Opava – Petřkovice 2:0 (kon.) | Vyšehrad – Žižkov 1:0 (kon.) | Teplice – Varnsdorf 1:4 (kon.)
Sigma Olomouc – Šamorín sk 3:0 (kon.) | Frýdek-Místek – Prostějov 4:1 (kon.) | Ústí n. L. – Litoměřicko 6:0 (kon.)
Babelsberg – Bohemians 1:0 (kon.) | Dunajská Streda – Zlín sk 0:0 (kon.) | Plzeň – Wolverhampton 1:2 (kon.)
Senica – Znojmo sk 0:0 (kon.) | Jablonec – Fleetwood 1:2 (kon.) | Liberec – Rizespor 1:1 (kon.)
Trnava – ETO Györ sk 1:0 (kon.)
koniec
FK Senica
0:0 (0:0)
1. SC Znojmo
Sobota 15.07.2017, 17:00 • OMS Aréna Senica • Prípravný zápas
Predzápasové kurzy
     
    Zaznel hvizd hlavného arbitra, ktorý ukončuje dnešné prípravné stretnutie. V ňom sme bohužial gól nevideli. Sledovali sme vyrovnaný priebeh počas celého stretnutia bez vyložených šancí. Oba celky sa sústredili na zadné rady a udrieť sa snažili po rýchlych protiútokoch. Odo mňa to je na dnes všetko. Ja ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok dňa. Zápasom Vás sprevádzal Róbert Gašpárek. (18:42:53)
     
    90+0
    Koniec zápasu.
     
    90
    Richtárech zbytočne nepremýšľal a poslal tvrdú strelu približne z tridsiatich metrov. Jeho zakončenie sa dostalo medzi tri žrde, ale smerovalo len do stredu brány, kde stál pozorný Štěpanovský.
     
    89
    Romulo v snahe zachytiť loptu daroval nepríjemný šlapák do oblasti hlavy svojmu súperovi. Zaujímavosťou je, že sa hlavný arbiter nerozhodol hráčovi udeliť aspoň žltú kartu.
     
    88
    Centrovaný pokus nebol veľmi presný. Defenzíva FK Senica si s týmto rohovým kopom poradila.
     
    87
    Nadýchaný center po voľnom kope tečoval jeden z brániacich hráčov. Následne lopta smerovala za čiaru. Budeme sledovať rohový kop v podaní hosťujúceho celku.
     
    86
    Hostia sa postupným útokom dostali až na polovicu súpera, kde si vypýtali faul. 1. SC Znojmo s výhodou voľného kopu.
     
    84
    Kováč sa rútil spoločne s loptou až do vápna súper, kde dokázal oklamať jedného z brániacich hráčov, ale ešte predtým, ako stihol vystreliť mu loptu zobral Chereda.
     
    83
    Martišiak bol v útoku veľmi aktívny a v súboji si počínal nedovolene. To neuniklo pozornosti hlavného arbitra, ktorý okamžite reagoval.
     
    82
    Njire to teraz nemyslel vôbec zle. Snažil sa nahrať pod seba, kde stál voľný spoluhráč. V poslednom momente sa tam zjavil Michal Ranko, ktorý zachránil celú situáciu.
     
    81
    Centrovaná lopta po rohovom kope smerovala na hranicu malého vápna, kde stál nikým nestrážený Podhorín, ktorý loptu upratal do bezpečnej vzdialenosti.
     
    80
    Rohový kop uvidíme aj na strane hostí. Nechajme sa prekvapiť ako s ním vynaložia.
     
    79
    Richtárech bol v súboji faulovaný a tak získava pre svoj tím čistú loptu.
     
    78
    Vyzerá to tak, že Martišiak bude v poriadku a onedlho sa pripojí späť do hry. Hra zatiaľ pokračuje bez neho.
     
    77
    Po súboji ostáva na ihrisku otrasený jeden z domácich hráčov a potrebuje opateru lekárov. Hra je prerušená.
     
    76
    Po centrovanom pokuse Zukala sa do hlavičky dostal Romulo. Tento hráč nižšieho vzrastu sa lopty dotkol, ale chýbali mu nejaké centimetre, aby dokázal loptu aj usmerniť.
     
    75
    Štěpanovský už loptu nestihne a to znamená, že FK Senica bude zahrávať ďalší rohový kop.
     
    74
    FK Senica má šancu usadiť sa po outovom vhadzovaní.
     
    73
    Chwaszcz mal dostatok času na to, aby si pripravil loptu na center, ale jeho center napokon končí až za bránkou Františka Placha.
     
    72
    Chereda teraz preveril pozornosť Františka Placha opäť strelou z väčšej vzdialenosti. Pred sebou nemal žiadneho brániaceho hráča a tak to skúsil. František Plach s veľkým prehľadom pokus likviduje.
     
    71
    Cihlář sa teraz prezentoval krásny individuálnym únikom, ktorý zakončil strelou z väčšej vzdialenosti. Jeho pokus končí mimo domácej bránky.
     
    70
    Kováč sa pokúsil prekvapiť gólmana strelou z veľkej diaľky. To sa mu však nepodarilo, pretože jeho tvrdý projektil bol veľmi nepresný. Nasleduje odkop od bránky 1. SC Znojmo.
     
    69
    Seničania sa v pätici vrhali proti štyrom brániacim hráčom do útoku. Rozbiehajúcu sa akciu úplne pokazil Krč, ktorý nezvládol jednoduchú prihrávku.
     
    68
    Teplý bol v súboji až príliš aktívny, čo si všimol aj hlavný arbiter a odpískal faul. Pri lopte budú hráči Senice.
     
    67
    Zukal poslal dlhý pas z postrannej čiary, ale Richtárech nedokázal vyhrať hlavičkový súboj. Hostia zakladajú rýchly protiútok.
     
    66
    Domáci sa usadili na polovici súpera, kde si dokázali vybojovať outové vhadzovanie.
     
    65
    Jeden z hosťujúcich záložníkov sa odholal ku zakončeniu z väčšej vzdialenosti. A tento pokus nebol vôbec zlý! Jeho zakončenie smerovalo tesne vedľa pravej tyčky.
     
    64
    Romulo bol zapojený v ďalšej Senickej akcii. Tentokrát jeho hlavičkový pokus smeroval tesne vedľa ľavej šibenice.
     
    63
    Chwaszcz sa pohral s defenzívou Senice pred ich vlastnou šestnástkou. Napokon sa odhodlal zakončiť spoza brániacich hráčov, čo sa mu aj podarilo, ale jeho stečovaný pokus bola len taká čerešnička na torte pre Františka Placha.
     
    62
    K lopte sa dostal aj Štěpanovský, ktorý mal dostatok času na krátku rozohrávku.
     
    61
    Hostia kombinujú v strede ihriska, kde sa snažia nájsť si voľný priestor na založenie útoku.
     
    60
    Samotný center po rohovom kope ešte neznamenal väčšie nebezpečenstvo, ale to, čo sa dialo potom už áno. Martišiak reagoval na odrazenú loptu hlavičkovým pokusom. Snažil sa prelobovať gólmana, čo sa mu aj podarilo, ale lopta smerovala tesne vedľa pravej tyčky.
     
    59
    Zukal centroval z pravého krídla, ale lopta sa až do vápna nedostala. Tento pokus zblokoval jeden z brániacich hráčov. Nasleduje ďalší rohový kop pre FK.
     
    58
    Romulo bol teraz nepríjemne zozadu poslaný na tránik. Vyzerá to tak, že bude v poriadku a v hre bude aj naďalej pokračovať.
     
    57
    Ku rohovej zástavke sa postavil Krč, ktorého center prepadol vo vápne Znojma, ale defenzíva hostí si s touto situáciou poradila a loptu odvrátila.
     
    56
    Mezlík hral teraz na istotu a loptu radšej poslal za vlastnú bránku, hoci to situácia nevyžadovala. FK Senica bude zahrávať rohový kop.
     
    55
    Reľovský si dokázal spracovať dlhý pas svojho spoluhráča, ale nedokázal poslať center spoza obrancu súpera. Ten si loptu zobral a rozbiehal rýchly protiútok.
     
    54
    Šikovným centrom sa teraz prezentoval jeden z obrancov Znojma, ale bohužial lopta si našla cestu len na hlavu brániaceho hráča.
     
    53
    Romulo si v súboji pomáhal nedovoleným spôsobom, čo neuniklo pozornosti hlavného arbitra. Ten Znojmu daroval výhodu.
     
    52
    Seničania sa po páde Martišiaka vo vápne súpera dožadovali pokutového kopu. Hlavný arbiter mlčí a necháva hru pokračovať bez prerušenia.
     
    51
    Futbalisti Senice sa vďaka rýchlym nohám Romula dokázali dostať až do šestnástky súpera. Tam však Martišiak strieľal z nevýhodnej pozície len do brániaceho hráča.
     
    50
    Hostia sa na dlhší čas usadili na polovici súpera, kde si snažia vytvoriť tlak. Senica zatiaľ dobre bráni a súpera nepúšťa do vážnejších príležitostí.
     
    48
    Krč stratil loptu pred hranicou vlastného vápna, vďaka čomu sa mohli hostia dostať do šance. Túto situáciu však nevyužili a o loptu prišli.
     
    47
    Už to vyzeralo tak, že sa Romulo pokúsi založiť zaujímavý útok smerom dopredu, ale v tom ho zastavil hvizd hlavného arbitra. Loptu si prevzal nedovoleným spôsobom.
     
    46
    Prestávka bola veľmi krátka. Uvidíme ako sa s tým hráči vysporiadajú.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Štvrtý rozhodca sa nerozhodol nadstaviť žiadny čas navyše a tak ten hlavný ukončuje prvý polčas. Priebeh prvého polčasu možno označiť ako podpriemerný z hľadiska atraktivity, hoci mal aj svetlé momenty. Senica z úvodu pôsobila veľmi neefektívne a nezvládala aj jednoduché situácie. Útočiť sa pokúšajú po krídlach. Hostia si z úvodu dokázali vytvoriť menší tlak, ktorý však nedokázali zúžitkovať. Zápas je zatiaľ vyrovnaný bez nejakých väčších príležitostí na skórovanie.
     
    45+0
    Prvý polčas sa skončil.
     
    44
    Lopta sa nachádza na polovici Znojma, ale sú to práve hostia, kto má loptu pevne pod kontrolou.
     
    43
    Na centrovanú loptu po rohovom kope si zbiehalo hneď niekoľko domácich futbalistou, ale napokon to bol obranca, kto loptu odhlavičkoval za hranicu vlastného vápna.
     
    42
    Kováč prudkým centrom našiel úplne voľného Medvedeva vo veľkom vápne súpera. Snažil sa rýchle zakončiť, ale jeho tvrdý pokus bol zblokovaný. Nasleduje rohový kop Senice.
     
    41
    Zukal nezvládol napätú situáciu a spoločne s loptou si to namieril až za postrannú čiaru.
     
    40
    Romulo spoločne s Krčom sa mohli dostať do zaujímavého úniku, ale v kľúčovom momente Krč zlyhal. Svoje emócie dal aj hlasne najavo.
     
    39
    Hostia sa usadili na vlastnej polovici ihriska, kde si medzi sbeou vymieňajú série krátkych prihrávok.
     
    38
    Teplý robil čo mohol, aby stihol nie veľmi presnú prihrávku svojho spoluhráča, ale v tomto prípade bol bezmocný. Lopta sa už nachádza mimo hry.
     
    37
    Po nedovolenom zákroku Richtárecha nasledoval voľný kop v prospech hostí. K realizácii sa postavil Cihlář, ktorého center síce prepadol do šestnástky súpera, ale loptu dokázal zachytiť brániaci hráč.
     
    36
    Krč teraz perfektne vystihol rozohrávku súpera, čím mu znemožnil pokračovať do útoku.
     
    35
    Postranný arbiter si teraz všimol ofsajdové postavenie nabiehajúceho Kováča. Ak to naozaj bol ofsajd, tak len veľmi tesný.
     
    34
    Lopta sa nachádza v strede pola, kde ju majú pevne pod kontrólou hosťujúci hráči.
     
    33
    Mali sme možnosť sledovať množstvo nepresností na oboch stranách. Pri lopte je momentálne 1. SC Znojmo.
     
    31
    Krč sa teraz prezentoval skvelým obranným sklzom, vďaka ktorému dokázal súpera odstaviť od lopty a získať ju na svoju stranu.
     
    30
    Podhorín sa dlhým pasom snažil nájsť rozbehnutého spoluhráča. Ten však tento úmysel nestihol a lopta si to namierila za postrannú čiaru.
     
    29
    FK Senica má výhodu outového vhadzovania na polovici súpera.
     
    28
    Futbalisti Znojma sa vrhali do rýchleho protiútoku. Helísek však doviedol loptu do veľkého uhlu, odkiaľ sa snažil prekvapiť pozorného Františka Placha. Ten napokon nemusel zasahovať, pretože zakončenie nesmerovalo do priestorov troch tyčiek.
     
    27
    Senica svoj výkon v posledných minútach veľmi zlepšila. Začala lepšie napádať súpera, vďaka čomu majú veľký problém priblížiť sa k vápnu súpera.
     
    26
    Hneď vzápätí sme videli voľný kop aj na opačnej strane. Ako exekútor sa nám predstavil Njire, ale jeho pokus o priame ohrozenie bol nevyužitý. Lopta smerovala vysoko nad brvno.
     
    25
    Napokon bol z toho center, s ktorým nemal Štěpanovský absolútne žiadny problém.
     
    24
    Lacko teraz nepríjemne poslal súpera na hraciu plochu. Hlavný rozhodca nariadil voľný kop zo zaujímavej pozície na skórovanie.
     
    23
    Centrovaný pokus po rohovom kope síce našiel hlavu domáceho útočníka, ale jeho hlavička nebola vôbec presná. Nasleduje odkop od bránky súpera.
     
    22
    Jeden z domácich hráčov sa rozhodol z ľavej strany ihriska odcentrovať. Jeho center vystihol brániaci hráč, po ktorom si to lopta namierila za bránu. Budeme svedkami prvého rohového kopu v zápase.
     
    21
    Pri lopte sú hostia, ktorí sa snažia upokojiť napätý priebeh hry.
     
    19
    Romulo si dokázal spracovať odrazenú loptu na hranici veľkého vápna. Po pravej strane mal úplne voľného spoluhráča, ale napriek tomu sa rozhodol zakončiť sám. Jeho pokus z otočky nebol veľmi efektívny. Lopta smerovala mimo ľavej tyčky.
     
    18
    Krč sa snažil poslať krátku prihrávku dozadu, ale nedal do tejto prihrávky dostatočnú razanciu. Loptu si prevzal súper, ktorý si ju však dostatočne nespracoval a lopta putovala za postrannú čiaru.
     
    17
    Zástavka letí do nebies! Njire si to so svojím nábehom zle načasoval a bol pristihnutý v ofsajdovej pasci súpera.
     
    16
    Richtárech bol nepríjemným šlapákom faulovaný, čo neuniklo pozornosti hlavného arbitra, ktorý okamžite reagoval prerušením hry.
     
    15
    Mezlík sa snažil dlhým pasom nájsť lepšie postaveného spoluhráča, ale jeho pokus vystihol hneď prvý brániaci hráč.
     
    14
    1. SC Znojmo má výhodu outového vhadzovania na polovici súpera.
     
    13
    Pri lopte sú futbalisti Senice, ktorí si prihrávajú na vlastnej polovici ihriska.
     
    12
    Mali sme možnosť vidieť zatiaľ najväčšiu príležitosť zápasu. Helísek krásnym a presným centrom našiel úplne nepokrytého spoluhráča, ktorý však hlavičkou v páde mieril tesne mimo bránky.
     
    11
    A opäť nedorozumenie v rozohrávke. Senica sa mohla dostať do zaujímavého úniku, ale túto situáciu nezvládol Medvedev, ktorý sa prezentoval nepresnou prihrávkou.
     
    10
    Senica má zatiaľ veľké problémy v rozohrávke a len veľmi ťažko sa domácim hráčom dostáva na polovicu súpera. Zatiaľ sa tam objavili len dvakrát.
     
    8
    Kováč si dokázal vytvoriť voľný priestor na pravom krídle, čo využil k rýchlemu centru. Jeho nadýchaný center smeroval len do náručia gólmana.
     
    7
    Bolo z toho napokon priame ohrozenie približne z 25 metrov. Táto tvrdá strela si našla cestu nad brvno. V tomto prípade nemusel František Plach zasahovať.
     
    6
    1. SC Znojmo bude mať výhodu v podobe voľného kopu po faule jedného z domácich hráčov.
     
    5
    Reľovský teraz nezvládol úplne jednoduchú nahrávku, vďaka čomu odovzdal loptu súperovi v strede pola.
     
    4
    Zaujímavá akcia sa rodila na strane Znojma, keď si Teplý spracoval veľmi luxusnú prihrávku od svojho spoluhráča, ale jeho následné zakončenie z väčšieho uhlu nebolo vôbec presné. Nasleduje odkop od bránky Senice.
     
    3
    Hlavný arbiter prvýkrát fúkol v dnešnom stretnutí do píšťaľky po nedovolenom zákroku Richtárecha.
     
    2
    Lopta sa nachádza na polovici FK Senica, kde si ju domáci hráči medzi sebou vymieňajú formou krátkych prihrávok.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Možnosť úvodného výkopu bude mať tím 1. SC Znojmo.
     
    Úvodné zostavy:

    FK Senica: Plach – Medvedev, Podhorín, Ranko, Zukal – Reľovský, Richtárech, Krč, Kováč – Romulo – Martišiak
    Náhradníci: Milošovič – Otrísal, Červeňák, Malý

    1. SC Znojmo: Štěpanovský – Javůrek, Mezlik, Chereda, Malár – Helísek, Cihlář, Lacko, Chwaszcz – Njire, Teplý
    Náhradníci: Veselý – Štrombach, Svozil, Hladík, Šamánek, Pospíšil.
     
    Vážení diváci! Vitajte pri sledovaní online textového prenosu! Dnes máme na programe prípravný zápas, v ktorom domáci tím FK Senica vyzve v OMS Aréne český celok 1. SC Znojmo. Poďme si v krátkosti predstaviť oba kluby.

    FK SENICA: Hráči Senice odohrali doposial dve prípravné stretnutia. Najprv sa predstavili na ihrisku MTK Budapešť, kde dokázali uhrať len remízu v
    pomere 1:1. Druhá generálka sa pre Senicu neskončila taktiež úspešne, kde po neúspešnom prvom polčase nakoniec taktiež remizovali 2:2 v zápase proti Zvolenu. FK Senica začala pred budúcou sezónou posilňovať svoj káder. Ako prvú posilu nahlásila Vojtu Milošoviča, ktorý nastúpil do klubu z Dunajskej Stredy. Bude tvoriť brankársku dvojičku spoločne s Ferom Plachom. Vojta Milošovič má len 24 rokov, ale napriek tomu sa stal druhým najstarším hráčom klubu. Ako ďalšia posila je Michal Ranko, ktorý už obliekal dres Senice v jarnej časti Fortuna ligy. Treťou posilou sa stal Dávid Richtárech, ktorý v minulej sezóne pôsobil na hosťovaní v Novom Meste nad Váhom v druhej najvyššej súťaži. Zúčastnil sa na 13-tich stretnutiach, v ktorých tento 21 ročný záložník vsietil jeden presný zásah. Oficiálna stránka FK Senica zverejnila aj odchod domáceho odchovanca Filipa Blažeka, ktorý si našiel nové angažmá v Dánskom klube Brøndby Kodaň.

    1. SC ZNOJMO: Súper z Moravy je účastníkom druhej najvyššej súťaže v Čechách. Znojmo sa v uplynulom ročníku umiestnilo na 6. mieste. Prvý ostrý štart začne zápasom s Příbramou. Čím by sa mohlo Znojmo pochváliť je to, že má za sebou veľmi bohatú prípravu. Nižšie si môžte pozrieť všetky prípravné duely, ktoré tento tím absolvoval počas letnej prípravy.

    FK Amkar Perm (Rus) – 1. SC Znojmo (2:2),
    FC MAS Táborsko – 1. SC Znojmo (3:1),
    Sokol Sezimovo Ústí – 1. SC Znojmo (2:1pk.),
    1. SC Znojmo – 1. FC Slovácko (1:4),
    FC Baník Ostrava – 1. SC Znojmo (3:1).

    Ďalej sa 1. SC Znojmo zúčastnilo na turnaji o Kryštálový pohár. Tu vám ponúkame ďalšie výsledky.

    Semifinále – Prostejov – 1. SC Znojmo (1:2),
    Finále – Táborsko – 1. SC Znojmo (2:1pk).

    Znojmo sa napokon umiestnilo na peknom druhom mieste po neúspešnom finále s Táborskom. Po tomto turnaji klub odohral ešte jednu generálku na pôde Valmazu Meziřičí, kde súpera deklasovali výsledkom 0:3.

    Z pozície komentátora sa vám bude hlásiť Róbert Gašpárek.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:30.

    Róbert Gašpárek


    Hľadáme spravodajcu pre tím FK Senica. Viac informácií tu.

    Góly:


    FK Senica: Plach – Medvedev, Podhorín, Ranko, Zukal – Reľovský, Richtárech, Krč, Kováč – Romulo – Martišiak
    Náhradníci: Milošovič – Otrísal, Červeňák, Malý

    1. SC Znojmo: Štěpanovský – Javůrek, Mezlik, Chereda, Malár – Helísek, Cihlář, Lacko, Chwaszcz – Njire, Teplý
    Náhradníci: Veselý – Štrombach, Svozil, Hladík, Šamánek, Pospíšil