Tisková konference k Barum Czech Rally Zlín 2017 (kon.) | TK SK Slavia Praha (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference SK Slavia Praha

cz Utorok 27.06.2017, 13:20Tlačové konferencie
     
    Konec tiskové konference. (14:35:45)
     
    Jaroslav Tvrdík o Ginovi: " Naprosto jednoznačně, jestliže se Zlín domluví s hráčem a agentem hráče, tak Slavie bude souhlasit. Přeji Ginovi, aby využil toho, že Zlín hraje základní skupinu EL. Jsou tam všichni přesvědčeni, že v něm něco je a jsou připraveni přizpůsobit na něj trochu styl hry. Přál bych mu, aby se tam chytil a ukázal, že je dobrý fotbalista.
     
    Martin Krob o Ginovi: "Končí mu na konci června hostování, bylo to hostování s opcí. Lechia do dnešního dne opci neuplatnila a asi ani neuplatní. Gino se vrací sem, je o něj zájem z několika klubů. Byl tady zmiňován Zlín, je to jedna z variant. Vedeme jednání s hráčem a jeho agentem."
     
    Martin Krob: "Co se týče mladých hráčů, tak se skutečně pokoušíme vyhledávat hráče dříve, než se stanou hvězdami. Ať už Petar Musa nebo Olivier Kingue, tak to jsou takové příklady. Nikdo nám samozřejmě nebude garantovat, že se z nich stanou hvězdy české ligy. Myslíme si, že předpoklady mají.
     
    Jaroslav Tvrdík: "To, že se nám podařilo získat takové hráče, tak je to určitě dobrá zpráva. Tyhle vzory ukázali, že Slavie je dobrá adresa v České republice."
     
    Martin Krob: "Sportovní stránka nové posily velmi, velmi zajímala. Můžu říct, že třeba Halil se o to zajímal neuvěřitelně. Věděl, kdy se můžeme dostat do LM, jak to bude s další sezónou. Tohle všechno věděl. Když se vám člověk, který se během dvouhodinové diskuze se k tomu třikrát vrátí, tak najednou vnímáte tu motivaci, bez ohledu na to, jestli někomu je 20 nebo 35. Vidíte ten hlad a úplně stejně to bylo s Dannym. Ta motivace hrála určitě roli."
     
    Jaroslav Tvrdík: "Pracujeme se stejným rozpočtem provoznním jako v předchozích letech. Reinvestujeme prostředky z prodeje hráčů, Martin Krob dostal částku na investice 250 milionů."
     
    Jaroslav Šilhavý: "Věřím, že kádr bude kompletně spolu do soustředění, s výjimkou Michaela Ngadeua, který přijde až devátého července. Co se týče počtu, tak je to variabilní a myslím si, že když bude 22 hráčů a 3 brankáři, tak to bude pro sezónu ideální."
     
    Hráči mají za sebou zdravotní prohlídky, oficiální rozhodnutí padne v několika nejbližších hodinách. Aby byly opravdu hráči Slavie, musí se doladit jen malé detaily.
     
    Následují dotazy od novinářů, ve kterých se opět skloňovali jména nových posil.
     
    Jaroslav Šilhavý: "Dobrý den. Samozřejmě je to pro mě obrovská pocta, že jsem tady ve Slavii, že tady sedím teďkon. Po takové sezóně, když jsem ještě v záři tady seděl s panem Tvrdíkem a panem Krobem a bavili jsme se o mé smlouvě, tak jsem určitě nepředpokládal, že tu teď budeme sedět jako mistři ligy. Nicméně jsem strašně rád, cením si toho, že ta důvěra na mě padla a že ten cíl asi jsme splnili hodně brzy. Tu laťku jsme si nastavili hodně vysoko, ale ty možnosti nebo ty podmínky, které nám tady vedení připravuje, včetně nových posil o kterých se bavíme jsou nadstandardní. Samozřejmě tu výzvu příjímáme a chceme se poprat o ty cíle, které tu byly vyřčeny. Věřím, že s takovými hráči, který tady byli jmenováni, že máme větší šanci, aby se nám do podařilo. Ještě děkuju majitelům Slavie, panu Tvrdíkovi, lidem, kteří tady pracují, mým spolupracovníkům a hráčům. V neposlední řadě to byli fanoušci, kteří byli neuvěřitelní. Člověk to bude mít nadosmrti před sebou, kolik radosti tu bylo. Přáli bychom si všichni, aby to pokračovalo, aby tato sezóna byla taktéž úspěšná."
     
    Martin Krob: "Snažili jsme se sem přivést osobnosti, které budou mít vliv na fungování týmu. Říkal jsem jim, že se nespoléhám, že dá někdo jeden nebo dva góly, ale, že vedle těchto osobností porostou i naši další hráči. Musíme to být inspirace pro veškeré mladé, které sem chceme přivést a které sem přivádíme."
     
    Martin Krob: " Vyjadřujeme naše přání se posunout dál. Nám je inspirací historie, když se podíváte do historie, tak Slavie byla úspěšná v době, kdy sem přicházeli hráči, které Slavie vychovala nebo kteří sem přišli."
     
    Martin Krob, generální ředitel Slavie:" Chtěl bych poděkovat všem hráčům, trenérům, skautům, nebýt kterých by nebyla sezóna taková jako byla. Nemluvím jen o mužích, ale i o ženách. Nadále i o mládeži. Chceme, aby za nás mluvili výsledky."
     
    Jaroslav Tvrdík: "Druhým hráčem, který Slavii opouští je Jaro Mihalík. Cracovia na něj uplatnila opci, cena transferu je lepší, než cena za kterou jsme ho pořídili."
     
    Jaroslav Tvrdík: "Chtěl bych oznámit odchody dvou hráčů. Prvním je Jiří Pavlenka, u kterého jsem odchod nepreferoval. Od Werderu jsme dostali nabídku, která převyšuje tři miliony euro. Na Pavlenkovi vyděláme, na druhou stranu bych byl raději, kdyby v klubu zůstal."
     
    Jaroslav Tvrdík o Lobotkovi: "Hráč sám vyjádřil zájem hrát v Praze a za Slavii. Musím říct, že jsme sledovali a skautovali mladé reprezentanty z celé Evropy, kteří se zúčastnili či zúčastňují Eura v Polsku. Je logické, že klub nepustí své mladé reprezentanty, kteří měli nebo mají naději hrát na ME předtím než mistrovství skončí. Logicky s úspěch stoupá i cena, nevylučuju tedy, že naše posilování není u konce."
     
    Do Slavie zároveň přichází zdravé mládí v podobě Matěje Chaluše z Příbrami, Filipa Panáka z Karviné a Daniela Trubače z Hradce Králové. Tito hráči byli taktéž představeni ve videu.
     
    Jaroslav Tvrdík: "Oba hráči se k nám připojí na soustředění, tedy 5.7. Ruslan s námi už nějakou dobu trénuje."

    David Suchý