Tampa Bay – Pittsburgh 5:4 (kon.) | Florida – St. Louis 5:2 (kon.) | Nashville – Dallas 4:1 (kon.)
Chicago – Minnesota 2:5 (kon.) | Vancouver – Winnipeg 2:4 (kon.) | Arizona – Detroit 2:4 (kon.)
San Jose – Buffalo 3:2 (kon.)
koniec
Florida Panthers
5:2 (0:0, 3:1, 2:1)
St. Louis Blues
cz Piatok 13.10.2017, 01:30 • BB&T Center, Sunrise • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    58:51 Vince DUNN - 5:2
     
    58:51
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Tak ještě snížení. Středem si do útočného pásma najel VINCE DUNN a švihem přes obránce trefil prostor pod horní tyčkou. Luongo máchl lapačkou naprázdno. Pro autora je to vůbec první gól v NHL. Asistence: Scottie Upshall, Alex Pietrangelo.
     
    55:06
    Přesilovka pro domácí. Haley srazil hitem Braydena Schenna, ten se dopustil oplácení a obdržel dvě minuty za hrubost a deset minut osobní trest. Ten dostal i domácí Micheal Haley.
     
    54:02
    Florida právě vstřelila branku!
    Už je patrně definitivně rozhodnuto. NICK BJUGSTAD předvedl bleskový průnik do útočného pásma, zprava se natlačil před Allena a střelou do horního růžku upravil na 5:1. Asistence: Jared McCann, Connor Brickley.
     
    47:42
    Všichni si už mysleli, že je to gól na 5:1, na Barkova zívala odkrytá branka, jenže Allen se zvládl přemístit a zasáhnout rychlou lapačkou! Rozhodčí se šli přesvědčit k videu, zda zákrok nepřišel za brankovou čárou, to jen potvrdilo, že se o gól nejednalo.
     
    45:04
    Dvě minuty za sekání dostal Colton Parayko.
    43:16 Aaron EKBLAD - 4:1
     
    43:16
    Florida právě vstřelila branku!
    A tak udeřilo na druhé straně. Po rychlém kontru vznikl před Allenem zmatek, gólman hostů sice dokázal první výpady pokrýt, ale poté Huberdeau posunul na volného AARONA EKBLADA a ten už zakončoval do odkryté branky. Asistence: Jonathan Huberdeau, Alexander Barkov.
     
    39:50
    Trocheck mohl přidat čtvrtý gól svého týmu, po pravé straně se dostal do brejku, jeho střelu těsně nad ledem ale Allen vyrazil pravým betonem!
     
    37:06
    A je tu další vyloučení, Florida jde do tří! Dvě minuty za držení držení dostává Derek MacKenzie.
     
    36:09
    Vylučuje se, hosté si dají přesilovku. Dvě minuty za podražení obdržel Ian McCoshen.
     
    30:05
    Hosté se chvíli radovali z gólu, snížení však nepřichází. Od modré nahodil Bortuzzo, Schenn ale po puku sáhl vysokou holí. Rozhodčí se šli ještě podívat k videu, po chvíli pak potvrdili svůj verdikt. Stále to tak je 3:1 pro Floridu.
    27:42 Jared MCCANN - 3:1
     
    27:42
    Florida právě vstřelila branku!
    Domácí využívají přesilovku a vedou už o dvě branky. Po několika přihrávkách si ke kruhům sjel Vrbata a střílenou přihrávkou poslal pas JAREDU McCANNOVI na teč. Ten zamířil naprosto přesně a na tuto rychlou akci Allen nenašel zákrok. Asistence: Radim Vrbata, Aaron Ekblad.
     
    26:05
    Přesilovka pro Floridu, Scottie Upshall jde na trestnou lavici za zdržování při vhazování.
    22:45 Vincent TROCHECK - 2:1
     
    22:45
    Florida právě vstřelila branku!
    Tak to je doslova gólová smršť v úvodu druhé třetiny. Hosté ztratili ve středním pásmu puk, do brejku se dostal VINCENT TROCHECK a zakončil jej nechytatelnou střelou na Allenovu lapačku! Asistence: Colton Sceviour.
     
    22:16
    Přesilovka pro St. Louis, dvouminutový trest za krosček obdržel Alex Petrovic.
    21:26 Ian MCCOSHEN - 1:1
     
    21:26
    Florida právě vstřelila branku!
    Je ale bleskově vyrovnáno. Ihned po buly se domácí dostali do pásma a z levé strany vyslal povedený švih IAN McCOSHEN. Luongo na tento pokus nedosáhl a je to 1:1. Pro domácího obránce je to vůbec první gól v NHL! Asistence: Connor Brickley, Nick Bjugstad.
    21:14 Paul STASTNY - 0:1
    21:14 Paul STASTNY - 0:1
     
    21:14
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Další kombinaci už ale hosté využili a vedou. Po několika přihrávkách dostal puk u branky PAUL STASTNY, chvíli počkal, poté vyjel před Luonga a prostřelil jej pokusem po ledě. Asistence: Vladimir Tarasenko, Alex Pietrangelo.
     
    20:52
    Hosté si zahrají přesilovku, Radim Vrbata se totiž dopustil sekání.
     
    17:14
    Přesilovku si dají i hráči St. Louis, dvě minuty za zdržování hry dostal Derek MacKenzie. Puk z jeho hole opustil ledovou plochu..
     
    12:53
    Jak Micheal Haley, tak i Chris Thorburn obdrželi pětiminutové tresty za bitku.
     
    10:47
    Luongo předvedl vynikající zákrok, když si na něm vylámal zuby unikající Scottie Upshall. Tomu domácí gólman vložil do zakončení hůl a zneškodnil tak zatím největší šanci zápasu.
     
    05:14
    Další vyloučení na straně St. Louis, Scottie Upshall dostal dvě minuty za sekání.
     
    03:18
    Je tu první vyloučení, Vince Dunn fauloval Mathesona a míří na trestnou lavici s dvouminutovým trestem za držení.

    Aleš Pur

    Góly a asistencie: 22. McCoshen (Brickley, Bjugstad), 23. Trocheck (Sceviour), 28. McCann (Vrbata, Ekblad), 44. Ekblad (Huberdeau, Barkov), 55. Bjugstad (McCann, Brickley) – 22. Stastny (Tarasenko, Pietrangelo), 59. Dunn (Upshall, Pietrangelo)


    Florida Panthers: Luongo (Reimer) – Ekblad, Yandle (A), Pysyk, Matheson, Petrovic, McCoshen – Dadonov, Barkov (A), Huberdeau – Vrbata, Trocheck, J. McGinn – Bjugstad, McCann, Brickley – Sceviour, MacKenzie (C), Haley.
    St. Louis Blues: Allen (C. Hutton) – Pietrangelo (C), Edmundson, Parayko, Gunnarsson, Bortuzzo, Dunn – Tarasenko (A), Stastny, Sobotka – Barbašev, B. Schenn, Schwartz (A) – Jaškin, Sundqvist, Pääjärvi – Thorburn, Brodziak, Upshall.

    Rozhodca: Luxmore, L'Ecuyer – Shewchyk, Barton

    Diváci: 10 846