Bayern – Freiburg 5:0 (kon.) | Hoffenheim – Augsburg 2:2 (kon.) | Hertha – Schalke 0:2 (kon.)
Mainz – Hamburger 3:2 (kon.) | Hannover – Frankfurt 1:2 (kon.) | Dortmund – Lipsko 2:3 (kon.)
koniec
Borussia Dortmund
2:3 (1:2)
RB Lipsko
Sobota 14.10.2017, 18:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • Nemecká Bundesliga • 8. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:30.
     
    Vážení čitatelia, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z nemeckej Bundesligy. Sobotňajší zápasový program ukončí atraktívny duel v Signal Iduna Parku, kde domáca Borussia Dortmund privíta vicemajstra z Lipska. Zápas sa začína o 18:30 hod.

    BORUSSIA DORTMUND

    Borussia Dortmund je po siedmich kolách lídrom tabuľky, keď nazbierala 19 bodov. Doposiaľ zakopla len raz, keď na pôde Freiburgu remizovala 0:0. Napriek tomuto nezdaru má gólový priemer tri góly na zápas a takisto sa môže pochváliť najlepšou defenzívou v súťaži. Tesne pred reprezentačnou prestávkou vyhrala na pôde Augsburgu 1:2 a to ešte Pierre-Emerick Aubameyang nepremenil pokutový kop. Napriek tomu je Gabončan najlepším strelcom tímu, keď rozvlnil sieť súperových brankárov osemkrát. Zaujímavosťou je, že v šiestich z doterajších siedmich duelov zverenci Petra Bosza vyhrali už úvodné dejstvo a následne zápas doviedli k trojbodovému zisku. O niečo menej sa im darí v skupinovej fáze Ligy majstrov, kde majú po úvodných dvoch stretnutiach v kolónke bodov nulu. Určite sa na tom podieľa aj rozsiahla hráčska maródka. Zranení sú Marcel Schmelzer, Łukasz Piszczek, Marco Reus, Erik Durm a otázny je aj štart švajčiarskeho brankára Romana Bürkiho.

    RB LIPSKO

    Futbalisti Lipska sú na priebežnom na štvrtom mieste, pričom na vedúceho súpera z Vestfálska strácajú päť bodov. Po troška nevýraznom štarte sa dostali na víťaznú vlnu, keď pred reprezentačnou prestávkou zdolali Frankfurt 2:1 a rovnakým pomerom uspeli aj v Kolíne nad Rýnom. Zverenci Ralpha Hasenhüttla majú druhú časť októbra poriadne nabitú. Po dnešnom náročnom dueli ich čaká v Lige majstrov FC Porto a do konca mesiaca si ešte dvakrát zmerajú sily s majstrovským Bayernom. Streleckým lídrom mužstva je päťgólový Timo Werner, no dobre mu sekunduje aj mladý Jean-Kevin Augustin. Predsezónna posila z parížskeho Saint Germain má na konte dva góly a dve asistencie. Ani hostia dnes nenastúpia v kompletnom zložení. Svalové problémy má brankár Fabio Coltorti a z reprezentačného zrazu si odniesol drobné zranenie aj Rakúšan Stefan Ilsanker. V minulej sezóne Lipsko v Signal Iduna Parku príliš neoslnilo. Vyprodukovalo iba jednu strelu na bránu a prehralo 1:0.
     
    Úvodné zostavy:

    Borussia Dortmund: Bürki – Zagadou, Toprak, Papastathopoulos, Toljan – M. Götze, Şahin, G. Castro – Philipp, Aubameyang, Jarmolenko.
    Náhradníci: Weidenfeller – Bartra, Isak, Dahoud, Pulisic, Kagawa, Weigl.

    RB Leipzig: Gulácsi – Bernardo, Ilsanker, Upamecano, Halstenberg – Keïta, Kampl – Sabitzer, Bruma – Augustin, Y. Poulsen.
    Náhradníci: Mvogo – Orban, Forsberg, Werner, Schmitz, Laimer, Demme.

    Rozhodca: Deniz Aytekin.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Stretnutie sa začalo rozohrávkou hostí, no tí okamžite stratili loptu. Do útoku sa tak vyrojili hráči Borussie. Zodpovednosť na seba zobral Maximilian Philipp, ktorý však najskôr trafil Stefana Ilsankera a následne minul bránu Pétera Gulácsiho.
     
    2
    Na opačnej strane zahrávali futbalisti Lipska štandardnú situáciu po nedovolenom zákroku Sokratisa. Pokúsili sa roztiahnuť hru doľava na Jeana-Kévina Augustina, no ten si prihrávku z hĺbky poľa spracovať nedokázal.
     
    3
    Vyzerá to tak, že dnešný zápas sa nebude rozhodne hrať v rukavičkách. Zatiaľ takmer každý osobný súboj sa skončil nedovoleným zákrokom. Teraz sa najskôr na zemi ocitol Stefan Ilsanker a následne zasiahol Jean-Kévin Augustin vo vzduchu Ömera Topraka.
     
    4
    Dortmund dal gól! Tak toto je ideálny štart pre domáci tím! Stefan Ilsanker vyrobil obrovskú chybu, keď si zle spracoval prihrávku od Bernarda, nedal si pozor na PIERREA-EMERICKA AUBAMEYANGA, ktorý mu loptu odobral a následne zoči-voči Péterovi Gulácsimu nezaváhal!
    4. Pierre-Emerick Aubameyang (DOR) - 1:0
     
    5
    Lipsko inkasovalo veľmi rýchly gól, čo dokáže poriadne nabúrať psychiku aj oveľa vyspelejších mužstiev. Hostia sa teraz musia o to viac snažiť. Po rozohrávke to skúšali cez Nabyho Keïtu, toho ale v súboji dvoch osmičiek nedovolene atakoval Nuri Şahin.
     
    6
    Borussia naopak môže hrať už od úvodu vo veľkej pohode, vedomá si jednogólového náskoku. Futbalistom z Dortmundu sa teraz podarilo pomalú rozohrávku súpera vytlačiť až k brankárovi Gulácsimu.
     
    7
    A už mohlo byť vyrovnané! Andrij Jarmolenko stratil loptu na pravej strane, Jeana-Kévina Augustina nezastavil ani Sokratis Papastathopoulos, útočník Lipska sa pokúsil obstreliť Romana Bürkiho, ten však vytiahol fantastický zákrok pravou nohou!
     
    8
    Zdá sa, akoby sa domáci futbalisti až príliš uspokojili a v posledných desiatkach sekúnd vyzerajú byť až príliš pasívni. Spomínaná príležitosť Augustina by mohla byť pre nich zdvihnutým varovným prstom.
    8. Jean-Kévin Augustin (RBL)
     
    9
    Ömer Toprak vystúpil z defenzívnej línie, nedovolene atakoval Nabyho Keïtu a takmer všetci hráči na ihrisku sa tak teraz sťahujú do pokutového územia Borussie.
     
    10
    Tím RB Leipzig práve strelil gól! Tak zatiaľ sledujeme v Signal Iduna Parku skutočne fantastický zápas. Štandardná situácia smerovala na hlavu Marcela Halstenberga, ktorý loptu predĺžil na MARCELA SABITZERA a kapitán hostí z tesnej blízkosti vyrovnáva na 1:1!
    10. Marcel Sabitzer (RBL) - 1:1
     
    11
    Za úvodných desať minút sme videli už po jednom góle na oboch stranách, niekoľko zaujímavých príležitostí a tvrdých osobných súbojov. Ak to takto pôjde ďalej, nudiť sa rozhodne nebudeme.
     
    12
    Skvelé tempo zápasu pokračuje. Andrij Jarmolenko peknou prihrávkou našiel Pierrea-Emericka Aubameyanga, Gabončan sa pohral s Dayotom Upamecanom, zakončil však len do nôh Pétera Gulácsiho!
     
    13
    Na opačnej strane sa hostia pokúsili o priamočiarejšiu akciu, napokon z toho bol len ofsajd v podaní Yussufa Poulsena. Pri lopte tak budú znova futbalisti Borussie Dortmund.
    13. Pierre-Emerick Aubameyang (DOR)
     
    14
    Pomaly sa nám blíži štvrťhodina riadneho hracieho času a treba povedať, že zatiaľ sledujeme skutočne fantastický duel z oboch strán. Lipsko sa domáceho favorita ani po rýchlom inkasovanom góle rozhodne nezľaklo, práve naopak.
     
    15
    Naby Keïta je jedným z lídrov tímu úradujúceho vicemajstra Nemecka. Teraz to však v ďalšom zo série súbojov s Nurim Şahinom až príliš prehnal, škaredo prišliapol jeho nohu, za čo vidí z rúk Deniza Aytekina žltú kartu.
     
    16
    Domáci sa pokúsili do hry zapojiť na pravom krídle Andrija Jarmolenka, veľmi dobre pozične však zapracovala defenzíva Lipska, ktorá Ukrajinca vystavila do postavenia mimo hry.
     
    17
    Ofsajd registrujeme aj na opačnej strane, keď si svoju pozíciu v porovnaní s defenzívnou líniou Dortmundu neustrážil tentokrát Yussuf Poulsen.
     
    18
    Naďalej sledujeme futbal v obrovskom tempe. Aj teraz sme mohli vidieť hneď niekoľko tvrdých osobných súbojov v blízkosti oboch pokutových území. Skúsený arbiter Deniz Aytekin ale necháva hre voľný priebeh, čo je pre nezaujatého diváka len a len dobre.
     
    19
    Andrij Jarmolenko nedokázal prejsť cez Dayota Upamecana, lopta sa však dostala k Jeremymu Toljanovi, ktorý ju odovzdal Mariovi Götzemu a jeho strelecký pokus bol zrazený na rohový kop.
     
    20
    Po tejto štandardnej situácii sa do lopty oprel Nuri Şahin, ktorého projektil len tesne minul hornú žrď brány, v ktorej stojí Péter Gulácsi!
     
    21
    Mario Götze teraz na svojej obvyklej ľavej strane, individuálne sa však nepresadil proti Bernardovi a hra sa presunula na polovicu domácich. Tým ale tentokrát nevyšiel nákop za obranu, kde už číhal pripravený Jean-Kévin Augustin.
     
    22
    Skvelým spôsobom teraz v defenzíve zabral Sokratis Papastathopoulos, ktorý dobrou hrou telom aj tentokrát dokázal od lopty odstaviť Jeana-Kévina Augustina. Odkopávať bude Roman Bürki.
     
    23
    Sokratis Papastathopoulos skúšal preniesť hru dopredu na Pierrea-Emericka Aubameyanga, ktorého ale tentokrát dokázal postrážil Stefan Ilsanker. Na opačnej strane si nedovolene proti Ömerovi Toprakovi pomáhal Jean-Kévin Augustin.
     
    24
    Mario Götze vymyslel krásnu prihrávku za obranu na Pierrea-Emericka Aubameyanga, ktorý ale až príliš dlho váhal, či zakončí alebo bude prihrávať Andrijovi Jarmolenkovi, a tak o loptu napokon prišiel.
     
    25
    Tím RB Leipzig práve strelil gól! Tak si to predstavte, hosťom sa podarilo otočiť priebeh zápasu! Fantastickú individuálnu akciu predviedol Bruma, ktorý sa dobrou prácou s loptou zbavil Jeremyho Toljana a už z hranice bránkovej čiary dokázal naservírovať loptu pred prázdnu bránu YUSSUFOVI POULSENOVI, ktorý vyhral súboj so Sokratisom a zasunul loptu do siete!
    25. Yussuf Poulsen (RBL) - 1:2
     
    26
    Po fantastickom štarte zo strany Borussie sa domácim úplne prestalo dariť a v nasledujúcich 20 minútach inkasovali od Lipska toľko gólov ako v celom doterajšom priebehu bundesligovej sezóny.
     
    27
    Domáci sú nepriaznivým vývojom zápasu evidentne veľmi zaskočení. Loptu síce držia na svojich kopačkách, no zo strany najmä krídelníkov Götzeho s Jarmolenkom tam chýba pohyb, ktorým by dokázali prekvapiť defenzívu Lipska.
     
    28
    Bezradnosť Borussie z posledných minút dokumentuje aj tento strelecký poksu Nuriho Şahina, ktorý bez väčších problémov zrazil na autové vhadzovanie Stefan Ilsanker.
     
    29
    Do kombinácie domáceho tímu sa teraz zapojil aj brankár Roman Bürki, ktorý si prišiel po loptu takmer až na hranicu polovice ihriska. Lipsko sa po vedúcom góle stiahlo na vlastnú polovicu a snaží sa svedomito brániť.
     
    30
    Máme za sebou polhodinu hracieho času a treba povedať, že zatiaľ sledujeme skvelé futbalové predstavenie v Signal Iduna Parku. Oba tímy predvádzajú futbal vysokej úrovne, o niečo spokojnejší môžu byť zatiaľ futbalisti z Lipska.
     
    31
    No a krátko po uplynutí polhodiny riadneho hracieho času registrujeme aj prvú žltú kartu zápasu, keď Bernardo veľmi nepríjemne zasiahol rozbehnutého Maria Götzeho.
     
    32
    Lipsko zvládlo túto štandardnú situáciu bez väčších problémov a okamžite presunulo hru na opačnú stranu. Tam sa snažil presadiť Jean-Kévin Augustin, ktorého ale za cenu rohového kopu zastavil Dan-Axel Zagadou.
     
    33
    Tento center od pravej rohovej zástavky vyzeral nádejne, no po zásahu Ömera Topraka z toho bude len ďalší rohový kop pre Lipsko, tentokrát však z ľavej strany.
     
    34
    Hosťom nevyšla ani táto štandardná situácia, loptu strácajú a tak sa budú musieť znova sformovať do defenzívy na vlastnej polovici. Borussia už niekoľkokrát dokázala prekvapiť prihrávkou za obranu Lipska.
     
    35
    Na zemi zostal po zásahu od Brumu s bolestivou grimasou ležať Andrij Jarmolenko, pre hrdinu gólového okamihu spred desiatich minút sa to však zaobišlo len s dohovorom od Deniza Aytekina.
     
    36
    Lipsko dokázalo získať loptu po nevydarenej štandardnej situácii Borussie a znova zakladá postupnú kombináciu na polovici domáceho celku.
     
    37
    Dortmund sa ubránil vďaka nekompromisnému odkopu Sokratisa Papastathopoulosa, ktorý tým dokonca takmer založil ofenzívnu akciu svojho celku. Defenzíve hostí však skvelým čítaním hry pomohol Péter Gulácsi, ktorý si spravil výlet takmer až na polovicu ihriska.
     
    38
    Bruma dnes hrá zatiaľ veľmi dobrý zápas. Aj teraz sa dokáuzal zbaviť Jeremyho Toljana, jeho prihrávka na os ihriska pre Kevina Kampla však našla len kopačky Sokratisa Papastathopoulosa.
     
    39
    Gonzalo Castro sa skúšal prebiť po pravej strane, kde ho však dobrým defenzívnym zákrokom už v zárodku akcie zastavil Marcel Halstenberg. Je z toho aspoň autové vhadzovanie pre Borussiu.
     
    40
    Po autovom vhadzovaní sa lopta dostala k Andrijovi Jarmolenkovi, ktorý sa však ako keby pošmykol, pretože táto strela mu absolútne nesadla tak, ako by si predstavoval.
     
    41
    Obrovská príležitosť Dortmundu! V dobrej pozícii sa v priebehu niekoľkých sekúnd ocitli Maximilian Philipp aj Andrij Jarmolenko, bol tam aj Pierre-Emerick Aubameyang, Péter Gulácsi však predviedol sériu famóznych zákrokov!
     
    42
    Lipsko sa otriaslo z obrovskej príležitosti domácich a okamžite presunulo hru na opačnú stranu. Tam sa ale Bernardo nepresadil v súboji krajných obrancov proti Danovi-Axelovi Zagadouovi.
     
    43
    Jeremy Toljan sa teraz veľmi hnevá na asistenta hlavného rozhodcu, ktorý po jeho súboji s Marcelom Halstenbergom prisudzuje autové vhadzovanie hosťujúcemu celku.
     
    44
    Momentálne sa chvíľu nehrá, keďže na hracej ploche zostáva ležať Naby Keïta. Hviezda Lipska by však mala byť v poriadku a pripravená pokračovať v zápase.
     
    45
    Kevin Kampl posielal do pokutového územia zaujímavú kolmicu Jeanovi-Kévinovi Augustinovi, toho ale dobre postrážil Ömer Toprak.
     
    45
    V prvom polčase sa bude nadstavovať ešte jedna minúta.
     
    45+1
    Loptu v tesnej blízkosti pokutového územia držia síce hráči Borussie Dortmund, no hostia z Lipska zatiaľ v defenzíve pracujú veľmi dobre a zhusťujú priestor pred Péterom Gulácsim.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas stretnutia medzi Borussiou Dortmund a RB Lipsko prinesol skvelý futbal z oboch strán. Do rýchleho vedenia sa dostali domáci, keď školácku chybu Stefana Ilsankera využil Pierre-Emerick Aubameyang. Následne sa však po dobre zrealizovanej štandardnej situácii podarilo vyrovnať kapitánovi Lipska Marcelovi Sabitzerovi. To však nebolo všetko. V 25 minúte predviedol fantastickú indviduálnu akciu Bruma, ktorý našiel pred odkrytou bránou Yussufa Poulsena a ten otočil skóre zápasu v prospech hostí. Borussia nepredvádza zlý výkon, no jej zakončovatelia už niekoľkokrát stroskotali na skvelo chytajúcom Péterovi Gulácsim. V prvom polčase to bola z oboch strán veľká paráda, verme, že sa niečoho podobného dočkáme aj v druhej polovici zápasu.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Jeremy Toljan, prichádza Christian Pulisic.
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Nuri Şahin, prichádza Julian Weigl.
    Striedanie v tíme RB Leipzig: z ihriska odchádza Naby Keïta, prichádza Diego Demme.
     
    47
    Druhý polčas nám okrem viacerých zmien na oboch stranách začína poriadne zostra! Sokratis Papastathopoulos totiž musel už v pokutovom území zasiahnuť ručnú brzdu za Jeanom-Kévinom Augustinom a kapitán domácich vidí červenú kartu! navyše je z toho pokutový kop v prospech hostí!
    47. Sokratis Papastathopoulos (DOR)
     
    48
    Rozhodnutie Deniza Aytekina sa nepáčilo brankárovi Borussie Romanovi Bürkimu, ktorý za protesty vidí žltú kartu a navyše sa bude musieť koncentrovať na pokutový kop.
     
    49
    Tím RB Leipzig práve strelil gól! Zodpovednosť na seba zobral JEAN-KÉVIN AUGUSTIN, ktorý nekompromisnou strelou navyšuje náskok svojho tímu na 3:1!
    49. Jean-Kévin Augustin (RBL) - 1:3
     
    51
    Peter Bosz na lavičke Borussie už dnes rozhodne nemá čo stratiť, a tak už v 51. minúte čerpá aj svoje tretie striedanie. Z ihriska sťahuje dnes nie príliš výrazného Maximiliana Philippa, na ktorého miesto posiela oporu zadných radov Marca Bartru.
     
    52
    Tak v úvode druhého polčasu je to z oboch strán poriadne nervózne. Sledujeme hneď niekoľko tvrdých zákrokov, nechýba ani komunikácia s rozhodcom. Najmä futbalisti Borussie Dortmund by sa však mali sústrediť predovšetkým na svoj vlastný výkon.
     
    53
    Lipsko hrá dnes zatiaľ v evidentne väčšej pohode ako jeho súper, jeho hráči si príkladne plnia svoje defenzívne povinnosti a navyše podnikajú aj nebezpečné útoky smerom na Romana Bürkiho.
     
    54
    Mimoriadne nervózny zápas pokračuje. Žltú kartu vidí tentokrát po nešetrnom zákroku na Maria Götzeho aj Stefan Ilsanker, do ktorého sa okamžite pustila skupina domácich futbalistov.
     
    55
    Roman Bürki si teraz aj za pomoci svojich kolegov z defenzívy dokázal poradiť s centrom z pravej strany a môže tak založiť dlhým výkopom ofenzívnu akciu Dortmundu.
     
    56
    Tak dnešný zápas v Signal Iduna Parku pripomína poriadnu divočinu. Stefan Ilsanker v hlavičkovom súboji na polovici ihriska stiahol k zemi Pierrea-Emericka Aubameyanga a v priebehu 120 sekúnd vidí druhú žltú kartu. Sily na hracej ploche sa tak znova vyrovnajú!
     
    57
    Priznám sa, futbal sledujem už veľmi dlho, ale takýto divoký priebeh zápasu si teda nepamätám. Krásne akcie z oboch strán striedajú zbytočné fauly, videli sme dve červené karty, pokutový kop aj štyri góly...
     
    58
    Po vylúčení Stefana Ilsankera znova stúpli šance na zisk minimálne bodu pre Borussiu Dortmund, ktorá sa okamžite nasťahovala na polovicu svojho súpera, kde sa snaží nájsť medzeru v jeho defenzíve.
     
    59
    Pomaly sa nám blíži hodina riadneho hracieho času a v Signal Iduna Parku sa je stále na čo pozerať. Aktivitu po vylúťení Stefana Ilsankera zákonite prebrali domáci futbalisti.
     
    60
    Po hodine hry sa do lopty oprel striedajúci Julian Weigl, ktorý ale svojim projektilom netrafil bránu hosťujúceho gólmana Pétera Gulácsiho.
     
    61
    Pierre-Emerick Aubameyanga padá na hranici pokutového územia po súboji s obrancom Bernardom. Deniz Aytekin ukazuje, že si celú situáciu pôjde pozrieť na videu!
     
    62
    Naďalej čakáme na rozhodnutie hlavného rozhodcu, ktorý študuje inkriminovaný osobný súboj medzi Bernardom a Aubameyangom. Prípadný pokutový kop pre Borussiu by bol len ďalším impulzom pre tento skvelý zápas.
    62.
     
    63
    Je to tak, Deniz Aytekin po prezretí videa ukazuje na biely bod, uvidíme ďalší pokutový kop, tentokrát v prospech Borussie Dortmund!
    Pierre-Emerick Aubameyang (DOR) - 2:3
     
    64
    Dortmund dal gól! Loptu si na biely bod tentokrát postavil PIERRE-EMERICK AUBAMEYANG, ktorý sa nemýlil a prekonáva Pétera Gulácsiho. Hostia tak znižujú opäť len na rozdiel jediného gólu!
     
    65
    Šialený zápas dnes prebieha v Signal Iduna Parku. Dovolím si tvrdiť, že tento duel bude patriť medzi najzaujímavejšie v celom priebehu klubovej sezóny v Európe. Čaká nás posledných 25 minút, oba tímy hrajú s desiatimi hráčmi, stav je 2:3 v prospech Lipska.
     
    66
    Futbalisti Borussie Dortmund sú ako pokropení svätenou vodou. Momentálne ich je plné ihrisko a oslabená defenzíva Lipska má skutočne čo robiť s aktivitou Aubameyanga či Jarmolenka.
     
    67
    Registrujeme ďalšie postavenie mimo hry, keď sa v nedovolenej pozícii za obranou ocitol tentokrát krídelník Dortmundu Andrij Jarmolenko, čo neuniklo pozornému oku asistenta rozhodcu.
     
    69
    Marcel Sabitzer vybojoval na pravej strane ofenzívy Lipska nedovolený zákrok od Marca Bartru, uvidíme tak zaujímavú štandardnú situáciu v prospech hosťujúceho celku.
     
    70
    Lipsku ale táto štandardná situácia vôbec nevyšla, naopak, bol z toho protiútok domácich. Pierre-Emerick Aubameyang to zaujímavo servíroval pred Pétera Gulácsiho, Gonzalovi Castrovi nechýbalo veľa, aby loptu nasmeroval do siete.
     
    71
    Kevin Kampl sa snažil prestrčiť loptu na Yussufa Poulsena, pred ním však dobre zasiahol v defenzíve Marc Bartra, ktorý hru okamžite presunul na opačnú stranu, kde sa Pierre-Emerick Aubameyang nepresadil proti Dayotovi Upamecanovi.
     
    72
    Ďalším hráčom, ktorý vidí z rúk hlavného rozhodcu Aytekina žltú kartu je Mario Götze, ktorý nepríjemne pristúpil nohu Kevina Kampla.
     
    73
    Je až neuveriteľné, v akom vysokom tempe dokážu hrať oba tímy s prihladnutím na to, že každý z nich je oslabený o jedného svojho spoluhráča.
     
    74
    No a už mohlo byť vyrovnané! Christian Pulisic poslal do pokutového územia pekný center, ktorý ale tesne minul tak Pierre-Emerick Aubameyang, ako aj Andrij Jarmolenko, z odrazenej lopty pálil do náruče Pétera Gulácsiho Gonzalo Castro!
     
    75
    Marcel Sabitzer vymyslel pekný center do pokutového územia. Loptu točil smerom od brány, napriek tomu bol pri nej skôr Roman Bürki ako Yussuf Poulsen.
     
    76
    Na opačnej strane zase akciu Dortmundu zastavuje hvizd hlavného rozhodcu, keď Pierre-Emerick Aubameyang našiel Andrija Jarmolenka len v ofsajdovej pozícii.
     
    77
    Tak v týchto momentoch sa nám hra konečne aspoň trochu upokojila. Loptu držia na svojich kopačkách domáci futbalisti, ktorí trpezlivo čakajú na medzeru v defenzíve Lipska.
     
    78
    Tak teraz si Kevin Kampl vypočul poriadne dôrazný príhovor od Deniza Aytekina potom, čo nepríjemne zasiahol Maria Götzeho. Všetko sa to odohráva v blízkosti poliaceho kruhu.
     
    79
    Za obranou Lipska sa tentoraz v dovolenej pozícii ocitol Pierre-Emerick Aubameyang, ktorý ale nedokázal nič nebezpečné vymyslieť a loptu tak majú znova hostia.
     
    80
    Mario Götze prišiel pomôcť defenzíve a za pomoci Dana-Axela Zagadoua sa mu napokon podarilo odpratať loptu do autu, navyše všetko sa to udialo v úctyhodnej vzdialenosti do Romana Bürkiho.
     
    81
    Gonzalo Castro sa po vystriedaní Maximiliana Philippa presunul na ľavú stranu ofenzívy Dortmundu, kde zvádza náročné súboje s pravým bekom Lipska Bernardom. Aj tentokrát bol úspešnejší hráč hostí.
     
    82
    Tak toto futbalisti Dortmundu prekombinovali. Ömer Toprak chcel pomôcť ofenzíve, pri svojej rozohrávke si mohol vybrať na ľavej strane voľného Gonzala Castra, no našiel len v ofsajdovej pozícii postaveného Pierrea-Emericka Aubameyanga.
     
    83
    Striedajúci Diego Demme nebol do týchto chvíľ príliš výrazný, teraz sa zapisuje do štatistík zápasu potom, čo vidí žltú kartu za nedovolený zákrok na Christiana Pulisica.
     
    84
    Do pokutového územia centroval Gonzalo Castro, ktorý našiel hlavu Andrija Jarmolenka. Ukrajinec loptu len pohladil, ak by ju výraznejšie nasmeroval, Péter Gulácsi by bol pravdepodobne bez šance!
     
    85
    Andrij Jarmolenko teraz vyzval na center Christiana Pulisica, ten však ani nadvakrát nedostal loptu "do ohňa" cez Marcela Halstenberga.
     
    86
    Striedanie na strane Lipska. Z ihriska odchádza kapitán Marcel Sabitzer, ktorý prenecháva miesto na ihrisku aj kapitánsku pásku Willimu Orbanovi.
     
    87
    Christian Pulisic sa snažil odcentrovať, no jeho center bol taký prudký, že ho ani na ľavej strane ihriska nezachytil Mario Götze, a tak je z toho autové vhadzovanie pre hostí.
     
    88
    Lipsko malo príležitosť zaútočiť, na pravej strane ofenzívy sa však nepresadil striedajúci Willi Orban. Bude z toho aspoň vhadzovanie na polovici Dortmundu.
     
    89
    Dortmund si naďalej nevie príliš poradiť s pozornou defenzívou súpera, ktorá sa dokázala vyrovnať aj so stratou vylúčeného Stefana Ilsankera.
     
    90
    Plynie už posledná minúta riadneho hracieho času, čakáme na údaj o nadstavených minútach. Ďalší nákop za defenzívu Lipska skončil len ofsajdovým postvením Christiana Pulisica.
     
    90
    Nadstavovať sa v druhom polčase bude až päť minút. Vzhľadom na priebeh je to však pochopiteľné.
     
    90+1
    Dortmund drží loptu aj naďalej vo svojej moci na polovici Lipska, zatiaľ však nie a nie nájsť tú vytúženú cestičku k vyrovnávajúcemu gólu v sieti hostí.
     
    90+2
    Tak predsa sa to mohlo podariť! Pierre-Emerick Aubameyang však dnes už po niekoľkýkrát stroskotal na fantastickom Péterovi Gulácsim, následná dorážka Christiana Pulisica mierila nad bránu hostí!
    90+2. Pierre-Emerick Aubameyang (DOR)
     
    90+3
    Lipsko získalo loptu do svojej moci, presunulo sa na polovicu domácich, kde sa však nikam neponáhľa a šetrí cenné desiatky sekúnd, ktoré ho stále viac približujú k mimoriadne cenným trom bodom.
     
    90+4
    Mario Götze vracal odrazenú loptu z pokutového územia späť "do ohňa", pre Pétera Gulácsiho pri jeho dnešnom výkone to bola doslova malina.
     
    90+5
    Hosťom sa podarilo vybojovať autové vhadzovanie na polovici súpera, vyzerá to tak, že si pripíšu mimoriadne cenné tri body a stanú sa prvým premožiteľom Borussie Dortmund v bundesligovej sezóne.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    Fantastické futbalové predstavenie sme videli dnes v Signal Iduna Parku. Domáci sa v ňom síce ujali veľmi rýchlo vedenia zásluhou Pierrea-Emericka Aubameyanga, hosťom z Lipska sa však podarilo otočiť vývoj zápasu ešte v prvom polčase po góloch Marcela Sabitzera a Yussufa Poulsena. V úvode druhej polovice zápasu prišlo vylúčenie Sokratisa Papastathopoulosa, premenený pokutový kop Jeana-Kévina Augustina a bolo to 3:1 v prospech hostí. Následne sa však v priebehu 120 sekúnd vykartoval aj Stefan Isanker a o pár minút znížil z penalty Pierre-Emerick Aubameyang na konečných 2:3 v prospech Lipska. Reklama na futbal, ako sa patrí. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a prajem vám pekný zvyšok večera! (20:29:40)

    Jakub Kocourek

    Góly: 4. Aubameyang, 64. Aubameyang (pen.) – 10. Sabitzer, 25. Augustin, 49. Augustin

    Karty:   48. Bürki (DOR), 72. M. Götze (DOR) – 15. Keïta (RBL), 31. Bernardo (RBL), 54. Ilsanker (RBL), 83. Demme (RBL)   56. Ilsanker (RBL)   47. Papastathopoulos (DOR)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 8:6. Střely mimo: 5:1. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 7:5. Fauly: 16:19.
    Borussia Dortmund: Bürki – Zagadou, Toprak, Papastathopoulos, Toljan (46. Pulisic) – M. Götze, Şahin (46. Weigl), G. Castro – Philipp (51. Bartra), Aubameyang, Jarmolenko.
    Náhradníci: Weidenfeller – Bartra, Isak, Dahoud, Pulisic, Kagawa, Weigl.

    RB Lipsko: Gulácsi – Bernardo, Ilsanker, Upamecano, Halstenberg – Keïta (46. Demme), Kampl – Sabitzer (86. Orban), Bruma – Augustin, Y. Poulsen.
    Náhradníci: Mvogo – Orban, Forsberg, Werner, Schmitz, Laimer, Demme.

    Rozhodca: Deniz Aytekin