Lokeren – Charleroi 1:1 (kon.) | Sint-Truiden – Oostende 1:0 (kon.) | Eupen – Mechelen 4:1 (kon.)
Kortrijk – Gent 1:1 (kon.)
koniec
KV Kortrijk
1:1 (0:0)
KAA Gent
cz Sobota 21.10.2017, 20:30 • Guldensporen Stadion, Kortrijk • Belgická Jupiler Pro League • 11. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Pro dnešní den je to ode mne vše, děkuji vám za pozornost a někdy příště, například u belgické Jupiler League, na viděnou. Krásný zbytek večera! (22:26:25)
     
    Oba celky si tedy udrželi své posty v tabulce, KV Kortrijk zajíždí k dalšímu utkání na hřiště devátého Beverenu, KAA Gent hostí doma taktéž trápící se Eupen.
     
    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 2:10. Rohy: 3:11.
     
    Utkání jedenáctého kola belgické Jupiler League, mezi týmy Kortrijku a Gentu, je minulostí. Zápas nenašel za 90 minut vítěze, týmy se rozcházejí smírně po remíze 1:1! Pro oba aktéry dnešního utkání je bod zřejmě vítězstvím, oba měly velké šance, ale také chvíle, kdy mohly pár branek inkasovat. V 60. minutě se dostali do vedení hosté, kdy na tom největší podíl měl Simon. O 12 minut na to ale trenér domácího celku provedl střídání, kdy šel do hry Kage a dvě minuty na to se tentýž hráč dokázal prosadit! I přes následné šance obou celků se žádný z hráčů prosadit nedokázal.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    V samotném závěru měli ještě zajímavou příležitost hosté, kteří zahrávali standardní situaci. Následný centrovaný míč ale našel pouze brankář Kaminski, který míč uklidil v náruči.
     
    90+2
    Po dlouhém nákopu do vápna hostů, se dostal jeden z domácích hráčů ke střele hlavou. Tu ale jen sklopil do země, s čímž brankář Kaminski nemohl mít potíže.
     
    90+1
    Nad rámec základní hrací doby se nastavují 3 minuty!
     
    90
    Další obrovskou šanci měl hostující Sylla, ten ale nedokázal trefit bránu v samostatném úniku po pravé straně soupeřova vápna!
     
    90
    Střelou ze střední vzdálenosti to zkoušel hostující obránce Bronn, jeho ránu ale sklidil v náruči Kaminski, jelikož rána hráče Gentu šla přímo do středu brány.
     
    89
    Nedovoleným zákrokem se nyní provinil jeden z domácích hráčů, hostése tak mohou přesunout na útočnou polovinu.
     
    87
    Střídání v týmu KV Kortrijk: ze hřiště odchází Kristof D'Haene, přichází Lukas Van Eenoo.
     
    87
    Žlutou kartu dostává Thomas Matton (KAA Gent).
     
    85
    Hosté se nyní mohou jen chytat za hlavu! Sylla si udělal vynikajícím způsobem prostor na levé straně soupeřova vápna, následně přihrával nějak na pokutový puntík zcela volnému Miličevičovi, ten ale následně nedokázal technickou střelu sklopit na bránu!
     
    84
    Ani po dvou rohových kopech se hostům nepodařilo vstřelit branku! S centry od pravého praporku si domácí obránci bez větších potíží poradili.
     
    84
    Střídání v týmu KAA Gent: ze hřiště odchází Anderson Esiti, přichází Thomas Matton.
     
    83
    Hosté měli nyní obrovskou šanci na vstřelení vedoucí branky, domácí obránci ale padali do střel a tuto situaci ubránili na roh!
     
    82
    Tvrdou hrou ale nešetří ani hráči Kortrijku, kteří již nenechávají soupeře pronikat do jejich vápna zadarmo, jak tomu bylo v první půli.

    Daniel Bertók

    Góly: 74. Kage – 60. Simon

    Karty:   34. Attal (KRT), 39. Verboom (KRT), 41. Van der Bruggen (KRT) – 45. Gigot (GNT), 87. Matton (GNT)


    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 2:10. Rohy: 3:11.
    KV Kortrijk: Kaminski – Attal, Kovačević, Rougeaux, Verboom – Ajagun, Kumordzi, Van der Bruggen (72. Kage), D'Haene (87. Van Eenoo) – Perbet (73. Budkivskij), Chevalier.
    Náhradníci: Bruzzese – Budkivskij, Kage, Makarenko, Ouali, Pupe, Van Eenoo.

    KAA Gent: L. Kalinić – Bronn, Gigot, S. Mitrović, Asare – Milićević, Esiti (84. Matton), Dejaegere – Kubo (64. Kalu), Jaremčuk (62. Sylla), Simon.
    Náhradníci: Thoelen – Dussenne, Foket, Machado, Marcq, Matton, Sylla, B. Verstraete, Kalu.

    Rozhodca: Lambrechts E. (Bel)