Monaco – Caen 2:0 (kon.) | Amiens – Bordeaux 1:0 (kon.) | Angers – Toulouse 0:1 (kon.)
Metz – Dijon 1:2 (kon.) | Nantes – Guingamp 2:1 (kon.) | Rennes – Lille 1:0 (kon.)
koniec
Stade Rennes
1:0 (1:0)
Lille OSC
cz Sobota 21.10.2017, 20:00 • Roazhon Park, Rennes • Ligue 1 Uber Eats • 10. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 3:3. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 1:8. Fauly: 12:17. (21:57:15)
     
    Pět nastaveným minut je za námi a utkání končí. Hned v úvodní desetiminutovce se stalo vše podstatné v tomto zápase. V osmé minutě dokázal zužitkovat Maouassao přihrávku do pokutového území Benjamin Bourigeaud, který z blízkosti překonal Mikea Maignana. Následně mohl srovnat Pépé, ale po odraženém míči do šestnáctky se proti Koubkovi neprosadil. Ve druhém poločase už to byla jen bitva od vápna k vápnu. Ani jeden z týmů si nevytvořil gólovou situaci. Lille v posledních minutách sice tlačilo, ale vše překazil a ukončil faulem za červenou kartu Hamza Mendyl, který u rohového praporku sestřelil Traorého a posledních pět minut tak muselo Lille dohrávat v deseti. Tým českého brankáře výhra za tři body výrazně pomáhá, Rennes se posouvá tabulkou na patnáctou pozici. Naopak Lille padá na předposlední místo.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Jedna z posledních šancí Lille končí u rohového praporku. Maia chtěl vybojovat pokus od rohového čtvrtkruhu, ale míč mu utekl a domácí už byli připraveni.
     
    90+3
    Fares Bahlouli byl opět přichycen v ofsajdovém postavení. Musí tak odevzdat míč a vrátit se zpět do obrany.
     
    90+2
    V nastaveném čase se tempo zápasu výrazně zvyšuje. Po samostatném průniku na polovinu hostů se pokusil překvapit Maignana dalekonosnou střelou André. Je však neúspěšný.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase pět minut.
     
    90
    Hráči Lille se ještě natlačili k pokutovému území domácího celku, ale do něj se už neprobojovali. Navíc je faulován ve středu pole Hunou a to už vypadá s hostujícím týmem velmi zle.
     
    89
    Siliki také donutil hlavního rozhodčího k odpískání nedovoleného zákroku. Hosté měli k dispozici volný přímý kop, ale střídající Ponce našel jen hlavu bránícího Bensebainiho.
     
    88
    Lille to bude mít se srovnáním skóre ještě mnohem složitější, když zbytek zápasu bude dohrávat v deseti. S centrem od rohového praporku si ale poradil Maignan.
    86. Červená karta
     
    86
    Hamza Mendyl neunesl nepříznivý vývoj zápasu. Zcela zbytečně zajel skluzem u rohového praporku do protihráče a vidí od rozhodčího rovnou červenou kartu.
     
    86
    Po pravé straně se dral do útoku domácí Figueiredo. Jeho počíná však zastavil čistým skluzem Maia. Domácí zůstávají s míčem na kopačkách daleko od své branky.
     
    85
    Po rychlém protiútoku Rennes mohlo být rozhodnuto. André se opřel do míče z plného běhu, ale střela mu nesedla, tak jak by se představoval a Mike Maignan znovu bez potíží chytá.
     
    83
    Ani nyní nemusel Koubek zasahovat. Už se zdálo, že by mohl Pépé společně s Bahloulim projít až do vápna, ale domácí obrana v čele s Bensebainim znovu obstála na jedničku.
     
    82
    Posledních zhruba deset minut i s nastavením pro oba týmy. Především tedy pro Lille, které touží po vyrovnávací brance.
     
    81
    O další střelu z delší vzdálenosti se postaral domácí Mubele. Jeho dělovka byla tečovaná, ale i s tím si poradil Mike Maignan.
     
    80
    S přibývajícím časem se na kopačky hráčů Lille dostává nervozita. Hosté se nemohou stále propracovat ani k ohrožení Koubkovy branky. K vyrovnání již nezbývá příliš mnoho času.
     
    79
    Pépé byl tvrdě sestřelen skluzem k zemi Bensebainim. Právě domácí stoper dostává žlutou kartu.

    Vít Schück

    Góly: 8. Bourigeaud (Maouassa)

    Karty:   79. Bensebaini (REN) – 21. Mendes (LIL), 39. Ballo-Touré (LIL)   86. Mendyl (LIL)


    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 3:3. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 1:8. Fauly: 12:17.
    Stade Rennes: Koubek – H. Traoré, Gnagnon, Bensebaini, Ludovic Baal – Bourigeaud (46. Figueiredo), André (C), Janvier (62. Hunou), Maouassa – Prcić (70. Siliki) – Mubele.
    Náhradníci: Diallo – Danzé, Nyamsi, Hunou, Brandon, Figueiredo, Siliki.

    Lille OSC: Maignan – Maia, Edgar Ié, Alonso Mujica, Ballo-Touré (46. Mendyl) – Bissouma, Mendes – El Ghazi (46. Bahlouli), Benzia (C) (66. Ponce), Araújo – Pépé.
    Náhradníci: Kouakou – Soumaré, Faraj, Vérité, Ponce, Bahlouli, Mendyl.

    Rozhodca: Thual – Luzi, Lombard