Arsenal – Chelsea 2:1 (kon.)
koniec
Arsenal FC
2:1 (1:0)
Chelsea FC
Sobota 27.05.2017, 18:30 • Wembley Stadium, Londýn • FA Cup • Finále
Predzápasové kurzy
     
    Prostredie legendárneho Wembley opäť nesklamalo. Videli sme fantastické finále FA Cupu medzi tradičnými londýnskymi rivalmi. Do druhého polčasu výrazne vstúpil hlavný rozhodca Anthony Taylor, ktorý vylúčil Victora Mosesa. Chelsea napriek tomu dokázala vyrovnať zásluhou Diega Costu, no už o dve minúty neskôr zariadil Arsenalu cennú trofej hlavičkou Aaron Ramsey. V závere sme videli šance na oboch stranách, no skóre zápasu sa už nezmenilo. Kanonieri tak získavajú do vitríny svoj 13. titul z FA Cupu a osamostatňujú sa v historickej tabuľke v počte víťazstiev. Na druhej strane, modrá časť Londýna je smutná, pretože Antonio Conte nedoviedol svoj tím k double. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a prajem príjemný večer. (20:35:27)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Arsenal kontroluje priebeh nadstaveného času a je blízučko k cennému víťazstvu. Loptu drží ďaleko od brány a zrejme to už londýnska Chelsea nestihne.
     
    90+3
    Posledné striedanie finálového zápasu. Alexis Sánchez si sadá na lavičku náhradníkov a namiesto neho prichádza posilniť defenzívne rady Mohamed Elneny.
     
    90+2
    Nepresnosť v kombinácii anglického majstra. Nasledovať tak bude len odkop od brány Davida Ospinu, ktorý sa takisto neponáhľa s rozohrávkou.
     
    90+1
    Michy Batshuayi si teraz počínal nedovolene, a tak môže Arsenal zbierať cenné sekundičky. Arsène Wenger je skutočne blízko k tomu, aby doviedol The Gunners k ďalšej trofeji.
     
    90
    Ešte rozhodne nie je koniec. Chelsea sa ešte snaží vyrovnať a bude mať k tomu ešte celé štyri minúty. Presne toľko totiž nadstavuje Anthony Taylor.
     
    89
    David Ospina si teraz dobre pokryl center z pravej strany. Jeho autorom bol Willian, ktorý však namiesto Edena Hazarda našiel len pripraveného brankára.
     
    88
    Posledné striedanie v podaní londýnskej Chelsea. Na trávnik prichádza Michy Batshuayi a namiesto neho odchádza z trávnika Diego Costa. Zaujímavý ťah od talianskeho kormidelníka.
    88. Mesut Özil mohol rozhodnúť, no trafil len ľavú žrď
     
    87
    Mohlo byť rozhodnuté! Po neúspešnom rohovom kope Chelsea sa dostali do rýchleho brejku domáci futbalisti. Mesut Özil si šikovne zasekol brániaceho Marcosa Alonsa, no jeho strela ľavačkou z tesnej blízkosti mierila len do žrde.
    87. David Ospina reflexívnym zákrokom udržal tesné vedenie.
     
    86
    Obrovská šanca na strane Chelsea! Po centri z pravej strany sa dostal k odrazenej lopte Diego Costa, spracoval si ju, no pohotovo ju nasmeroval len do pripraveného Davida Ospinu. Nasledovať tak bude len rohový kop.
     
    85
    Pekná akcia v podaní hráčov Arsenalu. Héctor Bellerín ukázal svoju rýchlosť, dostal sa k streleckému pokusu z vnútra šestnástky, no lopta smerovala tesne vedľa brány Thibaulta Courtoisa.
     
    84
    Francúzsky futbalista Francis Coquelin je na trávniku len pár sekúnd, no už si vyslúžil žltú kartu. Nedostáva ju za svoj faul, ale za následne odkopnutie lopty.
     
    83
    Striedanie v podaní klubu zo severu Londýna. Na lavičku náhradníkov už smeruje Alex Oxlade-Chamberlain a na jeho miesto prichádza Francis Coquelin.
     
    82
    Na priamy kop si dobre nabehol obranca David Luiz. Brazílčan ale mieril vedľa brány, a tak bude nasledovať len odkop od brány Davida Ospinu.
     
    81
    Ďalším potrestaným hráčov v dnešnom zápase je Granit Xhaka. Ten musel zatiahnuť ručnú brzdu a po jeho faule bude nasledovať priamy kop Chelsea.
     
    80
    Do konca zápasu zostáva ešte približne desať minút. Hosťom sa síce v početnom oslabení dokázali vyrovnať, no následne si nepostrážili center z ľavej strany a opäť prehrávajú.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 5. Sánchez, 79. Ramsey – 76. Costa

    Karty:   9. Ramsey (ARS), 54. Holding (ARS), 81. Xhaka (ARS), 84. Coquelin (ARS) – 57. Moses (CHE), 59. Kanté (CHE)   68. Moses (CHE)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 7:7. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 15:11.
    Arsenal FC: Ospina – Holding, Mertesacker (C), Monreal – Bellerín, Ramsey, Xhaka, Oxlade-Chamberlain – Sánchez, Özil – Welbeck.
    Náhradníci: Čech – Elneny, Iwobi, Coquelin, Giroud, Walcott, Pérez.

    Chelsea FC: Courtois – Azpilicueta, Luiz, Cahill (C) – Moses, Kanté, Matić, Alonso – Pedro, Costa, Hazard.
    Náhradníci: Begović – Terry, Zouma, Aké, Willian, Fabregas, Batshuayi.

    Rozhodca: Anthony Taylor