Paríž – Montpellier 2:0 (kon.) | Bordeaux – Bastia 2:0 (kon.) | Lille – Guingamp 3:0 (kon.)
Dijon – Angers 3:2 (kon.) | Caen – Nantes 0:2 (kon.)
koniec
SM Caen
0:2 (0:2)
FC Nantes
cz Sobota 22.04.2017, 20:00 • Stade Michel d'Ornano, Caen • Ligue 1 Uber Eats • 34. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Zápas je tedy za námi a na jeho konci platí ten samý stav, který v prvním poločase svými dvěma góly stanovil útočník Nantes Bammou. Domácí Caen sice mělo několik dobrých šancí, ty ale nedalo a tak nebyl zápas na svém konci ani dramatický – hosté totiž hráli zkušeně a svou výhru si dokázali na Stade Michel d'Ornano pohlídat.

    Ode mě je to pro dnešek vše, já se loučím a přeji Vám příjemně prožitý zbytek chladného víkendu. (21:53:55)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Už tu bude poslední minuta nastavení a Nantes si tento výsledek už v pohodě hlídá, Caen tak prohraje a bude muset body sbírat v jiných zápasech.
     
    90+1
    Nastaveny nad rámec základní hrací doby jsou nakonec čtyři minuty, které mají domácí na zázrak.
     
    90
    Je tu poslední střídání v týmu hostů, na poslední minuty se nám ukáže Stępiński, který nahradí střelce obou branek Bammoua.
     
    89
    Ani další rohový kop v domácím podání nám nenabídl změnu, protože nejvýše vyskočil Carlos a dokázal míč odehrát do bezpečí.
     
    87
    Domácí už se omezili pouze na dlouhé nákopy, které ale nenesou úspěch, protože obrana Nantes je na ně připravena a díky dobré organizaci zůstává nepřekonána.
     
    85
    Hra Caen je opravdu taková nijaká a vše nasvědčuje tomu, že dnes Nantes jeho stadion vyloupí.
     
    83
    Vypadá to s domácími zle, protože času už moc nezbývá a oni pořád prohrávají o dvě branky – navíc jejich mírný tlak už zcela opadl.
     
    81
    Zahrozit zkusil z hodně nevýhodné pozice Tell, který ale netrefil míč vůbec dobře a ten tak skončil hodně mimo branku.
     
    79
    Dupé zdržoval při výkopu tak dlouho, až se nakonec prozdržoval k první žluté kartě celého zápasu.
     
    76
    Domácí kouč také sahá do sestavy podruhé, na hřiště se podívá Tell, který na něm zabere místo Rodelina.
     
    75
    Ani další roh nic nepřinesl a obrana Nantes v čele s hlavičkujícím Djidjim si poradila, takže stav zůstává stále stejný.
     
    73
    Obraz hry se pořád nemění, hosté se jenom brání, ale Caen se nemůže dostat do nějakého většího tlaku, spíše si jenom nahrává neškodně kolem vápna.
     
    71
    Teď mohl na 0:3 zvýšit po úniku šancí na hattrick Bammou, ovšem sám proti Vercoutrovi selhal na reflexu domácího gólmana!
     
    69
    Nantes střídá i podruhé, když hřiště opouští volným krokem Pardo a spěchá ho nahradit Iloki.
     
    68
    Nakonec se přeci jen do velké šance dostal Santini, který se dostal ve vápně k centru a z druhé střílel, ovšem Dupé byl na zemi včas a prudkou střelu nadvakrát skvěle zkrotil!
     
    66
    Stále to nevypadá na to, že by zápas měl být nějak zdramatizován a hosté v pohodě hlídají své vedení.
     
    64
    Poprvé střídají i hosté, když ze hřiště odešel Harit, kterého na poslední necelou půlhodinu nahradil Oliveira.
     
    63
    Ve vápně se dostal k míči Rongier, ale asi měl zkoušet střelu, takhle o míč nakonec po dlouhé kličkované přišel.
     
    61
    Tak toto je neskutečné! Karamohovi se odrazil míč na vápně přímo proti noze, ten ale ve výborné pozici poslal míč nesmyslně pouze vysoko nad bránu!
     
    60
    Nantes se už také nikam nežene, hraje spíše úsporně a tak moc pohledný fotbal k vidění není, spíše údržba ze strany hostů.
     
    58
    Je tu první střídání, které celkem očekávaně provádějí domácí – dolů jde Diomandé, zatímco ho nahradí o poznání ofenzivnější Makengo.
     
    57
    Zatím se domácí celek vůbec nemůže dostat do souvislého tlaku a Nantes se poměrně dobře daří odolávat většině útoků.
     
    56
    Na druhé straně se do odraženého míče z první pokusil opřít Diomandé, ovšem jeho snaha skončila špatně – míč mu sjel a skončil hodně mimo.
     
    55
    A po následném rohovém kopu tu byl další útočný faul, který byl po zásluze odpískán, takže míč budou mít hráči Caen.
     
    53
    K dobré střele se dostal následně i Gillet, ovšem na zem šel hodně rychle Vercoutre a dokázal tento pokus vyrazit do bezpečí.
     
    51
    Thomasson se snažil ve vápně srdnatě vybojovat nakopávaný míč, ale to se mu proti obráncům nepovedlo, protože mu byl nakonec odpískán útočný faul.
     
    49
    Zatím se na obrazu hry změnilo pramálo, domácí mají ve hře opravdu hodně nepřesností a i vinou toho se dostávají do šanci velice těžko.
     
    47
    Ve vápně šel hodně ochotně k zemi domácí Santini, který tomu pádu opravdu hodně přidal a sudí Brisard tak zcela správně nechává ve hře pokračovat.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas tohoto zápasu a jak už bylo řečeno, určitě po něm budou spokojenější hráči Nantes – ti zatím vedou 0:2, když se nejprve prosadil po špatně posouzené ofsajdové situaci Bammou a ten samý hráč následně udeřil i hlavou. Domácí Caen na to nebylo schopno reagovat a po slabém výkonu tak má opravdu co napravovat.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    A na konci poločasu prověřil Dupého Karamoh – ten napřáhl ke střele z pořádné dálky, hostující gólman ale vytáhl parádní zákrok a míč vytáhl na roh.
     
    45+1
    Ještě v nastavené čase se dostal ke střele ve vápně hostující Thomasson, ten ovšem trefil pouze blokujícího Yahiu a celé akci tak je konec.
     
    45
    Zanedlouho bude končit první poločas a do kabiny půjdou určitě spokojenější hosté, kteří zatím vedou o dvě branky a navíc na konci první půle v pohodě kontrolují hru.
     
    43
    Po tomto rohu do prázdna vyběhl gólman Dupé a mohl být rád, že Yahia poslal hlavičku pouze nad břevno, tohle mohla být velice dobrá šance.
     
    41
    Ve vápně Nantes se na zem velice ochotně poroučel domácí Delaplace, ovšem sudí mu na to neskočil a ukazuje, že se bude zahrávat pouze roh.
     
    39
    A z druhé vlny se dostal k odraženému míči Gillet, který ho posílal nebezpečně na branku, tu ale o kousek minul.
     
    38
    Hosté jsou nebezpeční i nadále a před branku cpal další míč Harit, ovšem jeho centr na zadní tyč nakonec alespoň na roh odvrátil Bessat.
    36. Yacine BAMMOU - 0:2
     
    36
    Nantes právě vstřelili branku!
    No a z ničeho nic je to už o dvě branky, což je pro domácí krutá rána! Na pravé straně se dostal k míči Dubois, který parádním způsobem našel nadýchaným centrem YACINA BAMMOUA, jenž se hlavou nemýlil a přidal svou druhou dnešní trefu!
     
    35
    Hosté se snaží držet míč ve své moci a šetř tak čas, který do konce poločasu kvapem ubíhá.
     
    33
    Další centr do svého vápna v pohodě sebral gólman Dupé a uklidnil tak hru, která se opět může přesunout na druhou polovinu.
     
    31
    Hra se přesunula před branku hosté, žádné nebezpečí ale stále nehrozí – z celé akce tak byl pouze odkop do autu.
     
    29
    Samozřejmě to vyburcovalo k větší aktivitě domácí, kteří se ihned tlačí dopředu, proti pozorné obraně Nantes to ale mají těžké.
    27. Yacine BAMMOU - 0:1
     
    27
    Nantes právě vstřelili branku!
    Branka nakonec padá, ale díky opakovaným záběrům mohu napsat, že je poměrně skandální. Rongier poslal na dlouhou nohu ve vápně přihrávku za obranu na YACINA BAMMOUA, jenž stál ve více než metrovém ofsajdu – což ovšem nevadilo tomu, aby dosáhl podle sudích regulérní branky a poslal tak hosty do vedení!
     
    27
    Santini se snažil ukázat něco nebezpečného, ale nakonec se nedostal přes posledního beka a tak může jít dopředu opět Nantes.
     
    25
    Dlouhé nákopy pokračují a opravdu nevidím moc pohledný fotbal – máme za sebou více než polovinu poločasu a kromě prvních pár minut na vyloženou gólovku čekáme.
     
    23
    I divácká kulisa hodně upadla – každopádně na hřišti se dostal k další střele ze střední vzdálenosti Harit, ovšem svým přízemním pokusem branku o kousek minul.
     
    22
    Faulován teď byl kousek za půlkou hostující Thomasson, ten ale nakonec bude v pořádku a může se tak hrát dál.
     
    20
    Po delší pauze se dopředu dostali opět hosté, po křídle to zkusil forvard Pardo, ale neprošel přes pozorného Bessata.
     
    18
    Opravdu nesledujeme moc atraktivní zápas, protože oba celky střed pole začínají překopávat a tak dochází k velkému množství nepřesností.
     
    16
    Hodně daleko z brány teď šel Dupé, který ale situaci ustál a nakonec i pod tlakem relativně přesně dokázal rozehrát.
     
    14
    Tak toto byla velice dobrá šance pro Nantes! Po pravé straně utekl až do vápna Harit, který hledal před brankou Parda, jenž na něj jen těsně nedosáhl – tady scházely ke gólu centimetry!
     
    13
    Hra se po na šance bohatém úvodu uklidnila a sledujeme hlavně boj o střed pole, ze kterého zatím mírně vítězně vychází hosté.
     
    11
    Domácí ekipa se hlavně brání a teď se dostal ke střele ze střední vzdálenosti Rongier, ovšem jeho pumelici doprostřed branky Vercoutre vyrazil.
     
    9
    Caen se zatím u míče neukazuje tolik, přesto je ale nebezpečnější – Nantes naopak má držení míče vysoké, přes zahuštěný blok soupeře se ale ne a ne dostat.
     
    7
    Hra se přelévá ze strany na stranu a opět to zkusili žlutě odění hosté, ovšem ti se do nebezpečné akce tentokrát nedostali díky dobrému zákroku obrany.
     
    6
    Na druhé straně proti dlouhému míči šel z brány rychle Dupé a balón tak včasně schoval ve své náruči.
     
    5
    No a do první dobré šance se dostal na straně hostů Bammou, ovšem ten dokázal skákající míč vně vápna usměrnit pouze do boční sítě brány zkušeného Vercoutra!
     
    4
    Dopředu se vydali i hráči Nantes, ti se ale moc daleko nedostali, protože dobře zasáhl Da Silva a odehrál míč do autu.
     
    2
    Tak toto byla hned obrovská šance na samý úvod zápasu, protože po minele Diega Carlose vyslal domácí Santini do úniku Karamoha, ten ale tváří v tvář vyběhnutému Dupému poslal míč pouze těsně vedle!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    SM Caen: Vercoutre – Da Silva, Yahia, Ben Youssef, Bessat – Diomandé – Karamoh, Delaplace, Féret, Rodelin – Santini.
    Náhradníci: Dreyer – Imorou, Tell, Makengo, Pape Sané, Seube, Avounou.

    FC Nantes: Dupé – Dubois, Djidji, Diego Carlos, Lucas Lima – Harit, Rongier, G. Gillet, Thomasson – Pardo, Bammou.
    Náhradníci: Riou – Iloki, A. Touré, Vizcarrondo, Kačaniklić, S. Oliveira, Stępiński.

    Rozhodčí: Brisard – Hebrard, Pages.
     
    Caen potřebuje bodovat, aby se vzdálilo sestupovým příčkám. Nantes by zase rádo napravilo porážku v utkání s Bordeaux. Oba celky zkrátka mají, o co hrát.

    Teprve počtvrté pod koučem Conceicaem se stalo, že by Les Canaris nedali gól. "Během úvodních třiceti minut jsme měli ten zápas pod kontrolou. Rozehrávali jsme dost přímých kopů, ale k ničemu to nevedlo. Bordeaux dobře bránilo a byl to hodně vyrovnaný střet. Myslím, že rozhodla nucená střídání v případě Valentina Rongiera a Prejuce Nakoulmy. Po nich jsme přestali být nebezpeční," řekl portugalský lodivod.

    První jmenovaný by měl být připraven alespoň na lavičce náhradníků, zatímco ten druhý by stejně nemohl hrát kvůli kartám. V útoku se patrně vedle Emiliana Saly objeví Yacine Bammou, leč není vyloučeno, že se "na plac" dostane i Felipe Pardo, nebo že se Sergio Conceicao rozhodne pro hru na jednoho útočníka. Mimo jinak zůstává akorát Kolbeinn Sigthorsson.

    Za Caen si zase nezahrají Mouhamadou Dabo, Valentin Voisin, Steed Malbranque, Hervé Bazile a Frederic Guilbert. Romain Genevois si před týdnem proti Metám přivodil zranění, což znamená, že se Patrice Garande s největší pravděpodobností navrátí ke své obvyklé formaci 3-4-3, místo 4-1-4-1, jíž zkoušel minule.

    "Přijeli jsme do Met vyhrát a v prvním poločase jsem byl s výkonem mužstva hodně spokojený. Po změně stran jsme se zatáhli a dopouštěli se mnoha zbytečných faulů. S přístupem hráčů jsem ale stejně spokojený. Prokázali velkou mentální sílu, což bude přesně potřeba k tomu, abychom splnili naše cíle," hodnotil Garande. Nantes minule zahrálo hodně pod své možnosti, jelikož když má den, může zatopit i těm nejlepším. Caen tedy nečeká nic snadného.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

    Ondřej Hradecký

    Góly: 27. Bammou (Rongier), 36. Bammou (Dubois)

    Karty:   79. Dupé (NAT)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 2:8. Střely mimo: 7:7. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 9:10.
    SM Caen: Vercoutre – Da Silva, Yahia, Ben Youssef, Bessat – Diomandé (58. Makengo) – Karamoh, Delaplace, Féret, Rodelin (76. Tell) – Santini.
    Náhradníci: Dreyer – Imorou, Tell, Makengo, Pape Sané, Seube, Avounou.

    FC Nantes: Dupé – Dubois, Djidji, Diego Carlos, Lucas Lima – Harit (64. S. Oliveira), Rongier, G. Gillet, Thomasson – Pardo (69. Iloki), Bammou (90. Stępiński).
    Náhradníci: Riou – Iloki, A. Touré, Vizcarrondo, Kačaniklić, S. Oliveira, Stępiński.

    Rozhodca: Brisard – Hebrard, Pages