Tisková konference Svazu lyžařů ČR (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference Svazu lyžařů ČR

cz Štvrtok 12.10.2017, 11:00Tlačové konferencie
     
    Oficiální část tiskové konference je u konce. (11:15:32)
     
    Další tiskové konference lyžařů jsou naplánovány na říjen – alpští lyžaři a běžci na lyžích, 16. listopadu pak budou mít svou tiskovku skokani. Ze všech přineseme podrobný online přenos.
     
    Lukáš Sobotka doplňuje: V předolympijské či olympijské sezoně je vždy peněz trochu více. Příprava mohla být díky nim lepší a omezilo nás to spíše v tomto smyslu pozitivně.
     
    Jakub Čeřovský o penězích: Snažili jsme se ve spolupráci s Duklou a Olympem, aby závodníci nepočítali peníze a mohli se soustředit na přípravu. Co se týká omezování finančních prostředků na výjezdy reprezentací, chtěli jsme aby původní standardy zůstaly zachovány.
     
    Tomáš Portyk: Republikový šampionát je specifický, protože se ho neúčastní moc lidí. Podmínky tu nejsou úplně jednoduché. Byl to takový dezert po letní Grand Prix. Sezona a příprava probíhaly tak jak měly. Snažíme se zacházet do detailů, což se projevilo i na výsledcích. Věřím, že se to projeví i v zimě.
     
    Martin Jakš: Rozdíl v přípravě s finským trenérem na první pohled patrný není. Se spoustou lidí si sedl lidsky i jako trenér. Budeme se snažit zase po čase přivést do světového poháru nové naděje. Pro mě je to poměrně změna po Mírovi Petráskovi, hlavně podle výsledků v zimě se však ukáže, jak na tom jsme.
     
    Kateřina Vojáčková o přípravě na Novém Zélandu či v Japonsku: V Japonsku jsou speciální begy, kde si můžete nacvičit nové věci, což mi vyhovovalo. Cílem je držet se v top 30.
     
    Nikol Kučerová o přípravě: Věřím, že díky absenci zranění budu o to více připravenější než dříve.
     
    Jan Hudec (reprezentant v alpském lyžování): Příprava byla trochu složitější. Mám překážku v podobě ramena, ale v kariéře jsem jich měl stovky a vždy jsem je nějak dokázal překonat. Nedělám žádné velké zbytečné zákroky, ale aktuálně se cítím dobře. Mám dobrou péči od ortopedů a půjdeme do toho. Sezona začne trochu později, než bych chtěl, ale nebudu se cpát na olympiádu, pokud nebudu fit.
     
    Jakub Čeřovský: Nesnažíme se spoléhat pouze na pomoc ze strany ministerstva školství, ale snažíme se vyvíjet i vlastní iniciativu. Máme v travním lyžování spoustu úspěchů a věřím, že nějakou medaili přivezou i naši lyžaři či snowboardisté.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 11:00.

    Radek Barkman