Liverpool – Manchester United 0:0 (kon.) | Burnley – West Ham 1:1 (kon.) | Crystal Palace – Chelsea 2:1 (kon.)
Manchester City – Stoke City 7:2 (kon.) | Swansea – Huddersfield Town 2:0 (kon.) | Tottenham – Bournemouth 1:0 (kon.)
Watford – Arsenal 2:1 (kon.)
koniec
Liverpool FC
0:0 (0:0)
Manchester United
Sobota 14.10.2017, 13:30 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League • 8. kolo
Predzápasové kurzy
     
    V najväčšom britskom derby sme gól nevideli aj napriek tomu, že šance boli na oboch stranách, ale oveľa viac ich mali futbalisti Liverpoolu, ktorí väčšinu času aktívnejším tímom. "Kloppovci" tak spokojní byť nemôže, Mourinho však áno. (15:20:49)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Ashley Young, prichádza Victor Lindelöf.
     
    90+2
    Jesse Lingard si cez dvojicu hráčov súpera faul na útočnej polovici nevypýtal, lenže domáci futbalisti loptu odkopli len k de Geovi.
     
    90+1
    Chamberlain centrom našiel hlavu Dejana Lovrena, ktorý zakončoval spred hranice malého vápna. Jeho hlavička skončila vysoko nad.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    90
    Joe Gomez svojou aktivitou na krídle neuspel, jeho center sa vrátil do autu. Následný aut krajného obrancu skončil odkopom na rohový kop.
     
    89
    Po faule domácich na útočnej polovici David de Gea odkopol loptu až k brankárovi súpera. Mignolet ju bez problémov chytil a rozohral dopredu.
     
    88
    Rashford sa na krídle cez Gomeza nedostal, mladý obranca Liverpoolu veľmi dobre rozohral a jeho spoluhráči loptu aj pod tlakom udržali na kopačkách.
     
    87
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Roberto Firmino, prichádza Dominic Solanke.
     
    87
    Žltú kartu dostáva Ashley Young (Manchester United).
     
    85
    Po zlej rozohrávke Emreho Cana sa nedohodli ani hráči hostí, ktorí sa mohli dostať po ľavej strane až k šestnástke, lenže úmysel im vonkoncom nevyšiel.
     
    84
    Emre Can ako vietor prebehol cez niekoľko hráčov zo stredu ihriska do šestnástky, kde sa pokúsil strieľa na vzdialenejšiu žrď, ale jeho pokus nebol dostatočnej razantný.
     
    83
    Domáci Liverpool získal priamy kop, z ktorého prišiel center na Sturridgea, lenže jeho hlavička skončilo ďaleko od brány Manchestru United.
     
    82
    Mateo Darmian vykopol veľmi vysoko a nohou zasiahol do chrbta Cana. Takmer zasiahol aj spoluhráča Matiča, jeho hlavy sa tesne vyhol.
     
    81
    Lovren zastavil nabiehajúceho Lukakua a chorvátsky stopér dokázal uspieť aj proti dlhej lopte z autu od Valenciu.
     
    80
    Takmer šanca pre Liverpool, no prihrávka do malého vápna sa stala obeťou jedného z obrancov hostí, ktorý dostal loptu pätou do bezpečia.
     
    79
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Philippe Coutinho, prichádza Daniel Sturridge.
     
    78
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Mohamed Salah, prichádza Alex Oxlade-Chamberlain.
     
    77
    Herrera na trávniku, v tejto chvíli registrujeme niekoľko dosť faulov za krátky čas. Vchádzame takmer do úplného záveru zápasu.
     
    76
    Mohamed Salah to skúsil z diaľky, jeho projektil presný nebol a skončil ďaleko od brány de Geu, ktorý zasahovať nemusel.
     
    75
    Coutinho si dobre nabehol do pokutového územia súpera, no veľký pozor si na šikovného Brazílčana dal Valencia a loptu mu odstrelil do bezpečia autu.
     
    74
    Žltú kartu dostáva Chris Smalling (Manchester United).
     
    73
    Ander Herrera poslal dlhý center do šestnástky z priameho kopu, takmer až z polovice ihriska, avšak Matič sa k lopte nedostal, pretože ho od nej čisto odtlačil Emre Can.
     
    71
    Firmino zachytil v šestnástke pekný oblúčik spoza veľkého vápna. Brazílčan okamžite centroval na vzdialenejšiu žrď, Salah na loptu nedočiahol.
     
    70
    Začalo sa posledných dvadsať minút zápasu, ktorý gól stále ešte nepriniesol. Viac z hry má stále Liverpool, ktorý už mal presný zásah na dosah, no de Gea neinkasoval.
     
    68
    Roberto Firmino si nabehol doľava, kde aj dostal presnú prihrávku. Brazílčan okamžite centroval do malého vápna, no loptu Salah prebehol a Coutinho už nedobehol pred de Geom.
     
    67
    Henderson našiel pred šestnástkou súpera voľného Salaha, ktorý si obhodil dobiehajúceho protihráča a zakončil smerom do vinkla, avšak lopta priestor brány minula.
     
    66
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Anthony Martial, prichádza Marcus Rashford.
     
    65
    Nemanja Matič dokázal loptu po centri Coutinha odvrátiť, ďaleko preč ju odkopol Valencia. Liverpool môže založiť ďalšiu ofenzívnu vlnu.
     
    64
    Mohamed Salah sa na krídle dostal cez Darmiana, následne sa nepresadil okolo ďalšieho protivníka, no získal aspoň rohový kop pre svoje farby.
     
    63
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Henrich Mchitarjan, prichádza Jesse Lingard.
     
    62
    Wijnaldum mohol ešte pokračovať v akcii, nedokázal si loptu spracovať pred protihráčom. Coutinho presunul hru doľava, tam chýbal Alberto Moreno.
     
    61
    Center Brazílčana Coutinha našiel iba hlavu Lukakua, ktorý sa okamžite vybral napádať ďalšiu snahu Liverpoolu. Tá mohla skončiť niečím zaujímavým, ale po páde Coutinha cez Herreru na hranici šestnástky sa nepíska.
     
    60
    Rohový kop pre Liverpool, ktorý je stále aktívnejším tímom. Manchester United sa v druhom polčase nedostal ešte k absolútne vôbec ničomu.
     
    59
    Valencia dokázal poslať sprava center do pokutového územia, ten odvrátil Lovren. Ďalší pas od Matiča Martial stihol, zastavil ho pohotový Alberto Moreno.
     
    58
    Kolmica do pokutového územia na Firmina presná nebola. Smalling mal menšie problémy, aby nezahral zle, no nakoniec sa mu podarilo loptu prepustiť na de Geu.
     
    57
    Salah sa vybral napádať rozohrávku súpera, loptu sa mu získať nepodarilo. Pred nosom mu ju odkopol brankár de Gea.
    56.
     
    56
    Wijnaldumova snaha na ľavej strane skončila centrom Morena. Ten bol odvrátený, avšak následne prišiel pas sprava, ktorý zakončoval na hrancii malého vápna Emre Can. Vo veľkej šanci Nemec hlavou poslal loptu nad.
     
    55
    Coutinho strelou z prvej spred šestnástky trafil iba do obrancov súpera. Lopta sa ešte odrazila pred Wijnalduma, jeho pokus preskočil bránu de Geu.
     
    54
    Manchester United sa postupne posúva po krídle autovými vhadzovaniami smerom dopredu, avšak Darmian o loptu prišiel. Získal ju krajný bek domácich Gomez.
     
    52
    Firmino veľmi dobre nabiehal na prihrávku Coutinha, dokonca sa zoči-voči de Geovi dostal k strele, lenže všetko prerušilo ofsajdové postavenie.
     
    51
    Coutinha pred pokutovým územím Manchestru United dostúpila dvojica hráčov, takže Brazílčan okamžite poslal oblúčik do pokutového územia. Na ten jeho spoluhráči nezareagovali.
     
    50
    Ten futbalisti Manchestru United rozohrali na krátko, aby sa Ashley Young pokúsil niečo na krídle vymyslieť. Dobehol ho však Can a nemecký záložník si vypýtal faul.
     
    49
    Roberto Firmino so svojou strelou asi nemal nárok na úspech, no prišiel teč jedného z brániacich hráčov, ktorý de Geu totálne zmiatol. Nasleduje rohový kop.
     
    48
    Mchitarjan hľadal voľného Ashleyho Younga, pred ktorým sa otvárala cesta na bránu, lenže anglický krídelník sa ocitol v postavení mimo hru.
     
    47
    Domáci získali loptu po zlej rozohrávke. Coutinho ju dostal do šestnástky, kde centroval pred bránu na Firmina. Lopta nebezpečne poskakovala, až všetko prerušil de Gea. Navyše, pískal sa ofsajd.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    V prvom polčase síce gól nepadol, ale videli sme po jednej veľkej šanci na oboch stranách. Matipa vychytal de Gea, Lukakua zas Mignolet. Viac z hry mali domáci. Verme, že v druhom dejstve sa dočkáme aj presného zásahu.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Henderson svojím centrom hľadal v šestnástke zabudnutého Alberta Morena. Ten síce v ofsajde nestál, ale guľatý nezmysel sa mu zachytiť nepodarilo.
     
    45
    Nadstavuje sa 1 minúta.
     
    44
    Dejan Lovren po jednom zo súbojov ostal ležať na zemi v strede poľa, kde ho nechcene pravdepodobne kopol Lukaku počas toho, ako chorvátsky stopér padal na zem.
     
    43
    Romelu Lukaku sa ocitol v obrovskej šanci, pretože aj keď bol medzi dvomi obrancami, tak mal dosť času spred Mignoleta zakončiť. Prudký pokus do stredu brány Belgičan vyrazil.
     
    42
    Center Alberta Morena odpratal Jones iba na nohu Coutinha, ktorý sa cez troch futbalistov súpera pretlačil do šestnástky, lenže center pred bránu zastavil de Gea.
     
    41
    Mohamed Salah si na hranici pokutového územia spracoval prihrávku Firmina z krídla a aj keď mu lopta skákala, tak ju vyslal smer brána. Našiel len jej stred a gólmana de Geu.
     
    40
    Nízky center Younga sa domácim podarilo bez problémov odvrátiť. Po nákope späť do šestnástky sa hráči United ocitli v postavení mimo hry.
     
    39
    Antonio Valencia sa na pravej strane presadiť nedokázal, avšak Manchester United ostáva na polovici protivníka, kde môže vhadzovať. Následne príde rohový kop.
     
    38
    Manchester United sa v posledných minútach dostal pod tlak súpera, ale teraz môže niečo vymyslieť na polovici súpera, pretože tam prišiel druhý faul Liverpoolu v zápase.
     
    37
    Romelu Lukaku bol pri lopte neskoro. Navyše si ho vychutnal Joe Gomez, takže Belgičan mladého súpera nebezpečne fauloval. Žltej karte sa vyhol.
    36.
     
    36
    Alberto Moreno dostal krásny pas do pokutového územia. Loptu stihol na bránkovej čiare, vzduchom centroval pred svätyňu de Geu, no spoluhráčov nenašiel.
     
    34
    Následne však prišla prihrávka Firmina pred malé vápno, kde sa ocitol úplne sám Matip, ten z prvej trafil de Geu, ktorý predviedol úžasný zákrok tesne pred bránkovou čiarou. Dorážajúci Salah mieril tesne vedľa.
     
    34
    Coutinhova strela bola síce zrazená, no brazílsky útočník vybojoval rohový kop, prvý pre domáci Liverpool. Zakončoval sa snažil Lovren, zastavil ho Jones.
     
    33
    Lukaku sa ocitol osamotený v strede ihriska, o loptu veľmi rýchlo prešiel. Can ju vyviezol pred šestnástky, kde sa nepresadil Wijnaldum, ale Liverpool pokračuje v kombinácii.
     
    32
    Nemanja Matič sa snažil niečo vymyslieť v krídelnom priestore, získal len aut, ktorý rozohral Darmian. Mchitarjan cez Gomeza roh nezískal, odkopávať môže Mignolet.
     
    31
    Manchester United usadený s loptou na kopačkách v strede poľa, kde čaká na to, čo urobia hráči Liverpoolu a smerom dopredu sa nijako neponáhľajú.
    30.
     
    30
    Center Ashleyho Younga odvrátil hlavou Lovren, avšak lopta sa dostala do otvoreného priestoru pred šestnástkou, kde stál Nemanja Matič. Srbov volej skončil tesne nad brvnom.
     
    29
    Ashley Young sa po krídle nedostal cez Alberta Morena, ale Manchester United môže pokračovať v akcii po tom, ako bude rozohrané autové vhadzovanie.
     
    28
    Mohamed Salah sa síce ako tak uvoľnil pomedzi dvoch obrancov a dokonca ešte aj prihral, no v pokutovom území United pred Firminom zakročil Darmian.
     
    26
    Mohamed Salah v ďalšom ofsajdovom postavení, takže do samostatného nájazdu na brankára de Geu sa Egypťan nemohol prepracovať.
     
    25
    Nepresná prihrávka medzi ofenzívnou trojicou Liverpoolu znamená, že k lopte sa dostali hráči Manchestru United, ale Ashley Young sa pri nábehu do otvoreného priestoru príliš teatrálne ocitol na zemi.
     
    24
    Coutinho si to sám nasmeroval cez troch hráčov smerom do šestnástky protivníka, proti presile neuspel. Na opačnej strane sa prebíjal z krídla Lukaku, prihrávku pred bránu nik nezastavil.
     
    23
    Nízky center Ashleyho Younga zastavila defenzíva Liverpoolu. Domáci sa okamžite pokúsili prejsť do rýchlej kontry, tú zastavilo ofsajdové postavenie Salaha.
     
    22
    Anthony Martial spadol po kontakte s Matipom tesne pred šestnástkou Liverpoolu. Nasledovať bude priamy kop, no vyzerá to skôr na center, pretože lopta sa nachádza tesne pred rohom pokutového územia.
     
    21
    Salah číhal na center Morena, v poslednej chvíli hlavou odvrátil Jones. Okamžite prišiel center z druhej strany, egyptský útočník na hranici malého vápna guľatý nezmysel netrafil.
     
    20
    Coutinho vnikol do pokutového územia, avšak okamžite mu loptu vypichol Valencia. Moreno vzápätí okamžite centroval, aby musel Darmian odvrátiť pred Salahom.
     
    19
    Jordan Henderson vystrelil ľavačkou spoza šestnástky. Jeho pokus bol veľmi slabý, skončil v strede brány, kde loptu zo zeme de Gea len zodvihol.
     
    18
    Mohamed Salah sa pred pokutovým územím protivníka nepresadil, nakoľko ho dôrazne zastavila defenzíva protivníka. Domáce tribúny si pýtali priamy kop, ten neprišiel.
     
    17
    Ashley Young zahral tvrdo proti Albertovi Morenovi. Španiel cez neho prepadol, ale faul sa nepískal. Následne fauloval záložník Manchestru United Cana.
     
    16
    Salah sa takmer dostal do zakončenia cez Martiala, lenže mladý francúzsky ofenzívny hráč sa po návrate pomôcť defenzíve veľmi dobre zorientoval.
     
    15
    Prechod stredom ihriska sa nepodaril, Mohamed Salah bol okamžite dostúpený a pred šestnástkou Manchestru United ho o loptu obral Smalling.
     
    14
    Coutinho sa cez Matiča dostať nedokázal, nakoľko mu srbský záložník loptu vypichol. Následne prišla strela Wijnalduma ľavou nohou, technický pokus končí zákrokom de Geu.
     
    13
    Valencia si dal pozor na vysokú loptu, ktorá smerovala na krídlo pre Coutinho. Po odkope Ekvádorčana mohol ísť vpred Young, nakoniec sa pískal Angličanov faul.
     
    12
    Phil Jones odvrátil loptu pri pokuse domácich prejsť za obrannú líniu "Red Devils". Pri lopte sú však znova futbalisti Liverpoolu hrajúci v červených dresoch.
     
    11
    Liverpool drží loptu na svojej polovici a nikam sa neponáhľa. Pressing Manchestru United v tejto chvíli nie je taký markantný, ako tomu bolo v predchádzajúcich momentoch.
     
    10
    Matip si naviezol loptu cez otvorený priestor zo stredu poľa až pred šestnástku, kde spomedzi dvoch hráčov zakončoval. Namieril niekoľko čísel nad bránu de Geu.
     
    9
    Ashley Young stihol kolmicu do krídla od Herreru na hracej ploche, po jeho centri pred Lukakuom zakročil Lovren. Liverpool sa postupne snaží dostať smerom dopredu.
     
    8
    Hra sa trochu zrýchlila. Po ďalšej neúspešnej akcii hostí dopredu prešiel Coutinho, v ktorého akcii pokračoval Firmino, no po prihrávke doprava o loptu mladý Gomez prišiel.
     
    7
    Po dobrom zákroku Lovrena, ktorý zastavil center na Lukakua, sa cez Jonesa snažil zakončovať Wijnaldum. Center z krídla usmernil priamo na de Geu.
     
    6
    Rýchla kombinácia domácich pred šestnástkou súpera nevyšla, takže dopredu prešli hráči Manchestru United. Na seba to zobral Martial, jeho rana spoza pokutového územia bola zablokovaná.
     
    5
    Herrera sa nedovolil otočiť Coutinhovi, lenže španielsky záložník si pomohol faulom. Liverpoolčania pokračuje vo svojej postupnej kombinácii v strede ihriska.
     
    4
    Alberto Moreno sa snažil prestrčiť loptu do šestnástky na Cana, lenže toho si postrážil Antonio Valencia a za pomoci de Geu dostal loptu do bezpečia.
     
    3
    Manchester United síce v strede poľa zachytil rozohrávku protivníka, lenže následne sa lopta odrazila za autovú čiaru, kde ju získali hráči Liverpoolu.
     
    2
    Valencia zrazeným centrom získal rohový kop, ktorý rozohral Mchitarjan veľmi nízko, nasleduje ďalší. Ten už bol od Arménca o niečo lepší, avšak defenzíva LFC odolala a následná strela Darmiana z diaľky išla nad.
     
    1
    Výkop stretnutia obstarali domáci hráči, ale po nákope smerom dopredu sa nedostali do žiadnej súvislejšej akcie. Vpred preto prechádzajú hráči United.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Liverpool FC: Mignolet – Joe. Gomez, Matip, Lovren, A. Moreno – Can, Henderson (C), Wijnaldum – M. Salah, Firmino, Coutinho.
    Náhradníci: Karius – Alexander-Arnold, Klavan, Milner, Oxlade-Chamberlain, Sturridge, Solanke.

    Manchester United: de Gea – A. Valencia (C), P. Jones, Smalling, Darmian – A. Herrera, N. Matić – Young, Mchitarjan, Martial – R. Lukaku.
    Náhradníci: Romero – Blind, Lindelöf, Lingard, Mata, Rashford, Tuanzebe..
     
    Liverpool FC

    "The Reds" by veľmi radi po reprezentačnej prestávke okamžite nasadli na víťaznú vlnu, ale proti rozbehnutému Manchestru United to bude veľmi náročné. Zverenci trénera Kloppa navyše musia riešiť nepriaznivé postavenie v tabuľke, kde figurujú až na šiestom mieste. V poslednom kole sa zrodila iba remíza na pôde nováčika z Newcastle. Klub z červenej časti Liverpoolu má na konte dvanásť bodov za tri výhry, tri remízy a jednu prehru.

    Po povinnostiach v reprezentácii sa vo veľmi dobrej forme vracia hlavne Mohamed Salah, ktorý vystrelil Egyptu postup na MS. Prvýkrát, od roku 1990. Najlepší strelec klubu v lige premenil penaltu v nadstavenom čase proti Kongu. Naopak, zranila sa iná hviezda a síce Sadio Mané. Chýbať bude mesiac a pol.

    Manchester United

    José Mourinho a jeho zverenci patria medzi dva tímy, ktoré v tomto ročníku ešte neprehrali. Okrem "Red Devils" to je aj druhý manchesterský celok a síce City. Zdá sa, že portugalský kouč by mohol na Old Trafford vrátiť zašlú slávu, ale na takéto konštatovania je ešte veľmi skoro. United doposiaľ šesťkrát vyhrali a len raz remizovali, pričom až štyrikrát sa zrodilo víťazstvo 4:0! Takúto nakladačku si odniesli West Ham United, Swansea City, Everton a pred reprezentačnou pauzou aj Crystal Palace.

    Medzinárodné povinnosti mali mnohí hráči, napríklad aj Marouane Fellaini, avšak ten sa zranil a chýbať bude niekoľko týždňov. Naopak, s tréningom začal Paul Pogba, ale očakávať ho v tomto derby nemožno.

    Najlepším strelcom klubu v lige je kto iný, než Belgičan Romelu Lukaku. Ten sa presadil až sedemkrát. Viac presných zásahov v Premier League nemá momentálne nik iný.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 13:30.

    Matej Kubove

    Góly:

    Karty:   74. Smalling (MAN), 87. Young (MAN)


    Liverpool FC: Mignolet – Joe. Gomez, Matip, Lovren, A. Moreno – Can, Henderson (C), Wijnaldum – M. Salah (78. Oxlade-Chamberlain), Firmino (87. Solanke), Coutinho (79. Sturridge).
    Náhradníci: Karius – Alexander-Arnold, Klavan, Milner, Oxlade-Chamberlain, Sturridge, Solanke.

    Manchester United: de Gea – A. Valencia (C), P. Jones, Smalling, Darmian – A. Herrera, N. Matić – Young (90+3. Lindelöf), Mchitarjan (63. Lingard), Martial (66. Rashford) – R. Lukaku.
    Náhradníci: Romero – Blind, Lindelöf, Lingard, Mata, Rashford, Tuanzebe.