Frankfurt – Stuttgart 2:1 (kon.) | Augsburg – Dortmund 1:2 (kon.) | Wolfsburg – Mainz 1:1 (kon.)
Mönchengladbach – Hannover 2:1 (kon.) | Hamburger – Brémy 0:0 (kon.)
koniec
FC Augsburg
1:2 (1:2)
Borussia Dortmund
Sobota 30.09.2017, 15:30 • WWK Arena, Augsburg • Nemecká Bundesliga • 7. kolo
Predzápasové kurzy
     
    V druhom polčase sme napokon už gól nevideli, videli sme však dva odlišné polčasy. V tom prvom hrali lepšie hostia, ale v druhom zase dominovali domáci, ale gól sa im streliť nepodarilo. Dortmund mohol svoje skóre navýšiť v 79. minúte, ale Aubameyang penaltu nepremenil. Augsburg tak prehráva tento zápas 1:2, ale podal proti veľkému favoritovi veľmi sympatický výkon.

    S týmto konštatovaním sa už s Vami lúčim a prajem ešte pekný zvyšok soboty. Zápasom Vás sprevádzal Miroslav Revaj. (17:27:37)
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Dortmund kombinuje na útočnej polovičke, Augsburg sa ešte snaží o vysoké napádanie, uvidíme, či príde ešte niečo zaujímavé.
     
    90+4
    Po rýchlom útoku išiel do zakončenia na bránu domácich Aubameyang, ale nepodarilo sa mu zakončiť kvôli zásahu domácej obrany. Pri lopte sú opäť hostia a domácim už veľa času neostáva.
     
    90+3
    Hostia to ešte skúšajú cez rýchly protiútoky, ale aj záver nadstaveného času patrí domácim futbalistom. Augsburg už hrá vabank, ale druhý gól sa domácim nedarí streliť.
     
    90+1
    Max centroval pred bránu hostí, do zakončenia sa dostal Finnbogason, jeho pokus tesne minul bránu Borussie. Domáci avizujú Fritzovi, aby išiel konzultovať túto situáciu s videorozhodcom, dožadujú sa penalty. Tentokrát však video do hry nezasiahne.
     
    90
    Nadstavený čas v druhom polčase: 5 minút!
     
    89
    Na bránu hosťujúceho mužstva opäť pálil Caiuby, ale ani teraz sa mu nepodarilo presne zakončiť. Dortmund úspešne odoláva tlaku domáceho tímu.
     
    88
    Domácim už veľa času neostáva, zrejme sa ešte niečo nadstaví, ale hosťom sa darí všetky útoky Augsburgu eliminovať.
     
    87
    Žltú kartu dostáva Daniel Opare (FC Augsburg).
     
    86
    Spoza 16-tky hostí sa do zakončenia z voleja dostal domáci Caiuby, ale bránu hostí netrafil a bude to len odkop od brány Bürkiho.
     
    84
    Augsburg sa stále tlačí do pokutového územia, ale hostia všetko zvládajú a domácich do ničoho nepúšťajú. Uvidíme, či záverečné minúty ešte niečo zaujímavé prinesú.
     
    83
    Táto snaha domáceho tímu je však prerušená ofsajdom. Hostia sa nikam neponáhľajú, stále si držia svoje tesné vedenie, ktoré však mohlo byť v podobe dvoch gólov, keby Aubameyang penaltu premenil.
     
    82
    Domáci hrajú aj naďalej aktívnejšie, zrejme ich nepremenená penalta súpera mohla ešte viac nakopnúť. Do konca zápasu však už veľa času neostáva, Augsburg budú zostávajúce minúty utekať veľmi rýchlo.
     
    81
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Šindži Kagawa, prichádza Ömer Toprak.
     
    80
    Striedanie v tíme FC Augsburg: z ihriska odchádza Marcel Heller, prichádza Erik Thommy.
    79. Pierre-Emerick Aubameyang (DOR)
     
    79
    Aubameyang však s penaltou naložil veľmi zle, skúsil to podobne ako Panenka v Belehrade, ale Hirz ostal na mieste a loptu sa tak stala jeho korisťou! Toto môže hostí určite mrzieť.
     
    78
    Žltú kartu dostáva Ku Ča-čchol (FC Augsburg).

    Miroslav Revaj

    Góly: 11. Caiuby – 4. Jarmolenko, 23. Kagawa

    Karty:   62. Caiuby (AUG), 75. Heller (AUG), 78. Ku Ča-čchol (AUG), 87. Opare (AUG) – 73. Toljan (DOR)

    Nepremenená penalta: 79. Aubameyang (DOR), brankár Hitz zneškodnil


    FC Augsburg: Hitz – Opare, Gouweleeuw, R. Khedira (39. Ku Ča-čchol), Hinteregger, Max – Heller (80. Thommy), Baier, Caiuby – Finnbogason, Gregoritsch (67. Córdova).
    Náhradníci: Luthe – Stafylidis, Schmid, Ku Ča-čchol, Córdova, Thommy, Danso.

    Borussia Dortmund: Bürki – Ł. Piszczek, Papastathopoulos, Bartra, Toljan – Dahoud (57. G. Castro), Weigl, Kagawa (81. Toprak) – Jarmolenko (63. Philipp), Aubameyang, Pulisic.
    Náhradníci: Weidenfeller – Zagadou, Sancho, Şahin, Philipp, G. Castro, Toprak.

    Rozhodca: Fritz – Schaal, Pelgrim