Toronto – NJ Devils 3:6 (kon.) | Washington – Pittsburgh 2:3 (kon.) | Colorado – Boston 6:3 (kon.)
Anaheim – NY Islanders 3:2 (kon.) | LA Kings – Calgary 3:4 (po pr.)
koniec po predl.
Los Angeles Kings
3:4 (0:2, 1:0, 2:1 - 0:1)
Calgary Flames
cz Štvrtok 12.10.2017, 04:30 • Staples Center, Los Angeles • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Touto informací se s vámi loučím. Některým z vás přeji příjemné snění, těm dalším příjemný začátek čtvrtka. Hezký den! (07:37:45)
     
    Ještě vám dlužím jednu informaci. Dnešní premiéru Jaromíra Jágra v dresu Calgary sledovalo v Los Angeles celkem 18 320 diváků.
     
    Vítěznou premiéru si tak připsal Jaromír Jágr, který strávil na ledě 13 minut a 38 vteřin. Během nich se do statistik nezapsal, ale rozhodně se neztratil. Při svém prvním startu byl velmi aktivní, dokázal držet krok a několikrát udělal vítr před brankou Jonathana Quicka.

    Ačkoliv nebodoval, kromě své třetí formace ho trenér Glen Gulutzan nasadil i v elitním útoku a při přesilových hrách. Zatímco česká legenda i přes dobrý výkon nebodovala, zářil pro změnu Michael Frolík.

    Druhý kladenský rodák nejprve pěkným gólem zvýšil na 2:0, a pak si připsal chytrou přihrávku u vyrovnávací trefy Calgary. Během zápasu si s ním notoval zejména Matthew Tkachuk, u jehož druhé branky v utkání český hráč asistoval a několikrát s ním nebezpečně kombinoval na útočné polovině.
     
    Československá stopa v utkání:

    Jaromír Jágr (CGY) 0+0, 0 střel na branku, čas na ledě 13:38.

    Michael Frolík (CGY) 1+1, 3 střely na branku, čas na ledě 16:30.
     
    Hvězdy utkání

    1. Dustin Brown (LAK) 2+1
    2. Anže Kopitar (LAK) 1+1
    3. Matthew Tkachuk (CGY) 2+0
     
    Hvězdy zápasu jsou bodově zasloužené, ale možná poněkud zvláštní. Třetí místo si bezpochyby zaslouží Matthew Tkachuk z Calgary, ale druhé místo obsadil domácí Anže Kopitar a dvougólový Dustin Brown.

    Všichni tři jsou mezi hvězdami zaslouženě, jen sám osobně bych zvolil pořadí trochu jinak. Za mě by v něm určitě nechyběl Mike Smith, protože Calgary může za vítězství vděčit zejména jemu.
     
    Statistiky zápasu

    Střely na branku: 45 – 37
    Přesilové hry: 0/5 – 1/6
    Vhazování: 53 % – 47 %
    Zablokované střely: 9 – 20
    Hity: 19 – 26
     
    Calgary tedy vítězí potřetí v sezoně, leč bylo po většinu zápasu pasivnějším a bránícím týmem. Dělba bodů je ale zasloužená, po parádní akci vybojoval bonusový bod Sean Monahan, který tak může slavit.
     
    Konec zápasu.
    61:02 Sean MONAHAN - 3:4
     
    61:02
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Fantastická tečka za utkáním! Rychlý protiútok Flames vedl po levé straně SEAN MONAHAN a dal puk do druhé vlny T.J. Brodiemu. Obránce hostů ho okamžitě posunul do pravé strany na hůl Johnnyho Gaudreaua, jenž si počkal, až mu mladý parťák najede před branku a po přesné přihrávce Sean Monahan jen doklepl pul do sítě – 3:4! Asistence: Johnny Gaudreau, T.J. Brodie.
     
    60:53
    Po prvním přerušení se opět přerušuje a vhazuje po levici hostujícího brankáře.
     
    60:19
    První střelecký pokus prodloužení přišel z dílny Jeffa Cartera, jehož pokus nenadělal hostujícímu brankáři problémy.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Statistiky po 3. třetině

    Střely na branku: 45 – 36
    Přesilové hry: 0/5 – 1/6
    Vhazování: 53 % – 47 %
    Zablokované střely: 9 – 18
    Hity: 19 – 26
     
    Ve třetím dějství už další branka nepadne. Po dlouhé době tak ve vzájemném utkání uvidíme prodloužení. Za to Los Angeles vděčí dvěma gólům Dustina Browna, na jehož trefy zareagoval jen Matthew Tkachuk. Nutno přiznat, že lví podíl na bodovém zisku Flames má brankář Mike Smith, který svůj tým několikrát podržel.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:14
    Divoký závěr zápasu pokračuje. Z trestné lavice se vrátil Matthew Tkachuk a s Michaelem Frolíkem ujel do přečíslení dvou na jednoho. Místo přihrávky ovšem zvolil střelu a Jonathana Quicka nepřekonal. Těžko se tato situace hodnotí, ale zřejmě tu byla vhodnější volbou přihrávka.
     
    58:25
    Hra byla přerušena, protože se v rohu útočného pásma Kings odehrál další tvrdý hit Dustina Browna (LAK) na Marka Giordana, což si nenechal líbit Troy Brouwer (CGY) a dal to pěstně najevo. Oba kohouti míří na trestnou lavici s dvouminutovým trestem.
     
    57:38
    Pokračuje zkrácená přesilová hra Kings a navrátilec Drew Doughty okamžitě pálil od modré čáry! Mike Smith je pozorný, tlak Los Angeles ovšem pokračuje.
     
    57:06
    Když mladý útočník přijel na trestnou lavici, okamžitě se zvedl Drew Doughty a jeho slova určitě nebyla žádným pozváním na kamarádské pivo.
     
    57:06
    Emoce tryskají proudem! Matthew Tkachuk (CGY) u jedné z tyček dorážel kotouč za záda Jonathana Quicka, který ho měl zřejmě pod kontrolou a pochopitelně začaly létat pěsti. Za brankou se v rukavicích semleli dva hráči, další tři masírovali ležícího Mikaela Backlunda a Matthew Tkachuk tou dobou mířil na trestnou lavici.
     
    56:36
    V útočném pásmu se usadilo až v posledních vteřinách, jen bez vážnější střelecké akce.
     
    56:03
    Z levé strany se okamžitě pokoušel prosadit Dustin Brown, ale přímočarou akcí do branky neuspěl. Calgary tak může zaútočit.
     
    55:29
    Útočník Johnny Gaudreau si dovolil na útočné modré pěknou zasekávačku, kterou rozhodil Drewa Doughtyho (LAK), který si tak pomohl háčkem a byl za to potrestán.
     
    55:00
    Tentokrát se jeden z domácích hráčů pokoušel prosadit nevyzpytatelným padáčkem od mantinelu, jehož pohyb obránce Flames s brankářem kopírovali, ale nakonec se nic vážného nestalo.
     
    54:37
    Calgary se pokoušelo prosadit dlouhým pasem, na který Sean Monahan nedosáhl a po zakázaném uvolnění se bude vhazovat před Mikem Smithem.
     
    54:05
    Hit Michaela Frolíka však proběhl v rámci pravidel a žádná z potyček se nijak výrazně nezvrhla, proto se pokračuje bez vyloučení a po pěti hráčích na obou stranách.
     
    54:05
    Sudí foukl do píšťalky, protože si za brankou Jonathana Quicka vyšlápl Michael Frolík na Drewa Doughtyho a tvrdě ho poslal k ledu. Ostatní domácí hráči mu jeli vyčinit a ve středním pásmu vznikly tři dvojice, které se postrkovaly a zvedly fanoušky v aréně ze sedaček.
     
    54:05
    Od vyrovnání je aktivnější Calgary a opět kombinuje v útočné třetině.
     
    53:45
    Kings zastavili útočný výpad soupeře, nahodili kotouč za jeho branku a odjeli střídat. Calgary tak začíná zpoza své branky.
     
    53:13
    Od modré čáry nakonec střílel Dougie Hamilton, jenž trefil pouze mantinel, odkud se ovšem kotouč odrazil k brance a Jonathan Quick ho raději přilepil lapačkou do boční sítě – vhazování.
     
    52:49
    Neuspěli ani na další pokus a do útoku se hnaly Flames, přesněji řečeno formace Jaromíra Jágra. Český útočník byl vidět, ale nikdo z hráčů v bílých dresech se do zakončení nedostal.
     
    52:06
    Hra se ovšem rychle přesunula před jeho protějšek, odkud byli domácí vytlačeni do středního pásma, přesto zůstali u kotouče.
     
    51:32
    Calgary si vytvořilo střelecký pokus z levé strany, který pokryl Jonathan Quick lapačkou a po vhazování se pokračuje před jeho brankou.
     
    51:23
    Pro Los Angeles je inkasovaná branka studenou sprchou, protože jsou po většinu zápasu výrazně aktivnější. Na kontě už mají 39 střel, z nichž tři skončily v brance. Hosté se ale nevzdali a stav je vyrovnaný.
    50:59 Matthew TKACHUK - 3:3
     
    50:59
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Vyrovnáno a lví podíl na tom má i český útočník Michael Frolík. Český útočník vyvezl kotouč do útočné třetiny, posunul na Dougieho Hamiltona, jenž našel MATTHEWA TKACHUKA, a ten střelou k tyči a svým druhým gólem v utkání vyrovnal na 3:3! Asistence: Dougie Hamilton, Michael Frolík.
     
    50:15
    Na útočné polovině se tentokrát činilo Calgary, které ovšem nepochodilo a rychle se muselo bránit dalšímu protiútoku Kings – neúspěšnému.
     
    50:09
    Útočnou akci domácích přerušila přihrávka rukou. Oba týmy si na chvíli odpočinou při komerční přestávce a potom půjdeme do poslední necelé desetiminutovky. Přinese vyrovnání, nebo definitivní hřebíček do rakve Calgary?
     
    Víte, že…

    Dvanáct hráčů ze základního kádru Calgary nebylo ani na světě, když si Jaromír Jágr připsal první start v NHL. U Los Angeles najdete takových hráčů patnáct.
     
    49:19
    O několik vteřin později se vhazovalo v obranném pásmu Flames, a když se jim podařilo dostat puk do středního pásma, přerušil další útok Kings odpískaný ofsajd.
     
    48:50
    Kings opět zahrozili. Jmenovitě nahodil kotouč Jake Muzzin, jehož pokus Mike Smith vyrazil a obránci už Trevora Lewise k dorážce nepustili.
     
    48:14
    Tlak domácích se projevil i na střelách, protože Kings vedou 37:25. Tentokrát se ale osvobodili za cenu zakázaného uvolnění.
     
    48:06
    Na puk si po delší odmlce sáhl také Jonathan Quick, jenž si poradil se střelou z levé strany. Následně se tak bude vhazovat po jeho pravici.
     
    47:37
    Výtečný Mike Smith podržel Calgary! Dustin Brown si vyměnil kotouč s Anže Kopitarem, který ho od modré čáry našel zcela volného a najíždějící hráč zkoušel zkompletovat hattrick zvednutým kotoučem. Jeho backhandové zakončení však pokryl hostující brankář.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    47:06
    Poslední minuty patří jednoznačně domácím. Těm se sice nedaří zahrozit, natož přidat čtvrtý gól, pokud se ovšem Flames neseberou, inkasovaný gól je otázkou času. Takový tlak totiž těžko ustojí.
     
    46:30
    Během tlaku Kings se na ledě objevila i formace Jaromíra Jágra a český útočník musel se svými parťáky bránit kombinaci soupeře.
     
    45:21
    Los Angeles je převážně na útočné polovině, jenže se mu zatím nedaří dostat do zajímavé střelecké pozice. Mike Smith navíc nechytá špatně, nebýt jeho, vedení Kings je výrazně vyšší.
     
    44:49
    Kings pokračují v útočném pásmu a soupeře dostali pod tlak. Calgary má plno práce v defenzivě, ale zatím drží těsnou ztrátu, která se dá rychle smazat.
     
    44:14
    Hra se poněkud uklidnila, přesto je znát, že je Los Angeles na konci a soupeře tlačí. Calgary by potřebovalo nějakou povedenou akci, aby se dostalo zpět do tempa a utkání vyrovnalo.
     
    43:20
    Nepřesná přihrávka z rohu kluziště byla začátkem rychlého protiútoku Kings, který nakonec zakončil sám Andrian Kempe, jenž pálil do lapačky hostujícího brankáře.
     
    42:53
    Hru oživil Jaromír Jágr, který se v útočném pásmu dral do zakončení, ale domácí obránci ho úspěšně ustrážili.
     
    42:24
    Další nahození na branku Flames končí v náručí Mikea Smitha. Brankář Calgary si nemůže nic vyčítat, svůj tým už několikrát podržel. Zdá se, že kanadskému týmu došla šťáva.
    41:58 Dustin BROWN - 3:2
     
    41:58
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Máme tu obrat! Obránce Derek Forbort pálil od modré čáry a před brankou opět zaúřadoval DUSTIN BROWN, jenž tečoval puk do branky – 3:2! Asistence: Derek Forbort.
     
    41:38
    Hra je tentokrát přerušená na obranné polovině Kings. Bude se vhazovat po levici domácího strážce svatyně.
     
    41:23
    A stejný hráč se opět ukázal o několik desítek vteřin později, když si najel na přihrávku spoluhráče a tvrdou střelou prověřil brankáře soupeře.
     
    41:04
    Pro Alexe Iafalla se jedná o první kanadský bod v zámořské NHL.
    40:14 Dustin BROWN - 2:2
     
    40:14
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Přišlo to, o čem jsem mluvil. Alex Iafallo rychle vyvezl kotouč do útočné třetiny, objel branku a nabil na hůl Drewa Doughtyho, který tvrdě vypálil. Jeho střelu tečoval před brankou zcela nehlídaný DUSTIN BROWN a vyrovnal na 2:2. Asistence: Drew Doughty, Alex Iafallo.
     
    40:05
    Jdeme do poslední části! Los Angeles okamžitě útočí.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po 2. třetině

    Střely na branku: 25 – 23
    Přesilové hry: 0/4 – 1/5
    Vhazování: 54 % – 46 %
    Zablokované střely: 6 – 14
    Hity: 12 – 16
     
    Opravdu je tomu tak, jak jsem nastínil. Kings začnou třetí třetinu proti čtyřem soupeřům, když ještě třináct vteřin bude Jaromír Jágr sedět na trestné lavici. Pro Los Angeles se tak nabízí dobrá příležitost, aby bleskově vyrovnali.

    V této sezoně jsou totiž prvním týmem, který ve druhé třetině překonal obranu Calgary a skóroval. Jmenovitě se o to postaral pěknou trefou Anže Kopitar a šancí měli Kings mnohem víc. Když už se ale dostali do zakončení, zasáhl pozorný Mike Smith. Nutno přiznat, že v této části byli lepším týmem domácí. Co tedy nabídne třetí třetina?
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:55
    K puku se ještě dostal Mike Cammalleri, jenž zkoušel střílet z levé strany, ale trefil jen soupeře a Flames vyhazují.
     
    39:31
    Na puku jsou hosté, kteří se osvobozují. Pokud se jim podaří pokračovat v nastoleném tempu, Kings si zřejmě přenesou přesilovou hru do třetí třetiny.
     
    39:16
    Calgary se muselo bránit na obranné polovině, ale zatím nepustilo Kings do výraznějšího střeleckého pokusu.
     
    38:13
    Navíc přichází další komplikace. Mike Smith (CGY) šel v dobrém úmyslu za branku, jenže měl se skákajícím pukem problémy a zezadu ho napadal Trevor Lewis. Brankář soupeře nedovoleně bránil, za což dostane dvě minuty, které odsedí Jaromír Jágr.
     
    38:08
    Calgary se osvobodilo, ale zdá se, že ne na dlouho.
     
    37:31
    Kanadský brankář ve službách Flames se musí mít na pozoru. Kings pálí, jak to jenom jde a kombinují v útočném pásmu. Podaří se jim do konce prostřední části vyrovnat?
     
    36:23
    Aréna v Los Angeles bouří a má k tomu důvod! Kings se očividně dostali na koně a jsou výrazně aktivnější. Tentokrát ujeli do brejku dvou na jednoho, v němž Tyler Toffoli zvolil střelu a proti ráně z kruhu zasahoval Mike Smith.
    35:44 Anže KOPITAR - 1:2
     
    35:44
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Kings zaváhání Flames trestají tím nejlepším možným způsobem. Jake Muzzin zachytil na modré čáře odražený kotouč, posunul ho do strany, kde stál ANŽE KOPITAR a vše už bylo jen na něm. Kapitán domácích si připravil střelu a z hranice kruhu parádní ránou tahem za pomocí tyče snížil na 1:2! Asistence: Jake Muzzin, Dustin Brown.
     
    35:33
    Domácí vytlačili soupeře až do jeho obranného pásma, kde ho donutili chybovat a vybojovali kotouč.
     
    35:05
    Calgary tak může zaútočit a kombinuje v útočném pásmu. Kings se opět brání a nepouští soupeře do dobré střelecké pozice.
     
    Víte, že…

    Dvanáct hráčů ze základního kádru Calgary nebylo ani na světě, když si Jaromír Jágr připsal první start v NHL. U Los Angeles najdete takových hráčů patnáct.
     
    34:47
    I sudí v NHL občas chybují, což se zřejmě stalo i tentokrát. Jake Muzzin se hnal za kotoučem a ve stíhacím závodu se soupeřem byl na úrovni bodu pro vhazování dříve, než bránící hráč. I přesto ovšem sudí zvedl ruku a pískalo se zakázané uvolnění, což se domácímu týmu ani fanouškům právem nelíbilo.
     
    34:24
    Calgary je v útočné třetině hodně aktivní, nahazuje kotouče na branku Jonathana Quicka, ale většina puků je sražena a zablokovaná.
     
    33:52
    Tentokrát už se Flames dostaly do zakončení. Z pravé strany jeden z hostů protlačil kotouč před branku, kde se k puku dostal Matthew Tkachuk, zkoušel ho protlačil do branky, jenže neúspěšně. Následně se za brankou Los Angeles strhla hromadná mela.
     
    33:36
    Los Angeles se znovu osvobozuje a Calgary to musí zkusit ze své poloviny hřiště. Jestli dnes něco Kings jde, tak oslabení.
     
    33:12
    Domácí ale opět úspěšně vybojovali kotouč do své moci a Anže Kopitar ho dostal až k útočné modré, kde nabral další cenné vteřiny.
     
    32:48
    Calgary může dát zapomenout na předchozí čtyřminutovou přesilovou hru, která mu absolutně nevyšla a začíná v útočném pásmu.
     
    32:26
    Mikael Backlund našel pěkně z rohu kluziště Matthewa Tkachuka, který už si před brankou zkrotil puk, aby ho zasunul za Jonathana Quicka, ale byl podražen Jakem Muzzinem (LAK). Dvě minuty pro domácího obránce.
     
    32:09
    Radost pohledět! Anže Kopitar vzal kotouč ve středním pásmu, krásně obešel obránce a dostal se až před branku, kde ho vychytal Mike Smith. Vyražený kotouč se ještě pokusil dorazit Dustin Brown, ale neúspěšně.
     
    31:40
    Los Angeles zkoušelo založit útok dlouhou přihrávkou na útočnou polovinu, která však skončila v moci hostujícího týmu. Na druhé straně neuspěl ani on.
     
    31:22
    Ve středu hřiště dostal nabito na ránu z voleje Sean Monahan, jenže jeho rána trefila jen soupeře a skončila nad mantinelem.
     
    31:11
    Po tradiční komerční přestávce pokračujeme ve hře a první nejzajímavější akci hlásí Flames. Jmenovitě střílel z levé strany Matt Stajan, jenže jeho pokus byl tečovaný a Jonathan Quick pohodlně ukryl kotouč do lapačky. Vhazování po jeho pravici.
     
    30:58
    Andy Andreoff po návratu z trestné lavice okamžitě vystřelil a Mike Smith jeho střelu schoval do lapačky. Když chtěl rozehrát, už zazněl hvizd sudího. Tohle může být ještě klíčová pasáž zápasu, protože ubráněné čtyřminutové oslabení dodá Kings sebevědomí.
     
    30:22
    Na ledě jsou oba čeští zástupci, hosté kombinují v útočném pásmu, ale zatím se nemohou protlačit do zakončení.
     
    29:48
    Máme před sebou 48 vteřin přesilové hry Calgary, které v předchozí části čtyřminutového trestu nevystřelilo na branku. To je v podání Flames bídná přesilová hra.
     
    29:20
    Další ztracený kotouč v útočném pásmu znamená vyhození Kings, navíc Tyler Toffoli vybojoval kotouč ve středním pásmu a nabral cenné vteřiny.
     
    29:04
    Calgary zatím nevystřelilo na branku a drží kotouč na své polovině. Los Angeles se výborně brání.
     
    28:35
    Kings úvodní polovinu oslabení zřejmě bez problémů zvládnou, protože Calgary je rozhozené a nemůže se dostat do tempa.
     
    28:01
    Do zakončení se kuriózně dostalo také Los Angeles, jmenovitě pálil od modré čáry Jake Muzzin, ale jeho pokus Mike Smith pokryl.
     
    27:39
    Úvodní útočná akce Flames vedla jen ke střele Krise Versteega, jinak se jednalo o nepříliš tvrdé a přesné pokusy.
     
    26:44
    Kings se okamžitě osvobozují a Calgary musí začít zpoza své branky. Času má ale dost, protože má dvojnásobně dlouhou přesilovku.
     
    Víte, že…

    V pěti z posledních šesti vzájemných zápasů obou celků padlo minimálně pět branek.
     
    26:36
    Střídačku Kings naopak opustil Kyle Clifford, jenž s nějakým bolestivým šrámem odešel do útrob stadionu. Uvidíme, zda se do zápasu vrátí.
     
    26:36
    Český útočník se následně ve středním pásmu srazil s Jakem Muzzinem a s bolestivou grimasou odjel na střídačku. Během přerušení poslali rozhodčí na trestnou lavici Andyho Andreoffa (LAK), jenž byl potrestán za hrubost.
     
    26:10
    Kris Versteeg zkoušel chytrou zadovkou najít Jaromíra Jágra, jenž si najížděl mezi kruhy, ale přihrávka spoluhráče ho nenašla.
     
    25:46
    Jaromír Jágr se dostal ke kotouči v rohu útočného pásma, a přestože o puk přišel, okamžitě ho vybojoval zpět a hosté kombinují.
     
    25:17
    Kings opět zahrozili, jmenovitě Drew Doughty, jenž se snažil nahodit kotouč od modré čáry. Jeho puk byl ale tečován a nakonec jemně dopadl obloučkem do lapačky připraveného brankáře Flames.
     
    24:48
    Pěknou akci předvedlo i Los Angeles, v jehož dresu dostal pěknou zadovku Tanner Pearson a dělovkou z kruhu prověřil hostujícího brankáře.
     
    24:15
    Sean Monahan nahodil kotouč do útočné třetiny, kam se hnal Travis Hamonic a našel najíždějícího Michaela Frolíka, který z levé strany dvěma pokusy neuspěl.
     
    23:48
    Utkání pokračuje v divokém tempu, hraje se na obě strany, jen většina akcí končí na útočné modré čáře, nebo nepřesnou přihrávkou.
     
    23:13
    Los Angeles zatlačilo hosty v jejich obranném pásmu, jenže i po několik desítek vteřin trvajícím tlaku svítí na jeho účtě nula.
     
    22:40
    Mike Cammalleri zachytil vyhozený kotouč Calgary, nakonec nabil na hůl Drewa Doughtyho, jehož tvrdou střelu musel zablokovat Matt Bartkowski.
     
    22:04
    Na ledě už je třetí útočná formace s Jaromírem Jágrem. Ten se tak vrací po bok Sama Bennetta a Krise Versteega.
     
    21:31
    Na druhé straně vezl kotouč Matthew Tkachuck, který nakonec z levého kruhu sám vypálil a vytvořil zajímavý závar před brankou domácích.
     
    20:48
    Nezahrozilo a jak je v NHL zvykem, okamžitě se muselo bránit. Christian Folin nakonec zakončil útočnou akci Los Angeles střelou od modré čáry, která byla sražena do hlediště.
     
    20:40
    Zajímavá akce Los Angeles hned v úvodu druhé třetiny! Jeden z hráčů Kings hledal pěknou žabičkou najíždějícího Tylera Toffoliho, jenž byl sám před brankou, ale na letící kotouč nedosáhl.
     
    20:23
    Calgary začalo prostřední třetinu defenzivně, ale už kombinuje s kotoučem v útočném pásmu Kings.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky po 1. třetině

    Střely na branku: 15 – 13
    Přesilové hry: 0/3 – 1/2
    Vhazování: 55 % – 45 %
    Zablokované střely: 3 – 7
    Hity: 6 – 6
     
    Co se týče Jaromíra Jágra, na první start to není vůbec špatné. Český útočník se během první třetiny dokonce objevil v první formaci, vyzkoušel si i přesilovou hru a byla na něm znát velká chuť.

    Ačkoliv za sebou nemá zápasové vytížení, které mají jeho mladší spoluhráči, nahrazuje to velkým nasazením a úspěšně drží krok. Pokud to takto bude pokračovat dnes i v dalších zápasech, nemůže Glen Gulutzan jeho angažování litovat.
     
    Jaromír Jágr ještě našel Travise Hamonice, jenž se napřahoval na střelu, ale tu už přerušila siréna. Končí tak první třetina Jaromíra Jágra v dresu Calgary a český veterán může být spokojený. Jeho tým vede po pěkných brankách Matthewa Tkachucka a Michaela Frolíka 2:0 a dobrou formu si na led Kings přivezl i brankář Mike Smith.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:58
    V posledních vteřinách pálil ještě Kris Versteeg, jehož střelu ze strany vyrazil Jonathan Quick do hlediště. Vhazování v obranném pásmu Kings.
     
    19:49
    A dokonce zahrozilo také Calgary! Jaromír Jágr se v útočném pásmu dostal ke kotouči, posunul ho na modrou čáru, kde stál Travis Hamonic a stejný hráč prověřil pozornost domácího brankáře.
     
    19:28
    Kings se nepodařilo pevně usadit v útočném pásmu, aby mohli roztočit kolotoč přihrávek. Hosté se osvobozují.
     
    19:00
    Začíná poslední minuta první třetiny, hosté jsou v plném počtu a osvobozují se.
     
    18:26
    Od modré čáry tvrdě vypálil Jake Muzzin, jenže ani on si na brankáře soupeře nepřišel. Mike Smith svůj tým drží a hájí čisté konto.
     
    18:08
    Los Angeles ujelo do přečíslení dvou na jednoho, když Dustin Brown hledal Tylera Toffoliho, ale jeho přihrávka na parťáka byla nepřesná.
     
    17:26
    Tentokrát útočí hosté, ale nedaří se jim ohrozit domácí branku.
     
    16:59
    Los Angeles okamžitě zahrozilo a někteří hráči už zvedali ruce nad hlavu, když se před brankou Calgary nacházelo několik hráčů obou týmů a Mike Smith dělal vše možné, aby gólu zabránil. To se mu podařilo.
     
    16:43
    O chvíli později ukončil přesilovou hru hostující Sean Monahan (CGY), který si pomohl háčkem a dostane dvouminutový trest.
     
    16:31
    Calgary si vytvořilo zajímavou příležitost a před brankou se dokonce pokoušel dorážet Jaromír Jágr, jenže neúspěšně.
     
    15:58
    A mohou si ulevit. Na trestnou míří další hráč Kings, jmenovitě Dustin Brown (LAK), jenž si mimo hru za brankou počíhal na Michaela Frolíka a za svůj hit byl oceněn trestem za nedovolené bránění.
     
    15:40
    Flames se poprvé ve druhém oslabení osvobozují a mohou vystřídat. Pro obrannou čtyřku Calgary to byla náročná šichta.
     
    15:11
    Los Angeles si připsalo i další pokusy, jenže všechny orazítkovaly pouze mantinel za brankou.
     
    14:57
    Domácím vychází druhá přesilovka výrazně lépe. Když to nešlo v blízkosti branky, zkoušel vystřelit od modré Drew Doughty a jeho tvrdá rána nadělala kanadskému brankáři plno práce.
     
    14:38
    Mike Smith se musel činit i krátce po vhazování. Tentokrát pálil Jeff Carter a dorážka Dustina Browna zády k brance už ke gólu nevedla.
     
    14:18
    Kings začali aktivně a po vyhraném buly okamžitě zahrozili. Dustin Brown našel pěknou přihrávkou z rohu kluziště Tylera Toffoliho, který na zadní tyči prověřil hostujícího brankáře.
     
    Víte, že…

    Druhý nejstarším hráčem Flames je brankář Mike Smith. Když dal Jaromír Jágr svůj první gól v NHL, bylo kanadskému brankáři osm let.
     
    14:09
    Český útočník nejspíš na ledě zůstane. Calgary jde totiž opět do čtyř, tentokrát si háčkem pomohl Matt Stajan (CGY) a po komerční přestávce začne jeho dvouminutový trest.
     
    13:21
    Tu ukázal Michael Frolík, který dnes hraje zatím velmi dobře. Český křídelník se dostal v útočném pásmu ke kotouči, z pravého kruhu zakončil, a když Jonathan Quick kotouč vyrazil, snažil se místo dorážky najít zpětnou přihrávkou svého najíždějícího spoluhráče – neúspěšně.
     
    12:51
    První třetina probíhá velmi rychle. Oba týmy hrají aktivně, téměř nefaulují a hraje se plynule. Uvidíme, zda se dočkáme i nějaké pěkné akce.
     
    12:17
    Jeff Carter se snažil protlačit do útočného pásma středem hřiště, ale proti přesile bránících hráčů příliš šancí na úspěch neměl.
     
    11:49
    A pozor! Český útočník Jaromír Jágr už je na ledě s Johnnym Gaudreauem a Seanem Monahanem. To je rychlý přesun do útočné formace, uvidíme, zda se bude jednat pouze o zkoušku, nebo v ní Jaromír Jágr zůstane.
     
    11:17
    Hraje se aktivně a bez přerušení, jenže zatím také bez větších střeleckých příležitostí.
     
    10:53
    V posledních desítkách vteřin se oba týmy střídají v držení kotouče, ale nedaří se jim obsadit útočné pásmo soupeře.
     
    10:30
    Tentokrát už Los Angeles zahrozilo výrazněji! Jeho kombinace v útočném pásmu skončila nebezpečným závarem před brankou, kde se ocitl nehlídaný Tanner Pearson, ale puk do branky nedotlačil.
     
    10:16
    Do střely se dostal Mike Cammalleri, s jehož střeleckým pokusem z pravé strany nemohl mít Mike Smith příliš práce.
     
    09:26
    První přesilová domácímu týmu příliš nedaří. Calgary zatím bez problémů vyhazuje kotouče a v klidu se brání.
     
    08:35
    Tanner Pearson si svým nájezdem za branku vybojoval faul, kterého se hákováním dopustil hostující Michael Stone (CGY) a nabídl první přesilovou hru svému soupeři.
     
    08:35
    Na puku opět byli domácí hráči, kteří se nahozeným kotoučem dostali do útočné třetiny, kde Tanner Pearson nabil zpoza branky jednomu ze svých spoluhráčů, a ten prověřil hostujícího brankáře.
    07:47 Michael FROLÍK - 0:2
     
    07:47
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Parádní akce kanadského týmu končí druhým gólem. MICHAEL FROLÍK vyvezl kotouč po pravé straně, posunul ho pod sebe na Johnnyho Gaudreaua, který si najel do kruhu a pěknou žabičkou ho vrátil českému útočníkovi, jenž pouze doklepl do prázdné branky – 0:2! Asistence: Johnny Gaudreau, Sean Monahan.
     
    07:18
    Kings se přece jen podařilo vybojovat kotouč zpět a zahrozit od modré čáry. Jmenovitě pálil Derek Forbort, jehož nahození nikdo ze spoluhráčů netečoval.
     
    07:00
    Los Angeles vyhrálo vhazování a ze středního pásma se vydalo do útoku. Anže Kopitar už míchal s kotoučem v útočném pásmu, ale bylo to zbytečné – ofsajd.
     
    Víte, že…

    Autor první branky Matthew Tkachuck má s Jaromírem Jágrem zajímavou spojitost. Když byl v roce 1990 český útočník draftovaný, chvíli po něm přišel na řadu jeho otec Keith.
     
    06:56
    Kotouč opustil hrací plochu a máme tu první komerční přestávku, do které jdou hosté s těsným vedením 1:0.
     
    06:39
    Třetí útočná formace Kanaďanů náskok nezvýšila, ale soupeři dala zabrat a minimálně mu sebrala pořádnou porci sil. Hra se přesouvá do středního pásma.
     
    06:13
    Jaromír Jágr byl opět na scéně, když tentokrát tečoval střelu od modré čáry. Aktivita Flames pokračuje, Jonathan Quick ale zatím zasahovat nemusel.
     
    05:22
    Calgary dokázalo držet soupeře v jeho obranném pásmu, jenže si nedokázalo vytvořit slibnou střeleckou příležitost. Optický tlak ovšem pokračuje.
     
    04:56
    Tentokrát se stejný hráč pokoušel najít při zajímavém útoku svého najíždějícího kolegu, ale jeho přihrávka z levé strany střelou neskončila.
     
    04:15
    Dustin Brown si u mantinelu počíhal na Troye Brouwera a vysloužil si potlesk domácí arény.
    03:56 Matthew TKACHUK - 0:1
     
    03:56
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Vedoucí gól! MATTHEW TKACHUCK míchal s kotoučem za brankou Jonathana Quicka, a když si všiml zaváhání domácích obránců, najel přímo před domácí branku a na druhý pokus protlačil kotouč mezi betony domácího brankáře – 0:1. Asistence: Mikael Backlund, Mark Giordano.
     
    03:49
    Los Angeles už jednou vyhodilo a zatím se mu daří držet soupeře zkrátka. Co nabídnou další vteřiny?
     
    03:15
    Calgary začíná přesilovou hru bez Jaromíra Jágra, přesto kombinuje v útočném pásmu. Zatím se mu ale nedaří vystřelit.
     
    02:54
    Máme tu první vyloučení, které si připíše Adrian Kempe (LAK). Důvodem je nedovolené bránění.
     
    02:16
    Calgary okamžitě zaútočilo a z levé strany pálil Jaromír Jágr. Jeho střela ovšem ke gólu nevedla. Útočí opět Los Angeles.
     
    01:56
    Musel se ovšem bránit, protože Kings získali kotouč a zaútočili. Nejprve střílel z levé strany Jeff Carter, jehož sraženou střelu dorážel od modré čáry Tyler Toffoli, ale Mike Smith jeho pokus pravým betonem vyrazil a dorážejícímu Jeffu Carterovi sjel kotouč z hole.
     
    01:29
    Už je tam! Jaromír Jágr je poprvé u kotouče a připisuje si první vteřiny v novém působišti.
     
    01:03
    Defenzivě Flames se podařilo rozbít útok soupeře a vydat se do přečíslení, které zakončil první střelou z pravé strany Travis Hamonic. Jonathan Quick jeho pokus vyrazil, ale k dorážce se hostující útočník nedostal.
     
    00:37
    První postupný útok Kings vedl jen k nepřesnému zakončení. Poté, co kotouč opustil hrací plochu, se bude vhazovat na polovině hřiště.
     
    00:07
    Začínáme! Úvodní vhazování zápasu vyhrál domácí centr, který tak dal svému týmu možnost k založení útoku.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Los Angeles Kings: Quick – Doughty (A), Forbort, Folin, Muzzin, Fantenberg, MacDermid – D. Brown, Kopitar (C), Iafallo – Toffoli, J. Carter (A), Pearson – Cammalleri, Kempe, Andreoff – Lewis, N. Shore, Clifford.

    Calgary Flames: M. Smith – D. Hamilton, Giordano (C), Hamonic, Brodie, Stone, Bartkowski – Ferland, Monahan (A), J. Gaudreau – Frolík, Backlund, Tkachuk – Jágr, S. Bennett, Versteeg – Brouwer (A), Stajan, T. Glass.

    Rozhodčí: F. St. Laurent, G. Rank – B. Murphy, B. Mills..
     
    Na ledě se ale dnes budou pohybovat legendy dvě. Jediným mužem, který byl součástí NHL, když do ní vletěl mladý Jaromír Jágr, je dnešní čárový rozhodčí Brian Murphy.

    Zkušený mazák už má na kontě neuvěřitelných 1932 zápasů a premiéru si připsal 7. října 1988! Cenné zkušenosti tak bude předávat Bevanu Millsovi, jenž se 26 duely na kontě vstupuje do druhé sezony v NHL.

    Utkání dnes proběhne v režii zkušeného Francoise St. Laurenta, jenž má na kontě už 670 zápasů v NHL a píská je od roku 2005. O deset let později nakoukl do nejlepší soutěže také Garrett Rank a na kontě už má 182 odpískaných duelů.
     
    Hlavní hvězdou večera je minimálně pro české fanoušky Jaromír Jágr. Pro kladenského patriota je Calgary devátým klubem v NHL a všichni věří, že do něj vstoupí úspěšně.

    V osmi předchozích premiérách za nový klub nasbíral dohromady slušných deset bodů. Bez bodů zůstal jen při premiéře za Pittsburgh v roce 1990, po přestupu z Washingtonu do Rangers, v jejichž dresu nebodoval proti Ottawě a ročník 2013/2014 začal v dresu New Jersey s nulou proti Pittsburghu.

    Absolutně nejpovedenější vstup do nového angažmá prožil Jaromír Jágr ve výlukové sezoně 2012/2013, kterou zakončil v Bostonu. Do něj přišel z Dallasu, kde navázal na výbornou formu z české Tipsport extraligy a v prvním utkání s Arizonou (tehdy ještě Phoenixem) dal dva góly a na dva přihrál! Podobný počin by byl dnes večer velkou senzací.
     
    V uplynulé sezoně se obě mužstva potkala pětkrát a vzájemnou bilanci mají slušně vyrovnanou. Calgary získalo tři výhry, z toho jednou se radovalo po prodloužení. Poslední utkání se odehrálo v dubnu ledě Kings, odkud si Flames odvezly vítězství 4:1.
     
    K Jaromíru Jágrovi se ještě několikrát dostaneme, ale pojďme si říct, jak si v úvodu sezony vedou oba týmy. A na začátek je potřeba říct, že se potkají celky, kterým vstup do nového ročníku vyšel slušně.

    Domácí Los Angeles začalo vydřenou výhrou 2:0 nad Philadelphií a následně zdolalo v derby San Jose na jeho ledě 4:1. O zápas více má na kontě Calgary, které začalo prohrou 0:3 na ledě Edmontonu, ale následně zdolalo Winnipeg 6:3 a na začátek venkovního tripu vyhrálo na ledě Anaheimu 2:0, což se mu podařilo po jedenácti letech.
    Musím se soustředit na sebe, hlásí Jágr před premiérou

     
    Den J už je tady! Jágr začne ve třetí formaci

    Nová sezona zámořské NHL se rozjela naplno, ale až dnes dostane větší grády. Premiéru v dresu Calgary by se měl odbýt pětačtyřicetiletý Jaromír Jágr, jenž se poprvé v kariéře dohodl na angažmá v Kanadě a po několika trénincích by měl naskočit do prvního zápasu.

    První start Jaromíra Jágra potvrdil také trenér Glen Gulutzan, jenž zařadil českou legendu do třetí útočné formace po bok centra Sama Bennetta a křídelníka Krise Versteega. První jmenovaný už se na spolupráci s českým útočníkem těší.

    "Je to legenda. Už jen to, že mi něco ukáže nebo poradí, znamená od takového hráče strašně moc. Hraje hokej strašně dlouho. Má zkušenosti jako nikdo jiný. Budu se snažit od něj pochytit, co půjde," uvedl pro NHL.com jednadvacetiletý útočník.
     
    Všem fanouškům přeji příjemné probuzení, případně pokračování středečního večírku! Společně budeme sledovat utkání NHL mezi Los Angeles Kings a Calgary Flames, které je na programu od 4:30 a mělo by být premiérou Jaromíra Jágra v dresu kanadského celku!

    Daniel Ryl

    Góly a asistencie: 36. Kopitar (Muzzin, D. Brown), 41. D. Brown (Doughty, Iafallo), 42. D. Brown (Forbort) – 4. Tkachuk (Backlund, Giordano), 8. Frolík (J. Gaudreau, Monahan), 51. Tkachuk (D. Hamilton, Frolík), 62. Monahan (J. Gaudreau, Brodie)


    Los Angeles Kings: Quick – Doughty (A), Forbort, Folin, Muzzin, Fantenberg, MacDermid – D. Brown, Kopitar (C), Iafallo – Toffoli, J. Carter (A), Pearson – Cammalleri, Kempe, Andreoff – Lewis, N. Shore, Clifford.
    Calgary Flames: M. Smith – D. Hamilton, Giordano (C), Hamonic, Brodie, Stone, Bartkowski – Ferland, Monahan (A), J. Gaudreau – Frolík, Backlund, Tkachuk – Jágr, S. Bennett, Versteeg – Brouwer (A), Stajan, T. Glass.

    Rozhodca: F. St. Laurent, G. Rank – B. Murphy, B. Mills.

    Diváci: 18 320