Portugalsko – Mexiko 2:2 (kon.) | Kamerun – Čile 0:2 (kon.)
koniec
Kamerun
0:2 (0:0)
Čile
Nedeľa 18.06.2017, 20:00 • Otkrytie arena, Moskva • Pohár konfederácií • Skupina B
     
    Prvý zápas B-skupiny sa napokon končí očakávaným víťazstvom juhoamerického majstra. Čile v druhom polčase možno nebolo také dominantné, no zaslúžene si do tabuľky pripisuje tri body. Zápas zlomilo až v samotnom závere, keď v 81. minúte presne hlavičkoval Arturo Vidal a v nadstavenom čase uzavrel gólový účet zápasu Eduardo Vargas. Opäť sme boli svedkami situácii, ktoré sa museli riešiť aj na videu. Možno to nie je úplne najrýchlejší proces, no buďme radi za to, že v dnešnom programe na Pohári konfederácii FIFA neplatili dva "ofsajdové" góly, ktoré by inak rozhodcovia uznali. Program prestížneho turnaja pokračuje aj zajtra, a tak si nenechajte ujsť ani zápas medzi Nemeckom a Austráliou. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. (22:02:00)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
    90+2. Eduardo Vargas (CLE) - 0:2
     
    90+2
    Chile dalo gól!
    Je rozhodnuté, Damir Skomina ukazuje do stredového kruhu, a tak gól Čile platí. Ako sme už spomínali, Alexis Sánchez sa dostal za obrannú líniu súpera a obišiel brankára. Jeho strelu do prázdnej brány ešte zblokoval jeden z hráčov Kamerunu, no loptu napokon dopravil do siete EDUARDO VARGAS.
     
    90+1
    Hlavný rozhodca Damir Skomina opäť posudzuje situáciu podľa videa. Alexis Sánchez dostal skvelý pas za obranu, sám síce neuspel, no loptu napokon dostal do siete Eduardo Vargas. Bude platiť tento gól?
     
    90
    Čiľania sa dostali do rýchleho brejku, ale Eduardo Vargas individuálne neuspel. Napokon pálil z veľkej diaľky Marcelo Díaz, ale jeho zakončenie nebolo presné. Hlavný rozhodca nadstavuje ešte štyri minúty.
     
    89
    Teraz sa na ihrisku chvíľu nehralo, pretože bol ošetrovaný André-Frank Zambo Anguissa. Ten napokon aj opúšťa hraciu plochu a nahradzuje ho Georges Mandjeck.
     
    88
    Ernest Mabouka teraz zapracoval v obrane a odvrátil loptu na rohový kop. Ten zahral z ľavej strany Leonardo Valencia, no hlavička Alexisa Sáncheza nebola presná.
     
    86
    Prvýkrát v dnešnom zápase strieda aj kamerunský tréner. Na ihrisko prichádza Nicolas Ngamaleu, ktorý vymenil pomerne nevýrazného Sébastiena Sianiho.
     
    85
    Teraz sme boli svedkami nepresného centru z ľavej strany, o ktorý sa postaral Christian Bassogog. Lopta je síce ešte na ihrisku, no Čiľania ju upratali do bezpečia.
     
    84
    Hlavný rozhodca Damir Skomina píska nedovolený zákrok Alexisa Sáncheza. Pri lopte tak zostane mužstvo, ktorá má ešte približne desať minút na vyrovnanie skóre.
     
    83
    Po rohovom kope sa levy nepresadili, no ich akcia pokračovala ďalej. Z ľavej strany centroval Collins Fai, ale pohotová hlavička Andrého-Franka Zambo Anguissa mierila vedľa brány.
     
    82
    Kamerun sa ale rozhodne nechce zmieriť s prehrou v dnešnom zápase. Po inkasovanom góle má výhodu rohového kopu a patrí sa pripomenúť, že po jednej štandardnej situácii už takmer Afričania skórovali.
    81. Arturo Vidal (CLE) - 0:1
     
    81
    Chile dalo gól!
    Tak napokon sa favoritovi zápasu podarilo streliť vytúžený vedúci gól. V plnej paráde sa teraz ukázali najväčšie hviezdy tímu z Južnej Ameriky. Alexis Sánchez centroval z ľavej strany a hlavičkou prekonal brankára súpera ARTURO VIDAL. Hráč mníchovského Bayernu si nabehol medzi stopérov a nedal Fabriceovi Ondoaovi šancu.
     
    80
    Kamerun sa teraz veľmi dobre bráni. Čile sa nedokáže dostať do šance, Alexis Sánchez je vypojený z hry a vyzerá to, že to tak, že Afričania smerujú za bodovým ziskom.
     
    79
    Veľmi dobre teraz zasiahol Gonzalo Jara, ktorý zastavil prienik jedného z hráčov Kamerunu z pravej strany. Rozhodne by v týchto chvíľach ale malo viac útočiť Čile, ktoré je favoritom na postup zo skupiny a dva body by mu mohli chýbať.
     
    78
    Takmer dve minúty sa teraz Kamerunčania držali pred pokutovým územím súpera. Mali snáď štyri vhadzovania, ale po poslednom centri situáciu upokojil Johnny Herrera.
     
    76
    Aj Kamerunčania sa teraz dostali pred pokutové územie súpera. Collins Fai teraz lieta po celom ihrisku, no vybojoval len autové vhadzovanie pre svoj tím.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 81. Arturo Vidal, 90+2. E. Vargas

    Karty:   66. G. Jara (CLE)


    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 5:9. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 11:8.
    Kamerun: Ondoa – Fai, Teikeu, Ngadeu, Mabouka – Djoum, Zambo Anguissa (89. Mandjeck), Siani (86. Ngamaleu) – Moukandjo (C), Aboubakar, Bassogog.
    Náhradníci: Bokwé, Onana – Boumal, Toko Ekambi, Guihoata, Mandjeck, Ngamaleu, Ngwem, Owona, També, Zoua.

    Čile: Herrera – Isla, Beausejour, Medel (C), G. Jara, Fuenzalida (64. L. Valencia) – Aránguiz (71. F. Silva), M. Díaz, Arturo Vidal – Puch (58. Alexis Sánchez), E. Vargas.
    Náhradníci: Bravo, Toselli – P. Díaz, Gutiérrez, Rodríguez, P. Hernández, Mena, Roco, Sagal, Alexis Sánchez, F. Silva, L. Valencia.

    Rozhodca: Damir Skomina – Jure Praprotnik, Robert Vukan (SLO)