolly.
     
    59
    Střídání v týmu Montpellier HSC: ze hřiště odchází Steve Mounié, přichází Nanitamo Ikoné.
     
    54
    Bodebouz si to pelášil po pravé straně, předal míč Lasnemu, který dobře střílel po zemi ke vzdálenější tyči. Trapp konečky prstů míč vyrazil.
     
    51
    Zajímavá situace před brankou PSG. Trapp se zmocnil míče po centru hostů a snažil se rychle rozehrát, ale trefil Cavaniho záda a od nich se míč odrazil málem až do branky domácích!
    48. Ángel Di María - 2:0
     
    48
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Hned v úvodu poločasu je to 2:0! Hosté rpři rozehrávce přišli o míč, Cavani dobře napadal, přihrál ANGELOVI DI MARIOVI, který udělal s míčem pár kroků, napřáhl a krásnou ranou zpoza vápna se trefil přesně k levé tyči.
     
    42
    PSG při přechodu do útoku ztratilo míč, Shkiri se snažil dostat do vápna, to se mu nepodařilo, ale po několika nepředvídatelných odrazech se míč dostal v volnému Mbenzovi, který střílel z voleje, ovšem branku přestřelil.
    31.
     
    31
    A mohlo být srovnáno! Hosté zahrávali roh, míč se snesl na záda Kimpembeho, od nich se odrazil k volnému Skhirimu, který hlavičkou trefil břevno!
    29. Edinson CAVANI - 1:0
     
    29
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Teď už se domácí mohou radovat! PSG předvedlou krásnou akci po levé straně. Di Maria našel přihrávkou volného Matuidiho, který viděl nabíhajícího EDISONA CAVANIHO, ten se dostal před hostujícího obránce a bez problémů přidává svůj 31. gól v sezóně, vůbec první v kariéře proti Montpellieru!
     
    28
    Pastore krásnou patičkou našel Maxwella, ten už byl ve vápně, snažil se najít někoho ze spoluhráčů, ale skvěle zasáhl Lukáš Pokorný, který jeho centr srazil na roh. Ten už hosté ubránili.
     
    24
    Z následného rohu nastřelil Di Maria pravou tyč!
    23.
     
    23
    Z rohu nebezpečí nepřišlo a dopředu mířilo PSG v situaci 3 na 2! Pastore našel Verratiho, ten zas volného Matuidiho, který mířil z první do poloprázdné branky hostů. Pionnier se ovšem skvěle přesunul a zachránil Montpellier skvělým zákrokem!
    19.
     
    19
    Domácí už se radovali z branky, Di Maria našel krásným centrem volného Cavaniho, který vsítil míč do branky, ale rozhodčí odpískali ofajd, oprávněně.
     
    17
    Další velká šance hostů! Mbenza centroval z pravé strany a Trapp musel vyrážet, k odraženému míči se dostal Boudebouz, ale jeho střelu srazili domácí na roh.
     
    12
    První velká šance zápasu! Mukiele měl na pravé straně spoustu prostoru, centroval na volného Mouniého, ten byl už sám před Trappem, ale v ideální pozici promáchl.

    Matěj Vybíral

    Góly: 29. Cavani (Matuidi), 48. Di María (Cavani)

    Karty:   68. Di María (PSG)


    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 9:4. Střely mimo: 5:6. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 10:5.
    Paríž Saint-Germain: Trapp – Aurier, Silva (C), Kimpembe, Maxwell – Verratti (90+1. Lo Celso), Motta, Matuidi – Di María (84. Lucas Moura), Cavani, Pastore (81. Draxler).
    Náhradníci: Aréola – Marquinhos, Draxler, Guedes, Lo Celso, Meunier, Lucas Moura.

    HSC Montpellier: Pionnier – Mukiele, Hilton (C), Pokorný, Roussillon – Lasne (59. Dolly), Skhiri – Mbenza (81. Camara), Boudebouz, Sessègnon – Mounié (59. Ikoné).
    Náhradníci: Jourdren – Camara, Deplagne, Dolly, Ikoné, Rémy, Sylla.

    Rozhodca: M. Lesage

    Diváci: 45778