Chomutov – Kärpät 2:1 (kon.) | Val. Meziříčí – Nový Jičín 5:4 (1:0 po s.n.)
koniec
Piráti Chomutov
2:1 (1:1, 0:0, 1:0)
Kärpät Oulu
cz Piatok 18.08.2017, 17:30 • SD ARÉNA • Prípravný zápas
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek všechno. Díky za pozornost a někdy zase u hokeje nashledanou. (19:53:26)
     
    Je konec, Piráti poráží finský Kärpät 2:1! Vše rozhodla třetí minuta třetí třetiny, kdy se po samostatném nájezdu elegantně prosadil Petr Koblasa. V první třetině se prosadil Mário Grman, za hosty dával branku Nicklas Lasu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:54
    Následně vyfasoval ještě dvouminutový trest za hákování chomutovský kapitán Michal Vondrka.
     
    59:51
    Ján Laco si připsal důležitý zákrok v posledních sekundách. Svou maskou zneškodnil tvrdý pokus Teemua Kivihalmeho!
     
    59:38
    Piráty nyní čeká pekelných dvaadvacet sekund. Po zákroku Jána Laca se bude vhazovat po levici chomutovského brankáře. Vše po timeoutu domácích.
     
    59:12
    Piráti se drží na puku a šetří drahocenné sekundy. Oulu se do nějakého tlaku zatím nedostalo. Času je ovšem ještě dostatečné množství.
     
    58:41
    První pokus byl ovšem nepřesný. Po vyhození skončil kotouč za brankou Kärpätu, píská se icing a pokračovat se bude po timeoutu hostů.
     
    58:15
    Finský celek hraje v šesti a pokouší se vstřelit vyrovnávací branku. Piráti mohou pokusem do odkryté branky definitivně rozhodnout!
     
    57:19
    Finové se dostali ve dvou sami na Laca a vše se pokoušeli zahrát na krásu, což se jim vymstilo. Zakončení do prázdné branky totiž díky nepřesné přihrávce nevyšlo.
     
    56:39
    Protiútok domácích byl zakončen střelou Romana Chlouby z levého kruhu. Chomutovský odchovanec posílal střílenou přihrávku do brankoviště, kde byl ale puk ztečován do ochranné sítě.
     
    56:07
    Hosté v plném počtu.
     
    55:47
    V závěru oslabení vyvážel kotouč Miika Koivisto, kterému se povedlo ušetřit cenné sekundy. Hosté budou během chvilky v plném počtu.
     
    54:52
    Následně ale mohlo být vše pryč! Marek Tomica ujížděl sám na brankáře Vehviläinena, kterého zkoušel prostřelit mezi betony. Chomutovský bojovník ale škvíru nenašel.
     
    54:35
    Pirátům se zatím nepodařilo udržet se v útočném pásmu. Kärpätu se zatím daří hrát v oslabení hodně pohodlně.
     
    54:07
    Po komerční přestávce budou mít domácí přesilovou hru. Sami Anttila si odpyká své nedovolené počínání v útočném pásmu.
     
    53:42
    Michal Vondrka elegantně projel pásmem a zpoza branky přihrával na modrou čáru. Ondřej Dlapa zakončoval tvrdě, ale místo branky trefil ležícího obránce.
     
    52:49
    Brett Flemming již dostával parádní přihrávku mezi kruhy, kde by byl ve velké šanci. Na poslední chvíli ale zasáhl pozorný bránící hráč.
     
    52:15
    Domácí v plném počtu.

    David Panuška

    Góly a asistencie: 10. Grman (Sklenář, Poletín), 43. Koblasa (t.s.) – 7. Lasu (Leskinen, Junnila)


    Piráti Chomutov: Laco (Lukeš) – Rašner, Flemming, Mrázek, Valach, Dlapa, Slovák, Chalupa, Grman – Tomica, Růžička, Vondrka – Poletín, Sklenář, Tomeček – Koblasa, Šťovíček, Lauko – Chrpa, Chlouba, Hlava.
    Kärpät Oulu: Vehviläinen (Rynnäs) – Heshka, Koivisto, Niemelä, Kukkonen, Kivihalme, Hakanpää, Siikaluoma, Mäkelä – Junttila, Ruohomaa, Bertrand – Mäenalanen, Lasu, Leskinen – Karvinen, Kestilä, Kangas – Anttila, Humaloja, Junnila.

    Rozhodca: Battěk, Pavlovič – Frodl, Klouček

    Diváci: 2 031