Olympiakos – Lisabon 2:3 (kon.) | Barcelona – Juventus 3:0 (kon.) | AS Rím – Atlético Madrid 0:0 (kon.)
Chelsea – Karabach 6:0 (kon.) | Celtic – Paríž 0:5 (kon.) | Bayern – Anderlecht 3:0 (kon.)
Manchester United – Bazilej 3:0 (kon.) | Benfica – CSKA Moskva 1:2 (kon.)
koniec
Benfica Lisabon
1:2 (0:0)
CSKA Moskva
cz Utorok 12.09.2017, 20:45 • Estádio do Sport Lisboa e Benfica • Liga majstrov • Skupina A
Predzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Dobrou noc! (22:41:36)
     
    Držení míče: 73 % : 27 %.
    Střely na branku: 6:7. Střely mimo: 13:3. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 7:14.
     
    Je dobojováno! Benfica Lisabon nakonec nezvládla dobře rozehrané utkání a s CSKA Moskva prohrála 1:2! Domácí celek byl přitom po celou dobu utkání aktivnější. Benfica se do vedení dostalo po přestávce zásluhou Harise Seferoviće! Až do 63. minuty to s domácím celkem vypadalo dobře. Jenže poté vyrobil André Almeida penaltu, kterou proměnil Vitinho, jež vyrovnal na 1:1! Hostům poté narostla křídla a ruský celek se tlačil do útoku. Odměny se dočkal v 71. minutě, kdy Varela neudržel prudkou střelu a střídající Timur Žamaletdinov poslal CSKA do vedení! Benfica poté obléhala soupeřovu branku, ale domácí hráči si už nedokázali vypracovat šanci na vyrovnání!
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Raúl Jiménez přiklepl v pokutovém území balón Živkovićovi, kterému se zakončení nepovedlo. Druhý jmenovaný se objevil v dobré pozici, ale trestuhodně minul branku o dobré tři metry.
     
    90+2
    Hosté vybojovali míč v pokutovém území a okamžitě jej odkopli na polovinu domácího celku. Luisão okamžitě napálil balón nazpět. Benfica pokračuje v obléhání.
     
    90+1
    Tentokrát už hostující brankář musel zasahovat. Střídající Rafa Silva se pohotově opřel do míče, jenže jeho pokus postrádal razanci a Igor Akinfejev si připsal snadný zásah.
     
    90
    Andrija Živković vypálil z hranice pokutového území. Domácímu záložníka rána vůbec nesedla a jeho razantní pokus končí vysoko nad brankou. Akinfejev nasbírá další vteřinky.
     
    89
    Střídání v týmu Benfica Lisabon: ze hřiště odchází Lisandro López, přichází Rafa Silva.
     
    88
    Eduardo Salvio kouzlil na pravé straně hřiště. Salvio se však nedokázal probít k odcentrování a raději přenesl hru na opačnou stranu. Benfica kombinuje třicet metrů od branky.
     
    87
    Střídání v týmu CSKA Moskva: ze hřiště odchází Alexandr Golovin, přichází Konstantin Kučajev.
     
    87
    Timur Žamaletdinov se z levé strany snažil prodrat do pokutového území. Autor dosud rozdílové branky motal hlavu Almeidovi, ale přes krajního zadáka se do vápna nedostal.
     
    86
    Následný centr se domácím vůbec nepovedl. Příliš krátkou pobídku zastavil už na hranici pokutového území Pontus Wernbloom. CSKA zatím tlaku soupeře odolává.
     
    85
    Salvio se parádní zasekávačkou v pokutovém území zbavil svého strážce, ale místo střely centroval levou nohou. Obrana jeho pobídku srazila na roh.
     
    84
    Přeci jen se Benfica dostala do zakončení. Filipe Augusto nasprintoval do pokutového území, kde se ve skluzu položil do centru z levé strany, nicméně Akinfejev si připsal snadný zákrok.
     
    83
    Domácí celek nadále kombinuje na polovině soupeře a zoufale se žene za vyrovnáním. Obrana CSKA pracuje opravdu skvěle zejména na hranici pokutového území.
     
    82
    Haris Seferović si na levé straně udělal prostor tělem a dostal se k odcentrování. Na jeho pobídku nezareagoval nikdo v červeném a Akinfejev si připsal snadný zákrok.
     
    81
    Andrija Živković doběhl odražený míč na levém křídle, narazil si se spoluhráčem a vlétl do pokutového území. Živkovič neustál souboj s Golovinem, ale penalta se tentokrát nepíská.
     
    80
    Haris Seferović vidí žlutou kartu za protesty v pokutovém území.

    Tomáš Kubečka

    Góly: 50. Seferović (A. Živković) – 63. Vitinho (pen.), 71. Žamaletdinov

    Karty:   63. A. Almeida (BNF), 80. Seferović (BNF) – 43. Golovin (CSK), 73. Dzagojev (CSK), 76. Wernbloom (CSK)


    Držení míče: 73 % : 27 %.
    Střely na branku: 6:7. Střely mimo: 13:3. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 7:14.
    Benfica Lisabon: B. Varela – A. Almeida, Luisão, Lisandro López (89. R. Silva), Grimaldo (78. Barbosa) – Augusto – Salvio, Pizzi, A. Živković – Jonas (70. Jiménez), Seferović.
    Náhradníci: J. César – Cervi, Eliseu, Barbosa, Jiménez, Samaris, R. Silva.

    CSKA Moskva: Akinfejev – Mário Fernandes, Vasin, V. Berezuckij, A. Berezuckij, Ščennikov – Golovin (87. Kučajev), Wernbloom, Dzagojev (77. B. Natcho) – Vitinho, Olanare (68. Žamaletdinov).
    Náhradníci: Pomazun – Čalov, Ignaševič, Kučajev, G. Milanov, B. Natcho, Žamaletdinov.

    Rozhodca: Undiano – Alonso, Yuste (vš. ESP)