Portugalsko – Mexiko 2:2 (kon.) | Kamerun – Čile 0:2 (kon.)
koniec
Portugalsko
2:2 (1:1)
Mexiko
Nedeľa 18.06.2017, 17:00 • Kazaň Arena, Kazaň • Pohár konfederácií • Skupina A
     
    Portugalsko nezvládlo svoj debut na Pohári konfederácie FIFA práve najlepšie. Dvakrát v zápase viedlo s Mexičanmi, no zápas nedotiahlo do úspešného konca. V druhom polčase strhol vedenie na stranu majstrov Európy Cédric Soares, no v nadstavenom čase sa s prispením žrde hlavičkou presadil Héctor Moreno. Mexiko tak v poslednej chvíli zachránilo aspoň bod a dovolím si tvrdiť, že za dnešný výkon si ho zaslúžilo. Ja vám ďakujem za pozornosť a pozývam vás sledovať aj prvý zápas B-skupiny, v ktorom sa o hodinu stretnú Kamerun a Čile. Dovtedy vám prajem ešte pekný večer. (19:01:55)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Hlavný rozhodca dnešného duelu ešte vyťahuje jednu žltú kartu. Za nešportové správanie ju dostáva hráč katalánskej Barcelony – André Gomes.
    90+1. Héctor Moreno (MEX) - 2:2
     
    90+1
    Mexiko dalo gól! Portugalčania neudržali svoj tesný náskok ani po druhýkrát. Po strelenom góle inkasujú a zrejme sa zápas skončí deľbou bodov. HÉCTOR MORRENO sa presadil po rohovom kope z ľavej strany, ktorý rozohral Giovani dos Santos. Mexický obranca predčil v hlavičkovom súboji Josého Fonteho a strieľa druhý gól svojho tímu.
     
    90
    Riadny hrací čas už uplynul, no Mexiko sa ešte bude snažil o vyrovnanie. K dispozícii bude mať výhodu priameho kopu, na začiatku trojminútového nadstaveného času.
     
    89
    Na druhej strane mohol rozhodnúť o osude zápasu Gelson Martins. Útočník Sportingu Lisabon ťažil z akcie Cristiana Ronalda, no jeho strela z otočky tesne minula mexickú bránu.
     
    88
    Mexičania sa dostali do šance, no Javier Hernández si nespracoval dobre loptu v pokutovom území. Jeho zaváhanie využil Cédric Soares, ktorý odkopol loptu do bezpečia.
     
    87
    Teraz sa na ihrisku nehralo, pretože sa celá situácia ešte konzultovala s videorozhodcami. Osobne neviem čo mohli Mexičania reklamovať a napokon aj gól platí.
    86. Cédric Soares (POR) - 2:1
     
    86
    Portugalsko dalo gól!
    Tak napokon sa úradujúci majstri Európy dostávajú do vedenia a sú veľmi blízko k tomu, aby získali cenné tri body. Po centri Gelsona Martinsa sa so šťastím dostal k lopte CÉDRIC SOARES a s prispením brániaceho Héctora Morena prekonáva Guillerma Ochou.
     
    85
    Fantastický zákrok Guillerma Ochou! André Gomes centroval z ľavej strany, našiel portugalského kanoniera Andrého Silvu, no jeho hlavičku k vzdialenejšej žrdi vyrazil pravou rukou mexický brankár.
     
    84
    Pomaly sa nám dnešný zápas chýli ku koncu. Oribe Peralta nenaskočil dobre do zápasu a na svoje konto si pripisuje druhý útočný faul, opäť v súboji s Josém Fontem.
     
    82
    Fernando Santos posiela na trávnik posledného čerstvého hráča. Je ním nová posila milánskeho AC – André Silva, ktorý nahradil veľmi dobre hrajúceho Ricarda Quaresmu.
     
    81
    Po predošlej portugalskej strele sa dostali do útoku aj Mexičania. Napokon sa dostal k strele Giovani dos Santos, no jeho strela z pravej strany trafila len bočnú sieť.
     
    80
    Guillermo Ochoa musel po dlhšom čase zasahovať. Z hranice pokutového územia pálil half-volejom Ricardo Quaresma, no mieril len do stredu brány, kde stál brankár španielsky Málagy.
     
    79
    Posledným striedajúcim hráčom na mexickej strane je útočník Oribe Peralta. Ten nahradil Raúla Jiméneza, ktorý sa v druhom polčase trošku vytratil z hracej plochy.
     
    78
    Teraz pre zmenu sledujeme dobrý úsek portugalských hráčov. Tí sa tlačia pred pokutové územie, no tam je územie veľmi prehustené. Okrem toho dobre zasiahol Héctor Herrera, ktorý zblokoval strelu Gelsona Martinsa.
     
    77
    Ricardo Quaresma centroval z ľavej strany, no Cristiano Ronaldo sa k hlavičke nedostal. Dobrý obranný zákrok predviedol na hranici bieleho bodu stopér Héctor Moreno.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 34. Quaresma, 86. Soares – 42. J. Hernández, 90+1. H. Moreno

    Karty:   68. Adrien Silva (POR), 90+2. A. Gomes (POR) – 73. Guardado (MEX)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 3:5. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 14:14.
    Portugalsko: Patrício – Soares, Pepe, Fonte, Guerreiro – Moutinho (58. Adrien Silva), W. Carvalho, A. Gomes – Quaresma (82. André Silva), Ronaldo (C), Nani (58. G. Martins).
    Náhradníci: Beto, Sá – Alves, Neto, Semedo, Eliseu, D. Pereira, Adrien Silva, B. Silva, G. Martins, Pizzi, André Silva.

    Mexiko: Ochoa – Salcedo (67. N. Araujo), D. Reyes, H. Moreno, Layún – J. dos Santos, H Herrera, Guardado (C) – Vela (57. G. dos Santos), J. Hernández, Jiménez (79. Peralta).
    Náhradníci: Cota, Talavera – N. Araujo, R. Márquez, L. Reyes, Alanis, Aquino, J. M. Corona, Fabián, G. dos Santos, Lozano, Peralta.

    Rozhodca: Néstor Pitana – Hernan Maidana, Juan Pablo Belatti (ARG)