Toronto – NJ Devils 3:6 (kon.) | Washington – Pittsburgh 2:3 (kon.) | Colorado – Boston 6:3 (kon.)
Anaheim – NY Islanders 3:2 (kon.) | LA Kings – Calgary 3:4 (po pr.)
koniec
Colorado Avalanche
6:3 (1:1, 3:0, 2:2)
Boston Bruins
cz Štvrtok 12.10.2017, 03:30 • Pepsi Center, Denver • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    David Krejčí (BOS) 0+0, 1 střela, TOI 18:14
    David Pastrňák (BOS) 0+0, 4 střely, TOI 19:43
    Zdeno Chára (BOS) 0+0, 1 střela, TOI 22:34

    Počínání českých hokejistů sledoval z hlediště v Pepsi Center Milan Hejduk. Bývalý útočník Colorada a český reprezentant, jehož dres s číslem 23 byl vyřazen. (06:42:11)
     
    Hvězdy utkání

    1. Nail Jakupov (COL) 1+1
    2. Matt Duchene (COL) 1+1
    3. Brad Marchand (BOS) 1+1
     
    Statistiky: Střely na bránu: 37-23; Zablokované střely: 8-11; Vhazování: 49%-51%; Hity: 15-14; Přesilové hry: 1/5-1/4; Tresné minuty: 18-20.

     
    Colorado v úvodním domácím zápase v letošní sezóně NHL porazilo Boston zásluhou fantastické druhé třetiny, během níž se prosadili Nail Jakupov, Sven Andrighetto a Matt Duchene, zatímco Bruins vyšli naprázdno. Svěřenci Bruceho Cassidyho se sice dokázali dostat během závěrečných 20 minut na dostřel, vyrovnat se jim ale nepodařilo a při hře bez brankáře ještě v závěru dvakrát inkasovali. Konečný výsledek. Colorado Avalanche 6 Boston Bruins 3.
     
    Konec zápasu.
     
    59:00
    Do konce pohledného utkání zbývá odehrát 1 minuta.
    58:50 Tyson JOST - 6:3
     
    58:50
    Colorado právě vstřelilo branku!
    TYSON JOST se zmocnil na levém křídle puku a od boxu časoměřičů ho poslal střelou zápěstím doprostřed odkryté klece – 6:3 pro Colorado. Asistence: J. T. Compher a Gabriel Landeskog.
    58:26 Sven ANDRIGHETTO - 5:3
     
    58:26
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Anton Chudobin zamířil po zakázaném uvolnění Avalanche na střídačku, jenže domácí hráči vhazování v obranném pásmu vyhráli a SVEN ANDRIGHETTO po krásné diagonální žabce Mikka Rantanena dovezl puk do prázdné brány! Asistence: Mikko Rantanen a Patrik Nemeth.
     
    57:39
    Sven Andrighetto ihned po vhazování vypálil od modré čáry a jeho tvrdá střela s příklepem mířila těsně nad ledem k levé tyči, Anton Chudobin ale výtečně zasáhl pravým betonem!
     
    57:17
    Dvě obrovské šance Colorada! Avalanche se po chybě Bruins v rozehrávce řítili nejprve do přečíslení dva na jednoho a poté dokonce tři na jednoho, obě ale rozbil skvělým zákrokem střídající brankář Anton Chudobin!
     
    55:45
    Avalanche se na levém křídle vrhli do útočného pásma a jejich akci zastavilo postavení mimo hru.
     
    54:46
    Nikita Zadorov v blízkosti levé tyče brány Bruins po přerušení hry poslal k ledu po vzájemné strkanici Adama McQuaida, rozhodčí se ale během reklamní přestávky vylučovat nerozhodli.
    52:57 Torey KRUG - 4:3
     
    52:57
    Bruins právě vstřelili branku!
    Brad Marchand napřáhl po zpětné přihrávce Rileyho Nasha v pravém kruhu bez přípravy ke střele, která byla zablokována. V blízkosti pravé tyče se poté snažil dorazit puk do brány TOREY KRUG a na třetí pokus nakonec levý beton Semjona Varlamova přetlačil! Boston využil přesilovou hru a prohrává pouze o gól! Asistence: Brad Marchand a Riley Nash.
     
    51:59
    Colin Wilson dostal dvě minuty za sekání a Boston má velkou příležitost dostat se na dostřel jedné branky.
    51:30 Tim SCHALLER - 4:2
     
    51:30
    Bruins právě vstřelili branku!
    Danton Heinen si z pravého rohu útočného pásma vybruslil před bránu, kde se marně snažil zasunout puk mezi betony Semjona Varlamova, k dorážce se dostal TIM SCHALLER a nad pravým betonem brankáře Avs puk poslal do brány! Asistence: Danton Heinen a Sean Kuraly.
     
    51:22
    Vyloučený Erik Johnson je zpět na ledě a Colorado hraje v plném počtu. Domácí stále vedou 4:1.
     
    49:23
    David Pastrňák po přihrávce od modré čáry napřáhl v levém kruhu ke tvrdé střele s příklepem, která mířila pod horní tyč a od masky Semjona Varlamova se odrazila do ochranné sítě!
     
    49:22
    Bruins poskytnuté výhody nevyužili a Erik Johnson byl vyloučen na dvě minuty za vysokou hůl.
     
    47:41
    Danton Heinen napřáhl od modré čáry k táhlé střele, která našla pouze náruč Semjona Varlamova.
     
    46:34
    Anton Chudobin nedokázal udržet střelu Mikka Rantanena z vrcholu mezikruží a v blízkosti levé tyče se snažil dorazit puk do sítě Sven Andrighetto, ležícího brankáře Bruins ale ani nadvakrát nepřekonal!
     
    46:11
    Matt Beleskey byl zřejmě hráčem, který napřáhl na vrcholu levého kruhu pro vhazování k diagonální střele, kterou na vzdálenější pravé tyči ukryl v lapačce Semjon Varlamov. Následuje komerční přestávka.
     
    44:44
    Torey Krug před vlastní bránou přišel o puk a jeho chyby mohl využít Gabriel Landeskog, jeho střela zápěstím ale z mezikruží minula po teči bližší levý horní roh brány!
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    43:48
    David Pastrňák na vrcholu levého kruhu pro vhazování vypálil ihned po vhazování a Semjon Varlamov má puk v lapačce.
     
    43:46
    Danton Heinen se ocitl po zákroku Semjona Varlamova proti táhlé střele před bránou v obrovské šanci, v blízkosti levé tyče ale ani nadvakrát nedokázal puk zasunout za jeho pravý beton!
     
    43:13
    Nikita Zadorov na pravém křídle napřáhl od modré čáry k táhlé střele, která skončila v lapačce Antona Chudobina.
     
    42:22
    J. T. Compher se po závaru před bránou Bruins dostal v blízkosti pravé tyče ke střele, Anton Chudobin ho ale vychytal. Střídající brankář Bostonu má první zákrok.
     
    41:22
    Bruins vypálili od modré čáry a Semjon Varlamov levým betonem vyrazil puk do rohu ledové plochy.
     
    40:01
    Střídání v týmu Boston Bruins: ze hřiště odchází Tuukka Rask, přichází Anton Chudobin.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po druhé třetině: Střely na bránu: 26-9; Zablokované střely: 8-11; Vhazování: 52%-48%; Hity: 11-11; Přesilové hry: 1/5-0/2; Tresné minuty: 7-9.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 5:44.

     
    Colorado potvrzuje proti Bostonu fantastický vstup do nové sezóně NHL. Avalanche se prezentují pohledným ofenzivním pojetím hry, které přináší nádherné branky, o které se v průběhu prostřední části postupně postarali Nail Jakupov, Sven Abdrighetto a Matt Duchene. Nathan MacKinnon sice zatím neskóroval, na svém kontě už má ale dvě asistence. Skóre po druhé třetině. Colorado Avalanche 4 Boston Bruins 1.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:00
    Minuta do konce druhé části. Colorado vede 4:1.
     
    38:03
    Vyloučený Torey Krug je zpět na ledě a do konce druhé části zbývají odehrát necelé dvě minuty.
     
    37:40
    Další střela, o kterou se postaral Erik Johnson , končí v náručí Tuukky Raska. Hra znovu přerušena.
     
    37:11
    Nail Jakupov napřáhl v pravém kruhu ke tvrdé střele s příklepem, která skončila v náručí Tuukky Raska.
     
    36:03
    Torey Krug dostal dvě minuty za sekání poté, co zabránil dalšímu samostatnému úniku Avalanche.
    35:43 Matt DUCHENE - 4:1
     
    35:43
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Nail Jakupov v pravém rohu útočného pásma vyhrál klíčový souboj a po krásné otočce s pukem našel diagonální zpětnou přihrávkou MATTA DUCHENEA, který z pravého kruhu parádní střelou zápěstím vymetl vzdálenější levý horní roh brány! Asistence: Nail Jakupov.
     
    33:46
    Nathan MacKinnon napřáhl od modré čáry k prudké střele, kterou Tuukka Rask vyrazil před sebe a následná dorážka Avalanche z ostrého úhlu zamířil vedle vzdálenější pravé tyče!
     
    33:28
    Erik Johnson se málem řítil sám na bránu, Frank Vatrano ho ale zezadu přidržel a byl vyloučen na dvě minuty.
     
    32:42
    Adam McQuaid a Nikita Zadorov ihned po vhazování shodili rukavice a svedli urputnou bitku, za kterou dostali pět minut. Nikita Zadorov je sice mladým hokejistou, vůbec se ale nebojí!
    32:37 Sven ANDRIGHETTO - 3:1
     
    32:37
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Nathan MacKinnon za bránou po rozpohybování puku podržel kotouč za bránou a krásnou zadovkou našel v levém rohu Gabriela Landeskoga, který zvedl hlavu a předložil puk před bránu SVENOVI ANDRIGHETTOVI, jenž rychlou střelou zápěstím z levého kruhu a blízkosti zamířil nad lapačkou Tuukky Raska do vzdálenějšího pravého horního rohu brány! Avs využili přesilovou hru – 3:1! Asistence: Nathan MacKinnon a Gabriel Landeskog.
     
    31:53
    Tyson Jost byl tvrdě dohrán v pravém rohu útočného pásma Avalanche a Adam McQuaid dostal dvě minuty za krosček. Útočník Colorada se těžko sbíral z ledu a na střídačku mu museli pomoci spoluhráči.
     
    31:35
    Semjon Varlamov se vydal za bránu, aby zastavil nahození Bruins podél hrazení. Hra byla vzápětí přerušena kvůli postavení mimo hru v podání hokejistů Bostonu.
     
    30:28
    Hra byla přerušena a na řadu přichází krátká reklamní přestávce. Colorado zatím hraje skvěle a vede 2:1.
     
    30:15
    Mikko Rantanen se po rychlé akci Avs ocitl v blízkosti pravé tyče ve skvělé šanci, Tuukka Rask ale dokázal jeho pokus levým betonem fantasticky vyrazit! Mohlo to být 3:1.
     
    29:20
    Ryan Spooner tentokrát ve středním pásmu chyboval a Sven Andrighetto vyrazil po pravé straně do přečíslení dva na jednoho, v jehož závěru hledal ze druhé vlny najíždějícího Nathana MacKinnona, jeden z hráčů Bostonu do jeho přihrávky ovšem stačil vložit hůl!
     
    28:29
    Ryan Spooner nahodil puk podél hrazení ze středního pásma do rohu ledové plochy, kde se Bruins kotouč nepodařilo vybojovat a Colorado se opět osvobodilo.
     
    27:39
    Carl Söderberg byl vyloučen na dvě minuty za nedovolené bránění a Boston si po reklamní přestávce zahraje přesilovou hru.
     
    27:33
    Zdeno Chára na levém křídle vypálil do modré čáry a jeho střela zápěstím byla zablokována.
     
    26:28
    Jsme svědky nádherné pasáže hry, během které sledujeme jednu velkou příležitost za druhou.
     
    25:37
    Frank Vatrano si najel do levého kruhu na krásnou diagonální žabičku od svého spoluhráče, která prošla mezi dvojicí hráčů Colorada, a střelou zápěstím mířil pod horní tyč! Semjon Varlamov ale maskou puk zastavil a poté ho zmrazil pod lapačkou!
     
    23:28
    Sven Andrighetto si z pravé strany sjel krásně před bránu a už se chystal puk zasouvat za pravý beton Tuukka Raska, jenže brankář Bruins mu ho dokázal holí vypíchnout!
     
    23:05
    Colin Wilson mohl v blízkosti levé tyče uklízet puk po rychlé akci Colorada do prázdné brány, jenže ji netrefil!
     
    22:59
    Torey Krug napřáhl na pravém křídle k nádherné táhlé střele, kterou na vzdálenější levé tyči Semjon Varlamov vyrazil pravým betonem a připsal si skvělý zákrok!
    21:00 Nail JAKUPOV - 2:1
     
    21:00
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Semjon Varlamov předvedl senzační zákrok, po kterém Nathan MacKinnon vyrazil podél střídaček do rychlého protiútoku a krásnou přihrávkou z vrcholu levého kruhu pro vhazování našel napravo najíždějícího NAILA JAKUPOVA, jenž bez přípravy zápěstím zamířil mezi lapačkou a levým betonem Tuukka Raska k bližší pravé tyči! Asistence: Nathan MacKinnon.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky po první třetině: Střely na bránu: 11-4; Zablokované střely: 6-8; Vhazování: 58%-42%; Hity: 6-8; Přesilové hry: 0/2-0/1; Tresné minuty: 7-9.
     
    Druhá třetina začne přibližně ve 4:44.

     
    Matt Duchene mohl skórovat v úvodu zápasu, když se jeho tvrdá střela od modré čáry mířící vedle pravé tyče odrazila do zad Tuukka Raska a poté na brankovou čáru, na které zřejmě brankář Bostonu dokázal puk těsně zalehnout, protože gól neplatil. Avalanche se ovšem za nedlouho dočkali, když se prosadil po skvělé teči Alexander Kerfoot a vstřelil svůj první gól v NHL, na který krátce před přestávkou odpověděl Brad Marchand. Skóre po dramatické a zajímavé první třetině. Colorado Avalanche 1 Boston Bruins 1.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:31
    David Pastrňák na levém křídle zkusil štěstí střelou z ostrého úhlu, kterou Semjon Varlamov ukryl v lapačce.
     
    19:00
    Do konce úvodní části utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    18:40
    Nathan MacKinnon byl tvrdě dohrát před střídačkami a zavánělo to faulem loktem, nakonec se ale nevylučovalo.
    17:06 Brad MARCHAND - 1:1
     
    17:06
    Bruins právě vstřelili branku!
    BRAD MARCHAND si na útočné modré čáře najel na pravém křídle na kolmou přihrávku od Ryana Spoonera a krásnou střelou zápěstím mezi pravým betonem a vyrážečkou Semjona Varlamova zamířil ke vzdálenější levé tyči – 1:1! Parádní trefa. Asistence: Ryan Spooner.
     
    16:27
    Nail Jakupov napřáhl na modré čáře ke krásné ráně s příklepem, která zasvištěla těsně nad horní tyč!
     
    15:17
    Mikko Rantanen na pravé straně napřáhl ke krásné střele, Tuukka Rask ji ale dokázal pravým betonem vyrazit!
     
    14:54
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (David Krejčí – 2 min., držení protihráče).
     
    14:20
    Hra byla přerušena a na řadu přichází reklamní přestávka. Boston sice zlepšil hru a vytvořil si šance, zatím ale prohrává.
     
    14:09
    Vyloučený Tyson Barrie je zpět na ledě a Colorado hraje v plném počtu. Boston početní výhodu nevyužil.
     
    13:38
    Ryan Spooner zkoušel štěstí z vnějšího oblouku pravého kruhu a jeho střelu přizvedl do ochranné sítě Patrik Nemeth.
     
    12:46
    David Pastrňák napřáhl v levém kruhu ke krásné střele mířící těsně nad ledem ke vzdálenější pravé tyči, Semjon Varlamov ale fantasticky zasáhl levým betonem a puk vyrazil!
     
    12:09
    Tyson Barrie fauloval za vlastní bránou u hrazení a dostal dvě minuty za hákování. Bruins mají šanci vyrovnat.
     
    11:31
    Torey Krug napřáhl od modré čáry k táhlé střele, kterou Semjon Varlamov ukryl u své pravé tyče v lapačce.
     
    10:03
    Nikita Zadorov podstoupil na pravém křídle tvrdý osobní souboj a po přerušení hry následuje komerční přestávka.
     
    09:49
    Chvilku jsme si museli na úspěšného střelce počkat a je jím Alexander Kerfoot, který vstřelil svůj první gól v NHL!
    08:41 Alexander KERFOOT - 1:0
     
    08:41
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Tyson Barrie napřáhl od modré čáry ke střele zápěstím, kterou mezi kruhy pro vhazování skvěle tečoval ALEXANDER KERFOOT a puk se po odrazu od jednoho z hráčů Bostonu přes hlavu Tuukka Raska snesl do brány! Tento gól už bude uznán a Colorado vede v Pepsi Center 1:0! Asistence: Tyson Barrie a Matt Duchene.
     
    06:59
    Mark Barberio a Matt Beleskey se do sebe pustili před komerční přestávkou a za bitku dostali pět minut.
     
    06:59
    Tuukka Rask betonem skvěle vychytal Nathana MacKinnona a po odpískání hry se strhla bitka!
     
    04:45
    Gól Colorada v přesilové hře nebyl po přezkoumání videa uznán a Boston si pořádně oddechl. Vyloučený Danton Heinen zpět na ledě.
     
    03:30
    Colorado se dožadovalo gólu, ovšem marně! Matt Duchene napřáhl na levé straně od modré čáry ke tvrdé střele s příklepem, která sice skončila vedle pravé tyče, jenže puk se od hrazení odrazil do zad Tuukka Raska, který dokázal kotouč na brankové čáře těsně zalehnout!
     
    02:45
    Danton Heinen byl vyloučen na dvě minuty hru vysokou holí a Colorado si v úvodu zápasu zahraje přesilovou hru.
     
    01:34
    Semjon Varlamov dnes nechybí mezi třemi tyčemi Avs poté, co předvedl úžasný výkon proti Bruins před třemi dny a čistým kontem přispěl k výhře svého týmu 4:0.
     
    00:44
    Útočné snažení Bruins na levém křídle zastavilo postavení mimo hru a vhazovalo se ve středním pásmu.
     
    00:01
    Puk dopadl na led a úvodní představení Colorada v Pepsi Center proti Bostonu bylo právě zahájeno.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    V Pepsi Center byli představení hokejisté Colorada, kteří se poprvé v letošní sezóně představí doma. Následuje americká národní hymna a úvodní vhazování zápasu!
     
    Úvodní sestavy:

    Colorado Avalanche: Varlamov (J. Bernier) – Zadorov, E. Johnson (A), Nemeth, Barrie, Barberio, Bigras – Andrighetto, MacKinnon (A), Rantanen – Kerfoot, Duchene, Jakupov – Landeskog (C), Jost, Compher – C. Wilson, Söderberg, Comeau. Hlavní trenér: Jared Bednar.

    Boston Bruins: T. Rask (41. Chudobin) – Chára (C), Carlo, Krug, McQuaid (A), K. Miller, McAvoy – Marchand, Riley Nash, Pastrňák – DeBrusk, Krejčí (A), Bjork – Beleskey, Spooner, Vatrano – Schaller, Kuraly, Heinen. Hlavní trenér: Bruce Cassidy.

    Rozhodčí: Dan O'Rourke, Chris Schlenker. Čároví: Trent Knorr, Jonny Murray.
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    David Krejčí (BOS) 0+3, +/- -1
    David Pastrňák (BOS) 1+0, +/- -2
    Zdeno Chára (BOS) 0+0, +/- 0

     
    Vzájemné zápasy v letošní sezóně NHL

    09.10.17 Boston Bruins – Colorado Avalanche 0:4

     
    Boston Bruins

    Patrice Bergeron vynechá kvůli zranění ve spodní části těla třetí zápas v řadě. Bruins na ledě Colorada zahájí třízápasový venkovní trip a svému soupeři mají co oplácet, když mu před třemi dny podlehli doma 4:0. V dresu Bostonu by neměli chybět čeští útočníci David Krejčí s Davidem Pastrňákem a Slovák Zdeno Chára.

     
    Colorado Avalanche

    Colorado se poprvé v letošní sezóně představí v domácí Pepsi Center a během úvodního třízápasového tripu se mu dařilo skvěle, když dobyl led New Yorku Rangers a v posledním zápase i Bostonu. Mezi oběmi výhrami Avalanche nestačili pouze na New Jersey, jehož hokejisté také vstoupili do nové sezóny NHL velmi slušně a vyhráli oba úvodní duely. Bilance Colorada v úvodních domácích zápasech sezóny po přestěhování z Quebecu v roce 1995 činí 13 výher, 5 proher a tři prohry v prodloužení nebo nájezdech.
    První letošní vzájemný duel ovládli Avs. Budou se řepit znovu?

     
    Colorado se v rozmezí tří dnů podruhé střetne s Bostonem Bruins, na jehož ledě zvítězilo zásluhou fantastického výkonu Semjona Varlamova, který udržel čisté konto, a branky J.T. Comphera v oslabení 4:0. Avalanche ve druhém letošním vzájemném střetnutí budou mít v Pepsi Center výhodu domácího prostředí. Tým, v jehož dresu dříve působil Milan Hejduk, zatím podává v úvodu skvělé výkony, dokáže na ně navázat?
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:30.

    Tomáš Reiner

    Góly a asistencie: 9. Kerfoot (Barrie, Duchene), 21. Jakupov (MacKinnon), 33. Andrighetto (MacKinnon, Landeskog), 36. Duchene (Jakupov), 59. Andrighetto (Rantanen, Nemeth), 59. Jost (Compher, Landeskog) – 18. Marchand (Spooner), 52. Schaller (Heinen, Kuraly), 53. Krug (Marchand, Riley Nash)


    Colorado Avalanche: Varlamov (J. Bernier) – Zadorov, E. Johnson (A), Nemeth, Barrie, Barberio, Bigras – Andrighetto, MacKinnon (A), Rantanen – Kerfoot, Duchene, Jakupov – Landeskog (C), Jost, Compher – C. Wilson, Söderberg, Comeau.
    Boston Bruins: T. Rask (41. Chudobin) – Chára (C), Carlo, Krug, McQuaid (A), K. Miller, McAvoy – Marchand, Riley Nash, Pastrňák – DeBrusk, Krejčí (A), Bjork – Beleskey, Spooner, Vatrano – Schaller, Kuraly, Heinen.

    Rozhodca: Dan O'Rourke, Chris Schlenker. Čároví: Trent Knorr, Jonny Murray

    Diváci: 18011