Tampa Bay – Pittsburgh 5:4 (kon.) | Florida – St. Louis 5:2 (kon.) | Nashville – Dallas 4:1 (kon.)
Chicago – Minnesota 2:5 (kon.) | Vancouver – Winnipeg 2:4 (kon.) | Arizona – Detroit 2:4 (kon.)
San Jose – Buffalo 3:2 (kon.)
koniec
Chicago Blackhawks
2:5 (0:0, 0:1, 2:4)
Minnesota Wild
cz Piatok 13.10.2017, 02:30 • United Center, Chicago • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:44
    Šestnáct sekund před koncem ještě jeden trest. Mike Reilly dostal dvě minuty za nedovolené bránění.
    59:04 Jonathan TOEWS - 2:5
     
    59:04
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Gustav Forsling napřáhl od modré čáry k prudké střele, která se na vrcholu mezikruží od JONATHANA TOEWSE odrazila k ledu a zamířila do protipohybu Devana Dubnyka k pravé tyči. Asistence: Gustav Forsling a Ryan Hartman.
    57:59 Mikko KOIVU - 1:5
     
    57:59
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Joel Eriksson Ek z obranného pásma vyhodil puk podél hrazení a MIKKO KOIVU střelou zápěstím od střídaček zamířil do prázdné brány. Asistence: Joel Eriksson Ek a Kyle Quincey.
     
    57:52
    Tyler Ennis dostal dvě minuty za sekání a bude se hrát ve hře 4 na 4. Chicago zřejmě odvolá ještě jednou brankáře.
     
    56:35
    Daniel Winnik se před komerční přestávkou pustil do Richarda Pánika, který dostal kromě trestu za hrubost také dvě minuty za krosček. Daniel Winnik byl vyloučen pouze za hrubost. Wild mají přesilovou hru.
    55:56 Chris STEWART - 1:4
     
    55:56
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Corey Crawford zamířil po zakázaném uvolnění Minnesoty na střídačku a po přihrávce Tylera Ennise dovezl puk z pravé strany do prázdné brány CHRIS STEWART. Minnesota vede 4:1. Asistence: Tyler Ennis a Jared Spurgeon.
     
    52:46
    Mikko Koivu dostal dvě minuty po faulu na Tannera Kera v obranném pásmu. Vysoká hůl.
    52:29 Jason ZUCKER - 1:3
     
    52:29
    Minnesota právě vstřelila branku!
    JASON ZUCKER si u levé tyče najel na kolmou přihrávku od Mikea Reillyho a Corey Crawford ho skvěle vychytal pravým betonem, jenže útočník Minnesoty puk dojel a zpoza brány ho chytře o výstroj brankáře Chicaga poslal do brány! Asistence: Mike Reilly a Matt Cullen.
     
    50:32
    Joel Quenneville si vzal Coach Challenge kvůli postavení mimo hru, která nebyla úspěšná, a Chicago navíc půjde kvůli zdržování hry do čtyř. Nové pravidlo je nekompromisní. Wild mají šanci rozhodnout. Trest pro střídačku Chicaga odpyká Alex DeBrincat.
    50:32 Chris STEWART - 1:2
     
    50:32
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Jason Zucker na levém křídle na modré čáře využil podklouznutí Brenta Seabrooka, jehož pravá brusle se dotýkala modré čáry a zřejmě kvůli tomu se o ofsajd nejednalo. Následovala diagonální přihrávka, na kterou si najel CHRIS STEWART a v blízkosti pravé tyče skóroval do prázdné brány! Asistence: Jason Zucker.
    Dorážející Arťom Anisimov orazítkoval obě tyče brány Wild!
     
    49:00
    Arťom Anisimov se v pravém kruhu po zákroku Devana Dubnyka levým betonem dostal k dorážce a dobře mířil na lapačku brankáře Wild, puk se ale od pravé tyče odrazil podél brankové čáry do levé tyče a poté ven! Nikdo nemůže uvěřit, že takhle střela neskončila gólem!
    48:21 Ryan HARTMAN - 1:1
     
    48:21
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Patrick Kane z levého křídla nahodil puk na přední tyči, kde puk mezi nohama zády k bráně skvěle tečoval clonící Tanner Kero. Devan Dubnyk sice dokázal kotouč vyrazit, RYAN HARTMAN si ho ale rychle hodil na forhend a dorazil ho do odkryté klece! United Center se raduje. Asistence: Tanner Kero a Patrick Kane.
     
    47:53
    Chris Stewart napřáhl k prudké střele zápěstím a puk se zřejmě odrazil od horní tyče do ochranné sítě! Wild se druhý gól přidat zatím nepodařilo a následuje komerční přestávka.
     
    43:24
    Tyler Ennis si na pravém křídle z úhlu krásně vybruslil před bránu, na vzdálenější levé tyči ale Coreyho Crawforda z blízkosti nepřekonal. Arťom Anisimov ho ovšem předtím sekl a dostal dvě minuty.
     
    42:46
    Jan Rutta naskočil do hry a na pravém křídle vypálil od modré čáry, Devan Dubnyk toho příliš neviděl, u své levé tyče ale dokázal puk levým betonem vykopnout mimo!
     
    41:04
    Nino Niederreiter v pravém kruhu napřáhl ke střele a po zákroku Coreyho Crawforda se Wild dostali u pravé tyče k dorážce, ani druhý pokus ale brankáře Blackhawks nepřekonal!
    39:25 Eric STAAL - 0:1
     
    39:25
    Minnesota právě vstřelila branku!
    ERIC STAAL si na levém křídle najel na krásnou přihrávku Charlieho Coylea přes šířku ledové plochy a bez přípravy střelou zápěstím z kruhu pro vhazování procedil puk na bližší tyči pod podpaždím Coreyho Crawforda do brány! Minnesota přečkala obrovský tlak a poté jako blesk udeřila – 0:1. Asistence: Charlie Coyle.
     
    36:59
    Minnesota měla na ledě v jeden moment hned sedm hráčů a vyloučení za příliš mnoho hráčů na ledě odpyká Chris Stewart. Chicago má velkou šanci navázat na předchozí tlak a prolomit skóre.
    Lance Bouma ani nadvakrát nepřekonal ležícího Dubnyka!
     
    34:31
    Další neskutečná šance Chicaga! Lance Bouma u levé tyče uklízel puk do zdánlivě prázdné brány, jenže Devan Dubnyk ho dokázal vleže vychytat. A to hned dvakrát, hned vzápětí totiž vytáhl mimo i jeho dorážku!
    Dorážka Richarda Pánika senzačně neskončila úvodním gólem!
     
    31:22
    Obrovská šance Chicaga, po které už to vypadalo, že je puk v síti! Richard Pánik v blízkosti pravé tyče bekhendem uklízel puk do prázdné brány, jenže překonaného Devana Dubnyka zřejmě dokázal na brankové čáře zastoupit Jared Spurgeon, který kotouč vyrazil za bránu!
    John Hayden a jeho parádní, přesný a tvrdý pravý hák!
     
    28:03
    John Hayden se pustil do bitky s Marcusem Folignem a oba hráči se navzájem pořádně masírovali do doby, než John Hayden předvedl parádní pravý hák a málem knockoutoval svého soupeře. Na obou stranách pět minut za bitku.
    Charlie Coyle si najel před bránu a ocitl se ve velké šanci
     
    24:49
    Devan Dubnyk nejprve dobře zasáhl proti střele Chicaga od modré čáry, kterou ukryl v náručí, a na opačné straně se musel činit Corey Crawford! Charlie Coyle si najel před bránu na krásnou žabičku z levého křídla a bez přípravy se snažil najít pátou dírou ve výstroji brankáře Blackhawks, puk ale skončil v jeho náručí!
    Jason Zucker se skvěle natlačil před obránce Jana Ruttu
     
    24:08
    Jason Zucker si z levého křídla krásně vybruslil před bránu, kde si pokryl puk před Janem Ruttou a bekhendem mířil k pravé tyči, Corey Crawford ale dobře kopíroval jeho pohyb a puk našel v lapačce!
     
    23:38
    John Hayden napřáhl před vrcholem levého kruhu ke krásné střele zápěstím, která mířila těsně nad ledem ke vzdálenější pravé tyči, Devan Dubnyk ale předvedl parádní zákrok, když puk našel v lapačce!
     
    21:08
    Eric Staal byl hráčem, který sekl pronikajícího Arťoma Anisimova, a Chicago si zahraje první přesilovou hru.
     
    7:53
    Richard Pánik fauloval Charlieho Coylea a po necelých osmi minutách si Minnesota zahraje přesilovou hru.
     
    06:48
    Mikko Koivu se ocitl v blízkosti pravé tyče v další velké šanci, ani takhle střela ale neskončila gólem! Puk trefil tyč!
     
    06:34
    Po další nepříliš atraktivní pasáži hry přišla střela Mikka Koiva z mezikruží, jenže hostující kapitán ve velmi slibné brankové příležitosti bránu Chicaga minul!
     
    01:05
    Charlie Coyle se ocitl před bránou v obrovské šanci, jenže jeho pokus z mezikruží zamířil mimo!

    Tomáš Reiner

    Góly a asistencie: 49. Hartman (Kero, P. Kane), 60. J. Toews (Forsling, Hartman) – 40. E. Staal (Coyle), 51. Stewart (Zucker), 53. Zucker (Reilly, Cullen), 56. Stewart (Ennis, Spurgeon), 58. M. Koivu (Eriksson Ek, Quincey)


    Chicago Blackhawks: Crawford (A. Forsberg) – Keith (A), Seabrook (A), Kempný, C. Murphy, Forsling, Rutta – Saad, J. Toews (C), Pánik – Hartman, Anisimov, P. Kane – Sharp, Kero, DeBrincat – Bouma, Wingels, Hayden.
    Minnesota Wild: Dubnyk (Stalock) – Spurgeon, Suter (A), Brodin, Dumba, Quincey, Reilly, Olofsson – Niederreiter, E. Staal (A), Coyle – M. Foligno, M. Koivu (C), Ennis – Zucker, Eriksson Ek, Stewart – Winnik, Cullen.

    Rozhodca: Marc Joannette, Kevin Pollock. Čároví: Bryan Pancich, Shandor Alphonso

    Diváci: 21386