Trenčianske Teplice – Nitra 0:7 (kon.) | Závažná Poruba – Žilina 0:11 (kon.) | Medzev – Senica 1:1 (5:4 po pen.)
Levoča – Ružomberok 1:9 (kon.) | Devínska Nová Ves – Dunajská Streda 0:3 (kon.) | Svätý Peter – Trnava 1:8 (kon.)
koniec
ŠK Závažná Poruba
0:11 (0:5)
MŠK Žilina
Streda 13.09.2017, 16:00Slovenský pohár - Slovnaft cup • 3. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    ŠK Závažná Poruba

    "Športový klub založili nadšenci porubkého futbalu v roku 1931. Prvým predsedom športového klubu sa stal Matej Beťko. Ako prvé ihrisko slúžila urbárska pašienka nazývaná "Smrečský močiar", kde jedine futbalové brány svedčili o tom, že ide o ihrisko," píše sa na stránke športového klubu sk.zavaznaporuba.sk.

    Futbalový klub je účastníkom IV. ligy Sever, kde po siedmich kolách okupuje štrnástu priečku so ziskom šiestich bodov za víťazstvá nad Tvrdošínom a Makovom.

    V Slovnaft Cupe sa však zverenci Miroslava Droppu dokázali prebojovať cez TJ Tatran Oravské Veselé po výsledku 4:3 a teraz čaká stredoslovenskú obec veľký sviatok.

    MŠK Žilina

    Úradujúci majster Fortuna ligy si v poslednom ligovom kole poradil s FK Železiarne Podbrezová 4:2 a poskočil v tabuľke na priebežné siedme miesto so ziskom deviatich bodov za tri výhry a štyri prehry.

    Pre zverencov Adriána Guľu to bude druhé stretnutie Slovnaft Cupu a znova sú "šošoni" jednoznačný favorit. Po vyradení tímu OŠK Dobrá Niva (7:0) sa niečo podobné očakáva aj teraz.

    K postupu by gólmi mohla pomôcť i najnovšia posila, ktorou sa stal Miloš Lačný. "Slovenský Messi" naposledy (ne)dával góly za MFK Ružomberok, kde sa nepresadil podľa predstáv. V minulosti už 29-ročný hráč nastupoval aj za Dundee United, Spartu Praha, Nemad Grodno, Śląsk Wrocław, Kairat či Slovan, takže o skúsenosti by núdza byť nemala.
    Grafické znázornenie zostavy MŠK.
     
    Úvodné zostavy:

    ŠK Závažná Poruba: Štolfa – P. Perašín, Račko (C), Praštiak, Koštial, Lauko, Legerský, Repček, Herčuk, Golis, M. Perašín
    Náhradníci: Uličný, Kleva, Droppa, Moravčík, Ilavský

    MŠK Žilina: Mandous – Chvátal, Šušolík, Hučko, Mazáň – Michlík, Klec, Cociuc – Otubanjo (C), Lačný, Polievka
    Náhradníci: Leško – Sluka, Jánošík, Hancko, Bikčakčjan, Gerebenits, Boženík

    Rozhodca: Kačenga – Bobko, Poracký.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Hostia mali výkop tohto polčasu. Do stretnutia nastúpili v bielo-čiernej kombinácii, domáci hrajú v žltých dresoch a modrých trenírkach.
     
    2
    Lačný sa na krídle nedokázal presadiť, ale vybojoval prvý priamy kop pre Žilinu. Center do pokutového územia neprešiel, Cociuc trafil múr dvojčlenný múr.
     
    4
    Faul hostí na polovici domáceho mužstva síce skončil rozohrávkou jedného z obrancov, ale lopta sa zrazu ocitla za postrannou čiarou, takže je pri nej opäť Žilina.
     
    5
    Po kombinácii na ľavej strane MŠK prišiel center, ktorý však až na trojicu hráčov číhajúcu v pokutovom území nedokázal prejsť.
     
    6
    Rýchly prechod domácich do protiútoku vyzeral veľmi dobre, no k strele nakoniec nedošlo, nakoľko to hráči Závažnej Poruby poriadne prekombinovali.
     
    7
    Dobrý prechod Žilinčanov sa dostal až do pokutového územia, avšak prízemný center Chvátala sa na jeho spoluhráčov nedostal.
     
    8
    Žilina dala gól!

    Parádny debut MILOŠA LAČNÉHO v novom drese je okorenený gólom už po necelých ôsmich minútach hry. Po prihrávke sprava vystrelil akrobaticky z hranice malého vápna nechytateľne do rohu brány.
    8. LAČNÝ - 0:1


    Zdroj: youtube.com/MSKZilinaTV
     
    10
    Úvod stretnutia vyznel v prospech hostí. Presne tak, ako sa dalo očakávať. Ich nápor bol zakončený rýchlym gólom. V ďalšom priebehu hry sa dá očakávať podobný scenár.
     
    11
    Žilina dala gól!

    Chvátal prehodil loptu cez jedného súpera, druhého jediným dotykom oklamal Otubanjo, aby zoči-voči Štolfovi ešte prihral a MILOŠ LAČNÝ zakončením do prázdnej časti brány strieľa druhý presný zásah.
    11. LAČNÝ - 0:2


    Zdroj: youtube.com/MSKZilinaTV
     
    12
    Domáci sa po inkasovanom góle pokúsili okamžite dostať pred šestnástku súpera, to im pozorná defenzíva MŠK ihneď zatrhla a už sú pri lopte znova biele dresy.
     
    13
    Žilina sa drží na polovici protivníka, kde sa jej hráčom darí kombinovať. Po prihrávke do krídla však Chvátal fauluje jedného z protihráčov.
     
    14
    Po odkope sa znova k lopte dostali hostia. Od Hučka začala akcia, ktorá sa presunula na pravú stranu, kde operuje zatiaľ aktívny Chvátal. Tento center mu však nevyšiel, bol príliš vysoký.
     
    15
    Chvátal mal dostatok priestoru vedľa pokutového územia na spracovanie lopty aj následný center. Poslal pas po zemi, ktorý Lačný pustil za seba, avšak Otubanjo ani ďalší hráči hostí nedokázali zakončiť.
     
    16
    Hra je pre problémy s loptou na chvíľu prerušená. Guľatý nezmysel sa musel vymeniť za iný, pretože nespĺňal požiadavky hráčov a hlavného arbitra.
     
    17
    Lačný sa trochu zatiahol do hĺbky ihriska, odkiaľ poslal nepresný center. Akcia Žiliny napriek tomu pokračovala, avšak Otubanjo sa pre zlé spracovanie do príležitosti nedostal.
     
    18
    Prvý ofsajd stretnutia, ocitol sa v ňom Miloš Lačný. Rozohrávať spred svojej šestnástky bude môcť brankár Štolfa.
     
    19
    A ďalší ofsajd. Tentoraz v ňom postranný arbiter nachytal nabiehajúceho Polievku, ktorý sa pohyboval popri postrannej čiare na ihrisku v Závažnej Porube.
     
    20
    Žilina kombinuje v strede ihriska, loptu naďalej súperovi nepožičiava. Teraz sa s ňou bavia aj stopéri, ktorí si inak zatiaľ veľmi nezahrali.
     
    21
    S ďalším centrom prišiel Chvátal, loptu pred nabiehajúcim Lačným dokázal ukryť brankár Štolfa a zabránil ďalšej možnosti.
     
    22
    Nepríjemný center, prvý pred Mandousa, nedokázali domáci zakončiť. Loptu dovoleným spôsobom prihral do rukavíc českého gólmana Michlík.
     
    23
    Žilina dala gól!

    Michal Klec sa ocitol v šestnástke s loptou na nohe, lenže trošku sa zamotal, a tak pätou ešte prihral. Loptu si našiel YUSUF OTUBANJO a strelou nedal gólmanovi domáceho mužstva šancu.
    23. OTUBANJO - 0:3


    Zdroj: youtube.com/MSKZilinaTV
     
    25
    Žilina dala gól!

    A máme tu hattrick! Hneď pri svojej premiére sa oň postaral MILOŠ LAČNÝ, ktorý po ďalšej chybe Závažnej Poruby prekonáva Štolfa.
    25. LAČNÝ - 0:4


    Zdroj: youtube.com/MSKZilinaTV
     
    26
    Róbert Polievka si nabehol na loptu za obranu domácich, tú však skôr stihol brankár Štolfa a na hranici svojho pokutového územia ju ukryl v rukaviciach.
     
    27
    Pokus o prihrávku Chvátala za obranu pre Otubanja nebol úspešný, loptu sa domácim futbalistom podarilo zraziť na autové vhadzovanie pre Žilinu.
     
    28
    Na nepodarené odvrátenie centru za defenzívu si nabehol Lačný, udržal síce loptu pred Štolfom, avšak vzápätí si pri spracovaní pomohol rukou, čo hlavnému arbitrovi neušlo.
     
    29
    Domáci sa po peknej kombinácii dostali až k centru z ľavej strany, ten bez problémov pätou odvrátil Šúšolík. Rýchly prechod Žiliny skončil zrazeným centrom a následne ziskom rohu.
     
    30
    Otubanjo sa nádherne dostal cez dvoch súperov až do pokutového územia, aby sa hneď dostal do zovretia ďalších troch. To už nezvládol, takže od svojej brány odkopával Štolfa.
     
    32
    Žilina prepadla rozohrávku protivníka a okamžite sa hráči hostí dostali k lopte, aby však o ňu prišli, pretože prechod do pokutového územia sa vôbec nepodaril.
     
    33
    Ďalší rohový kop pre favorita tohto stretnutia, ktorý tak opäť môže zahroziť brankárovi Štolfovi a jeho spoluhráčom pred ním.
     
    34
    Otubanjo síce nezakončil, no ešte sklepol loptu pre Michlíka. Jeho strela neprepálila bloky, následný pokus o center do malého vápna od Šušolíka neprešiel.
     
    35
    Ofsajdové postavenie Lačného darovalo loptu domácim, tí po nákope na polovici súpera o ňu okamžite prichádzajú.
     
    36
    Otubanjo sa dostal s loptou na polovicu protivníka, avšak nedokázal poslať nákop na pravé krídlo, kam zbiehal Chvátal. Jeho pokus bol zrazený, ďalšia kontra sa nekonala.
     
    37
    Štolfa síce nedokázal udržať prudký center Cociuca, nakoľko lopta vypadla, lenže pred Lačným zabránil nebezpečenstvu dorážky,
     
    37
    Polievka spadol v šestnástke súpera, bude to pokutový kop.
     
    38
    Žilina dala gól!

    Práve faulovaný RÓBERT POLIEVKA si postavil loptu na biely bod a strelou po zemi k pravej žrdi z jeho pohľadu nedal Štolfovi žiadnu šancu.
    38. POLIEVKA - 0:5


    Zdroj: youtube.com/MSKZilinaTV
     
    40
    Päť minút pred koncom prvého polčasu favorit stretnutia bez problémov vedie už o päť gólov a kontroluje si celý zápas. Domáci sa ešte nedostali do žiadnej situácie, ktorá by volala po góle a nemali ani jednu strelu.
     
    41
    Prudký center zľava Štolfa iba vyrazil, k lopte sa preto dostal Cociuc. Ten sa vedľa šestnástky zbavil dvojice protihráčov, vytlačil sa za bránkovú čiaru.
     
    42
    Prenesenie hry hráčmi hostí na ľavé krídlo sa nepodarilo, Polievka nedokázal guľatý nezmysel dobehnúť na hracej ploche. Otubanjo napriek tomu prihrávku do šestnástky dostal, na strelu to ale nemal.
     
    43
    Chvátal nedokázal dobehnúť pas do šestnástky Závažnej Poruby. Keby sa mu to podarilo, tak by mohol vytvoriť veľkú šancu pre hostí. Odkopávať však bude Štolfa.
     
    44
    Dobrá prihrávka za obranu od Otubanja našla Mazáňa, jeho prízemný center pred dvojicou hráčov MŠK odkopol vracajúci sa obranca domáceho mužstva.
     
    45
    Po rohovom kope Žiliny ešte prišla jedna hlavička, lopta mierila vedľa brány Štolfu. Tento moment ukončil prvý polčas.
     
    45+0
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Favorizovaný MŠK Žilina má stretnutie plne pod kontrolou. Nová posila Miloš Lačný je mužom polčasu, pretože za sedemnásť minút dokázal dať tri presné zásahy. Medzi to sa mu ešte gólovo votrel Otubanjo a z penalty na priebežných 0:5 zvýšil Polievka.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Lačný, prichádza Gerebenits.
     
    47
    Žilina začína druhý polčas v strede ihriska, kde kontroluje loptu na svojich kopačkách a veľmi pomaly sa posúva smerom k bráne domáceho mužstva.
     
    48
    Krídelná akcia hostí úspech nepriniesla, prechod "šošonov" sa skončil dobrým zákrokom defenzívnych hráčov Závažnej Poruby.
     
    49
    Otubanjo dostal loptu na nohu v šestnástke, odkiaľ vystrelil, avšak okamžite bolo jeho zakončenie zrazené, takže uvidíme rohový kop v prospech hostí.
     
    50
    Po rozohrávke na krátko prichádza faul na Polievku, avšak ten bol okamžite faulovaný. Center z priameho kopu neprišiel, hostia vrátili loptu až k Mandousovi.
     
    51
    Žilina dala gól!

    RÓBERT POLIEVKA sa dostal k odrazenej lopte na hranici šestnástky. Ostal úplne sám, a tak bez problémov zakončil do protipohybu brankára Štolfu.
    51. POLIEVKA - 0:6


    Zdroj: youtube.com/MSKZilinaTV
     
    52
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Michlík, prichádza Bikčakčjan.
     
    54
    Cociuc prihral loptu do šestnástky na Polievku, ktorý ešte hľadal v malom vápne Otubanja. To sa aj podarilo, avšak kapitán Žiliny sám pred prázdnou bránou minul loptu.
     
    55
    Striedanie v tíme ŠK Závažná Poruba: z ihriska odchádza Račko, prichádza Uličný.
     
    56
    Otubanjo zahadzuje ďalšiu veľkú možnosť. Tentoraz bol síce tiesnený, ale na strelu mal aj tak čas. Nedokázal trafiť medzi tri žrde.
     
    57
    Po rýchlej krídelnej akcii prišiel do pokutového územia center Chvátala z pravej strane, pred Gerebenitsom dokázala pozorná defenzíva domáceho mužstva loptu odpratať.
     
    58
    Cociuc sa po zisku lopty od Mazáňa ďaleko nedostal, prechod domácich ale skončil obranným zákrokom stopéra Šušolíka.
     
    59
    Žilina dala gól!

    Polievka mal veľmi veľa priestoru na krídle. Využil ho na prízemný center a aj keď Otubanjo loptu nezasiahol, tak striedajúci mladík ROLAND GEREBENITS dorazil do prázdnej časti brány.
    59. GEREBENITS - 0:7


    Zdroj: youtube.com/MSKZilinaTV
     
    60
    Začína posledná polhodina tohto zápasu, v ktorom sme doposiaľ videli sedem gólov a ak by sa udržal priemer strelených zásahov, tak desiatky by sme sa dočkať mohli. Ešte však nepredbiehajme.
     
    61
    Rohový kop domáci síce odvrátili, Chvátal však vrátil loptu do pokutového územia ďalším nebezpečným centrom. Ten bol navyše tečovaný, Závažná Poruba si poradila.
     
    62
    Róbert Polievka vedľa šestnástky súpera perfektne vyzvŕtal dvojicu protihráčov, aby okamžite odcentroval, no nepodarilo sa mu nájsť nikoho v bielych dresoch.
     
    63
    Striedanie v tíme ŠK Závažná Poruba: z ihriska odchádza Golis, prichádza Ilavský.
     
    65
    Domácim sa síce podarilo vyviesť loptu po jej zisku až pred šestnástku Žilinu, tam prišla nepresná prihrávka a Hučko s Mandousom všetko skontrolovali.
     
    66
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Mazáň, prichádza Boženík.
     
    67
    Dnešné stretnutie sleduje 502 platiacich divákov.
     
    68
    Žilina dala gól!

    Po priamom kope Cociuca síce Štolfa loptu vyboxoval, lenže YUSUF OTUBANJO sa jej zmocnil a krásnou strelou z voleja cez obrancov upratal guľatý nezmysel k žrdi.
    68. OTUBANJO - 0:8


    Zdroj: youtube.com/MSKZilinaTV
     
    70
    Boženík si nabehol na zaujímavú kolmicu do šestnástky, proti presile sa k strele nedostal a niečo podobné sa vzápätí prihodili aj jeho spoluhráčovi Chvátalovi.
     
    71
    Chvátal poslal sprava krásny center na úplne voľného Polievku. Útočník MŠK sa položil do hlavičky, mieril do protipohybu Štolfu, lenže gólman domácich predviedol skvelý zákrok.
     
    72
    Žilina dala gól!

    Po rýchlej krídelnej akcii hostí prišiel center do druhej vlny. YUSUF OTUBANJO loptu spracoval na hranici šestnástky a nádhernou strelou do rohu brány uzatvára hattrick. Už druhý v tomto stretnutí.
    72. OTUBANJO - 0:9


    Zdroj: youtube.com/MSKZilinaTV
     
    73
    Pridá sa aj teraz dvojgólový Polievka? Zároveň by týmto prípadným počinom padla magická desiatka!
     
    74
    Boženík vo veľkej šanci! Obdržal center z pravej strany, predskočil na hranici malého vápna svojho strážcu, no z prvej poslal skákajúcu loptu nad.
     
    76
    Otubanjo si krásne vymenil loptu so spoluhráčom, dostal parádny oblúčik za obranu, ale pred ďalším gólom zachránil Štolfa a jeho perfektné vybehnutie.
     
    77
    Striedanie v tíme ŠK Závažná Poruba: z ihriska odchádza Koštial, prichádza Moravčík.
     
    77
    Žilina dala gól!

    Kapitán YUSUF OTUBANJO pridáva svoj štvrtý gól a magická desiatka je pokorená! Nigérijčan oklamal vybehnutého Štolfu a upratal loptu do prázdnej časti brány.
    77. OTUBANJO - 0:10


    Zdroj: youtube.com/MSKZilinaTV
     
    78
    Veľká šanca domácich, ktorá mohla skončiť gólom! Rana z hranice pokutového územia sa ale medzi tri žrde nezmestila, lopta zaletela mimo Mandousovu bránu.
     
    80
    Otubanjo svoju šancu akciu poriadne pokazil, pretože z dobrej pozície v šestnástke vyskúšal strelu z prvej, no nedal jej razanciu, a tak našiel iba Štolfu.
     
    82
    Pred šestnástkou domácich ostáva poriadne otrasený jeden z hráčov, ktorý potrebuje ošetrenie na ihrisko sa už dostali aj nosidlá. Obe mužstvá však už trikrát vystriedali, takže Závažná Poruba asi dohrá v desiatich.
     
    84
    Po dlhej pauze sa už hrá a Žilina má k dispozícii priamy kop. Cociuc krásne prestrelil múr, zakončil pod brvno, avšak Štolfa loptu vyrazil do brvna a následne ide na roh.
    84. Vyrazený priamy kop.


    Zdroj: youtube.com/MSKZilinaTV
     
    85
    Žilina dala gól!

    Striedajúci mladík RÓBERT BOŽENÍK sa dočkal! Presnou hlavičkou po rohovom kope pridáva jedenásty presný zásah.
    85. BOŽENÍK - 0:11


    Zdroj: youtube.com/MSKZilinaTV
     
    86
    Otubanjo síce o loptu prišiel, ale nebolo to s nedovoleným zákrokom, ako si predstavoval. Domáci však len odkopli k Mandousovi.
     
    87
    Boženík sa dostal k odrazenej lopte v šestnástke domácich, jeho pokus popri brankárovi a jednom z obrancov išiel mimo priestoru troch žrdí.
     
    88
    Center Cociuca z priameho kopu mieril rovno do brány, nikomu z hostí sa tečovať nepodarilo. Domáci sa preto dokázali so situáciou vyrovnať a odkopnúť.
     
    89
    Boženík sa dostal do obrovskej šance, lenže kľučku na brankára Štolfu nespravil. Ten sa blysol skvelým zákrokom.
     
    90
    Ďalšia strela, pokus sa medzi tri žrde nespratal a Štolfa zasahovať nemusel.
     
    90+0
    Koniec zápasu.
     
    MŠK Žilina potvrdil rolu veľkého favorita a Závažnú Porubu sfúkol jedenástimi gólmi. O štyri sa postaral Yusuf Otubanjo, tri dal Miloš Lačný, dva Róbert Polievka a po jednom pridali Róbert Boženík a Roland Gerebenits. (17:52:36)

    Matej Kubove

    Góly: 8. Lačný, 11. Lačný, 23. Otubanjo, 25. Lačný, 38. Polievka, 51. Polievka, 59. Gerebenits, 68. Otubanjo, 72. Otubanjo, 77. Otubanjo, 85. Boženík


    ŠK Závažná Poruba: Štolfa – P. Perašín, Račko (C), Praštiak, Koštial, Lauko, Legerský, Repček, Herčuk, Golis, M. Perašín
    Náhradníci: Uličný, Kleva, Droppa, Moravčík, Ilavský

    MŠK Žilina: Mandous – Chvátal, Šušolík, Hučko, Mazáň – Michlík, Klec, Cociuc – Otubanjo (C), Lačný, Polievka
    Náhradníci: Leško – Sluka, Jánošík, Hancko, Bikčakčjan, Gerebenits, Boženík

    Rozhodca: Kačenga – Bobko, Poracký

    Diváci: 502