Bayern – Freiburg 5:0 (kon.) | Hoffenheim – Augsburg 2:2 (kon.) | Hertha – Schalke 0:2 (kon.)
Mainz – Hamburger 3:2 (kon.) | Hannover – Frankfurt 1:2 (kon.) | Dortmund – Lipsko 2:3 (kon.)
koniec
Hertha BSC
0:2 (0:0)
FC Schalke 04
Sobota 14.10.2017, 15:30Nemecká Bundesliga • 8. kolo
Predzápasové kurzy
     
    87
    Registrujeme posledné striedanie zápasu. Z ihriska odchádza Max Meyer, ktorý sa v dobrom svetle ukázal najmä v prvom polčase. Nemec teraz prepúšťa miesto Alessandrovi Schöpfovi.
     
    81
    Schalke 04 po druhýkrát strieda. Z ihriska odchádza dnes jeden z najlepších hráčov na ihrisku Guido Burgstaller, ktorý bol pred malou chvíľou za svoj výkon odmenený aj presným zásahom. Na jeho miesto prichádza na posledné minúty Fabian Reese.
    79. Guido Burgstaller (SCH) - 0:2
     
    79
    Schalke 04 dalo gól! Zápas "blbec" pre Herthu pokračuje. Karim Rekik absolútne nepochopiteľne váhal s rozohrávkou, GUIDO BURGSTALLER mu ju vypichol, narazil si s Naldom a následne už nemal problém prekonať bezmocného Runeho Jarsteina!
     
    67
    Amine Harit toho pre svoj tím odviedol najmä v druhom polčase skutočne veľa. Pre dnešok však už má odpracované a svoje miesto na záverečných približne 25 minút prepúšťa Jevhenovi Konopljankovi.
     
    66
    Valentino Lazaro zrýchlil na polovici ihriska, snažil sa uniknúť Benjaminovi Stamboulimu, ktorý ho dokázal zastaviť len za cenu faulu, za ktorý navyše vidí aj žltú kartu.
     
    65
    Náznak príležitosti Schalke 04. Všetko to vyriešil napokon až nedovoleným zákrokom na Guida Burgstallera Peter Pekarík, hostia budú rozohrávať štandardnú situáciu z ľavej strany.
     
    64
    Pál Dárdai posledný raz v dnešnom stretnutí strieda. Z ihriska odchádza v druhom polčase celkom unavene pôsobiaci Mitchell Weiser, na ktorého pozíciu prichádza Valentino Lazaro.
     
    60
    Davie Selke sa prebíjal do pokutového územia cez Benjamina Stambouliho, vyštartoval proti nemu Ralf Fährmann, domáci útočník súboj o loptu s gólmanom súpera prehral.
    54. Leon Goretzka (SCH) - 0:1
     
    54
    Schalke 04 dalo gól! Loptu si na biely bod postavil LEON GORETZKA, ktorý loptu napálil k pravej žrdi, Rune Jarstein si síce na loptu siahol, no napokon je z toho predsa len vedúci gól Schalke 04!
    53. Vladimír Darida (HER)
     
    53
    Pokutový kop pre Schalke 04! Amine Harit dravo vnikol do pokutového územia, zbavil sa Mitchella Weisera, Vladimír Darida ho však zastavil len za cenu nedovoleného zákroku!
     
    46
    Pál Dárdai musel byť s výkonom svojich zverencov v prvom polčase mimoriadne nespokojný, na čo reaguje v úvode druhej polovice stretnutia hneď dvojitým striedaním. Na ihrisku už nevidíme dvojicu Salomon Kalou-Ondrej Duda, namiesto ktorých nastúpili na ihrisko Davie Selke a Mathew Leckie.
    44. Genki Haraguči (HER)
     
    44
    Veľké veci sa nám teraz dejú na Olympijskom štadióne v Berlíne. Genki Haraguči pôsobil v posledných minútach veľmi nervóznym dojmom, pokazil niekoľko ľahkých lôpt a všetko to vyvrcholilo škaredým nedovoleným zákrokom na Guida Burgstallera, po ktorom Japonec vidí hneď červenú kartu a oslabuje tak Herthu!
     
    39
    Vladimír Darida vystúpil až príliš dôrazne proti Aminemu Haritovi, nepríjemne ho zasiahol. Nepomohol ani pohovor s hlavným rozhodcom a český stredopoliar tak vidí žltú kartu.
     
    30
    Po odrazenej lopte zo spomínanej akcie sa do súboja dostali Max Meyer s Mitchellom Weiserom. Stredopoliar hostí sa proti svojmu reprezentačnému kolegovi pomohol nedovolene a vidí tak žltú kartu.
     
    30
    Presne po polhodine riadneho hracieho času sa k jasnej príležitosti z ničoho nič dostal Guido Burgstaller. Po prihrávke z pravej strany sa Burgstaller otáčal okolo Pera Ciljana Skjelbreda, ktorý napokon jeho strelu dokázal zblokovať.

    Jakub Kocourek

    Góly: 54. Goretzka, 79. Burgstaller

    Karty:   39. Darida (HER) – 30. Meyer (SCH), 66. Stambouli (SCH)   44. Haraguči (HER)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 0:6. Střely mimo: 2:2. Rohy: 1:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 12:20.
    Hertha BSC: Almenning Jarstein – Pekarík, Stark, Rekik, Plattenhardt – Darida, Skjelbred (C) – Weiser (64. Lazaro), Duda (46. Leckie), Haraguči – Kalou (46. Selke).
    Náhradníci: Kraft – Esswein, Lazaro, Leckie, Lustenberger, Selke, Torunarigha.

    FC Schalke 04: Fährmann (C) – Kehrer, Naldo, Stambouli – D. Caligiuri, Goretzka, Meyer (87. Schöpf), Oczipka – Di Santo, Burgstaller (81. Reese), Harit (67. Konopljanka).
    Náhradníci: Nübel – Coke, Bentaleb, Embolo, Konopljanka, Reese, Schöpf.

    Rozhodca: Benjamin Brand