Trnava – Dunajská Streda 2:0 (kon.) | Žilina – Michalovce 2:1 (kon.) | Podbrezová – Senica 1:0 (kon.)
Slovan Bratislava – Nitra 1:1 (kon.) | Trenčín – Zlaté Moravce 3:0 (kon.)
koniec
FK Železiarne Podbrezová
1:0 (1:0)
FK Senica
Sobota 30.09.2017, 19:00 • Zelpo Arena, Podbrezová • Niké liga • 11. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.
     
    FK Železiarne Podbrezová



    FK Senica

    Seničania sú jediným klubom v našej najvyššej súťaži, ktorí ešte nedokázal zvíťaziť. Po desiatich kolách majú „Záhoráci“ chudobné dva body za dve remízy a až osem prehier. Body dokázala Senica získať doma proti Slovanu Bratislava a na pôde 1.FC Tatran Prešov. Z prehier do očí udrie najmä tá, na pôde MŠK Žilina v pomere 1:7 alebo 0:4 na ihrisku MFK Ružomberok. Posledný tím Fortuna ligy nestačil ani na Trenčín, Nitru, Zlaté Moravce, Michalovce, Dunajskú Stredu a naposledy Spartak Trnava.

    Klub počas tejto sezóny už aj vymenil trénera. Po siedmom kole odišiel Ivan Vrabec, nahradil ho aj náš bývalý kouč Ladislav Hudec. Táto zmena zatiaľ nepomohla.
     
    Fanklub domáceho celku vytiahol pred štartom stretnutia ďalší transparent, ktorý sa nesie v pozitívnom duchu a víta nového trénera Mareka Fabuľu: "ROZUM ZVÍŤAZIL, KRÁĽ SA VRÁTIL."
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Senica síce mala výkop, ale po pase na polovicu súpera sa k lopte bez problémov vo svojej šestnástke dostal Kuciak. Na druhej strane sa nepresadil mladý Jedinák.
     
    2
    Bernadina získal loptu na vlastnej polovici, Podbrezová preto rýchlo prešla až do pokutového územia protivníka, lenže tam Holanďana zastavil Ranko.
     
    3
    Prihrávka vzduchom od Andreja Rendlu našla síce len Otrísala, ale ten rozohral priam hrôzostrašne priamo na útočníka Podbrezovej, ktorý strieľal zvnútra šestnástky. Lopta mu nesadla a išla vedľa.
     
    4
    Dávid Leško mal priestor na ľavej strane ihriska, odkiaľ poslal prudší center do malého vápna. Našiel iba pozorného gólmana Placha.
     
    5
    Djordjevič si chcel naraziť loptu s Rendlom a preniknúť smerom dopredu po ľavom krídle. Tento pokus znemožnila zlá prihrávka útočníka domácich.
     
    6
    Zaváhanie Dugu na krídle využil Matúš Turňa. Loptu získal a odcentroval smerom na trojicu spoluhráčov v šestnástke, tí sa previnili útočným faulom.
     
    7
    Krivák na hranici svojej šestnástky odvrátil loptu hlavou len do Ďuriša, ktorý mohol pri troche šťastí prejsť do šance, ale lopta sa odrazila k brankárovi Kuciakovi.
     
    8
    Djordjevič v strede poľa predskočil Medvedeva a loptu mu zobral. Avšak, pokračovať v akcii nemohol, nakoľko bol okamžite faulovaný.
     
    9
    Duga síce prešiel po krídle cez jedného zo súperov, lenže jeho center skončil pri Martinovi Kuciakovi. Ešte pred tým sa zdalo, že Seničan zašiel za čiaru, hralo sa ďalej.
     
    10
    Podbrezová dala gól!

    Dávid Leško poslal nádherný center do pokutového územia, kde dostal priveľa priestoru medzi dvomi obrancami ANDREJ RENDLA a krásnou hlavičkou upratal loptu smerom k pravej žrdi, kam Plach nedočiahol. Domáci to zvládli výborne, boli sme svedkami veľmi pekného zásahu.
    10. Andrej RENDLA - 1:0
    Zdroj: www.huste.tv
     
    12
    Senica sa po góle chcela vydať dopredu, na ich kopačky sa nalepila nepresnosť, takže už znova hrá Podbrezová. Loptu drží v strede ihriska.
     
    13
    Priamy kop pre Senicu, nakoľko sa faulom nejakých päť metrov od vlastnej šestnástky previnil Kopičár. Je to ale pozícia z takmer krídelného priestoru.
     
    14
    Dobrý center na zadnú tyč prečítal Bernadina a hlavou loptu dostal do bezpečia. Po odkope Baéza sa už Leško do protiútoku nedostal.
     
    15
    Baéz to znova skúsil na Leška, tentoraz šikovného záložníka postrážil Ostrísal, avšak Djordjevič loptu získal späť pre domácich hráčov.
     
    16
    Senica získala loptu po faule hostí v strede poľa a snaží sa kombinovať na polovici súpera. Výsledkom všetkého je odkop od brány Kuciaka a tvrdý náraz Medvedeva do reklamných banerov vedľa ihriska.
     
    17
    Medvedev je v poriadku a v tejto chvíli centroval z pravej strany. Lopta prešla až na druhú stranu šestnástky, kde ju Turňa hruďou sklepol pre Kuciaka.
     
    18
    Kopičár fauloval a zastavil kontru Senice. Tá môže rozohrávať priamy kop z osi ihriska, asi 25 metrov od brány.
     
    19
    Blažej Vaščák to vyskúšal na úrovni múru, ale lopta prešla cez hráčov, ktorí sa rozostúpili a len o niekoľko centimetrov minula bránu Kuciaka, ktorý zasahovať nakoniec nemusel.
    19. Blažej Vaščák (SEN)
    Zdroj: www.huste.tv
     
    20
    Ofenzívny faul Podbrezovčanov končí ofenzívnu akciu. Po úvodnom útlme sa Senica postupne začína dostáva viac do hry.
     
    21
    Spoza pokutového územia halfvolejom vystrelil Blažej Vaščák. Jeho strela síce bola ešte tečovaná, ale razancii skôr ubrala. Kuciak problém zodvihnúť ju zo zeme nemal.
     
    21
    Duga poslal veľmi dobrý pas sprava, kde sa medzičasom presunul, no spoluhráča v šestnástke nájsť nedokázal, pretože dobre zakročil Kostelný a odvrátil na roh.
     
    22
    Podbrezová sa rohu ubránila a prešla do situácie troch proti jednému obrancovi. Bernadina mohol prihrať na Rendlu pod seba, zvolil pas Leškovi na druhú stranu malého vápna. Ten si loptu spracoval a trafil iba do vybehnutého brankára Placha.
    22. Dávid Leško (POD), František Plach (SEN)
    Zdroj: www.huste.tv
     
    23
    Z následného rohového kopu nebezpečenstvo nehrozilo, pretože centrovaný pas išiel po jemnom teči domácich mimo priestor troch žrdí.
     
    24
    Adrián Kopičár získal loptu na vlastnej polovici a vyviezol ju až pred šestnástku, kde mohol prihrávať do uličky, no rozhodol sa vystreliť. Plach vyrazil.
     
    25
    Dávid Leško vystihol zlú rozohrávku Ranka a spoza šestnástky okamžite pálil smerom do rohu brány. Tento priestor tesne minul, lopta v sieti neskončila.
     
    27
    Kombináciu Senice v strede poľa prerušil faulom Leško, ktorý nechtiac zachytil nohu Sarpeia. Hostia sa však nevedia dostať smerom k šestnástke súpera.
     
    28
    Bernadina veľmi pekne predĺžil loptu do krídla, kadiaľ nabiehal Jedinák, lenže mladík guľatý nezmysel nedokázal udržať na hracej ploche.
     
    30
    Po polhodine hry musíme konštatovať, že Podbrezová je lepším tímom a má viac šancí. Rendla je doposiaľ jediným strelcom gólu, ale tie by mohli ešte pribudnúť.
     
    31
    Podbrezová sa dlhý čas držala na lopte v strede ihriska, kde ju síce Seničania získali, ale iba za cenu faulu.
     
    32
    Djordjevič strieľal alebo možno centroval, niečo medzi tým, tesne spred šestnástky. Jeho zrazený pokus skončil ziskom rohového kopu pre domácich.
     
    33
    Z tohto rohu nezapršalo, pas Leška sa dostal iba k hráčov Senice a tí dostali loptu až k brankárovi súpera Plachovi.
     
    34
    Andrej Rendla si perfektne naskočil na center Leška na zadnej žrdi, avšak loptu netrafil hlavou, ale niečím pod touto časťou tela a tá teda nemala razanciu, čo Plachovi pomohol na bránkovej čiare k zákroku.
     
    35
    Po faule v strede poľa sa na zemi ocitol Baéz, pretože ho odstrčil Sarpei, keďže Argentínčan zavadzal pri rýchlej rozohrávke hostí.
     
    36
    Baéz pri postrannej čiare veľmi dobre dobehol Dugu a okamžite pred neho postavil telo. Navyše, vypýtal si faul.
     
    38
    Hra sa často kúskuje, keďže hlavný rozhodca zvolil zaujímavý meter, ktorému sa hráči prispôsobili a snažia sa ho využiť vo svoj prospech.
     
    39
    Leško doviezol loptu do šestnástky, kde ešte prihral Rendlovi a ten si na bielom bode zasekol Podhorina, ocitol sa prakticky sám pred Plachom a veľkou časťou jeho brány, lenže obstrelom trestuhodne minul bránu.
    39. Andrej Rendla (POD)
    Zdroj: www.huste.tv
     
    40
    Dávid Leško znova dostal loptu pred pokutové územia. Tentoraz to skúsil sám, našiel len priestor, kde stál dobre postavený brankár Plach.
    40. Dávid Leško (POD)
    Zdroj: www.huste.tv
     
    41
    Matúš Turňa sa síce po pravej strane až k šestnástke hostí nedostal, no Podbrezová ostane na lopte, keďže krajný bek získal aut.
     
    42
    Krivák v snahe odkopnúť z voleja loptu poslal nad seba a tá padala smerom k šestnástke, kde bol Kostelný a zdalo sa, že ten to vyrieši, no zopakoval počin spoluhráča. Kapitán Podbrezovej nakoniec hlavou prihral Kuciakovi.
     
    43
    Dávid Leško sa na krídle dostal cez obrancu, lenže jeho nízky center išiel do malého vápna, kde sa k lopte poľahky dostal Plach.
     
    44
    Kontra Podbrezovej dotiahnutá do konca nebola. Center Turňu neprešiel a aj keď sa k lopte dostal Jedinák, tak mu ušla od nohy.
     
    45+0
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Domáci celok je oveľa aktívnejším a lepším tímom, lenže dali iba jeden gól, o ktorý sa postaral Andrej Rendla a to mali zverenci Mareka Fabuľu mnoho šancí na zvýšenie svojho náskoku.
     
    Do druhého polčasu zasiahne Alan Kováč, takže Senica bude striedať.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Filip Ďuriš, prichádza Alan Kováč.
     
    47
    Senici sa do rýchleho protiútoku dostať nepodarilo, takže vpred mohli ísť domáci. Predĺženie hlavou od Jedináka Rendlu nájsť nedokázalo.
     
    48
    Viktor Jedinák ťahal akciu Podbrezovej, v ktorej sa ešte dalo aj malo pokračovať, avšak pokus mladého záložníka nad všetko ukončil.
     
    49
    Po faule na Andreja Rendlu priletel do šestnástky Senice center, ktorý sa podarilo hosťom najskôr odpratať a aj keď sa lopta vrátila, tak zasiahol Plach.
     
    51
    Vaščák poslal loptu do uličky na Kováča, ktorého center našiel iba Martina Kuciaka, avšak po zlej rozohrávke Podbrezovej strieľal z diaľky Krč, Jeho pokus išiel nad.
     
    52
    Andrej Rendla zakončoval z diaľky, jeho strela bola zablokovaná. Chvíľu na to do malého vápna priletel center od Djordjeviča, práve Rendlu o zakončenie obral Podhorin.
     
    53
    Lazar Djordjevič dostal krásny pas na ľavé krídlo, kde si loptu chcel stiahnuť zo vzduchu a spracovať, lenže v náročnej pozícii mu ušla od kopačky.
     
    54
    Leško sa so šťastím otočil cez jedného protihráča, následne musel prihrávať. Podbrezovskú kombináciu nakoniec ukončil strelou vysoko nad Kopičár.
     
    55
    Domáci prepadli na pravej strane a v snahe zachytiť kontru hostí musel mladý Jedinák faulovať protihráča Otrísala.
     
    56
    Podbrezovčania sa centru ubránili, pas Baéza z vlastnej polovice pre Leška zachytila defenzíva senického mužstva.
     
    56
    Romulo obdržal krásny center sprava od Medvedeva. Brazílčan sa zavesil do vzduchu a vyslal prakticky gólovú hlavičku, lenže exkluzívny zákrok vytiahol Martin Kuciak, čím svoj tím zachránil.
     
    58
    Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Hans Nunoo Sarpei, prichádza Dávid Richtárech.
     
    59
    Andrej Rendla podržal loptu, aby Podbrezová mohla prejsť po krídle, avšak tam si faulom proti čerstvému Richtárechovi pomohol Leško.
     
    60
    Senica sa snaží držať na lopte, ale Podbrezová to zvláda v strede, odkiaľ sa hostia smerom dopredu dostať nevedia.
     
    62
    Striedanie v tíme FK Železiarne Podbrezová: z ihriska odchádza Viktor Jedinák, prichádza Ján Blahút.
     
    63
    Center z priameho kopu do pokutového územia Podbrezovej neporiadky nenarobil, pretože defenzíva domácich dobre zasiahla. Pri pokuse prejsť dopredu však fauloval Turňa.
     
    64
    Senica ožíva a Kováč centroval nebezpečne do malého vápna, kde však v pokľaku loptu dostal preč Djordjevič. Prvý striedajúci hráč tohto zápasu poslal ďalší pas, z hranice šestnástky vo výskoku zakončoval k žrdi Romulo, Kuciak musel ísť na zem.
     
    65
    Matúš Turňa stihol loptu na bránkovej čiare, odkiaľ sa mu podarilo odcentrovať, ale tento pokus skončil priamo u brankára Placha.
     
    66
    Rendla si v strede poľa vypýtal faul, pretože si na neho naskočil Podhorin. Tomu sa to síce nepáči, no fauloval naozaj.
     
    67
    Dávid Leško sa v strede poľa dostal k lopte, lenže nedokázal sa dostať od niekoľkých hráčov súpera, a tak bude nasledovať aut pre Senicu.
     
    68
    Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Denis Duga, prichádza Samuel Šefčík.
     
    69
    Dávid Leško odcentroval tesne nad zemou na päty Rendlovi, ktorý chcel loptu predĺžiť na Bernadinu, lenže odrazila sa mu do streleckej pozície, takže to skúsil v páde, no namieril vedľa.
     
    70
    Dávid Leško sa pohral s defenzívou súpera, poslal krásny center pred malé vápno na úplne voľného Rendlu, avšak ten loptu z prvej vo výskoku v obrovskej šanci poslal vedľa.
     
    70
    Ďalší prudký pas, tentoraz loptu Plach pohladil a asi preto ku nedokázal Blahút usmerniť do prázdnej časti brány, pretože mladíkovi preskočila kopačku.
     
    71
    Rohový kop domáci nevyužili, píska sa však faul a Podbrezová ostane na polovici súpera.
     
    72
    Dávid Leško sa dostal k ďalšiemu centru, na ktorý si naskočil Djordjevič, lenže hlavičkoval tesne vedľa brány Placha.
    72. Lazar Djordjevič (POD)
    Zdroj: www.huste.tv
     
    73
    Djordjevič prehral súboj na hranici svojej šestnástky s Romulom, čo na krásnu strelu z voleja k žrdi využil Šefčík. Kuciak sa znova vytiahol dôležitým zákrokom.
     
    74
    Dnešné stretnutie údajne sleduje 1011 divákov.
     
    76
    Hrozná pasáž zápasu. Počas tejto minúty sme videli toľko chýb a nepresností, že ich radšej ani netreba počítať...
     
    77
    Žltú kartu dostáva Dávid Leško (FK Železiarne Podbrezová).
     
    79
    Striedanie v tíme FK Železiarne Podbrezová: z ihriska odchádza Endy Opoku Bernadina, prichádza Matúš Mikuš.
     
    80
    Krivák chcel kolmicou vysunúť do veľkej šance Leška, lopta však cez obrancov Senice prejsť nedokázala.
     
    81
    Žltú kartu dostáva Oliver Podhorin (FK Senica).
     
    82
    Andrej Rendla dostal nepríjemného koňara a musel byť ošetrovaný. Po svojom návrate na ihrisko sa Podhorin nohou dostal do kontaktu s útočníkom Podbrezovej opäť. Netreba asi dodávať, že rozhodca Ziemba si dnes vypočul z tribún už dosť adjektív.
     
    84
    Žltú kartu dostáva Michal Ranko (FK Senica).
     
    85
    Priamy kop rozohral Patrik Leško veľmi pekným centrom na zadnú tyč, no do zakončenia sa domáci nedostali, pretože bol pískaný ofsajd.
     
    85
    Ján Blahút dostal loptu do šestnástky z krídla, kde sa pohral s Otrísalom a prudko vystrelil smerom na vzdialenejšiu žrď. Prudký pokus skončil tesne vedľa.
    85. Ján Blahút (POD)
    Zdroj: www.huste.tv
     
    86
    Nízky center smeroval k bližšej žrdi, čo Placha zaskočilo a ten s problémami loptu len vyrazil, aby jeho spoluhráčmi odkopli.
     
    87
    Nákop Turňu smerom Rendlovi presný nebol, ale k lopte sa dostal ešte Blahút, ktorého center bol na Leška nakoniec veľmi dlhý.
     
    88
    Matúš Mikuš spadol po faule na trávnik, Podbrezová dostane priamy kop z dobrej pozície, niekoľko metrov od šestnástky.
     
    89
    Dávid Leško sa postavil k lopte. Možno to vyzeralo na center, ale záložník skúsil prekvapiť strelou k bližšej žrdi. Trafil bočnú sieť.
    89. Dávid Leško (POD)
    Zdroj: www.huste.tv
     
    90
    Nadstavujú sa 2 minúty.
     
    90+2
    Striedanie v tíme FK Železiarne Podbrezová: z ihriska odchádza Dávid Leško, prichádza Adrián Káčerík.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    Podbrezová bola počas väčšiny zápasu lepšia, ale dala iba jeden gól, čo sa jej niekoľkokrát nemuselo vyplatiť. Šance mali oba tímy, hrdinom sa však stal Andrej Rendla. (20:50:16)

    Matej Kubove


    Hľadáme spravodajcu pre tím FK Železiarne Podbrezová. Viac informácií tu.


    Hľadáme spravodajcu pre tím FK Senica. Viac informácií tu.

    Góly: 10. Rendla (Leško)

    Karty:   77. Leško (POD) – 81. Podhorin (SEN), 84. Ranko (SEN)


    FK Železiarne Podbrezová: Kuciak – Turňa, Krivák, Kostelný (C), Djordjevič – Jedinák (62. Blahút), Baéz, Kopičár, Leško (90+2. Káčerík) – Bernadina (79. Mikuš) – Rendla.
    Náhradníci: Lukáč – Mikuš, Haščák, Káčerík, Blahút, Válovčan, Kuc.

    FK Senica: Plach – Otrísal, Podhorin, Ranko – Medvěděv, Krč, Sarpei (58. Richtárech), Duga (68. Šefčík) – Romulo Romulo, Ďuriš (46. Kováč) – Vaščák (C).
    Náhradníci: Milošovič – Kováč, Richtárech, M. Rigo, Obiechina, Smékal, Šefčík.

    Rozhodca: Ziemba – Somoláni, Bednár – Hrčka

    Diváci: 1011