Lok. Moskva – Arsenal Tula 1:0 (kon.) | FK Dinamo Moskva – S. Moskva 2:2 (kon.)
koniec
Dynamo Moskva
2:2 (0:2)
Spartak Moskva
cz Utorok 18.07.2017, 18:30 • Arena Chimki, Chimki • Ruská Premier Liga • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek už vše, děkuji za pozornost a někdy příště se s Vámi zase budu těšit na počtenou. (20:38:28)
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 7:7. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 11:10.
     
    Je dobojováno, v Areně Chimki se budou body nakonec dělit, Dinamo Moskva totiž se Spartakem remizovalo 2:2! Na to, že se jednalo o první kolo nového ročníku, jsme sledovali velice atraktivní utkání, které bylo plné krásných fotbalových momentů. První poločas se odehrával v režii favorizovaných hostů, kteří od začátku diktovali tempo hry. Po dvou spálených příležitostech se v devětadvacáté minutě hlavou prosadil Quincy Promes, nedlouho nato pak na 2:0 zvýšil Luiz Adriano.

    Vše nasvědčovalo klidnému vítězství loňského šampiona, domácí ale do druhého poločasu, v němž byli lepším mužstvem, vstoupili velmi odhodlaně. Velmi důležitým momentem se ukázal být kontaktní gól, který devět minut po začátku druhé půle vstřelil Kirill Pančenko. V závěrečné desetiminutovce nejprve Wándersona skvěle vychytal Rebrov, poté těsně vedle mířil Ionov. Ve druhé minutě nastavení však fanoušky Dinama rozjásal střídající Alexandr Tašajev, nováček ruské nejvyšší soutěže si tak na úvod připsal velmi cenný bod.
     
    90+4
    Konec zápasu.
    90+2. Alexandr TAŠAJEV - 2:2
     
    90+2
    Dinamo Moskva právě vstřelilo branku!
    Neuvěřitelné, domácím se v druhé nastavené minutě podařilo srovnat skóre dnešního utkání, které pro ně po první půli vypadalo zcela ztracené! Lví podíl na této trefě mají dva střídající hráči, na Wándersonův zakroucený centr si totiž v šestnáctce naběhl ALEXANDR TAŠAJEV, jenž balon nejprve netrefil, poté jej ale v pádu stačil propasírovat za brankovou čáru.
     
    90+1
    Domácí mají na vyrovnání k dispozici ještě poměrně dost času, hlavní sudí se totiž nad rámec základní hrací doby rozhodl nastavit hned čtyři minuty. Dočkáme se vyrovnání?
     
    90
    Střídání v týmu FK Spartak Moskva: ze hřiště odchází Zé Luís, přichází Arťom Timofejev.
    89.
     
    89
    Málem bylo srovnáno! Po patičce od Pančenka se na levé straně ocitl zcela osamocený Sergej Těrechov, na jehož přízemní centr si ideálně naběhl Ionov, ve velké šanci ale Rebrovovu branku o pár decimetrů netrefil.
     
    88
    Tentokráte si pro faul došel Salvatore Bocchetti, proti pravidlům se naopak provinil marně stíhající Wandérson. Hosté ale poté míč v podstatě jen odevzdali svému soupeři, který rozjíždí další ofenzivní snažení.
     
    87
    Promes se po dlouhé době objevil v držení míče a nutno poznamenat, že to udělal velice šikovně, když si jej pokryl tělem a doslova si tak došel pro faul od napadajícího Těrechova. Spartak tak získal několik cenných vteřinek.
     
    85
    A byl to právě Fernando, kdo si neodpustil zbytečný zákrok v souboji se Zotovem. Z následného přímého kopu, jehož exekuce se ujal Ionov, ale nevzešlo zhola nic, a obrana Spartaku tak stále úspěšně odolává nájezdům ze strany domácích.
     
    84
    Celá situace si ještě vyžádala zásah hostujících zdravotníků. Ošetřen musel být záložník Fernando, zřejmě se ale nejednalo o nic vážného, brazilský fotbalista byl ihned po zahájení hry znovu vpuštěn na trávník.
    83.
     
    83
    Obrovský závar před Rebrovem! Po centru z kopačky Těrechova se k zakončení ve vápně dostal Wanderson, jeden z obětavě hrajících obránců ale přispěchal s parádním zásahem. Následně ještě pálil Alexej Kozlov, prostřelit hráz těl před brankou soupeře se mu ale nepodařilo.
     
    82
    Znovu Wánderson. Brazilský útočník od míče odtlačil Glušakova a nahrál na hranici vápna číhajícímu Pančenkovi, který se klidně mohl odvážit ke střele, místo toho ale nepřesně nahrával pro Ionova.
     
    81
    Ou, to je pro domácí velká škoda! Wánderson ukázal, že technicky je na tom opravdu velmi solidně, když si ze soupeřových beků udělal tréninkové kužely, konec akce ale pokazil nepřesnou přihrávkou, která Tašajevovi přistála na patách.

    Vojtěch Tůma

    Góly: 54. Pančenko (Bećiraj), 90+2. Tašajev (Wánderson) – 29. Promes (Melgarejo), 32. L. Adriano (Promes)

    Karty:   41. Bećiraj (DMO) – 72. I. Popov (SPM)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 7:7. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 11:10.
    Dynamo Moskva: Šunin (C) – Kozlov, Holmén, T. Šunjić, S. Těrechov – Sapeta (46. S. Sow), Zotov – Katrič (66. Tašajev), Pančenko, Ionov – Bećiraj (73. Wánderson).
    Náhradníci: Narubin – Bělorukov, Rykov, N. Kalugin, Sosnin, Temnikov, Tašajev, M. Kuzmin, S. Sow, Lucenko, Pogrebňak, Wánderson.

    Spartak Moskva: Rebrov – Ješčenko, Kutěpov, Bocchetti, D. Kombarov – Promes, Fernando, Glušakov (C), Melgarejo – L. Adriano (65. I. Popov), Luís (90. Timofejev).
    Náhradníci: Selichov – Tigijev, Petković, Ananidze, I. Popov, Bakajev, Ščerbakov, Leontěv, S. Samsonov, Timofejev, Davydov, Nimely.

    Rozhodca: Sergej Karasjov – Anton Averjanov, Tihon Kalugin