Bayern – Freiburg 5:0 (kon.) | Hoffenheim – Augsburg 2:2 (kon.) | Hertha – Schalke 0:2 (kon.)
Mainz – Hamburger 3:2 (kon.) | Hannover – Frankfurt 1:2 (kon.) | Dortmund – Lipsko 2:3 (kon.)
koniec
TSG 1899 Hoffenheim
2:2 (0:0)
FC Augsburg
Sobota 14.10.2017, 15:30 • WIRSOL Rhein-Neckar Arena, Sinsheim • Nemecká Bundesliga • 8. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.
     
    Vážení diváci! Vitajte pri sledovaní on-line textového prenosu! Dnes sa zameriame na 8. kolo nemeckej Bundesligy, kde TSG 1899 Hoffenheim privíta na svojom trávniku FC Augsburg. Poďme si v krátkosti predstaviť aktuálnu formu oboch celkov.

    TSG 1899 HOFFENHEIM

    Futbalisti tohto celku sa po 7. kole nachádzajú na 3. priečke so ziskom 14 bodov. Na vedúci Dortmund strácajú 5 bodov. Na svojom konte majú štyri víťazstvá, dve remízy a jednu porážku. Svojím súperom dovedna nastrieľali 13 gólov a 8 inkasovali. Svoju jedinú porážku v aktuálnom ročníku zaznamenali v poslednom ligovom stretnutí, keď vonku nestačili na slabo hrajúci Freiburg. V 14. minúte išli ako prví do vedenia hostia zásluhou Hacka. O minútu neskôr dokázal vyrovnať Niederlechner a o tri minúty otočil nepriaznivý stav stretnutia Soyuncu. Diváci sa dočkali ďalšieho presného zásahu až v 87. minúte, kedy Stenzel poslal Freiburg už do dvojgólového vedenia. V nadstavenom čase sa nešťastne trafil Schuster, ktorý si vsietil vlastný gól. Zápas sa skončil výsledkom 2:3 z pohľadu Hoffenheimu.

    FC AUGSBURG

    Hráči Augsburgu momentálne figurujú na peknej šiestej priečke so ziskom jedenástich bodov. To sa im podarilo po troch víťazstvách, dvoch remízach a dvoch porážkach. Ich skóre je 9:6. Dva zápase nedokázali naplno bodovať, a to sa v tom dnešnom budú snažiť napraviť. Ich posledný zápas sa odohral na ich vlastnom štadióne, kde hostili favorizovaný Dortmund. Hneď v 4. minúte poslal Dortmund do vedenia Yarmolenko, ale na to dokázali domáci odpovedať rýchlym gólom v 11. minúte zásluhou Caiubyho. V 23. minúte poslal opäť Dortmund do vedenia Kagawa, a to bol aj posledný presný zásah stretnutia. Domáci napriek dobrému výkonu odchádzali do šatní bez bodového zisku. Alfred Finnbogason je najväčšou hrozbou pre obrany súpera! Dokázal sa presadiť už 4-krát a je tak najlepším strelcom tohto tímu. Nechajme sa prekvapiť, či dokáže skórovať aj v dnešnom stretnutí.

    Z pozície komentátora sa Vám bude hlásiť Róbert Gašpárek.
     
    Úvodné zostavy:

    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – Hübner, Vogt (C), S. Posch – Geiger, Zuber, Amiri, Demirbay, Uth – Kramarić, Wagner.
    Náhradníci: Kobel – Kadeřábek, Polanski, Nordtveit, Grillitsch, N. Schulz, Ph. Ochs.

    FC Augsburg: Hitz – Opare, Gouweleeuw, Hinteregger, Danso, Max – Heller, Ku Ča-čchol, Baier (C), Caiuby – Finnbogason.
    Náhradníci: Luthe – Schmid, Thommy, Gregoritsch, Kačar, Morávek, Richter.

    Rozhodca: Manuel Gräfe – Guido Kleve, Markus Sinn.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    2
    Augsburg si hneď v prvej minúte vybojoval štandardnú situáciu, keď bol faulovaný Daniel Opare.
     
    3
    Centrovaná lopta z voľného kopu mierila na Alfreda Finnbogasona, obrana domáceho tímu si s ním ale poradila a loptu odvrátila.
     
    4
    Francisco Caiuby si našiel v pokutovom území priestor a hlavou poslal centrovanú loptu do stredu bránky. Gólman sa vytiahol a excelentne strelu zlikvidoval. Lopta je za bránkovou čiarou a Hoffenheim má odkop od bránky.
     
    5
    Manuel Grafe zapískal faul. Ja-Cheol Koo zložil k zemi jedného z protihráčov.
     
    6
    Gól! No moment, tak nie. Sandro Wagner doslova chrlí oheňa síru po tom, ako mu bol pre ofsajd neuznaný gól.
     
    8
    FC Augburg má výhodu outového vhadzovania na vlastnej polovici ihriska.
     
    9
    FC Augsburg bude vhadzovať na polovici súpera. To je skvelá príležitosť k usadeniu sa.
     
    10
    Jeden z hráčov hostí doslova odcentroval outové vhadzovanie až do šestnástky súpera, kde sa však najlepšie zorientoval gólman, ktorý si loptu zo vzduchu stiahol.
     
    11
    Lopta sa nachádza na polovici Hoffenheimu, kde ju majú pevne pod kontrolou futbalisti Augsburgu.
     
    12
    Kerem Demirbay si vybojoval priestor na zakončenie z diaľky, ale jeho snaha bola zablokovaná.
     
    14
    S cieľom ohroziť súperovho gólmana si Andrej Kramarić vytvoril priestor a vystrelil z veľkej diaľky. Jeho pokus sa k bráne ani nepriblížil, pretože preletel míle od pravej žrde. Lopta je mimo hracej plochy. Nasleduje odkop od bránky pre Augsburg.
     
    15
    Máme tu čas na malé štatistické okienko. Momentálny pomer držania lopty je: 64% – 36%.
     
    16
    Andrej Kramarić rozbiehal rýchly útok po pravej strane ihriska, ale nemal komu prihrať, a tak to skúsil individuálnym spôsobom. Jeho prienik mu nevyšiel a o loptu prišiel.
     
    18
    Jeffrey Gouweleeuw je potrestaný za držanie súpera. Manuel Grafe nariaďuje priamy voľný kop. Tím Hoffenheim získal priamy voľný kop, ktorý môže viesť až ku gólovému zakončeniu.
     
    19
    Centrovaná lopta po priamom kope smerovala len na hlavu brániaceho hráča, ktorý ju odhlavičkoval za hranicu vlastného vápna.
     
    20
    Parádnu strelu zo štandardky zo sľubnej vzdialenosti vyslal Kerem Demirbay. Loptu smerujúcu presne do strednej časti bránky zablokoval pekným zásahom Marwin Hitz! Lopta je za bránkovou čiarou a Augsburg má odkop od bránky.
     
    21
    Domáci futbalisti si vďaka svojej útočnej aktivite dokázali vybojovať rohový kop. Nechajme sa prekvapiť, ako s ním vynaložia.
     
    22
    Kerem Demirbay načechral loptu z rohu, ale defenzívny hráč vystúpil proti nej a dokázal zasiahnuť.
     
    23
    Mark Uth sa snažil spracovať ťažkú prihrávku svojho spoluhráča, ale loptu zasiahol rukou, čo neuniklo pozornosti hlavného rozhodcu. Pri lopte budú po tejto udalosti hostia.
     
    24
    Mark Uth v nepríjemnej póze a nepekným výrazom v tvári. Uvidíme, aké zlé je jeho zranenie.
     
    25
    Mark Uth neutŕžil našťastie žiadne vážnejšie zranenie, ktoré by mu zabránilo pokračovať v stretnutí. Už je aj späť na hracej ploche.
     
    26
    Stefan Posch to prehnal v súboji s agresivitou a rozhodca Manuel Grafe odpískal nedovolený zákrok. Nasleduje štandardná situácia pre tím FC Augsburg.
     
    27
    Centrovaná lopta po voľnom kope smerovala do hĺbky šestnástky, kde však skvelo zasiahol brániaci hráč, ktorý loptu upratal.
     
    28
    Momentálny pomer držania lopty je: 62% – 38%.
     
    29
    Presnú prihrávku dostal Dennis Geiger a z vnútra šestnástky vyslal sľubnú strelu presne doprostred bránky. Marwin Hitz odhadol jeho zámer a pekným zákrokom zneškodnil strelu.
     
    31
    Pri lopte sa nachádzajú hráči Augsburgu, ktorí sa usadili na vlastnej polovici, kde vyčkávajú na moment prekvapenia.
     
    33
    Daniel Opare sa dostal k centrovanej lopta z boku, ale svoj strelecký pokus umiestnil hlavou len na míle ponad brvno.
     
    34
    Po sérii krátkych prihrávok sa k lopte dostal aj domáci gólman, ktorý s veľkým kľudom na kopačke poslal loptu späť vedľa stojacemu spoluhráčovi.
     
    35
    Loptu už majú pod kontrolou hostia, ktorí si v strede ihriska medzi sebou vymieňajú série krátkych prihrávok.
     
    36
    Andrej Kramarić svojim zle načasovaným nábehom prekazil rozbiehajúcu sa akiu svojho tímu. V čase prihrávky sa nachádzal v postavení mimo hry.
     
    38
    Obrovská šanca! Alfred Finnbogason premárnil sľubnú šancu, keď sa mu dostalo pekného pasu do šestnástky, ale svojou strelou orazítkoval iba ľavú tyč!
     
    40
    Po súboji ostáva na trávniku ležať jeden z domácich hráčov. Dúfajme, že bude v poriadku a v hre bude aj naďalej pokračovať bez nejakého zdravotného obmedzenia.
    40. Alfred Finnbogason (AUG)
     
    41
    Precízny pas vo vnútri veľkého vápna si spracoval Francisco Caiuby a pohotovo vystrelil. Chýbala tomu presnosť, nakoľko pokus skončil centimetre od ľavej žrde.
     
    42
    Manuel Grafe fúkol do píšťalky a signalizuje faul, ktorého sa dopustil Philipp Max tým, že poslal protihráča k zemi.
     
    44
    Marwin Hitz vytiahol slušný zákrok a zmaril tak ambície Mark Uth na gólové zakončenie po tom, ako si prebral pas za obranu. Hlavou následne usmernil loptu do pravej časti bránky, ale gólman loptu zachytil asi najkrajším zákrokom zápasu!
    44. Mark Uth (HOF)
     
    45+1
    V prvom polčase sa bude hrať ešte jednu minútu navyše.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Máme tu koniec prvého polčasu. Ten možno označiť ako priemerný. Nebolo to síce žiadna futbalové gala predstavenie, ale ani žiadna nuda. Domáci dnes vsadili na kombinačný štýl hry a naopak hostia sa viac sústredia na pevnú defenzívu a udrieť sa snažia po rýchlych kontrách. Zápas je zatiaľ viac-menej vyrovnaný. Dúfajme, že sa čoskoro dočkáme úvodného gólu, ktorý toto stretnutie veľmi potrebuje. My sa Vám opäť hlásime približne o 15 minút.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    48
    Andrej Kramarić si nabehol na presný pas a sám pred brankárom umiestnil loptu po svojej ľavici. Marwin Hitz predviedol svoje kvality a štýlovo strelecký pokus zlikvidoval. Hoffenheim má výhodu rohu.
    48. Andrej Kramarić (HOF)
    48. Andrej Kramarić (HOF)
     
    49
    Andrej Kramarić sa rozhodol rozohrať rohový kop krátkou formou, vďaka čomu môže jeho celok aj naďalej pokračovať vo svojej útočnej snahe.
     
    50
    Benjamini Hubner získal po rohovom kope loptu, ale napálil ju len vysoko nad. Nasledovať bude odkop od bránky Augsburgu.
     
    51
    Kerem Demirbay pristúpil k realizácii rohového kopu a loptu poslal do šestnástky. Jeho pokus ale našiel iba hlavy hráčov súpera, ktorí nebezpečie odvrátili.
     
    52
    Hoffenheim dal gól!
    BENJAMIN HÜBNER potvrdil inštinkt zabijaka. Celkom nestrážený vo vnútri šestnástky hlavičkou prekonal bezmocného brankára. Stav stretnutia je 1:0! Bez asistencie.
    52. Benjamin Hübner (HOF) - 1:0
     
    54
    Hoffenheim mal výhodu rohového kopu, po ktorom sa do hlavičkového zakončenia dostal Wagner, ale jeho pokus nasmeroval len nad brvno súperovej bránky.
     
    55
    Momentálny pomer držania lopty je: 55% – 45%.
     
    59
    Striedanie v tíme TSG 1899 Hoffenheim: z ihriska odchádza Kerem Demirbay, prichádza Pavel Kadeřábek.
     
    61
    Francisco Caiuby sa dopustil nepekného zákroku a Manuel Grafe videl jasný faul a zapískal.
     
    62
    Striedanie v tíme FC Augsburg: z ihriska odchádza Alfred Finnbogason, prichádza Michael Gregoritsch.
    62. Steven Zuber (HOF)
     
    63
    TSG 1899 Hoffenheim si vďaka svojej útočnej aktivite dokázal vybojovať výhodu rohového kopu.
     
    64
    Z rohového kopu, ktorý poslal Nadiem Amiri, napokon nič nebolo. Obrana súpera je v strehu a zvládla loptu upratať preč.
     
    65
    Mark Uth sa skúšal dostať k lopte, ale trafil len nohy súpera. Manuel Grafe fúkol pre nedovolený zákrok do píšťalky.
     
    65
    Žltú kartu dostáva Stefan Posch (TSG 1899 Hoffenheim).
     
    67
    Andrej Kramarić dostal do bránkového územia nadýchaný pas a vyslal nebezpečný hlavičkový pokus. Ten ale skončil niekoľko centimetrov nad brvnom!
     
    68
    Pomer strieľ na bránu je: 5:1.
     
    69
    Dennis Geiger premárnil sľubnú šancu na skórovanie. Na bránku poslal z hranice šestnástky strelu s gólovými parametrami. Marwin Hitz ale ponúkol výborný zákrok a loptu smerujúcu do stredu bránky chytil.
     
    70
    Sandro Wagner vo veľkej príležitosti! V pokutovom území vyskočil najvyššie a na bránu poslal prudkú hlavičku. Nabudúce by mal lepšie namieriť. Jeho snaha skončila vedľa pravej žrde.
     
    71
    Daniel Baier si nabehol na hranici pokutového územia na presný pas a okamžite sa pokúsil o tvrdú strelu k pravej žrdi. Jeho pokus ale zmaril brankár, ktorý dokázal svoje majstrovstvo ohromujúcim zákrokom.
     
    72
    Manuel Grafe zapískal. Michael Gregoritsch sa po tvrdom zákroku dopustil faulu
     
    73
    Andrej Kramarić skúša skórovať zo strednej vzdialenosti z priameho kopu. Napriek jeho snahe, lopta minula o niekoľko centimetrov brvno.
     
    74
    Finnbogason sa snažil zachytiť prudkú prihrávku svojho spoluhráča, čo sa mu aj podarilo, ale sklamal ho prvý dotyk s loptou, vďaka čomu o ňu prišiel.
     
    75
    FC Augsburg dal gól!
    MICHAEL GREGORITSCH si našiel svoju cestu cez hráčov súpera a z hranice veľkého vápna vyslal fenomenálnu strelu presne k pravej tyčke. Oliver Baumann nemal ani najmenšiu šancu siahnuť si na loptu. Aktuálne skóre zápasu je tak 1:1. Asistenciu si na svoje konto pripíše Philipp Max.
    75. Michael Gregoritsch (AUG) - 1:1
     
    76
    Striedanie v tíme TSG 1899 Hoffenheim: z ihriska odchádza Nadiem Amiri, prichádza Florian Grillitsch.
     
    77
    Vogt sa prezentoval skvelým obranným zákrokom, po ktorom zastavil rozbiehajúci sa útok súpera. FC Augsburg bude pokračovať outovým vhadzovaním.
     
    78
    TSG 1899 Hoffenheim má výhodu outového vhadzovania na vlastnej polovici ihriska.
     
    80
    Sandro Wagner napriahol k strele na bránku, ale jeho pokus nemal potrebnú presnosť a preletel o slušný kus brvno.
     
    81
    Hostia mali výhodu rohového kopu, po ktorom sa do hlavičkového zakončenia dostal jeden z nich, ale jeho pokus smeroval tesne nad brvno.
     
    82
    Striedanie v tíme FC Augsburg: z ihriska odchádza Ku Ča-čchol, prichádza Jan Morávek.
     
    84
    Striedanie v tíme TSG 1899 Hoffenheim: z ihriska odchádza Steven Zuber, prichádza Nico Schulz.
     
    85
    Hoffenheim dal gól!
    MARK UTH si zbehol na hranicu veľkého vápna, kde inkasoval milimetrovú prihrávku. Do lopty sa oprel z prvej a poslal ju presne do ľavej šibenice. V tomto prípade bol gólman bezmocný. Stav stretnutia je 2:1!
    85. Mark Uth (HOF) - 2:1
     
    87
    Striedanie v tíme FC Augsburg: z ihriska odchádza Kevin Danso, prichádza Marco Richter.
     
    89
    FC Augsburg dal gól!
    Na peknú prihrávku si nabehol Jeffrey Gouweleeuw a excelentne vystrelil tesne nad zemou presne k pravej žrdi. S týmto nemohol gólman nič robiť. Gól bol napokon uznaný KEVINOVI VOGTOVI, ktorý si vsietil vlastný gól. Stav stretnutia je vyrovnaný 2:2!
    89. Kevin Vogt (AUG) - 2:2
     
    90+1
    V druhom polčase sa budú hrať ešte tri minútky navyše.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 7:5.
    Střely mimo: 8:8.
    Rohy: 6:3.
    Ofsajdy: 3:2.
    Fauly: 5:11.
     
    Zaznel záverečný hvizd hlavného arbitra, ktorý ukončil tento zápas. Ten bol pre oko diváka veľmi atraktívny a najmä záver stretnutia. Stretnutie sa skončilo výsledkom 2:2, vďaka čomu si oba celky pripíšu do tabuľky po jednom bode. Odo mňa to je z tohto stretnutia všetko. Ja ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok dňa. Z pozície komentátora sa Vám hlásil Róbert Gašpárek. (17:26:05)

    Róbert Gašpárek

    Góly: 52. Hübner, 85. Uth – 75. Gregoritsch, 89. Vogt (vla.)

    Karty:   65. S. Posch (HOF)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 8:8. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 5:11.
    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – Hübner, Vogt (C), S. Posch – Geiger, Zuber (84. N. Schulz), Amiri (76. Grillitsch), Demirbay (59. Kadeřábek), Uth – Kramarić, Wagner.
    Náhradníci: Kobel – Kadeřábek, Polanski, Nordtveit, Grillitsch, N. Schulz, Ph. Ochs.

    FC Augsburg: Hitz – Opare, Gouweleeuw, Hinteregger, Danso (87. Richter), Max – Heller, Ku Ča-čchol (82. Morávek), Baier (C), Caiuby – Finnbogason (62. Gregoritsch).
    Náhradníci: Luthe – Schmid, Thommy, Gregoritsch, Kačar, Morávek, Richter.

    Rozhodca: Manuel Gräfe – Guido Kleve, Markus Sinn