Villarreal – Astana 3:1 (kon.) | Slavia – Tel Aviv 1:0 (kon.) | D.Kyjev – Skenderbeu 3:1 (kon.)
YB Bern – Partizan 1:1 (kon.) | Hoffenheim – Braga 1:2 (kon.) | Başakşehir – Razgrad 0:0 (kon.)
Austria – AC Miláno 1:5 (kon.) | Rijeka – AEK Atény 1:2 (kon.) | Bergamo – Everton 3:0 (kon.)
Limassol – Lyon 1:1 (kon.) | Zlín – Tiraspol 0:0 (kon.) | Kodaň – Lok. Moskva 0:0 (kon.)
Be'er Sheva – Lugano 2:1 (kon.) | FCSB – Plzeň 3:0 (kon.) | CZ Belehrad – Borisov 1:1 (kon.)
Marseille – Konyaspor 1:0 (kon.) | Guimarães – Salzburg 1:1 (kon.) | Zorja Luhansk – Östersunds FK 0:2 (kon.)
Hertha – Bilbao 0:0 (kon.) | Waregem – Nice 1:5 (kon.) | Arnhem – Lazio 2:3 (kon.)
Vardar – Zenit 0:5 (kon.) | Sociedad – Rosenborg 4:0 (kon.) | Arsenal – Kolín nad Rýnom 3:1 (kon.)
koniec
Hertha BSC
0:0 (0:0)
Athletic Club Bilbao
Štvrtok 14.09.2017, 21:05Európska liga • Skupina J
Predzápasové kurzy
     
    Hertha Berlín vstúpila do novej sezóny Európskej ligy UEFA domácou bezgólovou remízou so spolufavoritom tejto skupiny Athleticom Bilbao. Kým v prvom polčase boli o niečo bližšie ku gólu hráči španielskeho celku, v tom druhom sa v niekoľkých zábleskoch príležitostí ocitli aj futbalisti z metropoly Nemecka. Gól sme však v tomto stretnutí nevideli, a tak si oba tímy do tabuľky skupiny J pripíšu po jednom bode. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a prajem dobrú noc! Prenosom vás sprevádzal Jakub Kocourek! (23:00:50)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Dlhá lopta na ľavú stanu ofenzívy Herthy Berlín, kde bol rozbehnutý Marvin Plattenhardt svojho adresáta nenašla a tak v dnešnom stretnutí s najväčšou pravdepodobnosťou gól neuvidíme.
     
    90+2
    Hertha Berlín už vrhla všetko do ofenzívy, no s centrom Ondreja Dudu si bez výraznejších problémov dokázal poradiť Mikel Balenziaga. Napriek tomu zostanú pri lopte domáci futbalisti.
     
    90+1
    V tejto chvíli už plynú prvé desiatky sekúnd z trojminútového nadstaveného času v druhom polčase.
     
    90
    Riadny hrací čas nám uzavrie posledné striedanie v tíme hostí. Z ihriska odíde dnes veľmi nevýrazný Iker Muniain, ktorého na posledné minúty vystrieda Ager Aketxte.
     
    88
    Tak kde teraz boli obrancovi Athleticu, to snáď vedia len oni sami. Po výkope od Thomasa Krafta totiž nechali Matthewa Leckieho predĺžiť loptu na Genkiho Haragučiho, ktorý sa sám rútil na bránu hostí, avšak Iago Herrerín vytiahol skvelý zákrok.
     
    87
    Minúty v druhom polčase plynú veľmi rýchlo a ani jednému z mužstiev už veľa času na strelenie gólu, ktorý by mal pravdepdobne prívlastok víťazný, nezostáva.
     
    86
    Markel Susaeta chcel okamžite po príchode na ihrisko poslať gólový center na hlavu Aritza Aduriza, hosťujúci kanonier však pokračuje vo svojom nevýraznom výkone z druhého polčasu a na prihrávku svojho spoluhráča nedočiahol.
     
    85
    Päť minút pred vypršaním riadneho hracieho času sme svedkami striedania na oboch stranách. V domácom tíme má pre dnešok odpracované Salomon Kalou, na ktorého miesto prišiel Genki Haraguči. Hostia dnešný duel dohrajú bez Iñakiho Williamsa, ktorého vystriedal Markel Susaeta.
     
    84
    Spolupráca dvoch slovenských futbalistov Petra Pekaríka s Ondrejom Dudom priniesla zaujímavý tlak v pokutovom území Herthy, ktorý ale dokázal rezolútnym odkopom vyriešiť Aymeric Laporte.
     
    82
    Tlak Athleticu pokračoval a znova sme videli spoluprácu dvoch defenzívnych stredopoliarov hostí. Centroval Mikel San José a hlavičkoval Mikel Vesga, ktorý ale loptu nedokázal nasmerovať na bránu Thomasa Krafta.
     
    81
    Mikel Vesga teraz peknou dlhou loptou za obranu našiel svojho koleu Mikela San Josého, ten si ju síce ideálne nedokázal spracovať, no defenzíva Berlínčanov ju znova dostala len na kopačky hostí.
     
    80
    Do konca riadneho hracieho času zostáva ešte desať minút a všetko nasvedčuje tomu, že dnešný duel na Olympijskom štadióne bude napínavý až do posledných sekúnd a pravdepodobne ho môže rozhodnúť jediný presný zásah.
     
    79
    Hertha Berlín si teraz pýtala od Ivana Kružliaka pokutový kop, keď sa na zemi po prihrávke od Mitchella Weisera a kontakte s Aymericom Laportem v pokutovom území ocitol na zemi Vladimír Darida. Slovenský rozhodca však nedovolený zákrok nepíska.
     
    78
    Thomas Kraft nakopával loptu znova na Matthewa Leckieho, ten ale napriek kvalitnému výskoku loptu spracovať nedokázal a tá tak skončila u Xabiera Etxeitu.
     
    77
    No a hneď prvý dotyk s loptou od Matthewa Leckieho mieril do priestoru brány. Austrálčan však bol v mimoriadne náročnej pozícii, a tak zvolil nie príliš výrazné akrobatické zakončenie po centri od Petra Pekaríka.
     
    76
    Registrujeme prvé striedanie aj na strane domáceho tímu. Z ihriska schádza Vedad Ibišević, ktorý predviedol svoje kvality najmä v druhom polčase. Na jeho miesto prichádza ďalší kanonier – Austrálčan Matthew Leckie.
     
    75
    Skvelá akcia Herthy! Karim Rekik najskôr zblokoval strelecký pokus Ikera Muniaina, aby následne vyslal do rýchleho protiútoku Mitchella Weisera, ktorý loptu potiahol až na hranicu šestnástky, kde ju posunul Salomonovi Kalouovi, ktorý preveril pozornosť Iaga Herrerína.

    Jakub Kocourek

    Góly:

    Karty:   27. Weiser (HER), 59. Ibišević (HER) – 42. Vesga (ATB), 62. San José (ATB)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 5:6. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 7:13.
    Hertha BSC: Kraft – Pekarík, Langkamp, Rekik, Plattenhardt – Lustenberger, Darida – Weiser, Duda, Kalou (85. Haraguči) – Ibišević (C) (76. Leckie).
    Náhradníci: Almenning Jarstein – Haraguči, Leckie, Skjelbred, Stocker, Torunarigha, Stark.

    Athletic Club Bilbao: Herrerín – Lekue, Etxeita, Laporte, Balenziaga – San José, Vesga – I. Williams (85. Susaeta), Muniain (C) (90. Aketxe), I. Córdoba (71. Raúl García) – Aduriz.
    Náhradníci: Arrizabalaga – Aketxe, Bóveda, Raúl García, M. Rico, Saborit, Susaeta.

    Rozhodca: Ivan Kružliak – Martin Balko, Tomáš Somoláni, Tomáš Mokoš, Filip Glova, Mário Vlk (všetci Slovensko)