S. Macedónsko – Portugalsko 2:4 (kon.) | Srbsko – Španielsko 0:1 (kon.)
koniec
Srbsko
0:1 (0:1)
Španielsko
Piatok 23.06.2017, 20:45Majstrovstvá Európy U21 • Skupina B
Predzápasové kurzy
     
    Španieli ukončili základnú skupinu s plným počtom bodov, keď aj vo svojom treťom zápase zdolali Srbsko gólom Denisa Suáreza ešte z prvého polčasu 1:0. Srbi na turnaji končia, Španieli si na svojho semifinálového súpera budú musieť počkať. Môže sa ním stať aj Slovensko. Odo mňa je to pre dnešok všetko, majte ešte pekný večer! (22:35:40)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Srbi sa ešte pokúsili o posledný útok, po pretiahnutom centri z pravej strany však loptu do pokutového územia nedostal ani Srdjan Plavšić.
     
    90+1
    Prudký center na prednú žrď úspech Srbom nepriniesol, všetko sa končí ofenzívnym faulom Balkáncov.
     
    90
    Nadstavovať sa budú ešte dve minúty.
     
    90
    Mikel Merino teraz trochu zavaril svojmu tímu, keď v blízkosti pokutového územia na pravom krídle poslal k zemi Mijata Gačinovića, za čo si vyslúžil aj žltú kartu.
     
    88
    Tak v závere sa nám hra poriadne rozbehla. Najskôr Odriozola nenašiel centrom Borju Mayorala, Srbi prešli rýchlo do útoku, kde spoza Gayu strieľal na pripraveného Pazua Lópeza.
     
    87
    Srbi striedajú, Saša Lukić má pre dnešok a aj pre tento šampionát odpracované, na posledné minúty ho strieda Srdjan Plavšić.
     
    86
    Po ubránenom rohovom kope vyrazili dopredu aj Španieli, lopta z kopačky Carlosa Solera skončila po nepresnom centri len vedľa srbskej brány.
     
    85
    No a Srbi podnikli rýchly protiútok, zrýchlil Saša Lukić, ktorý našiel peknou prihrávkou Mijata Gačinovića, Pau López napodobnil svojho srbského kolegu a predviedol skvelý zákrok!
    84. Andrija Živković (SRB)
     
    84
    Dobrá práca Srbov v defenzíve, Diego González našiel len kopačky jedného zo súperov, k slovu sa tak dostávajú opäť Balkánci.
    83. Borja Mayoral (ESP)
     
    83
    Fantastický Filip Manojlović! Šoanieli podnikli prýchly protiútok, Mikel Oyarzabal priťukol loptu Borjovi Mayoralovi, ktorý ju trafil vo vzduchu, ale srbský gólman predviedol skvelý reflexívny zákrok!
     
    82
    Nemanja Antonov to teraz skúsil v ofenzíve prízemným centrom do šestnástky, Nemanja Maksimović sa ale proti presile Španielov k lopte nedostal.
     
    81
    Srbská defenzíva ubránila ďalšiu kolmicu od Rodriga Hernándeza a následne Nemanja Antonov odstavil od lopty aj Iñakiho Williamsa.
     
    80
    Srbi pokračujú v aktívnom pressingu, Mikel Merino si na polovici ihriska vypýtal od napádajúceho súpera faul.
     
    79
    Napokon však z toho bol náznak príležitosti pre srbských mladíkov, keď v zaujímavej streleckej pozícii zaváhal Mihailo Ristić.
     
    78
    Iñaki Williams nedovolene atakoval Mihaila Ristića, následný center do pokutového územia však pre Španielov priame ohrozenie nepriniesol.

    Jakub Kocourek

    Góly: 38. Denis Suárez

    Karty:   21. Djurděvić (SRB) – 90. Merino (ESP)   41. Djurděvić (SRB)


    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 2:6. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 14:12.
    Srbsko: Manojlović – Filipović, Jovanović, Veljković, Antonov – Lukić (87. Plavšić), Nemanja Maksimović, Gaćinović – Radonjić (71. Ristić), Djurděvić (C), A. Živković.
    Náhradníci: Nikolić, Milinković-Savić – Milenković, Ožegović, Čavrić, Bogosavac, Meleg, Ristić, Plavšić.

    Španielsko: Pau López – Odriozola Arzallus, González, Merino, Gayá – Soler, Hernández, Denis Suárez (C) – I. Williams, Mayoral, Oyarzabal.
    Náhradníci: Arrizabalaga, Blanco – Bellerín, Meré, Vallejo, D. Ceballos, Deulofeu, Saúl Ñíguez, Asensio, Sandro Ramírez, J. Castro, M. Llorente.

    Rozhodca: Gediminas Mažeika – Vytautas Šimkus, Vytenis Kazlauskas (všetci Litva)