Bayern – Freiburg 5:0 (kon.) | Hoffenheim – Augsburg 2:2 (kon.) | Hertha – Schalke 0:2 (kon.)
Mainz – Hamburger 3:2 (kon.) | Hannover – Frankfurt 1:2 (kon.) | Dortmund – Lipsko 2:3 (kon.)
koniec
Hertha BSC
0:2 (0:0)
FC Schalke 04
Sobota 14.10.2017, 15:30Nemecká Bundesliga • 8. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.
     
    Vážení fanúšikovia!

    Po reprezentačnej prestávke sa znova rozbiehajú európske ligové futbalové súťaže. Spoločne sa pozrieme na duel 8. kola nemeckej Bundesligy, v ktorom na Olympijskom štadíone v Berlíne privíta Hertha Berlín súpera z Gelsenkirchenu Schalke 04. Stretnutie sa začína v tradičnom čase o 15:30.

    HERTHA BERLÍN

    Hertha Berlín neprežíva taký úspešný vstup do ligovej sezóny, ako tomu bolo vlani. Po siedmich kolách patrí tímu z metropoly Nemecka priebežné 10. miesto. Hertha doposiaľ nazbierala len chudobných deväť bodov. Veľké problémy má najmä v ofenzíve, keď súperových brankárov jej hráči prekonali len osemkrát. Najlepším strelcom tímu je predsezónna austrálska posila Mathew Leckie, ktorá sa postarala až o polovicu gólovej nádielky svojho mužstva. Na druhej strane, brankárska jednotka Rune Jarstein inkasovala zatiaľ len osemkrát, čo je jedno z tých lepších čísel v rámci Bundesligy. Nórsky reprezentačný gólman sa však počas reprezentačnej prestávky zranil, a tak je jeho štart v dnešnom stretnutí otázny. Berlínčanom sa síce v doterajšom priebehu sezóny nedarilo, no pred dvoma týždňami dokázali zabojovať proti Bayernu Mníchov, keď po nevýraznom prvom polčase vybojovali cennú remízu 2:2. Naštartoval ich k tomu presný zásah slovenského reprezentanta Ondreja Dudu. Ten bude trénerovi Pálovi Dárdaiovi spolu so svojim krajanom Petrom Pekaríkom k dispozícii aj dnes. To sa ale nedá povedať o už spomínanom gólmanovi Runem Jarsteinovi a Julianovi Schieberovi. Naopak, ofenzívu Herthy by mohol po prvý raz v sezóne posilniť mladý strelec Davie Selke.

    SCHALKE 04

    Schalke je na tom v doterajšom priebehu Bundesligy veľmi podobne ako jeho najbližší súper. Doposiaľ nazbieral tím z Gelsenkirchenu len o bod viac ako Hertha. Baníkom vyšiel najmä vstup do sezóny, keď z úvodných štyroch stretnutí tri vyhrali, no momentáne už tri zápasy čakajú na víťazstvo. Naposledy pred reprezentačnou prestávkou remizovalo v domácej Veltins arene s trápiacim sa Leverkusenom 1:1. Zverenci trénera Domenica Tedesca nastrieľali rovnako ako Berlínčania osem gólov, pričom trpia najmä na absenciu nejakého výraznejšieho kanoniera. Dva góly má na svojom konte len dvojica Nabil Bentaleb-Leon Goretzka. Defenzíva, na čele s gólmanom Ralfom Fährmannom inkasovala zatiaľ deväť gólov, čo tiež nie je nejak výrazne vyššie číslo v porovnaní s konkurenciou. Tréner Domenico Tedesco má pred dnešným duelom asi veľa vrások na čele, keďže mu bude chýbať hneď niekoľko zranených zverencov. Najvýranejšou absenciou je jednoznačne spomínaný Nabil Bentaleb, ktorého už tri týždne trápia zranené slabiny. Okrem neho s určitosťou nenastúpi ani mladý americký stredopoliar Weston McKennie. Navyše, dlhodobé zdravotné problémy trápia Španiela Cokeho. Otázny je aj štart dua Pablo Insúa-Alessandro Schöpf.

    POSLEDNÝCH PÄŤ VZÁJOMNÝCH ZÁPASOV:

    Schalke – Hertha Berlín 2:0
    Hertha Berlín – Schalke 2:0
    Hertha Berlín – Schalke 2:0
    Schalke – Hertha Berlín 2:1
    Hertha Berlín – Schalke 2:2
     
    Úvodné zostavy:

    Hertha BSC: Almenning Jarstein – Pekarík, Stark, Rekik, Plattenhardt – Darida, Skjelbred (C) – Weiser, Duda, Haraguči – Kalou.
    Náhradníci: Kraft – Esswein, Lazaro, Leckie, Lustenberger, Selke, Torunarigha.

    FC Schalke 04: Fährmann (C) – Kehrer, Naldo, Stambouli – D. Caligiuri, Goretzka, Meyer, Oczipka – Di Santo, Burgstaller, Harit.
    Náhradníci: Nübel – Coke, Bentaleb, Embolo, Konopljanka, Reese, Schöpf.

    Rozhodca: Benjamin Brand.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Stretnutie sa začalo rozohrávkou domáceho celku. V jeho zostave registrujeme aj dvojicu slovenských reprezentantov Ondreja Dudu a Petra Pekaríka. Začalo sa poriadne zostra, keď už v úvodnej minúte sme videli tri nedovolené zákroky.
     
    2
    No a kúskovanie hry od úvodných sekúnd pokračuje. Ondrej Duda v strede poľa kombinoval s Mitchellom Weiserom, ten si prikryl loptu proti Leonovi Goretzkovi a vypýtal si ďalší faul.
     
    3
    Zatiaľ sledujeme veľmi nevýrazný úvod zápasu. Loptu sa snaží držať na svojich kopačkách mužstvo Schalke 04, no zatiaľ sme nevideli ani len náznak nejakej príležitosti.
     
    4
    Tak som to privolal. Leon Goretzka sa dostal sám do veľmi zaujímavej pozície na streľbu, rozhodol sa loptu odovzdať ešte Guidovi Burgstallerovi, ktorý sa obtočil okolo Petra Pekaríka, no Rune Jarstein dobre čítal hru a skórovať mu nedovolil.
     
    5
    Schalke sa snažilo zaútočiť po svojej ľavej strane, Max Meyer hľadal Bastiana Oczipku, Peter Pekarík však bude tentokrát bez práce, keďže lopta z kopačky Meyera končí v aute.
     
    6
    Genki Haraguči sa pokúsil prebiť po ľavom krídle, jeho individuálna snaha však stroskotala na defenzíve Schalke 04, lopta sa následne veľmi rýchlo presunula až k Runemu Jarsteinovi.
     
    7
    Leon Goretzka sa dnes bude pravdepodobne snažiť rozdeľovať loptu dvojici Guido Burgstaller-Franco Di Santo. Tentokrát ale proti Bugrstallerovi dobre pozične zapracoval Peter Pekarík, ktorý ho k lopte nepustil.
     
    8
    Max Meyer už znova niečo vymýšľal v zaujímavej vzdialenosti od brány Runeho Jarsteina, proti nemu ale dobrý defenzívny zákrok predviedol Vladimír Darida. Následne sme videli nedovolený zákrok v strede poľa, ktorého obeťou bol Mitchell Weiser.
     
    9
    Hertha Berlín chcela využiť štandardnú situáciu v strede poľa na založenie ofenzívnej akcie, defenzíva Schalke 04 však tentokrát zapracovala príkladne a hostia tak môžu zaútočiť.
     
    10
    Lopta sa po postupnej akcii hostí dostala až do pokutového územia k Francovi Di Santovi, proti nemu ale dobre zapracoval Niklas Stark, ktorý jeho pokus o center zblokoval na rohový kop.
     
    12
    Mitchell Weiser si vypýtal loptu od Petra Pekaríka, dostal sa do súboja s Maxom Meyerom, ktorý lepšie zvládol hosťujúci futbalista a bude tak nasledovať odkop od brány Ralfa Fährmanna.
     
    13
    Per Skjelbred dobre vyviezol loptu z vlastnej polovice až do pokutového územia, kde ju odovzdal Mitchellovi Weiserovi, ten však tentokrát narazil na Nalda. Aktivita domácich sa končí útočným faulom Ondreja Dudu.
     
    14
    Daniel Caligiuri sa dostal k lopte od Maxa Meyera, pokúsil sa odcentrovať z pravej strany z hranice bránkovej čiary, trafil však len Marvina Plattenhardta, a tak je z toho rohový kop pre Schalke.
     
    15
    Po štandardnej situácii zostali hostia v blízkosti Runeho Jarsteina, Daniel Caligiuri vracal loptu do pokutového územia nadvakrát, po jeho druhom pokuse už lopta skončila za bránou domácich.
     
    16
    Tak v posledných desiatkach sekúnd sanám hra poriadne rozbehla. Hertha sa pokúša útočiť najmä cez dvojicu Ondrej Duda-Mitchell Weiser, aktívny bol teraz aj Genki Haraguči.
     
    17
    Leon Goretzka vyvinul teraz pri pravej postrannej čiare až príliš veľkú aktivitu v boji o loptu s Marvinom Plattenhardtom, nezaobišlo sa to bez nedovoleného zákroku a následného dohovoru od hlavného rozhodcu Benjamina Branda.
     
    18
    Od úvodu stretnutia sú o trošku aktívnejší futbalisti Schalke 04, ktorým ale zatiaľ chýba presnosť najmä v predfinálnej fáze, a tak je Rune Jarstein zatiaľ v podstate bez práce.
     
    19
    Znova to skúšali hráči Schalke po pravej strane, po centri na Franca Di Santa však bude nasledovať aj tentokrát len odkop od brány, ktorú stráži Rune Jarstein.
     
    20
    Dobrú prácu teraz na ľavej strane ofenzívy Herthy odviedol Genki Haraguči, ktorý sa elegantne zbavil Daniela Caligiuriho, odovzdal loptu Vladimírovi Daridovi, proti nemu si musel nedovolene pomôcť Max Meyer.
     
    21
    Tak v posledných minútach sa nám tempo hry poriadne zvýšilo, Ondrej Duda sa snažil v pokutovom území prestrčiť loptu na Salomona Kaloua, situáciu si dobre postrážil skúsený stopér Naldo.
     
    22
    Naďalej čakáme na nejakú väčšiu príležitosť. Po zmarenom náznaku šance domáceho celku už znovu držia loptu na kopačkách hostia, ktorí však kombinujú vo veľkej vzdialenosti od Runeho Jarsteina.
     
    23
    Kombináciu hráčov Schalke 04 prerušil nedovoleným zákrokom na Amineho Harita kapitán Herthy Per Ciljan Skjelbred, bude z toho zaujímavá štandardná situácia pre hostí.
     
    24
    Pred Runeho Jarsteina centroval Max Meyer, vysoká lopta mala nájsť stopéra Nalda, ktorý si ale vo výskoku počínal nedovolene proti Salomonovi Kalouovi.
     
    25
    Schalke sa podarilo vyvinúť tlak pred pokututovým územím Berlínčanov, veľmi dobrú prácu odviedol pre svoj tím Genki Haraguči, ktorý si vypýtal nedovolený zákrok od Leona Goretzku.
     
    26
    Po snahe futbalistov z Gelsenkirchenu zaútočili po dlhšom čase aj hráči Herthy, Genki Haraguči sa však tentokrát cez Daniela Caligiuriho k lopte nedostal.
     
    27
    Tak po niekoľkých pomerne rušných minútach sa nám hra znovu upokojila, videli sme niekoľko nevydarených akcií najmä zo strany Schalke 04. Defenzíva Herthy Berlín však pracuje zatiaľ veľmi dobre.
     
    28
    Hostí teraz v držaní lopty vystriedali Berlínčania, ktorí ale takisto zatiaľ nevedia nájsť nejakú medzeru v zadných radoch formácie svojho súpera.
     
    29
    Teraz sa o to pokúsil Mitchell Weiser, ktorý ale našiel Salomona Kaloua len v postavení mimo hry, a tak akcia Herthy nemôže pokračovať ďalej.
     
    30
    Presne po polhodine riadneho hracieho času sa k jasnej príležitosti z ničoho nič dostal Guido Burgstaller. Po prihrávke z pravej strany sa Burgstaller otáčal okolo Pera Ciljana Skjelbreda, ktorý napokon jeho strelu dokázal zblokovať.
     
    30
    Po odrazenej lopte zo spomínanej akcie sa do súboja dostali Max Meyer s Mitchellom Weiserom. Stredopoliar hostí sa proti svojmu reprezentačnému kolegovi pomohol nedovolene a vidí tak žltú kartu.
     
    31
    MItchell Weiser bude potrebovať aj krátke ošetrenie od svojho lekárskeho tímu, nevyzerá to však tak, že by Pál Dárdai musel siahnuť k prvému vynútenému striedaniu.
     
    32
    Schalke sa snaží zvyšovať svoju aktivitu, Franco Di Santo však teraz znova trafil len dobre postaveného Karima Rekika, proti ktorému si navyše pomohol nedovoleným zákrokom.
     
    33
    Hertha sa snaží v týchto momentoch trochu upokojiť svoju hru, zatiaľ tam však zo strany domácich chýba lepšia ponuková činnosť smerom do kombinácie. Vladimír Darida je často pri lopte, no väčšinou ťažko hľadá kolegu do kombinácie.
     
    34
    Vladimír Darida si aj teraz prišiel po loptu až k stopérom, no ani tentokrát mu jeho spoluhráči pohybom príliš nepomohli. Schalke 04 zatiaľ nemusí vyvíjať príliš veľkú snahu v defenzíve, aby zabránila ofenzívnym akciám súpera.
     
    35
    Sledujeme pomerne nevýraznú časť prvého polčasu z oboch strán. Loptu síce do týchto chvíľ držali viac na svojich kopačkách futbalisti tímu z Gelsenkirchenu, no tí sa musia teraz brániť aktivite súpera.
     
    36
    Genkimu Haragučimu sa dnes nedá uprieť snaha, no Japonec sa ani tentokrát cez Daniela Caligiuriho neprebil a následne si dokonca pomohol nedovoleným zákrokom.
     
    37
    Ondrej Duda si prebral loptu od Vladimíra Daridu, snažil sa preniknúť stredom defenzívy Schalke, kde si proti nemu musel nedovoleným zákrokom pomôcť Thilo Kehrer. Je z toho zaujímavá štandardná situácia pre Herthu Berlín.
     
    38
    Vladimír Darida našiel centrom zo štandardnej situácie Karima Rekika, stopér Berlínčanov však hlavičkoval už zo záklonu, a tak nemohol výraznejšie ohroziť Ralfa Fährmanna.
     
    39
    Vladimír Darida vystúpil až príliš dôrazne proti Aminemu Haritovi, nepríjemne ho zasiahol. Nepomohol ani pohovor s hlavným rozhodcom a český stredopoliar tak vidí žltú kartu.
     
    40
    Schalke v posledných minútach akoby došla v útočnej fáze energia, ani z tejto štandardnej situácie sa nedokázali dostať do tesnej blízkosti Runeho Jarsteina a pri lopte sú tak znova domáci.
     
    41
    O tak trochu úsmevný moment sa postaral Karim Rekik. Holandský stopér Herthy chcel na ľavej strane ofenzívy nájsť Genkiho Haragučiho, pri nákope sa však pošmykol, stratil stabilitu a lopta skončila mimo ihriska.
     
    42
    Salomon Kalou sa dostal k lopte v pokutovom území. V momente zakončenia však trochu zaváhal, loptu pred ním na rohový kop odvrátil Benjamin Stambouli.
     
    43
    Po rohovom kope lopta prepadla k Mitchellovi Weiserovi, ktorý sa ale takisto nedostal až k streľbe po dobrej pozičnej hre jedného z obrancov Schalke.
     
    44
    Veľké veci sa nám teraz dejú na Olympijskom štadióne v Berlíne. Genki Haraguči pôsobil v posledných minútach veľmi nervóznym dojmom, pokazil niekoľko ľahkých lôpt a všetko to vyvrcholilo škaredým nedovoleným zákrokom na Guida Burgstallera, po ktorom Japonec vidí hneď červenú kartu a oslabuje tak Herthu!
    44. Genki Haraguči (HER)
     
    45
    Nadstavovať sa budú v prvom polčase dve minúty.
     
    45+1
    Daniel Caligiuri je dnes jedným z najaktívnejších hráčov Schalke 04, tento jeho center však aj vďaka dobrej práci Niklasa Starka nenašiel v pokutovom území Guida Burgstallera.
     
    45+2
    Prvý polčas sa už len dohráva, Schalke drží loptu na svojich kopačkách, no nikam sa nehrnie. Jeho hráči si uvedomujú, že budú mať celý druhý polčas na využitie početnej prevahy hlúpom vylúčení Haragučiho.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas stretnutia medzi Herthou Berlín a Schalke 04 priniesol nie príliš okulahodiaci futbal, z oboch strán to bol predovšetkým veľký boj. Trochu aktívnejší sa zdajú byť hosťujúci futbalisti, ktorí aj mali jednu či dve väčšie príležitosti, no na prvý gól stretnutia zatiaľ čakáme. Domácich Berlínčanov čaká mimoriadne náročný druhý polčas, keďže v závere toho prvého sa nechal veľmi zbytočne vylúčiť frustrovaný Genki Haraguči. Tak uvidíme, ako to zverenci Pála Dárdaia zvládnu.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Pál Dárdai musel byť s výkonom svojich zverencov v prvom polčase mimoriadne nespokojný, na čo reaguje v úvode druhej polovice stretnutia hneď dvojitým striedaním. Na ihrisku už nevidíme dvojicu Salomon Kalou-Ondrej Duda, namiesto ktorých nastúpili na ihrisko Davie Selke a Mathew Leckie.
     
    47
    Schalke 04 vstúpilo do druhého polčasu v početrnej prevahe podľa očakávania veľkým tlakom, Peter Pekarík musel odvracať pred Bastianom Oczipkom na rohový kop.
     
    48
    Po štandardnej situácii musel Rune Jarstein boxovať loptu, ktorú do jeho pokutového územia vracal jeden z hráčov Schalke 04. O pár sekúnd neskôr riešil Jarstein aj nie príliľ výrazný strelecký pokus Leona Goretzku.
     
    49
    Leon Goretzka zakombinoval s dnes zatiaľ veľmi aktívnym Danielom Caligiurim, lopta sa dostala do pokutového územia k Aminemu Haritovi, ktorého do koncovky nepustil Per Ciljan Skjelbred.
     
    50
    Po rohovom kope vznikol menší rozurch pred domácou bránou, napokon sa to však všetko skončilo nepresným zakončením Guida Burgstallera, odkopávať bude Rune Jarstein.
     
    51
    Davie Selke sa chcel predviesť po prvý raz svojim fanúšikom, avšak ani on sa zatiaľ nepresadil proti skvelo pracujúcemu a mimoriadne skúsenému stopérovi Naldovi.
     
    52
    Bastian Oczipka si chcel naraziť s Aminem Haritom, Vladimír Darida síce vystúpil dobre, lopta ale končí znova len na kopačkách hráčov Schalke 04.
     
    53
    Pokutový kop pre Schalke 04! Amine Harit dravo vnikol do pokutového územia, zbavil sa Mitchella Weisera, Vladimír Darida ho však zastavil len za cenu nedovoleného zákroku!
    53. Vladimír Darida (HER)
     
    54
    Schalke 04 dalo gól! Loptu si na biely bod postavil LEON GORETZKA, ktorý loptu napálil k pravej žrdi, Rune Jarstein si síce na loptu siahol, no napokon je z toho predsa len vedúci gól Schalke 04!
    54. Leon Goretzka (SCH) - 0:1
     
    55
    Tak dnes zatiaľ Herthe nevychádza absolútne nič. Domáci doposiaľ nevystrelili na bránu Ralfa Fährmanna, hrajú oslabení o Genkiho Haragučiho a teraz aj s veľkou dávkou smoly inkasovali z pokutového kopu.
     
    56
    Guido Burgstaller chcel proti Petrovi Pekaríkovi využiť svoje fyzické parametre, slovenský pravý bek však zase osvedčil svoje skúsenosti a vybojoval autové vhadzovanie pre svoj tím.
     
    57
    Mitchell Weiser si vypýtal loptu na os ihriska v blízkosti poliaceho kruhu, chcel sa obtočiť okolo Thila Kehrera, ktorý si musel pomôcť nedovolene a uvidíme tak štandardnú situáciu domáceho celku.
     
    58
    Mitchell Weiser nedostal loptu ani nadvakrát do pokutového územia Schalke 04, nevýrazná ofenzívna akcia zo strany Herthy sa končí veľmi nepresným streleckým pokusom Pera Ciljana Skjelbreda.
     
    59
    Amine Harit bol v prvom polčase takmer neviditeľný. V tom druhom už stihol vybojovať pokutový pre svoj tím a teraz takmer odcentroval už zvnútra šestnástky na Franca Di Santa, dobre proti nemu vystúpil Niklas Stark.
     
    60
    Davie Selke sa prebíjal do pokutového územia cez Benjamina Stambouliho, vyštartoval proti nemu Ralf Fährmann, domáci útočník súboj o loptu s gólmanom súpera prehral.
     
    61
    Chvíľu sa nehralo. Ralf Fährmann totiž zostal po súboji so Selkem trochu otrasený, bez problémov však bude pokračovať ďalej. Davie Selke si tam ešte niečo vypočul od hlavného rozhodcu, útočník Herthy si pravdepodobne pýtal pokutový kop.
     
    62
    Bastian Oczipka sa snaží podporovať ofenzívu Schalke, proti dvojici Weiser-Pekarík však neuspel, bude mať možnosť aspoň vhadzovať, keď pre svoj tím vybojoval autové vhadzovanie.
     
    63
    Herthe nezostáva nič iné, ako skúšať to dlhými loptami za obranu súpera na Davieho Selkeho. Veľkú psychickú pohodu hostí Schalke 04 ale ukázal gólman Ralf Fährmann, ktorý prišiel pomôcť svojim obrancom takmer na polovicu ihriska.
     
    64
    Pál Dárdai posledný raz v dnešnom stretnutí strieda. Z ihriska odchádza v druhom polčase celkom unavene pôsobiaci Mitchell Weiser, na ktorého pozíciu prichádza Valentino Lazaro.
     
    65
    Náznak príležitosti Schalke 04. Všetko to vyriešil napokon až nedovoleným zákrokom na Guida Burgstallera Peter Pekarík, hostia budú rozohrávať štandardnú situáciu z ľavej strany.
     
    66
    Valentino Lazaro zrýchlil na polovici ihriska, snažil sa uniknúť Benjaminovi Stamboulimu, ktorý ho dokázal zastaviť len za cenu faulu, za ktorý navyše vidí aj žltú kartu.
     
    67
    Amine Harit toho pre svoj tím odviedol najmä v druhom polčase skutočne veľa. Pre dnešok však už má odpracované a svoje miesto na záverečných približne 25 minút prepúšťa Jevhenovi Konopljankovi.
     
    68
    Mathew Leckie po svojom príchode na ihrisko v druhom polčase toho zatiaľ veľa nepredviedol, ani tentokrát sa Austrálčan nedokázal presadiť individuálne proti Danielovi Caligiurimu.
     
    69
    Hertha síce drží loptu na svojich kopačkách, oslabení domáci sa však zatiaľ nevedia presadiť proti trpezlivo hrajúcim hráčom Schalke 04.
     
    70
    Do konca riadneho hracieho času nám zostáva 20 minút a doterajší priebeh absolútne vyhovuje hosťujúcemu celku. Schalke hrá v početnej výhode, vyhráva 1:0 a loptu drží vo svojej moci.
     
    71
    Hostia kombinujú na polovici Berlínčanov, nemajú sa však absolútne kam ponáhľať, a tak ich vôbec nemusí vyviesť z miery nejaká pokazená kombinácia, ktorá sa sem-tam pritrafí.
     
    72
    Valentino Lazaro teraz dobre zapracoval v defenzíve, následne si však nerozumel so svojimi spoluhráčmi v ofenzíve, a tak sa Hertha znova ďaleko s loptou nedostala.
     
    73
    Leon Goretzka posielal loptu z pravej strany "do ohňa", kde sa ale Franco Di Santo proti defenzíve Herthy presadiť nedokázal, Rune Jarstein si bez problémov prišiel po loptu.
     
    74
    Po sérii niekoľkých tvrdých súbojov v strede poľa sa pokúsili zakombinovať hráči z Berlína, avšak Per Ciljan Skjelbred nedostal loptu na Mathewa Leckieho.
     
    75
    Hertha sa teraz akoby nadychovala k snahe o vyrovnávajúci gól a aktívnym pohybom zatlačila futbalistov Schalke 04 hlboko do defenzívy. Ofenzíva hostí si tak môže na chvíľu vydýchnuť.
     
    76
    Mathew Leckie sa presunul na pravú stranu, obhodil si Bastiana Oczipku a vybojoval pre Herthu zaujímavú štandardnú situáciu z pravej strany.
     
    77
    Vladimírovi Daridovi sa dnes tak ako väčšine jeho spoluhráčov dnes absolútne nedarí. Teraz sa evidentne vôbec nedohodol so svojimi kolegami. Lopta letela na zadnú žrď, všetci domáci futbalisti však zbiehali na tú prednú.
     
    79
    Schalke 04 dalo gól! Zápas "blbec" pre Herthu pokračuje. Karim Rekik absolútne nepochopiteľne váhal s rozohrávkou, GUIDO BURGSTALLER mu ju vypichol, narazil si s Naldom a následne už nemal problém prekonať bezmocného Runeho Jarsteina!
    79. Guido Burgstaller (SCH) - 0:2
     
    80
    Do konca zápasu zostáva bez nadstaveného času presne desať minút a musel by sa stať zázrak, aby dokázali futbalisti Herthy Berlín s týmto stretnutím ešte niečo urobiť.
     
    81
    Schalke 04 po druhýkrát strieda. Z ihriska odchádza dnes jeden z najlepších hráčov na ihrisku Guido Burgstaller, ktorý bol pred malou chvíľou za svoj výkon odmenený aj presným zásahom. Na jeho miesto prichádza na posledné minúty Fabian Reese.
     
    82
    Bastian Oczipka preniesol hru z ľavej strany na pravú, kde si loptu našiel Leon Goretzka. Tomu ale lopta pri jeho streleckom pokuse absolútne nesadla a Rune Jarstein si tento zákrok vychutnal.
     
    83
    Znova sa na chvíľu nehrá. Po strele Goretzku totiž zostáva na hracej ploche s bolestivou grimasou v tvári sedieť Vladimír Darida. Pre domácich by to bol veľký problém, keďže Pál Dárdai už v dnešnom stretnutí striedať nemôže.
     
    84
    Pokračujeme ďalej, Peter Pekarík sa chcel dnes veľmi výnimočne presadiť na pravej strane, k ničomu nebezpečnému ho ale nepustil Bastian Oczipka, ktorý si proti Slovákovi pomohol taktickým faulom.
     
    85
    Hertha chcela túto štandardnú situáciu využiť na center pred Ralfa Fährmanna, avšak ten dnes je takmer absolútne bez práce. Hosťujúci gólman si vychutnal aj túto vysokú loptu do jeho pokutového územia.
     
    87
    Registrujeme posledné striedanie zápasu. Z ihriska odchádza Max Meyer, ktorý sa v dobrom svetle ukázal najmä v prvom polčase. Nemec teraz prepúšťa miesto Alessandrovi Schöpfovi.
     
    88
    Leon Goretzka sa prebíjal po pravej strane, znova využil nedôraz Karima Rekika, no napriek tomu centroval pred Runeho Jarsteina z veľmi náročnej pozície.
     
    89
    Benjamin Stambouli vymyslel zaujímavú loptu za defenzívu Herthy, hru ale dobre pred dobiehajúcim Francom Di Santom. Nórsky gólman loptu prikryl vo svojej náruči.
     
    90
    Valentino Lazaro chcel vybojovať loptu od Bastiana Oczipku, do súboja s hosťujúcim bekom však prišiel príliš neskoro, pristúpil jeho pravú nohu a môže byť rád, že nevidel žltú kartu.
     
    90
    Nadstavovať sa budú v druhom polčase ešte dve minúty.
     
    90+1
    Spolupráca striedajúcich hráčov Herthe úspech nepriniesla. Mathew Leckie vymyslel vtipnú kombináciu s Daviem Selke, dobre sa však vrátil Benjamin Stambouli.
     
    90+2
    Na opačnej strane ešte dokázal Jevhen Konopljanka odcentrovať cez Petra Pekaríka, ktorý hľadal v pokutovom území Thila Kehrera, napokon si však situáciu postrážil Rune Jarstein.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    Hertha Berlín nezvládla prvý zápas po októbrovej reprezentačnej prestávke, keď na domácom Olympijskom štadióne po prvý raz v sezóne stratila všetky body po prehre 0:2 s Schalke 04. Treba povedať, že je to zaslúžené víťazstvo pre hostí. Tí boli aktívnejší už v bezgólovom prvom polčase, navyše v jeho závere im absolútne zbytočnou červenou kartou pomohol Genki Haraguči. Schalke početnú prevahu v druhom polčase využilo naplno, keď sa najskôr z pokutového kopu presadil Leon Goretzka a následne skóre na konečných 2:0 v prospech hostí uzavrel Guido Burgstaller. To je odo mňa pre túto chvíľu všetko, už o hodinu sa však na vás teším pri prenose zo zápasu medzi Borussiou Dortmund a Lipskom. Dovtedy sa majte pekne! (17:28:55)

    Jakub Kocourek

    Góly: 54. Goretzka, 79. Burgstaller

    Karty:   39. Darida (HER) – 30. Meyer (SCH), 66. Stambouli (SCH)   44. Haraguči (HER)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 0:6. Střely mimo: 2:2. Rohy: 1:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 12:20.
    Hertha BSC: Almenning Jarstein – Pekarík, Stark, Rekik, Plattenhardt – Darida, Skjelbred (C) – Weiser (64. Lazaro), Duda (46. Leckie), Haraguči – Kalou (46. Selke).
    Náhradníci: Kraft – Esswein, Lazaro, Leckie, Lustenberger, Selke, Torunarigha.

    FC Schalke 04: Fährmann (C) – Kehrer, Naldo, Stambouli – D. Caligiuri, Goretzka, Meyer (87. Schöpf), Oczipka – Di Santo, Burgstaller (81. Reese), Harit (67. Konopljanka).
    Náhradníci: Nübel – Coke, Bentaleb, Embolo, Konopljanka, Reese, Schöpf.

    Rozhodca: Benjamin Brand