Bilbao – Sevilla 1:0 (kon.) | Getafe – Real Madrid 1:2 (kon.) | Alavés – Sociedad 0:2 (kon.)
Atlético Madrid – Barcelona 1:1 (kon.)
koniec
Athletic Club Bilbao
1:0 (1:0)
FC Sevilla
Sobota 14.10.2017, 13:00 • San Mamés Barria (Bilbao) • Španielska LaLiga • 8. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 13:00.
     
    Vážení diváci! Vitajte pri sledovaní on-line textového prenosu! Dnes sa zameriame na 8. kolo LaLigy, kde Athletic Club Bilbao privíta na svojom trávniku FC Sevillu. Poďme si v krátkosti predstaviť aktuálnu formu oboch celkov.

    ATHLETIC CLUB BILBAO

    Futbalisti tohto celku sa po 7. kole nachádzajú na 13. priečke so ziskom 8 bodov. To sa im podarilo po dvoch víťazstvách, dvoch remízach a troch porážkach. Svojím súperom dovedna nastrieľali 9 gólov, ale rovnaký počet aj inkasovali. Na svoj posledný ligový zápa cestovali do Valencie, kde už od 27. minúty prehrávali po presnom zásahu Zazu. V 34. minúte išli domáci už do dvojgólového vedenia zásluhou Pareja, ktorý sa nemýlil po nariadenom pokutovom kope. V 59. minúte dokázal znížiť nepriaznivý stav stretnutia Aduriz. Jeho radosť trvala len 7 minút, pretože Rodrigo poslal Valenciu opäť do vedenia o dva góly. V 76. minúte ešte kozmeticky upravil výsledok Garcia na konečných 3:2 z pohľadu Valencie.

    FC SEVILLA

    Hráči Sevilly musia byť so vstupom do nového ročníka LaLigy maximálne spokojní. Momentálne figurujú na druhej priečke tabuľky so ziskom 16 bodov. Na svojom konte majú päť víťazstiev, jednu remízu a jednu porážku. Tú zaznamenali v piatom kole na ihrisku Atlética Madrid. V kolónke vstrelených gólov im svieti číslo 9 a v kolónke inkasovaných gólov je číslo 3, čo z nich robí druhý najlepší tím, čo sa týka defenzívnej sily. V 7. kole sa predstavili pred zrakmi vlastných fanúšikov, ktorí sa prišli pozrieť na zápas so slabo hrajúcou Málagou. V prvom polčase sa síce presného zásahu nedočkali. Ten prišiel až v 68. minúte, kedy domáci Banega premenil pokutový kop. O dve minúty neskôr pridal ďalší a zároveň posledný gól Muriel. Zápas sa skončil výsledkom 2:0 v prospech domácej Sevilly.

    Z pozície komentátora sa na Vás teší Róbert Gašpárek.
     
    Úvodné zostavy:

    Athletic Club Bilbao: Arrizabalaga – Lekue, Núñez, Laporte, Balenziaga – San José, Vesga – Susaeta, Raúl García, I. Córdoba – Aduriz.
    Náhradníci: Herrerín – Bóveda, Etxebarria, Iturraspe, I. Williams, Etxeita, Merino.

    FC Sevilla: S. Rico – Corchia, Kjaer, Lenglet, Carole – F. Vázquez, N'Zonzi, Pizarro – Navas, Ben Yedder, Correa.
    Náhradníci: Soria – Krohn-Dehli, Geis, Escudero, Ganso, Muriel, Nolito.

    Rozhodca: Iglesias – Costoya, Ramos.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    3
    Pri lopte sú momentálne hostia, ktorí si medzi sebou vymieňajú série krátkych prihrávok.
     
    4
    Domáci hráči skvelo napádajú rozohrávku súpera, čím si vybojovali loptu na ich vlastnej polovici.
     
    5
    Vázquez priviezol loptu do šestnástky súpera, kde sa elegantnou pätičkou pokúsil nájsť lepšie postaveného spoluhráča. To sa mu však nepodarilo a o loptu jeho tím prišiel.
     
    6
    Obrana súpera efektne získala loptu a zmarila tak nebezpečenstvo po predošlom centri, ktorý poslal Inigo Cordoba.
     
    7
    García poslal z pravej strany ihriska prudký prízemný center, ktorý však smeroval len do miest, kde stál pripravený gólman, ktorý jeho pokus zachytil.
     
    9
    Markel Susaeta škaredo fauluje. Rozhodca to videl ako na podnose a okamžite píska. Sevilla so štandardnou situáciou k dobru.
     
    10
    Joaquin Correa načechral center zo štandardnej situácie do šestnástky, ale jeden z obrancov bol pri lopte ako prvý a poslal ju do bezpečnej vzdialenosti.
     
    11
    Yedder sa po súboji ocitol na trávniku a hlavný arbiter uznal tento zákrok ako nedovolený. FC Sevilla bude pokračovať voľným kopom zo strednej vzdialenosti.
     
    12
    Exekútor voľného kopu sa rozhodol pre krátku realizáciu, vďaka čomu môže jeho tím aj naďalej pokračovať vo svojej útočnej snahe.
     
    14
    Žltú kartu dostáva Aritz Aduriz (Athletic Club Bilbao). To si vyslúžil za nešportové správanie.
     
    15
    Joaquin Correa načechral center zo štandardnej situácie do šestnástky, ale jeden z obrancov bol pri lopte ako prvý.
     
    16
    Už to vyzeralo tak, že sa Raul García dostane do vážnejšej situácie, ale v tom ho zastavil verdikt postranného rozhodcu. Ofsajd!
     
    17
    N'Zonzi ostáva po súboji so San José ležať na trávniku, odkiaľ si pýta opateru lekárov. Dúfajme, že bude v poriadku a v hre bude aj naďalej pokračovať bez nejakého zdravotného obmedzenia.
     
    18
    V hre sa po krátkom prerušení pokračuje ďalej. FC Sevilla hraje v oslabení o jedného hráča. Nechajme sa prekvapiť, či N'Zonzi ešte naskočí na trávnik.
     
    19
    Vyzerá to tak, že N'Zonzi sa už pripojil späť k svojim spoluhráčom. Pri lopte budú domáci, ktorí majú výhodu rohového kopu.
     
    20
    Centrovaný pokus z rohovej zástavky smeroval na bližšiu žrď, kde sa do hlavičkového zakončenia dostal jeden z domácich hráčov, ale jeho hlavičkový pokus smeroval úplne mimo bránky.
     
    21
    San José hľadal dlhým pasom niekoho zo svojich spoluhráčov, ale jeho úmysel bol pridlhý a smeroval až za brankovú čiaru. FC Sevilla bude zahrávať odkop od vlastnej bránky.
     
    22
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Steven N'Zonzi, prichádza Michael Krohn-Dehli.
     
    23
    Máme tu čas na malé štatistické okienko. Momentálny pomer držania lopty je: 37% – 63%.
    23.
     
    24
    Jesus Navas vyslal projektil smerujúci k ľavej žrdi. Brankár bol ale proti a strelu bravúrne zlikvidoval.
     
    25
    Vázquez nacentroval loptu do šestnástky súpera, kde našiel nabiehajúceho Jesusa Navasa. Ten sa do lopty oprel z voleja, ale jeho zakončenie z väčšieho uhlu smerovalo len do rukavíc gólmana.
     
    26
    Athletic Club Bilbao bude vďaka svojej útočnej aktivite zahrávať rohový kop.
     
    27
    Athletic Bilbao zahrá rohový kop. Nádeje na gólové zakončenie ale hasnú s odkopom obrancu.
     
    28
    Sevilla s nevyužitou šancou na skórovanie po rohovom kope. Obrana súpera je v pohotovosti a nebezpečie odvrátila. Sevilla bude zahrávať ďalší rohový kop.
     
    29
    Sevilla so šancou skórovať po rohovom kope. Snaha ale končí na obrancovi, ktorý dokázal loptu odkopnúť do bezpečia.
     
    30
    Presnú prihrávku si na rohu šestnástky postrážil Jesus Navas a vystrelil. Zle umiestnený pokus skončil katastrofálne mimo pravej žrde.
     
    31
    Aritz Aduriz sa po nábehu na presný center dostal do dobrej šance, ale s jeho strelou to už nebolo také ružové. Poslal ju len ponad brvno.
     
    33
    Žltú kartu dostáva Iñigo Córdoba (Athletic Club Bilbao).
     
    34
    Inigo Córdoba podrazil súpera a Ignacio Iglesias Villanueva ukazuje, že išlo o nedovolený zákrok. Tím FC Sevilla získal priamy voľný kop, ktorý môže viesť až ku gólovému zakončeniu.
    34.
     
    35
    Parádnu strelu zo štandardky zo sľubnej vzdialenosti vyslal Sebastien Corchia. Loptu smerujúcu presne pod brvno zablokoval pekným zásahom Kepa Arrizabalaga! Sevilla s rohovým kopom.
    35.
     
    36
    Sevilla nedokázal využiť rohový kop na skórovanie, pretože Kepa Arrizabalaga zakročil vo vzduchu a získal loptu pre seba.
     
    37
    Žltú kartu dostáva Unai Núñez (Athletic Club Bilbao).
     
    39
    Do pokutového územia sa prihnal Lionel Carole a po prihrávke vystrelil prudko po zemi k ľavej žrdi. Kepa Arrizabalaga bol v strehu a strelecký pokus pekným zákrokom zmaril.
    39.
     
    40
    Hostia sa na dlhší čas usadili v strede ihriska, kde si medzi sebou vymieňajú série krátkych prihrávok.
     
    41
    Jesus Navas sa snažil uvoľniť na hranici veľkého vápna, čo sa mu nepodarilo. Nevšimol si ďalšieho brániaceho hráča, ktorý mu loptu zobral.
     
    42
    Skvelým obranným zákrokom sa prezentoval Carole, ktorý zastavil rozbiehajúci sa útok súpera, a tak získal loptu na svoju stranu.
    43. Aritz Aduriz (ATB) - 1:0
     
    43
    Bilbao dalo gól!
    MIKEL VESGA si v šestnástke prebral loptu a strelou ponad gólmana skóruje. Sergio Rico stál mierne pred bránkou a na strelu nedosiahol. Stav stretnutia je 1:0!
     
    45+1
    Štvrtý rozhodca nadstavuje v prvom polčase ešte jednu minútu navyše.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Máme tu koniec prvého polčasu. Ten možno označiť ako priemerný. Nebolo to síce žiadne futbalové gala predstavenie, ale ani žiadna nuda. Mali sme možnosť vidieť jeden presný zásah z kopačky Aduriza, ktorým troška oživil priebeh hry. Oba celky sa snažia držať loptu pod kontrolou a udrieť sa snažia formou kombinácii. My sa Vám opäť hlásime približne o 15 minút.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    48
    Domáce publikum sa búri! Zdalo sa im, že jeden z hráčov hostí zasiahol loptu rukou vo vlastnom pokutovom území. Hlavný arbiter si ničoho nevšimol. Bude z toho len rohový kop v prospech domáceho celku.
     
    49
    Markel Susaeta s rohovým kopom, ktorý ale našiel iba hlavy brániacich hráčov súpera.
     
    50
    To je šanca! Raul García vyprodukoval super strelu z hranice šestnástky. Brankár mal šťastie, keď lopta preletela kúsok od pravej žrde.
     
    52
    Hlásateľ oznámil, že na dnešné stretnutie sa prišlo pozrieť 40 000 platiacich divákov.
     
    53
    Michael Krohn-Dehli poslal rohový kop do klbka tiel obrancov a jeden z nich loptu upratal.
     
    54
    Žltú kartu dostáva Clément Lenglet (FC Sevilla).
     
    56
    Wissam Ben Yedder spálil sľubnú šancu! Vyskočil si na centrovanú loptu a z blízkosti bieleho bodu poslal len slabú hlavičku. Lopta preletela vysoko nad brvnom!
     
    57
    Hostia sa na dlhší čas usadili na polovici súpera, kde si formou krátkych prihrávok hľadajú lepšiu streleckú pozíciu.
     
    58
    Momentálny pomer držania lopty je: 39% – 61%.
     
    59
    Mikel Vesga sa prihnal do šestnástky s cieľom vypýtať si prihrávku od spoluhráča. Dostal parádny pas a z blízky vystrelil. Celé to ale končí na ľavej tyči. Mohol byť z toho parádny zásah, ale na keby sa nehrá.
     
    60
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Sébastien Corchia, prichádza Nolito.
     
    62
    Mikel Vesga poslal z krídla prudký center, ale ten smeroval len do miest, kde stál pripravený brániaci hráč, ktorý loptu upratal do bezpečia.
     
    63
    Núñez ostal po súboji v šestnástke súper ležať na hracej ploche. Hlavný rozhodca neuznal tento zákrok ako nedovolený a nechal hru pokračovať bez prerušenia.
     
    64
    Núñez napokon potreboval aj prvú pomoc lekárskeho tímu. Nechajme sa prekvapiť, či bude v hre aj naďalej pokračovať alebo bude voliť možnosť prestriedania.
     
    65
    Vázquez sa pokúsil prekvapiť gólmana strelou z väčšej vzdialenosti, ale jeho tvrdý projektil smeroval úplne mimo bránky. Nasledovať bude dlhý odkop.
     
    66
    Córdoba sa v strede ihriska dopustil zbytočného faulu. Na podobné situácie si musí dať do budúcna pozor, pretože na svojom konte už má jednu žltú kartu.
     
    68
    Žltú kartu dostáva Joaquín Correa (FC Sevilla).
     
    69
    Po nedovolenom zákroku Joaquína Correu ostal na trávniku ležať otrasený Vesga. Vyzerá to tak, že bude v poriadku a do hry čoskoro naskočí.
     
    71
    Striedanie v tíme Athletic Club Bilbao: z ihriska odchádza Raúl García, prichádza Iñaki Williams.
     
    72
    Michael Krohn-Dehli vystrelil ihneď po dobrej prihrávke. Snaha z hranice šestnástky ovocie nepriniesla, keď skončila vedľa pravej tyči.
     
    73
    Inigo Córdoba si to namieril smerom k bránke, ale obranca súpera výborne zakročil voči tejto snahe. Athletic Bilbao má výhodu rohového kopu.
     
    74
    Markel Susaeta zahráva rohový kop a posiela pekný center do šestnástky. Obrana súpera ja v strehu a lopta tak putuje do zóny bezpečia.
     
    75
    Veľmi nepodarený pokus od Mikel Vesga. Volej z jeho kopačky z veľkej vzdialenosti putuje iba medzi divákov.
     
    76
    Jeden z domácich hráčov si to zle načasoval, pretože sa v čase prihrávky nachádzal v postavení mimo hry.
     
    77
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Joaquín Correa, prichádza Luis Muriel.
     
    79
    Žltú kartu dostáva Franco Vázquez (FC Sevilla).
     
    80
    Athletic Club Bilbao bude vďaka svojej útočnej snahe zahrávať rohový kop.
     
    81
    Obrana upratala loptu do bezpečia po rohovom kope, ktorý poslal do ohňa Markel Susaeta.
     
    82
    Striedajúci Luis Muriel sa vyčítavým pohľadom pozerá na hlavného arbitra, ktorý po jeho páde nechal hru pokračovať bez prerušenia.
     
    84
    Striedanie v tíme Athletic Club Bilbao: z ihriska odchádza Iñigo Córdoba, prichádza Ander Iturraspe.
     
    85
    Žltú kartu dostáva Mikel Vesga (Athletic Club Bilbao).
     
    86
    Jesus Navas si teraz príliš nerozumel v kombinácii so svojími spoluhráčmi a loptu len poslušne odovzdal na kopačku súpera.
     
    87
    Kepa Arrizabalaga je nočnou morou pre útočiacach hráčov! Nolito umiestnil centrovanú loptu z hranice šestnástky aj vďaka dobrému spracovaniu prudko pod brvno. Ale tam bol brankár a jeho skvelý zásah!
     
    88
    Nolito sa dostal po presnom pase do zakončenia z dobrej pozície, ale jeho zakončeniu chýbala väčšia razancia. S týmto pokusom nemal gólman väčšie problémy.
     
    89
    Lopta sa nachádza na polovici Sevilly, ale sú to práve domáci futbalisti, kto ju tam má pevne pod kontrolou.
     
    90
    Striedanie v tíme Athletic Club Bilbao: z ihriska odchádza Markel Susaeta, prichádza Sabin Merino.
     
    90+1
    V druhom polčase sa nadstavuje ešte 5 minút navyše.
     
    90+2
    Mikel Vesga ostal po súboji ležať na trávniku, čím získal vo svoj prospech asi minútku. Po svojich odchádza za postrannú čiaru.
     
    90+4
    Domáci futbalisti držia loptu v rohu ihriska na súperovej polovici, kde zbierajú cenné sekundy.
     
    90+5
    Žltú kartu dostáva Guido Pizarro (FC Sevilla).
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 2:6.
    Střely mimo: 5:6.
    Rohy: 6:6.
    Ofsajdy: 1:0.
    Fauly: 17:9.
     
    Máme tu koniec zápasu, po ktorom vládne spokojnosť na strane domáceho celku, ktorý si po víťazstve 1:0 odnáša plný bodový zisk do tabuľky. Jediným šťastným strelcom stretnutia sa stal Mikel Vesga. Oba celky sa snažili držať loptu čo najdlhšie na vlastných kopačkách a udrieť sa snažili po šikovných kombináciach. Odo mňa to je z tohto stretnutia všetko. Ja ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok dňa. Z pozície komentátora sa Vám hlásil Róbert Gašpárek. (14:55:39)

    Róbert Gašpárek

    Góly: 43. Vesga

    Karty:   14. Aduriz (ATB), 33. I. Córdoba (ATB), 37. Núñez (ATB), 85. Vesga (ATB) – 54. Lenglet (SEV), 68. Correa (SEV), 79. F. Vázquez (SEV), 90+5. Pizarro (SEV)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 5:6. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 17:9.
    Athletic Club Bilbao: Arrizabalaga – Lekue, Núñez, Laporte, Balenziaga – San José, Vesga – Susaeta (C) (90. Merino), Raúl García (71. I. Williams), I. Córdoba (84. Iturraspe) – Aduriz.
    Náhradníci: Herrerín – Bóveda, Etxebarria, Iturraspe, I. Williams, Etxeita, Merino.

    FC Sevilla: S. Rico – Corchia (60. Nolito), Kjaer, Lenglet, Carole – F. Vázquez, N'Zonzi (22. Krohn-Dehli), Pizarro – Navas (C), Ben Yedder, Correa (77. Muriel).
    Náhradníci: Soria – Krohn-Dehli, Geis, Escudero, Ganso, Muriel, Nolito.

    Rozhodca: Iglesias – Costoya, Ramos

    Diváci: 40 000