20. etapa: Marseille - Marseille Maciej Bodnar (Bora-Hansgrohe) (kon.)
koniec udalosti
20. etapa: Marseille - Marseille

Maciej Bodnar (Bora-Hansgrohe)

Sobota 22.07.2017, 13:50Tour de France
    Chris Froome zostane v žltom drese

     
    Priebežné poradie po 20. etape:
    1. Chris Froome (SKY) – 83:26:55 hod.
    2. Rigoberto Urán (CDT) + 53 s
    3. Romain Bardet (ALM) + 2:20 min.
    4. Mikel Landa (SKY) + 2:21 min.
    5. Fabio Aru (AST) + 3:05 min.
    6. Daniel Martin (QST) + 4:42 min.
    7. Simon Yates (ORS) + 6:14 min.
    8. Louis Meintjes (UAD) + 8:20 min.
    9. Alberto Contador (TFS) + 8:49 min.
    10. Warren Barguil (SUN) + 9:25 min. (17:42:13)
     
    Konečné poradie 20. etapy:
    1. Maciej Bodnar (BOH) – 28:15 min.
    2. Michal Kwiatkowski (SKY) + 1 s
    3. Chris Froome (SKY) + 6 s
    4. Tony Martin (KAT) + 14 s
    5. Daryl Impey + 20 s
    ...
    8. Rigoberto Uran (CDT) + 31 s
    15. Mikel Landa (SKY) + 51 s
    52. Romain Bardet (ALM) + 2:03 min.
     
    Dvadsiata etapa v Marseille priniesla podľa očakávania súboje špecialistov na časovku s najlepšími cyklistami v celkovom poradí. Napokon sa z víťazstva radoval Poliak Maciej Bodnar, ktorý len o jedinú sekundu predstihol svojho krajana Michala Kwiatkowského. Tretí skončil Chris Froome, ktorý si udržal žltý dres a zajtra bude oslavovať ďalší celkový triumf na najprestížnejších etapových pretekoch sveta. V prvej desiatke poradia nedošlo k veľkým zmenám. Urán preskočil Bardeta a je druhý, pričom Francúz udržal tretie miesto len o sekundu pred Landom. Z deviatej pozície na desiatu klesol Warren Barguil, ktorého predstihol Alberto Contador.
     
    cieľ
    Chris Froome je takisto v cieli. Brit takmer dostihol Bardeta a finišoval na tretej priečke so šesťsekundovým odstupom. Froome síce nevyhral na tohtoročnej Tour de France ani jednu etapu, no napriek tomu je celkovým víťazom.
     
    cieľ
    Romain Bardet bol pred časovkou extrémne motivovaný, ale jednoducho nedosahuje kvality Frooma a Urána. Francúz prišiel do cieľa s dvojminútovou stratou a tesne si udržal tretie miesto v celkovom poradí.
     
    cieľ
    Rigoberto Urán potvrdil, že je kvalitným časovkárom. V závere trate urobil chybu v jednej zo zákrut, ale do cieľa prišiel na siedmej priečke s tridsaťsekundovou stratou.
     
    cieľ
    Do cieľa prišiel Mikel Landa, ktorý stratil na vedúceho Bodnara 51 sekúnd. Španiel sa však ešte môže dostať na celkové tretie miesto pred Bardeta.
     
    15,6
    Chris Froome zvolil tradične ľahší prevod, ale vsádza na vyššiu frekvenciu otáčok. Držiteľ žltého dresu prešiel druhým medzičasom so stratou troch sekúnd.
     
    15,6
    Romain Bardet je taktiež na vrchole stúpania. Miláčik francúzskeho publika nedokáže sekundovať Uránovi a Froomovi. Jeho strata sa vyšplhala na viac ako minútu.
     
    15,6
    Rigoberto Urán prešiel druhým medzičasom na siedmej pozícii so stratou 21 sekúnd, takže v stúpaní predviedol kvalitný výkon.
     
    15,6
    Vyzerá to tak, že Chris Froome bez problémov zvládne boj o žltý dres. Obhajca prvenstva ukázal už na prvom medzičase, že je najlepším časovkárom spomedzi favoritov a bude otázkou, či dokáže triumfovať aj v etape.
     
    10,2
    Najväčší favoriti prešli prvým medzičasom. Najlepšie zvládol úvodnú polovicu trate Chris Froome, ktorý stráca na vedúceho Kwiatkowského dve sekundy. Urán prišiel so stratou 26 sekúnd a Bardet dokonca s mankom 45 sekúnd.
     
    cieľ
    Alberto Contador v záverečnom klesaní a na rovine stratil približne dvadsať sekúnd, takže nedokázal atakovať vedúca Macieja Bodnara.
     
    10,2
    Daniel Martin, Simon Yates, Fabio Aru aj Mikel Landa nebudú bojovať o víťazstvo v etape. Na prvom medzičase mali všetky stratu minimálne tridsiatich sekúnd.
     
    15,6
    Warren Barguil pravdepodobne príde o deviate miesto v celkovej klasifikácii. Francúz je výrazne pomalší ako Alberto Contador a prepadne sa na desiatu pozíciu.
    Maciej Bodnar netrpezlivo čaká

     
    15,6
    Alberto Contador ukázal výborné nohy aj v prudkom stúpaní. Španielsky cyklistka stráca na druhom medzičase iba jedinú sekundu.
     
    10,2
    Všetkých favoritov máme na trati, takže budeme sledovať už iba priebežné poradie na medzičasoch. Na prvom meranom úseku išiel dobre Alberto Contador, ktorý je šiesty so stratou trinástich sekúnd.

    Tomáš Lengyel