Barys – Vladivostok 4:3 (kon.) | Jugra Chanty-Mansijsk – Chabarovsk 3:2 (2:1 po s.n.) | Metallurg Magnitogorsk – CSKA Moskva 2:7 (kon.)
Togliatti – HC Slovan sk 5:1 (kon.)
koniec
Lada Togliatti
5:1 (2:0, 1:0, 2:1)
HC SLOVAN Bratislava
Streda 18.10.2017, 17:00 • Lada Arena, Togliatti • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojované, belasí si budú pamätať meno Alexander Lazušin, ktorý mal dnes svoj deň a namiesto hokejky čarovnú paličku. Slovan zohral dobrú partiu, tých pár zaváhaní v defenzíve domáci kruto potrestali a výsledok je pre hostí drsný. Slovan doplatil na svoju streleckú impotenciu a jeden gól im zobral hlavný rozhodca, ktorý hru prerušil po kontakte Lazušina s hráčom v bielom drese, no bolo to mimo bránkoviska a naopak, Mazanec zaľahnutý Desprésom hrať nemohol a Slovan inkasoval. Pomer striel medzi žrde v tretej tretine 13:12, celkom 33:38. Slovan čaká náročný domáci týždeň a diváci sa majú na čo tešiť, veď k Dunaju pricestujú postupne Dynamo Moskva, Lokomotiv Jaroslavľ a famózny SKA Petrohrad. Pekný večer a dobrú noc priaznivcom belasých želá Vladimír Korduliak. (19:33:52)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:59
    Spolu s klaksónom sa do seba pustili Belousov a Ebert, Colby Genoway si tiež niečo vysvetľoval s hráčom v modrom drese, arbitri roztržke zabránili.
     
    59:21
    Nikita Filatov sa dostal za chrbát defenzívy belasých, zakončil po ľade zoči-voči Mazancovi, Marek ho vychytal a puk schoval v pokľaku medzi svojim betónmi!
     
    58:49
    Rachimullin v individuálnej akcii po pravej strane zakončil po ľade pri bránkovisku, preletel však ponad Mazanca, ktorý umne vykorčuľoval z bránkoviska a puk poslal späť do hry. Napokon došlo ešte k posunutiu bránky Slovana.
     
    58:10
    Malá skrumáž v bránkovisku domácich, Colby Genoway vystrelil z ľavej strany, Lazušin puk poslal za bránkovú čiaru, Colby ho tam znovu nahodil, Lazušin však puk so šťastím schoval pod svoju pravú rukavicu.
     
    57:34
    Buchtele v individuálnej akcii na ľavom kruhu stroskotal na Charlesovi Genowayovi a domáci pôjdu do akcie.
     
    56:42
    Hrnka z pravej strany od mantinelu od kruhu nahadzoval puk na Lazušina, Skalický a Šťastný sa k teči nedostali, puk skončil v náruči gólmana v modrom drese.
     
    56:21
    Zakázané uvoľnenie domácich, to ich však vôbec v tomto čase za tohto stavu mrzieť nebude.
     
    55:21
    Řepík z otočky z ľavého kruhu vystrelil, Lazušin puk poslal za bránkovú čiaru, Slovan drží puk na hokejkách v pásme Lady.
     
    54:27
    Voráček zaviezol puk do pásma, aj keď musel vidieť, že Buchtele je dva metre za modrou, čiarový píska hosťom ofsajd, nie však úmyselný a tak budeme vhadzovať len v strednom pásme.
    52:49 Kirill Kapustin - 5:1
     
    52:49
    Togliatti dáva gól!
    Statická defenzíva hostí posadená na kolotoč a naháňajúca domácich hráčov, Gurkin poslal puk po modrej z pravej strany na ľavú, vystrelil Kostromitin a na ľavom kruhu puk za Mazancov chrbát zblokoval KIRILL KAPUSTIN. Asistencie: Dmitrij Kostromitin a Jefim Gurkin.
     
    51:34
    Lazušin vygumoval z akcie Colby Genowaya, ktorý puk z bránkovej čiary z ľavej čiary dopravil do bránkoviska, zakončiť nedokázal, Alexander puk pohotovo schoval pod svoje rukavice.
     
    50:58
    Skorochodov prepol na vyšší rýchlostný stupeň, po ľavej strane nakorčuľoval s pukom na palici cez modrú čiaru, vystrelil od kruhu, Mazanec puk efektne zatočil do svojej lapačky.
     
    50:41
    Puk skončil na striedačke domácich, arbitri hru prerušili a vhadzovať budeme po ľavej ruke Lazušina.
    49:11 Denis Zernov - 4:1
     
    49:11
    Togliatti dáva gól!
    Pomerne lacný gól v sieti hostí, Mazanec po predchádzajúcom zákroku zostal ležať na ľade, vyrazil späť do hry puk po strele Belousova z pravej strany a na hlavu mu spadol Després, puk bol za bránkou, arbitri hru neprerušili, napriek tomu, že Mazanec signalizoval, že nemôže hrať. DENIS ZERNOV tak poľahky puk spoza bránky zasunul po ľade do odkrytej časti bránky belasých. A práve Zernov natlačil Desprésa na Mazanca. Zankovec si vyžiadal video a tak v Moskve musia pozrieť záznam na magnetoskope. Videorozhodca gól domácich uznal. Asistencia: Georgij Belousov.
     
    48:11
    Slovan vyrobil zakázané uvoľnenie, teraz to nahodenie puku do priestoru domácej bránky nevyšlo.

    Vladimír Korduliak

    Góly a asistencie: 4. Harper (Ch. Genoway), 12. Harper (Kapustin, Ch. Genoway), 29. Skorochodov (Zernov, Belousov), 50. Zernov (Belousov), 53. Kapustin (Kostromitin, Gurkin) – 47. Řepík (Boychuk, Švarný)


    Lada Togliatti: Lazušin (Krasotkin) – Cha. Genoway, Vorobiov, Ďakov, Ježov (C), Kirillov, Gurkin, Kostromitin (A) – Filatov, Kapustin, Harper – Valujskij, Mastriukov, Bočarov – Belousov (A), Zernov, Skorochodov – Nesterov, Achmetov, Rachimullin
    HC SLOVAN Bratislava: Mazanec (Štepánek) – Švarný (A), Voráček, Després, Ebert, Bačík, Meszároš (C), Barker – Šerbatov, Hrnka, Buchtele – Kašpar (A), Boychuk, Řepík – Smoleňák, Viedenský, Co. Genoway – Sádecký, Šťastný, Skalický

    Rozhodca: Gamalej, Ovčinnikov – Micheľ, Parikov

    Diváci: 5.142