Tisková konference k Barum Czech Rally Zlín 2017 (kon.) | TK SK Slavia Praha (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference k Barum Czech Rally Zlín 2017

cz Utorok 27.06.2017, 11:00Tlačové konferencie
     
    Tisková konference je u konce, děkuji za pozornost. (11:40:00)
     
    Miroslav Jakeš, soutěžní jezdec A-Team: “Teď se soustředím na Rally Bohemie, následně je vrcholem Barumka. Na konci roku se možná otevře příležitost odstartovat v zahraničí, konkrétně ve Švýcarsku.”
     
    Miroslav Jakeš, soutěžní jezdec A-Team: “V evropských pohárech dělám špiona Antonínu Tlusťákovi. Musím velmi brzo vstávat, projedu si trať a mým úkolem je Tondovi předat co nejvíce informací o stavu tratě.”
     
    Miroslav Jakeš, soutěžní jezdec A-Team: “Vstup do letošní sezony se úplně nepodařil. Poté jsem musel trošku zvolnit, abychom dojeli s autem do cíle. V posledních závodech se výsledky zlepšily, kdy jsme dokonce prohnali Václava Pecha. Moc se již těším na Barumku.”
     
    Antonín Tlusťák, soutěžní jezdec Botka-Tlusťák Racing: “Plánujeme odjet všechny zbylé závody mistrovství Evropy. Jinak se věnuji své dceře Klárce, která jezdí s motokárou a velmi se jí daří.”
     
    Antonín Tlusťák, soutěžní jezdec Botka-Tlusťák Racing: “Nejsilnější zážitek tady mám z roku 2009 a 2010, kdy jsme přestoupili do kategorie S2000 a získali jsme druhé místo.”
     
    Miloslav Regner, ředitel Barum Czech Rally Zlín: “Budeme pořádat poprvé elektro rallye. Bude to velmi atraktivní pro diváky. Následně budou vystavené v Luhačovicích. Účastnit se bude zhruba třicítka vozidel.”
     
    Miloslav Regner, ředitel Barum Czech Rally Zlín: “Účast v závodu "Zlínská kola" bude zdarma.”
     
    Miloslav Regner, ředitel Barum Czech Rally Zlín: “V prostorách zlínského zámku bychom chtěli udělat atrakce pro děti.”
     
    Miloslav Regner, ředitel Barum Czech Rally Zlín: “Na neděli jsou nachystané další hezké úseky. Pojedou se dvě nové rychlostní zkoušky, které se zatím takto nikdy nejely. Je to vše ale v jednání a není to vůbec jednoduché, jelikož s tím musíme seznámit všechny obyvatele, kterých se to týká.”
     
    Miloslav Regner, ředitel Barum Czech Rally Zlín: “Nepočítám, že bychom vybírali na městské erzetě vstupné. Vybírají pouze soukromé subjekty, které k trati například umístí tribunu, nebo mají navíc jiný zážitek.”
     
    Miloslav Regner, ředitel Barum Czech Rally Zlín: “Vrámci městské erzety se pojede klasicky kategorie historiků. Erzeta bude probíhat zhruba do půlnoci. Trať se nezmění. Zhruba 14 dní před Barumkou bude hotová i rekonstrukce nadjezdu, který se nyní spravuje.”
     
    Miloslav Regner, ředitel Barum Czech Rally Zlín: “Máme nachystané pro posádky dvě testovací projížďky, kde si budou moci otestovat vozidla. Poté se chystá shakedown, kde se bude celá Barumka rozjíždět. Náš zážitkový program bude opět bohatší, zatím si ale necháme podrobnosti pro sebe. Chystáme taky klasickou městskou erzetu, uzávěr trati bude o hodinu a půl delší. To bude taky z důvodu dříve zmíněného cyklistického závodu.”
     
    Josef Novák, člen Rady města Zlína: “Bude se pořádat nová akce s názvem Zlínská kola. Jedná se o cyklo rallye široké veřejnosti po trase městské erzety. Počet účastníků by byl omezený, zhruba 500 účastníků. Účastnili by se známé osobnosti a sportovci Zlínského kraje. Myslíme si, že to je dobrá prezentace města Zlína a Barum Czech Rally.”
     
    David Tuček, děkan FAME UTB Zlín: “Jsem rád, že mám možnost jako zástupce univerzity se účastnit této tiskové konference. UTB je již posedmé partnerem Barumky. Jsme velice rádi, že se Barumky můžou zúčastnit i naši studenti.”
     
    Ondřej Běták, náměstek primátora města Zlína: “Jsme rádi, že Barumka je nadále součástí významného seriálu. Akce není významná jenom pro město, ale pro celý region a republiku. Poprosíme občany, aby byli ohleduplní vzhledem k této akci. Přinese to určité omezení, za což se omlouváme. Na návštěvníky bychom rádi apelovali, aby dodržovali pokyny pořadatelů a Policii ČR.”
     
    Roman Ordelt, tiskový mluvčí: “Barumka se pojede klasicky poslední srpnový víkend.”
     
    Tiskový mluvčí Roman Ordelt právě zahajuje tiskovou konferenci.
     
    Účastníci tiskové konference budou dva měsíce před konáním rally seznámení se stavem příprav letošního již 47. ročníku mezinárodní automobilové rally (25. – 27. srpna 2017), který se pojede opět jako součást seriálu FIA Mistrovství Evropy jezdců v rally (ERC) a zároveň jako TrueCam Mistrovství České republiky v rally 2017 (MCR). Barum Czech Rally Zlín patří k nejvýznamnějším automobilovým soutěžím v Evropě a na území České republiky.

    Jan Kobylík