Tottenham – Dortmund 3:1 (kon.) | Real Madrid – APOEL 3:0 (kon.) | Porto – Besiktas 1:3 (kon.)
Lipsko – Monaco 1:1 (kon.) | Doneck – Neapol 2:1 (kon.) | Feyenoord – Manchester City 0:4 (kon.)
Liverpool – Sevilla 2:2 (kon.) | Maribor – S. Moskva 1:1 (kon.)
koniec
FC Porto
1:3 (1:2)
Besiktas Istanbul
Streda 13.09.2017, 20:45 • Estádio Do Dragão, Porto (50 399) • Liga majstrov • Skupina G
Predzápasové kurzy
     
    Besiktas Istanbul tak trochu prekvapil, pretože dokázal získať všetky tri body z horúcej pôdy FC Porto. O góly sa postupne postarali Talisca, Tosun a Babel. Jediný presný zásah strelil Tošič, ktorý si dal vlastný gól. (22:42:57)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Hernani bude dnes asi smoliarom zápasu, pretože aj napriek jeho veľkej aktivite nevie premieňať šance. Teraz si dokonca pomohol nedovoleným zákrokom.
     
    90+2
    Obrosvkú možnosť zahodil Tiquinho. Ten ešte mohol vykresať iskierku nádeje pre Porto, ale vo veľkej možnosti strelou zvnútra šestnástky minul.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 4 minúty.
     
    90
    Talisca sa zabudol v ofsajde, takže jeho akcia pokračovať nemohla. Brazílčanovi to však vadiť nemusí, pretože jeho mužstvo je na pokraji zisku troch bodov.
     
    87
    Striedanie v tíme Besiktas Istanbul: z ihriska odchádza Adriano, prichádza Necip Uysal.
    86. Ryan Babel (BES) - 1:3
     
    86
    Besiktas dáva gól!
    Hostia pravdepodobne rozhodli o troch bodoch. Po peknej kombinácii našiel Negredo RYANA BABELA a ten technickým pokusom prekonal Casillasa.
     
    84
    Hernani mal gól na kopačke, keďže lopta ho našla v skvelej pozícii, no nedokázal ju poslať medzi tri žrde Fabriho brány.
     
    83
    Gary Medel ukázal svoju tvrdosť, keď nebezpečne zahral proti jednému z protihráčov. Píska sa jeho faul, karta nebude.
     
    82
    Striedanie v tíme FC Porto: z ihriska odchádza Danilo Pereira, prichádza Hernâni.
     
    81
    Žltú kartu dostáva André André (FC Porto).
     
    78
    Yacine Brahimi pokazil dobre sa vyzerajúcu akciu. Loptu mal na kopačke v skvelej pozícii, poslal ju vysoko nad bránu medzi divákov.
     
    77
    FC Porto sa dnes v druhom polčase snaží, stále však tomu chýba niečo navyše. Niečo, čo by defenzívu Besiktasu prekvapilo a tá by mohla druhýkrát povoliť.
     
    75
    Krátke prerušenie spôsobilo ošetrovanie. Hrať sa teda opäť začalo, lenže iba na chvíľu, pretože faulovaný bol Pereira.
     
    74
    Gary Medel celú akciu pokazil strelou z veľkej diaľky, ktorú môžeme označiť za zbytočnú. Jeho pokus Casillasa navyše neohrozil, takže sa spoluhráčom ospravedlnil.
     
    73
    Striedanie v tíme Besiktas Istanbul: z ihriska odchádza Ricardo Quaresma, prichádza Álvaro Negredo.
     
    69
    André André pokračuje v aktivite domáceho mužstva. Jeho strele chýbala presnosť, Porto v druhom polčase zatiaľ márne čaká na vyrovnávajúci presný zásah.
     
    68
    Žltú kartu dostáva Caner Erkin (Besiktas Istanbul).
     
    67
    Otávio sa dostal k svojmu prvému zakončeniu od jeho príchodu na ihrisko. Nasmeroval ju ale iba do stredu brány, kde bol pozorný Fabri.
     
    65
    Striedanie v tíme Besiktas Istanbul: z ihriska odchádza Oğuzhan Özyakup, prichádza Gary Medel.
     
    64
    Ivan Marcano sa po centri Tellesa z rohového kopu dostal veľmi dobrého zakončenia hlavou, ktoré na ceste do brány zastavil Özyakup a odkopom všetko vyriešil.
     
    63
    Pepe proti svojmu bývalému klubu perfektne zakročil v defenzíve a nepríjemnú situáciu po skvelom zákroku vyriešil aspoň odvrátením na rohový kop.
    61. Tiquinho (PRT)
     
    61
    Tiquinho sa rútil po krásnej kolmici za obranu sám na Fabriho, lenže oklamať ho nedokázal. Gólman Besiktasu útočníka súpera skvostne prečítal.
     
    57
    Hneď dva rohy po sebe zahrali domáci hráči, no ani jedna akcia sa nepodarila. Besiktas zatiaľ tlaku v druhom polčase od súpera odoláva.
     
    56
    Pokus Pereiru z diaľky si cestu až k brankárovi súpera nenašil, nakoľko jeho pokus zrazil do bezpečia autor vlastného gólu Tošič.
     
    55
    Quaresma centrom síce Tosuna našiel, proti jeho strele Casillas zasahovať nemusel, pretože bola veľmi nepresná.
     
    54
    Zrazená strela domácich sa ešte odrazila k Tiquinhovi, avšak ten pred Fabrim neuspel. Brankár hostí predviedol veľmi dobrý zákrok.
     
    53
    Rýchla kontra Porta skončila centrom pred bránu Fabriho. Ten zasahovať nemusel, pomohli mu spoluhráči a loptu okamžite dostali do bezpečia.
     
    53
    Talisca faulovaný, lopta ostáva na kopačkách hráčov Besiktasu, ktorí sa snažia otupiť snahu Porta. To začalo polčas veľmi dobre.
     
    52
    Aktívny nástup domácich mohol znamenať pokutový kop, ten sa ale pískať nebude aj napriek tomu, že hráči Porta reklamovali ruku jedného z futbalistov Besiktasu.
     
    51
    Porto získalo rohový kop po tom, ako previedlo peknú kombináciu na polovici súpera. K zakončeniu však neprišlo.
     
    50
    Fabri si musel dať veľký pozor, pretože dostal zlú prihrávku od spoluhráča. V sklze pred jedným z útočníkom Porta na poslednú chvíľu odkopol do bezpečia.
     
    49
    Brahimi si síce veľmi dobre prebral loptu, hodil si ju do streleckej pozície, lenže jeho prudká rana až na bránu neprešla, pretože bola zablokovaná.
     
    48
    Akcia hostí bola zastavená, nakoľko Talisca si spracoval loptu aj za pomoci ruky, čo je samozrejme proti futbalovým pravidlám.
     
    46
    Striedanie v tíme FC Porto: z ihriska odchádza Jesús Manuel Corona, prichádza André André.
    Striedanie v tíme FC Porto: z ihriska odchádza Óliver Torres, prichádza Otávio.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Besiktas po polčase možno trochu prekvapivo vedie, ale úplne zaslúžene. Hostia išli do vedenia ako prví, aby "draci" vyrovnali, avšak krásnou ranou priebežný stav určil Cenk Tosun.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+2
    Prvý polčas sa dohráva. Tosun bol ešte faulovaný na vlastnej polovici, ale viac sa asi nestane.
     
    45
    Nadstavujú sa 2 minúty.
     
    44
    Porto sa pokúša o záverečný tlak, respektíve tlak v závere prvého polčasu. Určite by išlo do šatní radšej za stavu 2:2, ako 1:2.
     
    41
    Porto prekazilo snahu hostí ziskom rohového kopu, po ktorom už raz udreli, takže uvidíme, či sa to domácim podarí znova.
     
    39
    Aj Talisca myslí na ďalšie presné zásahy. Hostia sú na koni, avšak táto strela Brazílčana letí mimo troch žrdí.
     
    38
    Özyakup chcel ešte viac navýšiť vedenie Besiktasu. Naviedol si loptu na ľavačku, oprel sa do nej a trafil bočnú sieť brány Ikera Casillasa.
     
    36
    Po dlhej rozohrávke však portskí "draci" nevymysleli vôbec nič. Pred Fabriho priletel len veľmi nepresný center, ktorý sa podarilo hosťom upratať.
     
    34
    Pepe si počínal na hranici žltej karty, ktorú nakoniec síce neuvidel, ale domáci budú mať k dispozícii priamy kop z nebezpečnej parkety.
     
    32
    Marega sa takmer postaral od druhé vyrovnanie v tomto stretnutí, avšak jeho strele niekoľko centimetrov chýbalo. Brankár Fabri síce po lopte išiel, dotknúť sa jej nemusel.
    28. Cenk Tosun (BES) - 1:2
     
    28
    Besiktas dáva gól!
    CENK TOSUN vracia hosťom vedenie po nádhernej rane z nejakých 30 metrov. Iker Casillas proste nemal šancu, a tak turecké mužstvo ide opäť do vedenia.
     
    27
    Mladý Torres sa v súboji generácií proti Pepemu nepresadil. Bývalí hráči Realu respektíve Atlética v mikrosúboji, uspel skúsený Portugalčan, ktorý strelu zablokoval.
     
    25
    Corona vyslal zaujímavý projektil, gólman Fabri bol pozorný a s týmto pokusom si dokázal poradiť.
     
    23
    Babel potvrdzuje svoju aktivitu ďalšou strelou, tá zaletela veľmi vysoko nad bránu a to znamená, že Iker Casillas nemal vôbec žiadnu prácu.
     
    21
    Porto dalo gól!
    Alex Telles poslal z rohového kopu nízky center, ktorý DUŠKO TOŠIĆ na prednej žrdi zrazil do vlastnej siete. Ešte sa tam snažil zakončovať aj útočník domácich Marega.
    21. Duško Tošić (PRT) - 1:1
     
    20
    Porto má k dispozícii rohový kop, defenzíva Besikatasu si bude musieť dať veľmi veľký pozor, pretože domáci začínajú poriadne hrýzť.
    19. Óliver Torres (PRT)
     
    19
    Porto chce silou mocou vyrovnať a veľmi blízko k tomu mal Oliver Torres, ktorý po tlaku jeho spoluhráčov trafil žrď!
    13. Talisca (BES) - 0:1
     
    13
    Besiktas dáva gól!
    TALISCA zúžitkoval skvelý úvod hostí po tom, ako si najlepšie nabehol na pas Quaresmu. Hlavou nedal Casillasovi najmenšiu šancu.
     
    11
    Žltú kartu dostáva Ricardo Pereira (FC Porto).
     
    10
    Hráči Porta mali hneď dva rohové kopy v krátkom slede, avšak ani z jedného sa nepodarilo ohroziť bránu Fabriho, takže stav sa ani po desiatich minútach nemení.
     
    9
    Tiquinho vyslal veľmi prudký a nepríjemný projektil, no jeho pokus sa až k brankárovi Fabrimu nedostal, nakoľko jeho pokus bol zablokovaný.
     
    8
    Porto sa pokúsili otupiť menší tlak súpera, avšak center z krídla bol zrazený na rohový kop pre portugalský celok.
     
    6
    Besiktas z následného rohového kopu nedokázal vyťažiť vôbec nič, center skončil v rukaviciach brankára Casillas, ktorý si spravil poriadok.
    5. Ryan Babel (BES)
     
    5
    Ryan Babel v obrovskej šanci neuspel, obrancovia Porta pred Casillasom v poslednej chvíli zrazili pokus na rohový kop. Domáci mali veľké šťastie.
     
    4
    Quaresma po kombinácii hostí strieľal z diaľky, jeho pokus sa medzi tri žrde nespratal, čiže Casillas ostal bez práce.
     
    1
    Už v prvej minúte sa domáci dostali do príležitosti, pretože Corona prihral na Maregu, ale ten vystrelil iba do miest, kde stál pozorný Fabri.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Porto: Casillas – R. Pereira, Felipe, Marcano (C), Telles – J. M. Corona, Ó. Torres, D. Pereira, Brahimi – Marega, Tiquinho.
    Náhradníci: J. Sá – Hernâni, H Herrera, Layún, A. André, D. Reyes, Otávio.

    Besiktas Istanbul: Fabri – Adriano, Pepe, D. Tošić, Erkin – Hutchinson, Özyakup (C) – Quaresma, Talisca, Babel – Tosun.
    Náhradníci: Zengin – Mitrović, Negredo, Pektemek, Medel, Lens, Uysal..
     
    Zaujímavý duel

    Špeciálne stretnutie to bude pre tvorcu hry hostí Ricarda Quaresmu. Už 33-ročný krídelník v Porte pôsobil medzi rokmi 2004-2008 a 2014-2015, v istanbulskom mužstve zas od roku 2010 do 2012 a od 2015 až minimálne doteraz.

    Zároveň sa môžeme tešiť na iný príťažlivý mikrosúboj. Iker Casillas aj Pepe sa stali miláčikmi tribún na Santiago Bernábeu, ešte keď spolu hrávali za Real Madrid. Teraz stoja proti sebe, ale pri štandardných situáciách sa dá očakávať, že sa do nejakého súboja dostanú.
     
    FC Porto

    Portskí "draci" sa do základnej skupiny Ligy majstrov dostali z druhého miesta v minulej sezóne Primeira ligy. V novom vydaní už majú zverenci Sérgia Conceicaa za sebou päť kôl a na konte plný počet pätnástich bodov. Navyše, Iker Casillas ešte ani raz neinkasoval. Postupne totiž prišli víťazstvá 4:0, 1:0, 3:0, 1:0 a naposledy 3:0.

    Najlepším strelcom zatiaľ je päťgólový Vincent Aboubakar, tri dal Moussa Marega a ďalší štyria hráči si pripísali po jednom presnom zásahu. Prvý menovaný útočník však bude zo zdravotných dôvodov chýbať, mimo je aj krajný bek Maxi Pereira.

    Besiktas Istanbul

    Turecký celok v minulej sezóne ovládol tamojšiu Süper Lig so ziskom 77 bodov. Na konci ich mal o štyri viac, než druhý mestský rival Başakşehir Istanbul. V novom ročníku zverenci Senola Günesa pripísali už päť súťažných stretnutí. Hneď na úvod prehrali v suporpohári 1:2 s Konyasporom, ale v ligovej časti sú ešte nezdolaní.

    Vyhrať sa totiž podarilo nad Antalyasporom, Bursasporom a Karabusporom, body sa delili proti Kasimpaşe. Najlepším strelcom v lige je dvojgólový Holanďan Ryan Babel. Ak počítame aj superpohár, tak sa mu vyrovná Kanaďan Atiba Hutchinson.

    Podobne ako Porto, tak aj Besiktas hlási dvoch zranených hráčov. Chýbať budú Gökhan Gönül a Adriano.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.

    Matej Kubove

    Góly: 21. D. Tošić (vla.) – 13. Talisca, 28. Tosun, 86. Babel

    Karty:   11. R. Pereira (PRT), 81. A. André (PRT) – 68. Erkin (BES)


    FC Porto: Casillas – R. Pereira, Felipe, Marcano (C), Telles – J. M. Corona (46. A. André), Ó. Torres (46. Otávio), D. Pereira (82. Hernâni), Brahimi – Marega, Tiquinho.
    Náhradníci: J. Sá – Hernâni, H Herrera, Layún, A. André, D. Reyes, Otávio.

    Besiktas Istanbul: Fabri – Adriano (87. Uysal), Pepe, D. Tošić, Erkin – Hutchinson, Özyakup (C) (65. Medel) – Quaresma (73. Negredo), Talisca, Babel – Tosun.
    Náhradníci: Zengin – Mitrović, Negredo, Pektemek, Medel, Lens, Uysal.