Bayern – Freiburg 5:0 (kon.) | Hoffenheim – Augsburg 2:2 (kon.) | Hertha – Schalke 0:2 (kon.)
Mainz – Hamburger 3:2 (kon.) | Hannover – Frankfurt 1:2 (kon.) | Dortmund – Lipsko 2:3 (kon.)
koniec
Borussia Dortmund
2:3 (1:2)
RB Lipsko
Sobota 14.10.2017, 18:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • Nemecká Bundesliga • 8. kolo
Predzápasové kurzy
     
    83
    Striedajúci Diego Demme nebol do týchto chvíľ príliš výrazný, teraz sa zapisuje do štatistík zápasu potom, čo vidí žltú kartu za nedovolený zákrok na Christiana Pulisica.
     
    72
    Ďalším hráčom, ktorý vidí z rúk hlavného rozhodcu Aytekina žltú kartu je Mario Götze, ktorý nepríjemne pristúpil nohu Kevina Kampla.
     
    56
    Tak dnešný zápas v Signal Iduna Parku pripomína poriadnu divočinu. Stefan Ilsanker v hlavičkovom súboji na polovici ihriska stiahol k zemi Pierrea-Emericka Aubameyanga a v priebehu 120 sekúnd vidí druhú žltú kartu. Sily na hracej ploche sa tak znova vyrovnajú!
     
    54
    Mimoriadne nervózny zápas pokračuje. Žltú kartu vidí tentokrát po nešetrnom zákroku na Maria Götzeho aj Stefan Ilsanker, do ktorého sa okamžite pustila skupina domácich futbalistov.
     
    48
    Rozhodnutie Deniza Aytekina sa nepáčilo brankárovi Borussie Romanovi Bürkimu, ktorý za protesty vidí žltú kartu a navyše sa bude musieť koncentrovať na pokutový kop.
    47. Sokratis Papastathopoulos (DOR)
     
    47
    Druhý polčas nám okrem viacerých zmien na oboch stranách začína poriadne zostra! Sokratis Papastathopoulos totiž musel už v pokutovom území zasiahnuť ručnú brzdu za Jeanom-Kévinom Augustinom a kapitán domácich vidí červenú kartu! navyše je z toho pokutový kop v prospech hostí!
     
    31
    No a krátko po uplynutí polhodiny riadneho hracieho času registrujeme aj prvú žltú kartu zápasu, keď Bernardo veľmi nepríjemne zasiahol rozbehnutého Maria Götzeho.
     
    15
    Naby Keïta je jedným z lídrov tímu úradujúceho vicemajstra Nemecka. Teraz to však v ďalšom zo série súbojov s Nurim Şahinom až príliš prehnal, škaredo prišliapol jeho nohu, za čo vidí z rúk Deniza Aytekina žltú kartu.

    Jakub Kocourek

    Góly: 4. Aubameyang, 64. Aubameyang (pen.) – 10. Sabitzer, 25. Augustin, 49. Augustin

    Karty:   48. Bürki (DOR), 72. M. Götze (DOR) – 15. Keïta (RBL), 31. Bernardo (RBL), 54. Ilsanker (RBL), 83. Demme (RBL)   56. Ilsanker (RBL)   47. Papastathopoulos (DOR)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 8:6. Střely mimo: 5:1. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 7:5. Fauly: 16:19.
    Borussia Dortmund: Bürki – Zagadou, Toprak, Papastathopoulos, Toljan (46. Pulisic) – M. Götze, Şahin (46. Weigl), G. Castro – Philipp (51. Bartra), Aubameyang, Jarmolenko.
    Náhradníci: Weidenfeller – Bartra, Isak, Dahoud, Pulisic, Kagawa, Weigl.

    RB Lipsko: Gulácsi – Bernardo, Ilsanker, Upamecano, Halstenberg – Keïta (46. Demme), Kampl – Sabitzer (86. Orban), Bruma – Augustin, Y. Poulsen.
    Náhradníci: Mvogo – Orban, Forsberg, Werner, Schmitz, Laimer, Demme.

    Rozhodca: Deniz Aytekin