Košice – B. Bystrica 5:2 (kon.) | Detva – Nitra 0:7 (kon.) | Zvolen – Lipt. Mikuláš 5:3 (kon.)
Trenčín – Žilina 7:0 (kon.) | Nové Zámky – Poprad 5:0 (kon.)
koniec
HK Detva
0:7 (0:3, 0:2, 0:2)
HK Nitra
Piatok 20.10.2017, 18:00Tipos Extraliga (SR) • 13. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Nitra splnila očakávania a poľahky si odnáša tri body. Hokejisti spod Zobora tak prehĺbili krízu nováčika súťaže, ktorý má po 14 odohraných zápasoch na konte iba jediný bod. (20:21:20)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:00
    Začína sa posledná minúta tohto zápasu. Na ľadovej ploche sa nedeje nič zaujímavejšie, pretože o všetkom je už dávno rozhodnuté.
     
    58:19
    Domáci Matúš Chovan vyhral buly proti Krištofovi a Detva tak má s pukom na hokejke stále ešte aspoň teoretickú šancu na čestný gól. Ak by ho nedala, bol by to v tejto sezóne už piaty detviansky zápas bez skórovania.
     
    58:06
    Domáci Žilka to ešte skúsil, ale jeho bekhendové zakončenie vyrazil brankár Laco iba na ochrannú sieť. Hra sa musí prerušiť.
     
    57:09
    Nitra mohla skórovať aj ôsmykrát! Výbornú prihrávku dostal dopredu Rzavský a nepríjemne zakončoval, ale Verbický odolal betónom.
     
    56:40
    Nitra dala gól!
    HENRICH RUČKAY prenikol do útočnej tretiny popri ľavom mantineli. Zbehol si do kruhu, odkiaľ to skúsil zakončením k vzdialenejšej žrdi, čo Verbický úplne podcenil. Bez asistencií.
     
    56:28
    Detva sa pri pokuse o rýchlu rozohrávku dopustila iba zakázaného uvoľnenia. Vhadzovať sa preto bude po ľavici Verbického.
     
    55:43
    Detva by chcela zaútočiť, ale má veľké problémy s napádaním od svojho súpera. Nitra hrá veľmi spoľahlivo a puk k Lacovi vôbec nepúšťa.
     
    55:00
    Začína sa posledná púťminútovka tohto zápasu. Budeme zvedaví, či si Marek Laco udrží čisté konto, alebo či sa Detve podarí aspoň čestný zásah.
     
    54:27
    Jakub Ručkay vyhral buly v útočnom pásme Nitry a nasledovalo Rzavského zakončenie z ľavého kruhu, ale Verbický si pokryl bližšiu žrď a úspešne zakročil.
     
    53:57
    Ščurko popri pravom mantineli prenikol do pásma a chcel sa natlačiť až pred bránku, ale bol odstavený Ordzovenským.
     
    52:41
    Hostia ale napokon puk spoza svojej bránky nedostali a museli sa brániť. Skúšal to domáci Ondris, avšak neuspel a Laco ostáva neprekonaný.
     
    52:20
    Hosťujúci Rýgl má puk na hokejke za vlastnou bránkou a bude rozohrávať smerom dopredu. Nitra sa nikam nemusí ponáhľať.
     
    51:51
    Nitra si nerozumela v strednom pásme a Halás dostal puk do detvianskeho útoku, ale jeho prihrávka tam nikoho nenašla. Sledujeme iba viacero nepresností na oboch stranách.
     
    50:50
    Henrich Ručkay bol teraz zle pokrytý medzi kruhmi, ale nevyužil to, pretože jeho strela skončila iba na betónoch detvianskeho gólmana.
     
    49:58
    Ščurko vyhral buly proti Blackwaterovi a pomaly sa začína posledná desaťminútovka tohto zápasu. Nitra už iba čaká na zisk troch bodov.
     
    49:04
    Mezei sa vracia na ľadovú plochu. Toto oslabenie Nitru vôbec nemusí mrzieť, pretože si počas neho hostia iba vylepšili štatistiky.
     
    48:00
    Detvianske trápenie v našej najvyššej hokejovej súťaži nepozná hraníc. Nováčik ligy bude mať aj po dnešnom trinástom kole stále iba jediný bodík.

    Veronika Pancuráková


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK Detva. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 6. Pupák (Šille), 9. Šille (Štumpf, Ondrušek), 14. Mezei (Krištof), 28. Šille (Korím, Pupák), 38. Rzavský (Paulovič), 48. Blackwater, 57. Ručkay


    HK Detva: Nagy (Verbický) – Kuchlev, Gachulinec, Martin Chovan, Sládok, Šimon, Jendroľ, Michalek – Novák, Ščurko, Milý – Tibenský, Matúš Chovan, Abramov – Halás, Gašpar, Žilka – M. Surový, Murček, Ondris
    HK Nitra: M. Laco (Lawson) – Mezei, Rýgl, Ordzovenský, Milam, Kuzma, Versteeg, Korím, Pupák – Kutálek, Krištof, Paulovič – Blackwater, T. Mikúš, H. Ručkay – Rzavský, J. Ručkay, Luciani – Šille, Ondrušek, Štumpf

    Rozhodca: Lokšík, Lauff – Bogdaň, M. Korba