Bayern – Freiburg 5:0 (kon.) | Hoffenheim – Augsburg 2:2 (kon.) | Hertha – Schalke 0:2 (kon.)
Mainz – Hamburger 3:2 (kon.) | Hannover – Frankfurt 1:2 (kon.) | Dortmund – Lipsko 2:3 (kon.)
koniec
Hertha BSC
0:2 (0:0)
FC Schalke 04
Sobota 14.10.2017, 15:30Nemecká Bundesliga • 8. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Hertha Berlín nezvládla prvý zápas po októbrovej reprezentačnej prestávke, keď na domácom Olympijskom štadióne po prvý raz v sezóne stratila všetky body po prehre 0:2 s Schalke 04. Treba povedať, že je to zaslúžené víťazstvo pre hostí. Tí boli aktívnejší už v bezgólovom prvom polčase, navyše v jeho závere im absolútne zbytočnou červenou kartou pomohol Genki Haraguči. Schalke početnú prevahu v druhom polčase využilo naplno, keď sa najskôr z pokutového kopu presadil Leon Goretzka a následne skóre na konečných 2:0 v prospech hostí uzavrel Guido Burgstaller. To je odo mňa pre túto chvíľu všetko, už o hodinu sa však na vás teším pri prenose zo zápasu medzi Borussiou Dortmund a Lipskom. Dovtedy sa majte pekne! (17:28:55)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Na opačnej strane ešte dokázal Jevhen Konopljanka odcentrovať cez Petra Pekaríka, ktorý hľadal v pokutovom území Thila Kehrera, napokon si však situáciu postrážil Rune Jarstein.
     
    90+1
    Spolupráca striedajúcich hráčov Herthe úspech nepriniesla. Mathew Leckie vymyslel vtipnú kombináciu s Daviem Selke, dobre sa však vrátil Benjamin Stambouli.
     
    90
    Nadstavovať sa budú v druhom polčase ešte dve minúty.
     
    90
    Valentino Lazaro chcel vybojovať loptu od Bastiana Oczipku, do súboja s hosťujúcim bekom však prišiel príliš neskoro, pristúpil jeho pravú nohu a môže byť rád, že nevidel žltú kartu.
     
    89
    Benjamin Stambouli vymyslel zaujímavú loptu za defenzívu Herthy, hru ale dobre pred dobiehajúcim Francom Di Santom. Nórsky gólman loptu prikryl vo svojej náruči.
     
    88
    Leon Goretzka sa prebíjal po pravej strane, znova využil nedôraz Karima Rekika, no napriek tomu centroval pred Runeho Jarsteina z veľmi náročnej pozície.
     
    87
    Registrujeme posledné striedanie zápasu. Z ihriska odchádza Max Meyer, ktorý sa v dobrom svetle ukázal najmä v prvom polčase. Nemec teraz prepúšťa miesto Alessandrovi Schöpfovi.
     
    85
    Hertha chcela túto štandardnú situáciu využiť na center pred Ralfa Fährmanna, avšak ten dnes je takmer absolútne bez práce. Hosťujúci gólman si vychutnal aj túto vysokú loptu do jeho pokutového územia.
     
    84
    Pokračujeme ďalej, Peter Pekarík sa chcel dnes veľmi výnimočne presadiť na pravej strane, k ničomu nebezpečnému ho ale nepustil Bastian Oczipka, ktorý si proti Slovákovi pomohol taktickým faulom.
     
    83
    Znova sa na chvíľu nehrá. Po strele Goretzku totiž zostáva na hracej ploche s bolestivou grimasou v tvári sedieť Vladimír Darida. Pre domácich by to bol veľký problém, keďže Pál Dárdai už v dnešnom stretnutí striedať nemôže.
     
    82
    Bastian Oczipka preniesol hru z ľavej strany na pravú, kde si loptu našiel Leon Goretzka. Tomu ale lopta pri jeho streleckom pokuse absolútne nesadla a Rune Jarstein si tento zákrok vychutnal.
     
    81
    Schalke 04 po druhýkrát strieda. Z ihriska odchádza dnes jeden z najlepších hráčov na ihrisku Guido Burgstaller, ktorý bol pred malou chvíľou za svoj výkon odmenený aj presným zásahom. Na jeho miesto prichádza na posledné minúty Fabian Reese.
     
    80
    Do konca zápasu zostáva bez nadstaveného času presne desať minút a musel by sa stať zázrak, aby dokázali futbalisti Herthy Berlín s týmto stretnutím ešte niečo urobiť.
    79. Guido Burgstaller (SCH) - 0:2
     
    79
    Schalke 04 dalo gól! Zápas "blbec" pre Herthu pokračuje. Karim Rekik absolútne nepochopiteľne váhal s rozohrávkou, GUIDO BURGSTALLER mu ju vypichol, narazil si s Naldom a následne už nemal problém prekonať bezmocného Runeho Jarsteina!
     
    77
    Vladimírovi Daridovi sa dnes tak ako väčšine jeho spoluhráčov dnes absolútne nedarí. Teraz sa evidentne vôbec nedohodol so svojimi kolegami. Lopta letela na zadnú žrď, všetci domáci futbalisti však zbiehali na tú prednú.
     
    76
    Mathew Leckie sa presunul na pravú stranu, obhodil si Bastiana Oczipku a vybojoval pre Herthu zaujímavú štandardnú situáciu z pravej strany.

    Jakub Kocourek

    Góly: 54. Goretzka, 79. Burgstaller

    Karty:   39. Darida (HER) – 30. Meyer (SCH), 66. Stambouli (SCH)   44. Haraguči (HER)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 0:6. Střely mimo: 2:2. Rohy: 1:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 12:20.
    Hertha BSC: Almenning Jarstein – Pekarík, Stark, Rekik, Plattenhardt – Darida, Skjelbred (C) – Weiser (64. Lazaro), Duda (46. Leckie), Haraguči – Kalou (46. Selke).
    Náhradníci: Kraft – Esswein, Lazaro, Leckie, Lustenberger, Selke, Torunarigha.

    FC Schalke 04: Fährmann (C) – Kehrer, Naldo, Stambouli – D. Caligiuri, Goretzka, Meyer (87. Schöpf), Oczipka – Di Santo, Burgstaller (81. Reese), Harit (67. Konopljanka).
    Náhradníci: Nübel – Coke, Bentaleb, Embolo, Konopljanka, Reese, Schöpf.

    Rozhodca: Benjamin Brand